Şimdi Ara

SSD Ömür Durumu Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2. el bi SSD aldım. Sandisk Ultra II 240 GB
    Dün aldığımda kalan ömür %100 gösterirken dün diski birleştirdim.
    Windows 10 kurdum güncelledim vs.
    Şimdi %99 gösteriyor.

Ancak dediğim gibi ürün 1 yıl önce alınmış. Kullanılma durumunu pek bilmiyorum. Kullanan ne kadar yordu vs.

Bu ömrünü mü tüketmiş anlamadım. SSD hakkında net pek de bir bilgim yok.
    Bu yüzde 1 eğer kayıp ise 1 yılda yüzde 1 iyi mi yoksa kötü mü?
    Format atar atmaz yüzde 99a inmesi normal mi tesadüf mü? yoksa sizce anormallik olabilir mi?
    Parasını daha göndermedim.
    SSD Ömür Durumu Normal mi?

Şimdi merak ettiğim bu hddyi tekrar tek parça yapıp diğer hddden sistemi açsam nasıl bir sonuç alırım?
    Yani HDDyi tek parça D gibi çalıştırsam acaba şu 99 değişir mi?
    Sistemi SSD den açmadan önce böyle bir durum yoktu. Format atıp SSDden açılmaya başlanınca böyle bir durum oluştu.

Kısaca kafam karıştı iyice...
    Bu HDD'ye 250 TL göndercem de daha test ediyorum.
    Eder mi yoksa iyi mi? aldığım SSD'yi satmam. Bilgisayar bozulsa bile alacağım diğer Laptopa takarım.
    Bunun ömrü kaç yıldır sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 24 Haziran 2017; 9:49:12 >

• fazlaca veri yazıp silmedikten sonra sıkıntı yok. 100tb dan fazla veri yazı silmiş olacaksınki ssd çalışamaz hale gelsin.
  • ssd sürücü'de disk birleştirme kesinlikle yapmayın ssd'nin ömrünü ciddi şekilde tüketir windows'un otomatik disk birleştirme yapmasını dahi engelleyin sadece hdd'ler de disk birleştirme yapın
  • Önemli bir eksilme yok. Dert etmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

ssd sürücü'de disk birleştirme kesinlikle yapmayın ssd'nin ömrünü ciddi şekilde tüketir windows'un otomatik disk birleştirme yapmasını dahi engelleyin sadece hdd'ler de disk birleştirme yapın

Ben dediğiniz gibi kapattım hocam sadece hdd birleştiriyorum ama garip bir durum madem zararı var Windows engel olması gerekmez mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    birleştirme değil de. iki parça olanı delete edip tek parça yaptım.
    bu bu kadar etkiler mi bilemedim?

çözemedim bu ssd olayını.
    sizce bu ssd iyi mi?

bu yüzde 99 olmasından dolayı dezavantaj olur mu?

kullanım süresi daha var mıdır? 3 yılda yüzde 3 kayıp olanlar varmış.
    bu durumda dert etmemeliyim galiba?
  • ikinci el araç aldın motor %99 çıktı o mantık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu fiyata bu ssd değer mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    tşkler. ama ben galiba yanlış bi iş yaptım.

dün burası 100de 100dü.
    bugün 99a düştü.
    yapılmaması gereken iş yaptım galiba.
    ömrünü azalttı o da zarar verdi gibi geliyor bana da emin de değilim. eski kullanımın etkisiyle tesadüf de olabilir de.
  • aynen dediğiniz gibi olması lazım ama windows otomatik yapıyor buda ssd'nin ömrünü ciddi şekilde etkiliyor defragı disable edin hdd'leride auslogics disk defrag ile ayda 1 defrag yapın
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    yapcam. doğru olabilir de bu kadar etkilemesi üzücü.

şimdi dün sistem eski hddden çalışıyordu 100de 100dü.
    windows 10 kurdum. ssdyi aktif ettim.
    olaya bak. demek ki gece falan bakım mı bişeyler yaptı kendi kendine bişeyler oldu.
    o da 99a düşürdü demek ki.
    bunun açık olmasından ziyade bunu microsoft default olarak ayarlayamz mı? hdd ssd ise şu ayarlar değilse şu gibi şeklinde yapsa sanırım problem olmazdı kimsede.
    bu durumda her format başa bela.
  • Merhaba,

Öncelikle dashboard yazılımı üzerinde ''sürücü durumu'' kısmında ''zayıf'' ibaresini görmediğiniz sürece SSD'niz açısından elzem bir sıkıntı olmayacağını dile getirelim. Kendimden örnek verirsem; 4 yıldır Sandisk Ultra Plus 256GB modelini kullanmaktayım. 4 yıl içerisinde 16TB veri yazılımı ile beraber %95 ömrü kalmış durumda. Performans noktasında vs. maşallah hiçbir sıkıntısı bulunmuyor.

Sizin durumunuzda da bir sıkıntı görünmüyor. Bahsettiğiniz işlemin kalan ömür açısından direkt olarak %1 gibi bir etkiye yol açması mümkün değildir. Muhtemelen tam %1'lik ömrün bitiş sürecine gelen bir tesadüftür. Altta linkini vereceğim konuya da göz gezdirebilirsiniz. Keza imzamda bulunan paylaşımlarım linkinden Sandisk SSD ana konusuna da ulaşabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/pc-kitleniyor-ssd-gorunmuyor--127124264

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Eyw. bana da direkt o kadar etki etmesi abes geliyor da.
    bir de bu windowsun da bu işe el atması gerek bence.

bir de sandisk ultra konusuna | SANDISK ULTRA II SSD Kullananlar | kısmına beni de ekler misin?
  • Eklemeyi yaparız.
  • 5 yıldır kullandığım sandisk ultra 2 120 gb diskte disk ömrü %93 çıktı, saçma değil mi?
  • SSD disklerin içerisinde, diskin logunu tutan ayrı bir data birimi var.(formatlanabilir değil ayrı bir chip) Toplam yazma okuma belli bir düzeye gelince ömür ile ilgili o şekilde yorum yapılıyor.
  • ssd de bir sorun yok , 99% saglik durumu bildirmis , daha ne olsun ?

bunlar da benimkiler .

fazla takilma bu rakamlara , ayrica ssd ye disk birlestirme yapilmaz .

SSD Ömür Durumu Normal mi?SSD Ömür Durumu Normal mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.