Şimdi Ara

SSD'nin oyunlardaki etkisi? yardımcı olabilirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir pc toplamaya çalışıyorum bütçem gereği i7 6700 ve gtx1070 takmak istedim fakat bunun için ssd yi çıkartmam gerekti listeden ileride alınıp kolayca takılabilecek bir bileşen olmasından ötürü böyle tercih ettim işlemciyi i5 6600 den i7 6700 e çıkardım böylece peki ssdnin oyunlarda fpse bir etkisi varmıdır ssd olmamasının yükleme sürelerine etkisi dışında bir problemi olurmu oyunlar için bunu öğrenmek istedim.

• Fps olarak fark pek fark olmaz ama oyun açılışı, yüklenmesi, kaydederken vs çok etkisi oluyor.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    anladım benim için bu yeterli açıkcası işlemciden kısmaktansa ilk etapta ssd'den kısıp sonra bir ssd alıp kolayca takabilirim daha mantıklı geldi bana böylesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgnC -- 11 Ağustos 2016; 12:23:14 >
  • up
  • oyun aç kapa haricinde ara sahne yüklenmeleri dışında 1 fps belki eder ya etmez
  • Hicbir turlu bir etkisi olmaz. I7 6700 ve Gtx1070li bir sistem tam bir canavar olucaktir.
  • OgnC kullanıcısına yanıt
    Ssd sonrada takılır oyunlarda fps artırmaz.
  • hiç bir etkisi yok sadece yüklenmeler hızlı olur. Ekran kartı ve işlemciden kısılıp SSD alınmaz sonradan takarsın.

Hatta sana tavsiyem sistem kurarken hdd'yi 2 ye böl C'ye sistemi kur diğer diskede oyunlarını vs. yükle. SSD alınca C'yi biçilendirip sistemi SSD'ye kurarsın oyunlarında diğer diskte durmaya devam eder.
  • fps de bi etkisi olmaz ama pc nin ne zaman açılıp ne zaman kapandığını anlamazsın
  • SSD, PC'nin küçük eniştesidir.
  • Kimse de dememiş ki fps ye etkisi olmaz diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etkisi yok ama ssd siz bilgisayar olmaz, olmamalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahir Amca M kullanıcısına yanıt
    fps e etkisi olmayacaksa 1 2 ay ssdsiz kullanabilirim sıkıntı yaratmaz bana şahsen şuan kullandığım pcde 5400 rpm bir hdd var ve ddr2 ramli yani oldukça külüstür birşey yinede arabadan inip uçağa binmiş gibi hissettireceğine eminim :)
  • ssd nin hiç bir şeye faydası yok denecek kadar az. sana şöyle örnek vereyim öyle milletin burda oyunları ışık hızında yükler dediklerine inanma. örnek

1- diyelimki sisteminde sata3 hdd var tahmini 150mb okuma yapar 100mb da yazma.
    elinde de 500mb yazma-550mb okuma ssd olsa sen normal hdd den dosya kopyalasan max 150mb ile ssd yazar çünkü hdd nin okuma hızı ssd yetişemez.
    2- eğerki sata2 hdd varsa zaten onlar çok daha yavaştır.
    3- ssd nin içinden alıp yine aynı ssd ye kopyala, yapıştır yaparsan da hem okuma hemde yazma yaptıgı için yine hiç bir zaman bırak 500mb yazma hızını 300mb dahi görmen mucize.
    4- ssd gerçek hızını sadece veri kopyalarken görürsün onun için her diskin ssd olursa o zaman hakkını veriyor.

gelelim oyun,pc açılışı, render ve programlara
    1- ssd'nin oyunlarda faydası yok çünkü sadece map yüklemesi yaparken disk kullanılır. zaten tüm oyunlar kurulum sırasında diske maplar yüklendiği için oyun esnasında map yüklemesi yapılmaz. map açılması yapılır, map açılması yapılırken işlemci, ram gibi faktörler önemli oldugu için bilgisayar diski değil bu bileşenleri bekler.Hadi canım atma diyebilirsiniz. şimdi disk kaynak izleyicisini açtım ve single bf4 oyununu açtım max. 44mb okudu. yani map açmasında işlemci ve ram gibi bileşenlere yükleniyor. i7 3770k şlemcim var..
    2- pc açılışı içinde ışık hızında 8 saniye gibi açılanlar var ancak onlarda anakartın özelliği yani her ssd olan bilgisayar 8 saniyede açılmıyor tahmini 15 saniye yi buluyor.
    3. render yapıyorum özellikle renderda asla ssd nin faydası yok. çünkü render da bilgisayarın ultra güçlü olsa dahi ortalama 80mb ile ancak render alırsın. ona da zaten normal hdd ler yetişiyor.

eski sata2 ler yavaştı ama şimdki sata3 diskler gerçekten hızlı o yüzden ssd ile pekte farkı yok.

biraz uzun oldu ama bu şekilde örnek ile anlatım daha iyi. kısaca çok iyi yapmışsın. işlemci anakart ekran kartı bir defa alınır ama ssd ilerde de takviye edilir. zaten pc de ssd haricinde bir tanede depolama için sata3 hdd gerekli.sen şimdi onu almış oldun gereksiz masrafta yapmamışsın. ilerde ssd alırsın. yalnız 250gb altını alma. çok oyun kuruyorsan 480gb da alabirsin..

• mücahit_0 M kullanıcısına yanıt
    güzel bir bilgilendirme olmuş çok teşekkürler :)
  • mücahit_0 M kullanıcısına yanıt
    ""eski sata2 ler yavaştı ama şimdki sata3 diskler gerçekten hızlı o yüzden ssd ile pekte farkı yok"".

PEKTE FARK YOK MU ?

Hayatında hiç ssd kullanmadın galiba , gitde o 3770K sistemine bi ssd alda eli ayağı toparlasın.

Benim kıçı kırık amd sistem bile 12 saniyede açılıyor ki intel sistemler çok daha hızlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 15 Ağustos 2016; 21:18:18 >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    bende zaten yıllardır ocz vertex4 ssd var.sistem açılması işlemciden ziyade anakartın işi. bazı model anakartlar var özellikle açılışa kafaya takan insanlar için üretilmiş 6-8 saniyede sistemi açan anakartlar. bendeki anakart 15 saniyede açıyor. eğer bu dediğim anakartlardan alırsan aynı işlemcin ile 8 saniyede pc açılır. tabi kafaya takacak bilgisayarın açılışı kaldıysa.
    örnek olarak sadece pc açılış hızımı verdin?
    ben zaten yazdıgım yorumda ssd nin açılışa etkisi oldugunu 15 saniye gibi değerde açıldıgınıda yazmıştım.

""eski sata2 ler yavaştı ama şimdki sata3 diskler gerçekten hızlı o yüzden ssd ile pekte farkı yok"". burdaki yorumun anlamı ssd yavaş anlamında kullanmadım. ssd ler hızlı ancak bilgisayar oyun açılışında yinede bekliyor. istersen sata3 ile ssd varsa ikisi ilede oyun aç ve farkı varmı yok görürsün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.