Şimdi Ara

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19.208
Cevap
726
Favori
1.747.014
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatan'da indirimli stok bitmiş, ürün tekrar 322TL.
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    hepsiburadan aldım hakkımızda hayırlısı. şimdi bir anakart birde ekran kartı kaldı inşaallah sistem tamamlanır.
  • hayırlı olsun, bence iyi bir seçim oldu.
  • Vatan kampanyası yine aktif 189 TL

son 39 ürün..
  • Vatandan aldığım Samsung 256Gb 840 pro geldi kurulumunu yaptım. Windows 7 + Sp1 kurulumu 7.5 dakika sürdü. Daha tam dataylarına giremedim ama performans farkı gözle görülüyor.

Bu arada 840 evo serisi alacaklar bu ssd'nin ömrünün kısa olduğunu farklı bir teknolojisi olduğunu bilsinler. Google'da biraz araştırın, işinize gelirse alın...
  • Vatanda geçen 120 gb lık disk 189 lira değilmiydi? Neden hepsiburada ki fiyata iyi diyosunuz arkadaşlar samsung çok mu iyi? Farklarını bilmediğimden soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur -- 27 Ocak 2014; 18:45:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur

Vatanda geçen 120 gb lık disk 189 lira değilmiydi? Neden hepsiburada ki fiyata iyi diyosunuz arkadaşlar samsung çok mu iyi? Farklarını bilmediğimden soruyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/sandisk-sdssdp-128g-g25-128gb--standart-sata-30-ssd-(okuma-475mb--yazma-375mb)/productdetails.aspx?I_ID=71345

şu anda da aynı fiyat görünüyor farkları nedir yahu biri açıklasın

• Zaman Ötesi kullanıcısına yanıt
    Yazma ve okuma hızları farklı anladığım kadarıyla

sandisk:

Okuma Hızı 475 MB/s
    Yazma Hızı 375 MB/s

samsung:

okuma 540mb
    yazma 520mb

Aradaki fiyat farkı 77 lira değer mi?
  • Şimdiye kadar 2 tane samsungun hdd sini kullandım ikiside çok kötüydü,hem çok ses yapıyordu hemde bilgisayarı kitliyordu.Bad sector felanda yoktu.Laptopa Kingston v300 ssd aldım hızlıaldan,samsungun hdd sinden sonra uçak gibi geldi.Samsung marka ssdlerdende uzak durmakta bence fayda var.
  • Ben de dün N11'den tictoc çeki ile 80GB Intel 335 siparişi vermiştim (htpc için), 170 TL'den indirimler sonrası 115 TL'ye gelmişti.

Ama şimdi Sandisk 128GB'yi 189 TL'ye görünce insanın kafası karışıyor biraz. Benim anladığım kadarıyla Sandisk özellikle yazma hızı ve genel performansı öyle kağıt üzerinde gözüktüğü gibi yüksek değil. Gerçi ben HTPC'de kullanacağım için çok önemli değil ama beni asıl düşündüren, Sandisk kontrolcüsünün Sandforce olması. Son dönemde belki iyileşme olmuştur ama zamanında yaşadığım sorunlar nedeniyle bir daha Sandforce kontrolcülü ssd'ye bulaşacağımı sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

Şimdiye kadar 2 tane samsungun hdd sini kullandım ikiside çok kötüydü,hem çok ses yapıyordu hemde bilgisayarı kitliyordu.Bad sector felanda yoktu.Laptopa Kingston v300 ssd aldım hızlıaldan,samsungun hdd sinden sonra uçak gibi geldi.Samsung marka ssdlerdende uzak durmakta bence fayda var.

Başka bir ürün grubu nedeniyle Samsung SSD'lere karşı ön yargılı olmanız bence doğru değil. İnceleme testlerine bakın, 840 Pro hep en üst sıralarda.

Ben Samsung 840 Pro'yu aylardır kullanıyorum, o kadar uyku moduna alırım, şimdiye kadar en ufak sorun yaşamadım. SSD konusunda Samsung bence gayet başarılı. Bence SSD alırken sorun yaşamak istemeyenler Intel veya Samsung tercih edebilir, özellikle bilgisayarın stabil çalışmasına önem verenler.

