Şimdi Ara

SSD Mİ HDD Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes PC toplarken ya da laptop'unu upgrade ederken dusunuyor bu konu hakkinda.Oyleyse 2'si arasindaki farklardan bahsetmezssek olmaz.

SSD=Solid State Drive=Katı Hal Sürücüsü
    Icerisinde HDD gibi mekanik bir parca bulundurmaz.Calisma mantigi neredeyse USB flash disk'lerdeki gibidir.Bu yuzden HDD'den hizli calisir.

HDD=Hard Disc Drive=Sabit Disk Sürücüsü
    Bu disk cesidi mekaniktir.Veriler icindeki manyetik bolumden okunur veya manyetik bolume yazilir.Kullanilirken hareket ettirilmemelidir.

Bence SSD alinmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efereistheking -- 2 Ekim 2018; 0:18:58 >

• En doğrusu ikisinin birlikte alınmasıdır. 120 ya da 240 gb ssd + ihtiyacına yönelik hdd.
    En makul olanı 240 gb ssd+1 tb hdddir.(Genel kullanıcı için.)
    Ssd'ye windows+oyunlar+kullanılacak programlar yüklenir.
    Hdd depolama için kullanılır.(Film,müzik,büyük boyutlu oyunlar,yedekler vs. vs)

Ayrıca eski laptop ya da kasaların hızlanmasının en temel yolu format+ssd kullanmaktır. Çok iyi iş yapar.
  • Uzun ömürlülük açısından hangisi iyi?
  • SSD'ler uzun omurlu cunku icinde mekanik bir parca yok.
  • Hayır SSD'ler daha hızlı deforme olur. HDD daha uzun ömürlü olur SSD'ye göre araştırabilirsin.
  • 500 gb ssd parasına 2 tb hdd alınabiliyor (hatta hdd daha ucuz)

ama ssd sürekli yüksek hızda olcağı için kendini hdd den daha fazla yıpratabilir

en mantıklısı 120 gb ssd + 1 tb hdd olur
  • furkankaya585587 F kullanıcısına yanıt
    ne kadar yüksek kapasite alırsan ömrü bir o kadar artıyor

en azından samsung da durum böyle
  • denildiği gibi en mantıklısı 120gb ssd+1tb hdd

ssdnin ömrü yazmadığın sürece hdd den daha fazladır hddnin ömrü ise belirsizdir yazmaya bağlı değildir bu yüzden yukarıdaki kombinasyon en iyisi

windows,tarayıcı ve çok oynanan bir oyun ssdye kurulur,diğer yazma işlemleri hddye ile yapılır

ssdnin ömrü için pagefile kapatılabilir hdd'ye yazılması sağlanabilir buda ekstra ömür uzatması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 7 Ekim 2018; 5:42:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

500 gb ssd parasına 2 tb hdd alınabiliyor (hatta hdd daha ucuz)

ama ssd sürekli yüksek hızda olcağı için kendini hdd den daha fazla yıpratabilir

en mantıklısı 120 gb ssd + 1 tb hdd olur
    Ben 240 GB SSD alıp windows’u ve birkaç oyunu kursam. HDD’ye de verileri kopyalasam. SSD’yi yanlış kullanmış olur muyum? Yoksa SSD’ye sadece Windows’u mu kurmalıyım.
  • Alın ssd kullanın. Ömrü bitecek diye de korkmayın. Onlar ilk çıkan ssdlerde oluyordu. Şuan alacağınız ssdnin ömrü bitene kadar teknolojik açıdan çöp olacağından zaten kullanmazsınız. 6 ay önce aldığım 960 evonun ömrü 100 tb, bense daha 1.4 tb kullanmışım.
  • furkankaya585587 F kullanıcısına yanıt
    olmazsınız.

oyunların açılma süreleri özellikle bir yerden başka bir yere ışınlanma süreleri farkediliyor ssd ile.

ben oyunlar için bile ssd kullanıyorum. yüksek kapasiteli hdd leri sadece arşiv amacı ile kullanıyorum.
  • Sonuc 120 gb ssd aldim icinde windows 7 var.

birde 1 tb hdd var veriler de onda.

herkese tesekkurler
  • Ssdlerde bir de dram farki varmis oyunlarda dramli ssd ile dramsiz ssd farki nedir
  • İkinci el olarak 1TB SSD alıp sistemdeki disk olayını tamamen kapatmak lazım diye düşünüyorum. 1TB zaten her şeye yetiyor. Arşiv yapacaksanız 2 TB bir diski ikinci el olarak falan alabilirsiniz 200-250 TL'ye;

Ayrıca zannediyorum HDD'ler daha uzun ömürlü. Ancak HDD'lerin ufak titreşim-hareketler sebebiyle arıza verme olasılığı yüksek, SSD'ler ise ancak yüksek hacimde okuma yazma yapılması durumunda bozulabiliyor.

