Şimdi Ara

SSD sisteme geçiş Fikir Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mevcut olan masa üstü bilgisayarımda WD 7200 RPM 2 TB HDD var.
    Ben SSD sisteme geçmek istiyorum ama biraz kararsız kaldım.
    Şimdi 240 GB SSD mi alsam yoksa 2 veya 4 TB SSHD mi alsam.
    240 GB SSD aldığım taktirde laptoplarda olduğu gibi sisteme entegre etmenin zor olduğunu duydum.
    Yapmak istediğim bilgisayarın biraz daha hızlanması.
    Sistemim;
    FX8 Amd İşlemci Sıvı soğutma
    16 GB Ram Kinstom
    4 GB Ekran Kartı AMD
    Gigabayt Anakart
    Bütce 500 600 civarı

• Birde
    SSHD lerde 2 TB olan 7200 4 TB olan 5400 RPM bana normalde 2 TB anca yetiyor 4 TB olandan 5400 RPM alsam 7200 ile arasında çok fark olurmu.
  • SSHD peeformansli oluyor muymus? Arastirmis miydin nette?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSHD ile SSD nin performansı karşılaştırılamaz bile,eğer sen kaydadeğer bir fark görmek istiyorsan kesinlikle 240 gb ssd al
    anakartında muhtemelen uefi desteği yok ama ilerde sistem değiştirmeyeceğin ne malum,daha iyi daha yeni bi sisteme geçtigin zaman o ssd dahada çok işine yarar
    bende hdd varken windowsun açılması 1 dakikadan fazlaydı,şimdi ssd var uefi destekli anakart var - power tuşuna bastıktan sonra açılması 20 saniye anca sürüyor
  • 240 GB SSD + 2TB HDD yapın çok daha hızlı ve sağlıklı olur.
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Ustam merhaba;
    SSD ile SSHD yi kesinlikle karşılaştırmıyorum.
    Yalnız SSD aldığımda bu sisteme adapte etmemde problemler yaşicamı duyduğum için SSHD düşünüyordum.
    Gigabayt sitesinden baktığım kadarıyla anakartımda UEFI desteği mevcut.

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_31/overview/
  • loribim L kullanıcısına yanıt
    uefi desteği mevcutsa sıkıntı yok,ki zaten sata 3 6g hızında bütün portlarında
    herhangi bi problem yaşamazsın,ssd ye windowsu kur geç sendeki hdd yi tek parça halinde kullanırsın olur biter
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Merhaba ;
    240 GB SSD Sata giriş li disk aldım diyelim bunu sisteme nasıl kuracam 240 GB lık SSD ye Windows kuramam kesinlikle bana yetmez bunu sisteme nasıl entegre edicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

SSHD ile SSD nin performansı karşılaştırılamaz bile,eğer sen kaydadeğer bir fark görmek istiyorsan kesinlikle 240 gb ssd al
    anakartında muhtemelen uefi desteği yok ama ilerde sistem değiştirmeyeceğin ne malum,daha iyi daha yeni bi sisteme geçtigin zaman o ssd dahada çok işine yarar
    bende hdd varken windowsun açılması 1 dakikadan fazlaydı,şimdi ssd var uefi destekli anakart var - power tuşuna bastıktan sonra açılması 20 saniye anca sürüyor

Ustam merhaba;
    SSD ile SSHD yi kesinlikle karşılaştırmıyorum.
    Yalnız SSD aldığımda bu sisteme adapte etmemde problemler yaşicamı duyduğum için SSHD düşünüyordum.
    Gigabayt sitesinden baktığım kadarıyla anakartımda UEFI desteği mevcut.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_31/overview/

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

240 GB SSD + 2TB HDD yapın çok daha hızlı ve sağlıklı olur.

Merhaba ;
    240 GB SSD Sata giriş li disk aldım diyelim bunu sisteme nasıl kuracam 240 GB lık SSD ye Windows kuramam kesinlikle bana yetmez bunu sisteme nasıl entegre edicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

uefi desteği mevcutsa sıkıntı yok,ki zaten sata 3 6g hızında bütün portlarında
    herhangi bi problem yaşamazsın,ssd ye windowsu kur geç sendeki hdd yi tek parça halinde kullanırsın olur biter

Ustam Windows u 240 GB SSD ye kurduğumda kesinlikle bana yetmez kalan 220 GB lık alan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loribim

quote:

Merhaba ;

Öyle bir şey yok.

240'lık SSD'ye Windows + gündelik kullandığın uygulamalar örn: Google Chrome, Spotify, Skype vs.

Varsa hızlı açılmasını istediğin oyun CS:GO vs.

Kalanlar da harddiske.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba ;

Öyle bir şey yok.

