Şimdi Ara

SSD Raid 0 'ı nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 adet 256gb ssd almak yerine 2 adet 128gblik SSD alip raid 0 yapma dusuncesindeyim.

Ne dersiniz değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 12 Şubat 2015; 21:37:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

1 adet 256gb ssd almak yerine 2 adet 128gblik SSD alip raid 0 yapma dusuncesindeyim.

Ne dersiniz değer mi?

bende raid yapmak için 2 tane 120 gb lık ssd aldım sonradan öğrendiğim bilgiye göre raid yapınca trim desteği iptal oluyormuş deneme amaçlı bu gün raid yaptım tek ssd ile windows 7 kurulum süresi 4,5 dk raidle çift ssd kurulum süresi 4,5 dk bi farkını göremedim benchmark değerlerim 2 katı arttı bence ssd zaten hızlı daha fazlasını taksanda çok farkı anlayamıyorsun veri kaybı ssd bozulma ihtimalide yüksek raid de o yüzden 250 gb tek ssd derim ben
  • Bu süre karşılaştırmasını paylaşmanız çok iyi fikir verdi.
    Dediğiniz çok mantıklı. Tek ssd tercih edeyim ben de o halde.
    Teşekkürler
  • quote:

Bu süre karşılaştırmasını paylaşmanız çok iyi fikir verdi.
    Dediğiniz çok mantıklı. Tek ssd tercih edeyim ben de o halde.
    Teşekkürler

Rica ederim

• quote:

1 adet 256gb ssd almak yerine 2 adet 128gblik SSD alip raid 0 yapma dusuncesindeyim.

Ne dersiniz değer mi?

Hocam zaten yeterince hızlılar, RAID yapıp ne yapacaksın. RAID yapacağına, depolama kapasitesi daha yüksek bir SSD alman daha doğru bir seçim olur.

Windows 7 SP1 Pro, son güncellemesi ile ~45GB yer kaplıyor. 25GB da programların desen 70GB'ı bir anda eksiliyor. 120GB SDD alırsan sana 50GB yer kalacak. Peki bu 50GB alan sana ne kadar süre yetecek? Temel programların dışında hiç mi bir şey kurmayacaksın?
  • O dediginiz raid 1 icin. Hani ayni diskin clone u oluyor digeri.
    Raid 0 oldugunda disk (128+128=)256 olarak tek disk gorunuyor erisim hizi 2katina yakin artiyor. Ama bir ssd ye birsey olursa digerini alip baska bir bilgisayara taksaniz icinde birsey gormuyor(muş).

O nedenle raid 0 hiz icin, raid 1 guvenlik icin derler.

Ama arkadas yazmis raid 0 yaptim, windows kurulum hizlari ayni diyince mesele anlasildi bir faydasi olmamis.

• quote:

O dediginiz raid 1 icin. Hani ayni diskin clone u oluyor digeri.
    Raid 0 oldugunda disk (128+128=)256 olarak tek disk gorunuyor erisim hizi 2katina yakin artiyor. Ama bir ssd ye birsey olursa digerini alip baska bir bilgisayara taksaniz icinde birsey gormuyor(muş).

O nedenle raid 0 hiz icin, raid 1 guvenlik icin derler.

Ama arkadas yazmis raid 0 yaptim, windows kurulum hizlari ayni diyince mesele anlasildi bir faydasi olmamis.

Hocam RAID 0 ın da RAID 1 in de ne olduğunu çok iyi biliyorum. Demek istediğim, güvenlik için clone harddisk yapacaksınız lafım yok ama hız için yapacaksanız. 2. harddiske yazık günah. SSD ler zaten yeterince hızlılar, mevcut hızı 2 katına çıksa ne olur çıkmasa ne olur. Ferrari'nin hızından ve gücünden memnun olmayıp, Bugattiye binmeye benziyor bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Ne dersiniz değer mi?

Hocam zaten yeterince hızlılar, RAID yapıp ne yapacaksın. RAID yapacağına, depolama kapasitesi daha yüksek bir SSD alman daha doğru bir seçim olur.

Windows 7 SP1 Pro, son güncellemesi ile ~45GB yer kaplıyor. 25GB da programların desen 70GB'ı bir anda eksiliyor. 120GB SDD alırsan sana 50GB yer kalacak. Peki bu 50GB alan sana ne kadar süre yetecek? Temel programların dışında hiç mi bir şey kurmayacaksın?

120gb ın windows için alan paylaşımından ve 50gb kalacak diye bahsettiğinden dolayı raid 1 yapacağımı sandığını düşündüm. Ondan konuyu oralardan getirdim.

Aslında şuan 1 adet 125gb vertex4 'üm var. Uygun rakama bir tane daha alıp RAID 0 yapayım diye düşünmemin nedeni biraz da bu oldu. Bakıyorum da vertex4 'ler hiç fiyatları düşmemiş. F/P açısından mantıklı bir seçim olmayacak bu.

Dediğiniz gibi temiz olsun 250-256gb serisinden alayım. Üzerindeki 125gb ı da eşimin netbookuna koyayım. Bari o da biraz olsun hızlansın.

Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Ne dersiniz değer mi?

120gb ın windows için alan paylaşımından ve 50gb kalacak diye bahsettiğinden dolayı raid 1 yapacağımı sandığını düşündüm. Ondan konuyu oralardan getirdim.

Aslında şuan 1 adet 125gb vertex4 'üm var. Uygun rakama bir tane daha alıp RAID 0 yapayım diye düşünmemin nedeni biraz da bu oldu. Bakıyorum da vertex4 'ler hiç fiyatları düşmemiş. F/P açısından mantıklı bir seçim olmayacak bu.

Dediğiniz gibi temiz olsun 250-256gb serisinden alayım. Üzerindeki 125gb ı da eşimin netbookuna koyayım. Bari o da biraz olsun hızlansın.

Teşekkürler

Doğru karar vermişsiniz hocam. Vertex 4 125 GB SSD yi takacağınız netbook biraz değil, baya hızlanır. Tabi temiz bir format şart. Clone yapmak, hiç mantıklı değil. Çünkü, Windows 8.1 işletim sistemi format aşamasında, SSD ye kurulduğunu anlıyor ve kendini ona göre optimize ediyor. Windows 7 de bu özellik var mı tam bilmiyorum.

Hocam yalnız, netbookların ana kartı notebooklar kadar kaliteli olmadığı için, hatta vasat olduğu için, SATA 3 girişe de sahip olsa, SATA 2 performansı veriyor. SSD den tam performans alınamıyor, bilginiz olsun. Yinede ciddi bir performans artışı olur. Çünkü önemli olan tepkime süresi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 13 Şubat 2015; 13:39:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.