Şimdi Ara

SSD Kurulumu hakkında yardm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beyler şimdi 120 GB SSD satın aldım. Windows 10 var bende. Bilgisayarı formatlama vaktim geldi. Sorum şu önce bilgisayara SSD mi takiyim, yoksa önce format atıp sonra SSD mi takiyim. Çünkü Windows 10'u SSD'ye taşımak istiyorum. Büyük ihtimalle Casper kullanacağım.

Eğer ilk SSD tak derseniz windowsu nasıl oraya aktarıcam? Sadece işletim sistemini taşımak istiyorum.

Teşekkürler!

• izzetes kullanıcısına yanıt
    SSD üzerine temiz kurulum yapın. Zaten 10-15 dk arasında sürüyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • letmax kullanıcısına yanıt
    O zaman ilk format atiyim sonra SSD takıp windowsu casperla mı geçireyim? Çünkü bende windows 7 Cdsi vardı; 10'A ücretsiz geçtim. O yüzden usb yada cd yok. Dediğim gibi yapsam sıkıntı olmaz dimi. Format atıp SSD ye klonlama
  • izzetes kullanıcısına yanıt
    Klonlama değil de sıfır kurulum yapın Windows USB oluşturup. Klonlamada ileride işlemci boşta yüzdesinin yüksek olması vs soru var yaşarsınız. Windows CD keyini bulan programlar var. Bunlarla önce sisteminizdeki CD keyini bulup not alın. Yeni kurulumu bu CD key ile yapın

• Önce HDD'de Windows falan kurlu ise onu bir iptal edin. Daha sonra çakışmamsı için. Bilgisayarda bulunan HDD'yi çıkarın. Daha sonra Ssd'yi takın bilgisayara. Ve Usb flash bellek ile format atın. Yalnız Ssd AHCII modta olacak ona göre. AHCII moda alın BIOS üzerinden. Format atarken Ssd'yi ikiye falan bölmeyin tek bölüm olarak kalsın. Sistem Boot etme olarak ta SSd'yi seçin. Bilgisayar Ssd'den başlasın.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hepinize hallettim. Microsoft sitesinde bi exe dosyası indirdim. 16 GB usb taktım. Oraya windows 10 aktardım. Sıkıntısız şekilde format attım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Önce HDD'de Windows falan kurlu ise onu bir iptal edin. Daha sonra çakışmamsı için. Bilgisayarda bulunan HDD'yi çıkarın. Daha sonra Ssd'yi takın bilgisayara. Ve Usb flash bellek ile format atın. Yalnız Ssd AHCII modta olacak ona göre. AHCII moda alın BIOS üzerinden. Format atarken Ssd'yi ikiye falan bölmeyin tek bölüm olarak kalsın. Sistem Boot etme olarak ta SSd'yi seçin. Bilgisayar Ssd'den başlasın.

Bir dakika ! Bende Samsung SSD 850 EVO 250GB kullanıyorum, bu harddiski kullanmaya başlayalı mouse nin ekrandaki görüntüsü olan ok şeklindeki işaretin yanında 20 saniye kadar mavi bir daire dönüyor sonra normale geçiyor, bunun nedenini hiç anlayamamış hatta ssd sorunlu diye düşünmüştüm, AHCII moduna geçmediğim nedeni ile olabilir mi? inanın bu sorunumu çözerseniz bu iyiliğinizi hiç unutmayacağım.

• refikilhan kullanıcısına yanıt
    Arka plân uygulamaları geç açılıyor olabilir. bilgisayrı ilk başlattığınızda Ctrl+Alt+Delete yapıp Görev Yöneticisi'ne gelin. Oradan işlemler seçeneğinin altında Disk kısmını en çok ne kullanıyor ona bakın. % si fazla olan çok kullanıyordur. Ondan sonra bir de Görev Yöneticisi'nde yukarıda Başlangıç yazıyor bir de oraya bakın neler var öncelikli olarak. Sonra da antivirüs kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz? Ve Bilgisayar her açıldığında başlangıç taraması yapıp, yapmadığını kontrol edin. Bunlar ile ilgili bir problem bulamazsak temiz bir format gerekebilir. Ayriyetten Ssd'yi AHCII moda almanız gerek. Format atmadan önce AHCII mode yapın.

• quote:

Arka plân uygulamaları geç açılıyor olabilir. bilgisayrı ilk başlattığınızda Ctrl+Alt+Delete yapıp Görev Yöneticisi'ne gelin. Oradan işlemler seçeneğinin altında Disk kısmını en çok ne kullanıyor ona bakın. % si fazla olan çok kullanıyordur. Ondan sonra bir de Görev Yöneticisi'nde yukarıda Başlangıç yazıyor bir de oraya bakın neler var öncelikli olarak. Sonra da antivirüs kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz? Ve Bilgisayar her açıldığında başlangıç taraması yapıp, yapmadığını kontrol edin. Bunlar ile ilgili bir problem bulamazsak temiz bir format gerekebilir. Ayriyetten Ssd'yi AHCII moda almanız gerek. Format atmadan önce AHCII mode yapın.