240'lık SSD'ye Windows + gündelik kullandığın uygulamalar örn: Google Chrome, Spotify, Skype vs.

Kalanlar da harddiske.

Dediğiniz sistem de kesinlikle problem yaşarım daha doğrusu yeterince pc yi kullanamam örneğin bi dosya indircem tek parça 80 gb bunlar hep problem diye düşünüyorum benim istedigim laptop larda oldugu gibi ssd olacak ama bu ssd sadece pc ye hız katacak bunu vermiş olduğu yeri kullanmama gerek yok.

Daha dogrusu şöyle anlatim benim pc de totalde ortalama 30 TB disk var bana 240 gb kesinlikle problem benim anlattığım gibi mümkün degilmi acaba.

Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba ;

Öyle bir şey yok.

Kalanlar da harddiske.

Dediğiniz sistem de kesinlikle problem yaşarım daha doğrusu yeterince pc yi kullanamam örneğin bi dosya indircem tek parça 80 gb bunlar hep problem diye düşünüyorum benim istedigim laptop larda oldugu gibi ssd olacak ama bu ssd sadece pc ye hız katacak bunu vermiş olduğu yeri kullanmama gerek yok.

Daha dogrusu şöyle anlatim benim pc de totalde ortalama 30 TB disk var bana 240 gb kesinlikle problem benim anlattığım gibi mümkün degilmi acaba.

Teşekkürler...

"benim istedigim laptop larda oldugu gibi ssd olacak ama bu ssd sadece pc ye hız katacak bunu vermiş olduğu yeri kullanmama gerek yok. "

Öyle bir sistem yok. Bir şey öğrenmişsiniz o da yanlış.

SSD disk ile HDD birleştirip hız katma diye bir şey yoktur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba ;

Öyle bir şey yok.

Kalanlar da harddiske.

Teşekkürler...

"benim istedigim laptop larda oldugu gibi ssd olacak ama bu ssd sadece pc ye hız katacak bunu vermiş olduğu yeri kullanmama gerek yok. "

Öyle bir sistem yok. Bir şey öğrenmişsiniz o da yanlış.

SSD disk ile HDD birleştirip hız katma diye bir şey yoktur.

Peki ya uefi den ssd kart taksam ona dami windows yuklemem gerekiyor eğer o şekilde de windowsu ssd karta yüklemem gerekiyorsa son çare kaliyor sshd almak sshd alirsam 2 tb olanda 7200 rpm 4 tb olan 5400 rpm 4 tb alsam 5400 rpm hız çok mu düşük kalır.

4 TB 5400 RPM + 8 GB SSD =SSHD

2 TB 7200 RPM + 8 GB SSD =SSHD

• Eğer 80gb lık dosyaları indirip onlarla uğraşıyorsanız bu kadar yüksek kapasiteli SSD leri biraz zor alırsınız. Bizim için SSD nin amacı işletim sistemi ve günlük işlerinizde kullandığınız programları buraya kurmaktır. Eğer sadece indirme ve arşiv yapıyorsanız ssd'nin bu işte hiç faydası olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Eğer 80gb lık dosyaları indirip onlarla uğraşıyorsanız bu kadar yüksek kapasiteli SSD leri biraz zor alırsınız. Bizim için SSD nin amacı işletim sistemi ve günlük işlerinizde kullandığınız programları buraya kurmaktır. Eğer sadece indirme ve arşiv yapıyorsanız ssd'nin bu işte hiç faydası olmayacaktır.

Ustam evet arşiv yapıyorum ama bunlar için 30 TB alanım var dediginiz gibi ama örneğin 60 gb lik bi oyun yuklicem 2. Oyunum olmicakmi bu pc de 2 tb olan hdd ye oyunlarimi yuklesem ne kadar verim alabilirim bütçe 600 tl kadar samsunggun 500 gb ssd si var 1 hafta içinde karara varirsam onu alicam ama hala çok kararsızım şuan pc başında degilim yarın örnek bi resim aticam.

• quote:

quote:

Eğer 80gb lık dosyaları indirip onlarla uğraşıyorsanız bu kadar yüksek kapasiteli SSD leri biraz zor alırsınız. Bizim için SSD nin amacı işletim sistemi ve günlük işlerinizde kullandığınız programları buraya kurmaktır. Eğer sadece indirme ve arşiv yapıyorsanız ssd'nin bu işte hiç faydası olmayacaktır.