SSD denilince kağıt üzerindeki maks. yazma ve okuma değerlerinin bir önemi yok. Çünkü hem önemli olan kontrolücünün uzun vadede sorun çıkarmaması hem de asıl performansı etkileyen küçük dosya okuma ve yazma hızları. Benim anladığım Sandisk bu alanlarda başarılı değil. Hatam varsa biri düzeltsin.

• ben de n11 den intelin 80 gb lık modelini almayı düşünüyorum..sandisk in bu modeli için çok düşük iops değerlerine sahip olduğu söylenmişti.
  • n11'deki ADATA'larin fiyati en uygun olanlar olarak gozukuyor. ADATA'nin birak kotu vasat bir urun dahi yaptigini gormedim. Saglam markadir.
  • aldık bi tane dursun kenarda
    kargo dahil 188 lira iyi gibi.
  • alalım mı biz de? satar mıyız tekrar :))
  • Bende Vatandan 189 TL ye fırsat ürününü aldım bugün. Amacım eski bir Samsung NC 10 NetBook'u hızlandırmak. Bakalım ne kadar başarılı olacak.
    Ben buradaki bir çok yorumu okudum. Ancak gördüm ki herkesin br görüşü var ve herkesin aldığı da kendine iyi.
    Düşünün Samsung 840 a bile olumsuz birşey söylenmiş. Benim bütçem bu kadardı, ben de bu ürünü aldım.
    Buradaki bir çok kişi belki ilk kez SSD kullanacak ve performansı konusunda henüz fikri yok taa ki sahip olana dek. Öte yandan bu kapasitede bir diske bu kadar para verecek olan bizlerin bir çoğunun merakını gidermek içinde almadığını kim iddia edebilir? :)
    Şunu kabul etmek doğru olur kanaatimce; geleneksel sabit disklerden kat be kat hızlıdır en kötü SSD. Ancak SSD ler pahalı dolayısıyla her fırsat değerlendirilebilir.
    Şu da unutulmamalı tabi; ama kısa ama uzun "her teknoloji zaman içinde ucuzlar".
    Bu sebepten ihtiyacınız bugün için varsa bence adı-sanı belli olmayan ürünler hariç, bütün fırsatlar değerlendirilebilir. Eğer ihtiyacınız bugün değilde bir 6 ay sonraya ise bugün gidip o zaman gelmekte fayda var.
    128 GB 189TL ye satılıyor 64 GB neredeyse bu fiyata yakın ama gel gelelim 256 GB a çıktığımızda fiyat neredeyse 2 mislinin üstüne çıkıyor. Dolayısıyla GB başına fiyat olarak oldukça uygun. Çokta fazla rakamlar düşmez, özellikle dolar bu halde iken. Şükredin de yükselmesin daha fazla.
    Sonuç olarak herkesin fikrine saygı duyup kararımızı kendi ihtiyacımıza göre yine kendimiz karar vermeliyiz, bunun şusu şöyle şunun busu böyle dersek fırsatlar kaçar, dolar yükselir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htutuncu -- 27 Ocak 2014; 21:48:19 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gutshot

n11'deki ADATA'larin fiyati en uygun olanlar olarak gozukuyor. ADATA'nin birak kotu vasat bir urun dahi yaptigini gormedim. Saglam markadir.

Bende bugün aldım adata n11 den bakalım neler olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duskorc

quote:

Orijinalden alıntı: apespecter

tabi yeter, sadece işletim sistemi ve bir kaç program koyacaksınız. en ucuz ve en uzun garantili modellere bakın bence.

Bugün bunları aldım :)

http://www.sanalpazar.com/Ssd-Kizak-Dvd-To-Hdd-Ssd-Ve-Dvd-Rw-Kutu__isp13234904?utm_source=ML_INFO_012014&utm_medium=ML_INFO_012014&utm_campaign=ML_INFO

hocam hayırlı olsun ben de ssd yi aldım. size şunu sorabilir miyim. sanalpazardan hdd için aldığınız aparat işe yarıyor mu? Boşa çıkan dvd'yi harici olarak kullanmamızı sağlayacak ara kablo vs. şeyler yanında geliyor mu? Cevap verebilirseniz sevinirim.

• Arkadaşlar kredi kartımda 160 lira limit var. 28 lira için alamıyorum vatandaki ürünü. Paraf para olarak 60 liram var ama alırken bu kodları kullanacak bir kısım göremedim. Ne yapmam gerekiyor. Acil cevap arkadaşlar son 10 ürün kaldı vatanda...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.