Kimse bana bu şekilde yardım yapmamıştı, teşekkürler dostum, öncelikle başlangıçta, yüksek görünenleri devre dışı bırakmıştım netice değişmemişti, sen söyleyince baktım :
    Hizmet anabilgisayar yerel sistem yazan yer 20 Mb yazıyor
    Hizmet anabilgisayar yerel hizmet 10.8 Mb Yazıyor
    " " " Kısıtlamalı 7.5 Mb Yazıyor
    Windows kabuk deneyimi sistemi 18 Mb
    NVIDIA Web Helper service 32 Bit 11.9 Mb
    " Store 12.4 Mb
    Eset 30.2 Mb
    Arama 38.8 Mb

Windows 10 Pro 64 bit kullanıyorum.
    Sistemim aşağıda:

Ekran kartı :Asus NVIDIA GeForce GTX 960 GDDR5 4GB 128 bit
    İşlemci :Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz
    RAM :Kingston HyperX 444 yani toplam 8GB DDR4-2666(1333 MHz)
    HD :Samsung SSD 850 EVO 250GB

Birde Anakart ta AHCII moda nasıl geçeceğimi bilemiyorum.
    Beni bu sorundan kurtarırsan inan unutamayacağım kadar sevineceğim.

Bu normal bir şey. Benim de meselâ 5-6 sn. kadar döenr o mavi yuvarlak simgesi. Çünkü klavyenini programı, kulaklığın programı vs otomatik arka plân uygulamaları açılıyor bilgisayar açılırken. bu yüzden oluyordur o.

AHCI moda gelir isek; Anakartlara göre farklılık gösterebilir. Kendi anakartımdan örnek vermeme gerekir ise; BIOS'ta Advanced Mode'a giriyorsunuz, buradan da tekrar Advanced yazan sekmeye geliyorsunuz, ardından da aşağıda SATA Configuration var ona giriyorsunuz. On un da içerisinde SATA Mode Selection bölümü var. Oradan AHCI seçiyorsunuz. Daha sonra HDD'yi biçimlendirip bilgisayardan çıkarıyorsunuz tamamen. Sonra da Ssd'yi takıp temiz bir format atıyorsunuz usb bellekten. HDD'yi biçimlendirme sebebi ise; eğer HDD içerisinde de Windows yüklü ise daha sonradan çakışmamaları için.

• quote:

Bu normal bir şey. Benim de meselâ 5-6 sn. kadar döenr o mavi yuvarlak simgesi. Çünkü klavyenini programı, kulaklığın programı vs otomatik arka plân uygulamaları açılıyor bilgisayar açılırken. bu yüzden oluyordur o.

AHCI moda gelir isek; Anakartlara göre farklılık gösterebilir. Kendi anakartımdan örnek vermeme gerekir ise; BIOS'ta Advanced Mode'a giriyorsunuz, buradan da tekrar Advanced yazan sekmeye geliyorsunuz, ardından da aşağıda SATA Configuration var ona giriyorsunuz. On un da içerisinde SATA Mode Selection bölümü var. Oradan AHCI seçiyorsunuz. Daha sonra HDD'yi biçimlendirip bilgisayardan çıkarıyorsunuz tamamen. Sonra da Ssd'yi takıp temiz bir format atıyorsunuz usb bellekten. HDD'yi biçimlendirme sebebi ise; eğer HDD içerisinde de Windows yüklü ise daha sonradan çakışmamaları için.

Yani ben boşunamı sıkıntı yaptım, çok iyi olmasa da sistemim vasat olduğu halde 20 saniye çok uzun süre değil mi ?

Açılışta hangi programların çalıştığına bağlı. Virüs te olabilir dikkât edin. Bir Combofix ile tarayın.

• quote:

Açılışta hangi programların çalıştığına bağlı. Virüs te olabilir dikkât edin. Bir Combofix ile tarayın.

Ben virüs olduğuna ihtimal vermiyorum, çok sık format atıyorum ve format attığım halde daha gerekli programları yüklemeden de ayni şey oluyor.
    Bu arada Tarif ettiğin AHCI olayını inceledim, Advanced Mode tıkladım, yukarıdaki sıralarda Advanced yazısını tıklayınca, Sata Configuration yoktu, dolayısı ile sata mode selectionuda görmem mümkün olmadı. Ancak Advanced Modeden sonra tekrar Advanced tıklayınca Sonu Configuration ile biten alt alta bir çok satır vardı, örneğin CPU Misc Configuration veya USB Configuratin gibi, ama en alt satırda HDD/SSD Smart information vardı ona tıkladım, orada benim "SSD 850 EVO 250GB" görülüyordu. AHCI yoktu,
    Benim anakart ssd yi kendisi seçmiş olabilir mi ?

Anakart tam olarak nedir? BIOS'tan Adavanced menüsünde bulunanları resim atam şansınız var mı?

• quote:

Anakart tam olarak nedir? BIOS'tan Adavanced menüsünde bulunanları resim atam şansınız var mı?

Bios dan resim çekmenin imkanı var mı bilmiyorum, telefon ile çekebilirim ama sanırım bios dan çekilen resimler parlıyor, yinede bir deneyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: refikilhan

quote:

Bios dan resim çekmenin imkanı var mı bilmiyorum, telefon ile çekebilirim ama sanırım bios dan çekilen resimler parlıyor, yinede bir deneyeyim.

Anakart : ASUS Z170-Pro Gaming Intel 1151 Soket DDR4 3400MHz(O.C.) USB.3.1
    Bios dan resim çekilince görüldüğü gibi parlıyor net olmuyor. DHH/SSD bölümü en alttaki
     SSD Kurulumu hakkında yardm

Alttaki resmi sonradan ekledim. Bu resim HDD/SSD Smart Informatıon tıklanınca Samsung SSD 850 EVO 250GB göründüğü resim.
    . SSD Kurulumu hakkında yardm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refikilhan -- 26 Şubat 2017; 10:37:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.