Ustam evet arşiv yapıyorum ama bunlar için 30 TB alanım var dediginiz gibi ama örneğin 60 gb lik bi oyun yuklicem 2. Oyunum olmicakmi bu pc de 2 tb olan hdd ye oyunlarimi yuklesem ne kadar verim alabilirim bütçe 600 tl kadar samsunggun 500 gb ssd si var 1 hafta içinde karara varirsam onu alicam ama hala çok kararsızım şuan pc başında degilim yarın örnek bi resim aticam.

Merhaba.
    Sizin kartınızın aynısını kullandım, sorunları ile basedemeyince iade alıp baska bir kart almıstım. Velhasıl ssd sizin kartınızda sorunsuz calısır. Konumuz ssd olunca dediginiz gibi maliyet yuksek maalesef.
    Sizin muzdarip oldugunuz konunun aynısını yasadıgım icin direk yazıyorum. SSd ye verdiginiz paraya kesinlikle acımayın. Inanın mekanik harddisklerden cok daha guvenliler. Mekanik diskleri nas cihazına attıktan sonra sistem inanılmaz hızlandı. Simdi aradıgım dosya hdd de SSD sisteme geçiş Fikir Paylaşımı ise kopyalayıp alıyorum yoksa arsiv olarak duruyor. Kendime bir sekilde ssd sistemi kurdum diyebilirim ve cok memnunum. Aradıgınız fiyat aralıgında forum 2. elde 960gb sandisk vardı. Ona bir bakın isterseniz. İlla 240 gb lık ssd almak zorunda degilsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

quote:

quote:

Merhaba.
    Sizin kartınızın aynısını kullandım, sorunları ile basedemeyince iade alıp baska bir kart almıstım. Velhasıl ssd sizin kartınızda sorunsuz calısır. Konumuz ssd olunca dediginiz gibi maliyet yuksek maalesef.
    Sizin muzdarip oldugunuz konunun aynısını yasadıgım icin direk yazıyorum. SSd ye verdiginiz paraya kesinlikle acımayın. Inanın mekanik harddisklerden cok daha guvenliler. Mekanik diskleri nas cihazına attıktan sonra sistem inanılmaz hızlandı. Simdi aradıgım dosya hdd de SSD sisteme geçiş Fikir Paylaşımı ise kopyalayıp alıyorum yoksa arsiv olarak duruyor. Kendime bir sekilde ssd sistemi kurdum diyebilirim ve cok memnunum. Aradıgınız fiyat aralıgında forum 2. elde 960gb sandisk vardı. Ona bir bakın isterseniz. İlla 240 gb lık ssd almak zorunda degilsiniz.

Ustam öncelikle 240 GB SSD den vaz geçtim.
    Bunun yârine link deki 2 SSD den birini almayı düşünüyorum sizin tavsiyeniz nedir acaba.
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-500gb-750-evo-sata-3-0-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-120gb-plus-sata-3-0-ssd-okuma-535mb-yazma-445mb-.html

Bu iki SSD den birini alıcam.
    Görüyorum ki Her türlü problem yaşicam yani şuan 2 TB HDD nerdeyse full dolu iken 500 GB SDD ile her türlü problem yaşarım.
    Ama bu hızı görmek istiyorum. Laptopum da 32GB SSD + 1 TB HDD/8 GB SSD= SSHD sistem var ve araki fark çok fazla bunu masa üstünde görmek istiyorum.
    Şimdi şöyle kafa taslak hesaplince en basiti orijinal oyunlarımdan fifa ve COD oyununu sistem otomatik indirince mecburen C sürücüsüne yüklüyor ve ortalama 200 GB gibi bi alan kaplicak bana ortalama 300 GB gibi bi alan kalacak bir çok oyundan felan ferargah edicem mecburen.
    Ama birde şöyle bir alternatif aklıma gelmiyor değil şuan ki sistemi hiç silmeden bu HDD oyunları oynamak Yeni takılan SSD ye ise 2. bir işletim sistemi yükleyip onu günlük programlar v.s için kullanmak.

Şuana kadar SSHD yi öneren olmadı bunu kafamdan tamamen çıkarıyorum artık ama o çok daha basit ve sanki şuan ki durumla arada baya bi fark olacak gibiydi.

Seagate 5400 RPM 4 TB + 8 GB SDD = SSHD
    Seagate 7200 RPM 2 TB + 8 GB SDD = SSHD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loribim -- 23 Ocak 2017; 1:20:9 >

• loribim L kullanıcısına yanıt
    Ustad, endise edilecek durum yok aslında. Su anda her halukarda zaten hdd icinde olan dosyaların hızına alıskınsınız. SSd taktıgınızda herhangi birsey degişmeyecekki. Sizin windowsunuz ve gunluk kullanım dosyalarınız ssd de digerleri gene su anki kullandıgınız diskte olacak. Bende su sekilde ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 23 Ocak 2017; 1:46:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.