Şimdi Ara

Ssd Tbw sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1.5 seneden daha az bir süre kullandığım Samsung 860 Evo 250gb Ssd nin TBW değerlerinde bir gariplik gördüm. Samsung Magician uygulamasından kontrol ettiğimde TBW kısmında 1772,9 TB Writen yazdığını gördüm. Benim 1.5 senede 2 Petabayt a yakın veri yazabilmem imkansız. Ssd de Windows 10 Pro 1903 sürüm kurulu ve aldığımdan bu yana 2 adet 120 gb tan fazla olmayan 2 oyun yükledim. Anakartım Msi H170 Gaming M3 Bios sürümüm güncel. Ssd Firmware güncel. Crystaldiskinfo programı da aynı Tbw değerlerini gösteriyor. Bu konuda bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi? Ekran görüntüleri ekte;

Ssd Tbw sorunu
    Ssd Tbw sorunu
    Ssd Tbw sorunu
    Ssd Tbw sorunu

• Aldığında o değer sıfır ise bu anormal birşey. Ben bile 1 ay kullanımda o kadar download ile 5 tb yazabilmiştim. Yazma hızında sorun olunca iade ettim. 1,5 yılda bu kadar imkansız gibi. Sürekli vızır vızır download yaparsan bunu zar zor yakalarsın. Yazma hızındaki azalma da TBW değerinden ise, garantisi varsa garantiye yollama yolunu deneyebilirsin.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Cihazı Vatan Bilgisayardan aldım. Aldığımda ürünün kutusundaki güvenlik bandını ben söktüm. Aldığımda sanırım test yapmıştım Windows kurmadan. Test sonuçlarını şuan tam hatırlamıyorum. Lakin bir terslik olsa yada yazılmış veri görsem kesinlikle iade ederdim. Bu anormal değerleri yeni farkettim. Download konusuna gelince aldığımdan bu yana sadece tarayıcı ve anakart yazılımlarını ssd ye download ettim oyunların download yeri varsayılan olarak Hdd ye tanımladım. Son olarak resimdeki Tbw değeri 2 gün öncesinin, şuan tbw 1785,2 TB 2 günde 13 Terabayt yazmadım kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustii33 -- 14 Temmuz 2020; 23:38:7 >
  • Mustii33 M kullanıcısına yanıt
    Sistem kuracak yedek bir diskin varsa, garanti yolunu bir dene istersen. Büyük ihtimal bir sorun var ama neden kaynaklı birşey diyemem. Format atıp diski sıfırlamayı denersen de birşey değişir mi diye düşünüyorum. Ama onda da zannetmiyorum. Ben amazondan almıştım ve iade etmiştim.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Hiç istemesem de yedek disk bulup servisine yollayacağım herhalde. Diski sıfırlamak benimde aklıma geldi ama bunun için yedek hdd bulmalıyım. Bende pek birşey değişeceğini düşünmüyorum ama göndermeden bir denerim. Umarım Tbw den dolayı garanti dışı demezler ürüne. Teşekkür ederim ilgin için. Başka bilgisi olan veya başına gelen var ise bilgilendirirse sevinirim.
  • Ürünü bugün servise yolladım. Benim merak ettiğim sorun ne? Yazılımsal mı? Donanımsal mı?
  • Adata nın xpg sx8200 pro modelini almıştım 1 tb olanından. hemen bende crystalmark la test ettim. Etmez olaydım. Ben almadan önce bu tbw olaylarını iyice araştırdığım için hemen tbw değerlerine de göz gezdirmiştim. Ve nerdeyse 2-3 teste 1 tbw anormal bir veri yazdığı keşfetmiştim.

Normalde bu kadar yazmaması gerekir ama anlamadım. Bende ilk baş ssd'den şüphelendim ama Allah'a şükür şu ana kadar anormal bir veri yazmadı, yine de fazla yazıyor gibi ama ardına düşemiycem.

Neyse bende testin ayarlarını düşürdüm ve ayda bir test filan yapmaya başladım. Alalı aşağı yukarı 10 ay falan olmuştur. Şu an 7 tb'lık bir kullanım sözkonusu ki bfv ve pubg gibi sürekli gb'lık yama delisi oyunlarda c de yüklü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Garip bir durum sonucu buraya yazarsanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kmlkszhacker kullanıcısına yanıt
    Tabi yazarım. Ssd Serviste halen. Merakla bekliyorum servis ne diyecek acaba.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    Ben testlerimde veya test sonunda anormal bir yazma değeri görmedim. Hatta anormalliği ilk farkettiğim yazılım Samsung Magician'dı. Hiç test yapmamıştım ve yazılımın ana ekranında fark ettim. Daha sonra test yaptım, farklı yazılımlar ile denedim ve Secure erase dahi yaptım durum aynıydı.
  • Servisten bugün yanıt geldi. Üründe herhangi bir sorun bulunamamıştır diyorlar. Şimdi ben ilerde ürünü başka bir sorundan dolayı garantiye yolladığımda, ürününüz Tbw den dolayı garanti dışıdır derler mi? Böyle bir durum olduğunda bana gelen ürün normaldir maili elimde kanıt olur mu? Ben bu işten hiçbir şey anlamadım. Anlayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

Adata nın xpg sx8200 pro modelini almıştım 1 tb olanından. hemen bende crystalmark la test ettim. Etmez olaydım. Ben almadan önce bu tbw olaylarını iyice araştırdığım için hemen tbw değerlerine de göz gezdirmiştim. Ve nerdeyse 2-3 teste 1 tbw anormal bir veri yazdığı keşfetmiştim.