SSD'deki DRAM genel olarak okuma ve yazma performansını arttıracağından biraz daha erken yüklenir oyunlar vs. Ancak ciddi bir fark olmaz. EVO 970 gibi hız canavarı bir SSD ile en ucuz SSD arasında olsa olsa 3-4 kat fark var efektif olarak. Ancak en dandik SSD ile HDD arasında min 10 kat fark var efektif olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Ekim 2018; 2:58:11 >
  • Param sınırlıysa Hdd alırım ama bu Ssd öyle reklam yapıldıki çoğu insan oyun performansı artıyor sanmakda.
  • Cevap tabiki de SSD ama arkadaşların dediği gibi SSD+HDD en mantıklı olanı.

Burada bi önemli nokta ise SSD alırken markasına ve garantisine dikkat etmektir. Ben Corsair marka bi SSD almıştım 2013 senesinde, 2015 yılında bozuldu. Garanti 2 senelikti ve tam garanti bittikten 1 ay sonra bozuldu.

O yüzden sonrasında Samsunga yöneldim, sanırım 3 ya da 5 yıl garanti veriyor EVO modellerinde.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Almadan önce bu yorumunuzu okusaydım aklım karışabilir ve gereksiz para vermek istemeyebilirdim.

Belki siz ssd kullanmıyorsunuz bilemiyorum.

Orta seviye veya alt seviye bir ssd aldım. Kingston A400 SSD 120.

Dediğinizin tam tersi olarak PC açılma hızlarının hızlanması dışında şunları da gördüm ;

Açılıştan sonra yüklenen hizmetler çok hızlı oluyor. 2 dk beklemek zorunda kalmıyorum.

Chrome dışında Yandex tarayıcı kullanıyorum. İçinde bir sürü eklenti kurulu. Ssd almadan önce delirtecek derede yavaş açılan bu program, çok hızlı bir şekilde açılmakta.

Tarayıcı sekme kalabalığından PC etkilenmemekte.

Oyunların açılması bariz derecede fark ediliyor. Belki eskiden kasan bir oyunu kursam o kasma azalacak veya kalkacak (ekran kartının desteklediği ama işlemci ve ramin hatta hdd nin dar boğaz yaptığı bir oyun).

Günlük kullanımda sanki 16 gb ram li pc kullanıyor gibiyim eskisine göre

Benim tavsiyem, yüksek donanımlı pc aldığınız zaman mutlaka ssd alın. Aksi durumda Ferrari nin lastiklerini çıkarıp sadece jantlarla kullanmaya benzer. Yani yavaş olur ve sistemin asıl performansını alamazsınız.

---

Ben aslında şunu araştırıyorum arkadaşlar

SSD ye yazmamak lazım dedik ya. Tamam copy paste yapmayalım. Ama chrome veya diğer tarayıcılardan izlediğiniz filmler ön belleğe yazılmıyor mu? Mesala YouTube dan video izliyoruz. Bunlar yazılmıyor mu nasıl oluyor? Bu durumda kopyalamak gibi olmaz mı?

• yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Şimdi bütçesi bol olmayan için ssd alınabilir ama sınırlı bütçeyken hdd alinmalı bende 27 adet oyun yüklü birsürüde foto video daha birtonda boş alan mevcut varsa ssd si olan buyursun yüklesin olmaz yapacağı iş bu bir tane sil bir tane yükle.
  • yurtdisinda insanlar 700/750 liraya 1 tb ssd alabiliyor bizde fiyatlar nedense bir turlu dusmuyor. 240 gb ssdler 35 eu ya bulunabiliyor. bizde ssd fiyatlari hala olmasi gerekenden yuksek. Mecburen hdd almak zorundayiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.