Normalde bu kadar yazmaması gerekir ama anlamadım. Bende ilk baş ssd'den şüphelendim ama Allah'a şükür şu ana kadar anormal bir veri yazmadı, yine de fazla yazıyor gibi ama ardına düşemiycem.

Neyse bende testin ayarlarını düşürdüm ve ayda bir test filan yapmaya başladım. Alalı aşağı yukarı 10 ay falan olmuştur. Şu an 7 tb'lık bir kullanım sözkonusu ki bfv ve pubg gibi sürekli gb'lık yama delisi oyunlarda c de yüklü.
    Gözle görülür performansla alakalı veya gürültülü çalışma vb. problemler olmadıkça SSD ve HDD'leri devamlı benchmarklamak iyi bir şey değil hocam. Ben şahsen tavsiye etmem düzenli testi. HD Sentinel ile monitörlemek yeterli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 28 Temmuz 2020; 0:7:21 >

• Günlük periyodlarla Process Explorer gibi bir yazılımla disk'e yapılan yazım miktarını ve hangi programların yazım yaptığını analiz edin. Ürün normaldir ibaresi disk'e yazılan veri miktarının yüksek olmadığı anlamına gelmiyor, o kadar veri yazılmış görünüyorsa garanti kapsamından çıkması gerekir.
  • Ssd daha elime ulaşmadı Yurtiçi kargonun ve servisin sorumsuzluğuyla uğraşıyorum. Gelince söylediğinizi yapacağım. Ürün garanti dışıdır demediler garanti kapsamında bakmışlar benim anladığım. Ama daha sonra ne olacak? Farklı bir arıza verirse, gönderdiğimde Tbw den garanti dışıdır diyecekler. 3 ayrı programda da Tbw değeri aynı görünüyor. Şuan benim bu kadar veri yazmadığım ortada ama 2 sene sonra tüketici hatası yada fazla yazmışsınız diyerek ürüne garanti dışı diyecekler muhtemelen.
  • Büyük bir ihtimalle SMART değerleri yanlış gösteriliyor, öte yandan Samsung Magician değerleri yanlış göstermesine rağmen doğru değerleri de okuyor olmalı ki disk sağlığını "iyi" olarak göstermekte. Yoksa bu tür bir standart SSD'ye 2petabyte'a yakın veri yazmak zaten teknik olarak imkansız, atıyorum en kötü 300-400tb yazımdan sonra SSD çalışmaz hale gelirdi.

Edit: Anakart yanılmıyorsam Intel bazlı, sistemde Rapid Storage Technology (RST) yüklü mü? Yüklü değilse ya da anakart CD'sinden çıkan eski versiyon yüklüyse son versiyonu yükleyip SMART değerlerine bir de öyle göz atmayı deneyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 28 Temmuz 2020; 15:41:13 >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum ama bu sorun veya yanlış değer çözülmez ise Tbw sınırlı garantisinden çıkmış görünecek Ssd. SMART değerleri ekran görüntüsünü son sürüm Rapid Storage Technology (RST) yüklü iken aldım. RST yi kaldırdıktan sonra tekrar denedim, hatta temiz bir kurulum yaptıktan sonra sürücüleri yüklemeden de test yaptım sonuç aynı.
  • şuan ne durumda bende sıfır aynı diskten aldım win 7 ve driver kurdum 40 gb ta dosya attım 190 gb yazdığım var tbw olarak anormal geldi sıfır disk. birde siz diski bölmüşmüydünüz ?

• sdsss S kullanıcısına yanıt

Şuan değer 1788.1 TB, sanırım artık normal hızda artıyor. Sorunu çözemedik ne servis ile ne de Samsung ile bende gittiği yere kadar gitsin amaan dedim idare ediyorum bakalım. Hayır, ssd yi aldığımdan bu yana hiç bölmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustii33 -- 19 Aralık 2020; 17:54:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustii33

Şuan değer 1788.1 TB, sanırım artık normal hızda artıyor. Sorunu çözemedik ne servis ile ne de Samsung ile bende gittiği yere kadar gitsin amaan dedim idare ediyorum bakalım. Hayır, ssd yi aldığımdan bu yana hiç bölmedim.

Benim de normal gidiyor. Sizin de sorun olmaz büyük ihtimalle gerçek aşınma düşük olduğu için 5-10 sene arası gider. Yazılımsal bir hata gibi görünüyor, güncelleme sırasında falan bir hata olmuş olma ihtimali yüksek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdsss -- 31 Ocak 2021; 23:12:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.