Şimdi Ara

SSD Uzmanları Yardımcı Olurmusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP G62 b01et Laptop um var yaklaşık 2012 den bu zamana kadar bana eşlik ediyor. Öğrenci olduğum için yeni bir bilgisayar alma şansım malesef bulunmuyor. Bende 3gb rami araştırmalarıma göre maks 4 kabul ettiği için 4 gb a ve HDD yide SSD ye çevirmek kararı aldım. En ekonomik olacak şekilde yükseltme fikri bu geldi aklıma.

Soruma gelecek olursak, üzerindeki hdd nin resmini paylaştım, hangi ssd yi almalıyım girişleri vs uyumlu olacak şekilde bu konuda hiç bir fikrim yok. Üzerindeki 256 gb civarlarında bana yetiyor. Fiyat performans olarak 128 yada 256 lık bir ssd önerir misiniz uyum sorunu yaşamayacağım. Cahilliğimi mazur görün.

Birde sizce değer mi gözle görülür bir artış olur mu. Tarayıcıda gezerken sekmeden sekmeye geçmiyor artık.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanaktag -- 16 Eylül 2020; 1:51:0 >

• Up
  • USB 3.0 desteği yok sanırım. Eğer yoksa büyük ihtimal sata3 desteği de yoktur. Bu durumu varsayarsak ssd sata2 hızında çalışır max. olarak. Yine de sata hızından daha iyidir. Eğer hdd de bad sectorler oluşmuşsa hdd değiştirmek bile fayda sağlıyor. Disk eğer görev yöneticisinde çoğu zaman %100 ile çalışıyorsa değişme zamanı gelmiştir. Ssd olarak windows kuracağın için dram içeren bir model almanı tavsiye ederim. Uzun ömürlü ve performanslı olması için. 128 gb lıklarda dram içeren fazla çeşit yok. 250 gb lıklarda ise Wd blue 3d, Sandisk ultra 3d, Kinston kc600, Samsung 860 Evo dram içeren bilinir çeşitler. Buradan listeden de bakabilirsin.

• Harddiskindeki bilgileri yedekledikten sonra (yedekleyemiyorsan yapma hddyi komple silecek) Seatools For Dos programıyla (USB üzerinden çalışır) Dos ortamında harddiskine Low level format atıp (3-5 saat sürer) sonra yeniden format (Windows yükleme) atarsan muhtemelen sekmeden sekmeye geçmeyecek kadar harddisk ölü durumundan kurtulabilir yalnız uğraşman lazım.

SSD olarak yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi dram cache içeren SSD almak en iyisi.

Bütçen var ise düşünmeden Samsung Evo 860 Evo al geç derim.

Eğer bütçe kısıtlı ise en fazla verebileceğin bütçeyi söylemelisin ki ona göre tavsiyede bulunalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 16 Eylül 2020; 6:51:54 >
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Dün gece arastirmalarima göre sata 2 olduğunu ögrendim. Sata 3 de alsam sata 2 ile calisiyormus sanirim yanlis anlamadiysam.
    Tarayici office photoshop gibi uygulamalarda ram kullanimim uçuyor. Chorome kullanamiyorum cok kasiyor Opera GX ile ram işlemci sinirlayarak kullaniyorum İnşaat mühendisliği ögrencisiyim autocad ve st4cad kullaniyorum onlarda da takilmalar oluyor. Ilerde laptop alirsam ona takarim ölü bir yatirim olmayacagini dusunuyorum. Dediğiniz ürünlere bir bakıcam yardiminiz icin cok tesekkür ederimm.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Low level format olarak değilde normal uzerinde gelen recovery ile formatliyorum 0 formatli halinde bile yavaş ki işlemlerin çoğunu kapatmama ragmen anti virus programi felan zaten kullanamiyorum. Çoğu işlemi kayit defterinden vs kapatarak (svc host vs) boş hiç birşey acik olmadigi zaman masaustunde ram kullanimini %38 lere indirdim. Ssd ve +1 gb ram ile biraz daha kullanilabilir hale getirebilirim diye dusunuyorum. Bütcem 300 350 tl ssd icin.
    Bir konuda daha fikir almak istiyorum. Arastirmalarima göre dvd yi çıkartıp eski hdd mi oraya takarak kullanabiliyormusum sanirim onun icin bir ürün satiliyor. Yalnız anakartım UEFI desteklemediği için usb den format atamiyorum, windows u dvd den kurmak zorunda kalicam. Ilk etapta dvd surucusunu iptal etmeden ssd ye windows u kurdugumu varsayarsak. Daha sonra dvd yi cikartip yerine eski hdd mi takip dosyalarimi orada depolamayi dusunuyorum ssd yi çok fazla doldurmamak için .

Sorunum şu, format atmam gerektiğinde dvd yi tekrar takmam gerekicek. Windows 10 nun recovery mod lusunun iso dosyasini bulabilirmiyim mevcutmu yoksa sadece orjinal urunlerdemi oluyor.
  • osmanaktag O kullanıcısına yanıt
    Recovery yapmak zaten işe yaramıyor senin durumunda çünkü diskinde bir sıkıntıdan dolayı bazı bölümlerde yavaşlama veya bad sectorler var.

Ondan dolayı format atmak veya recovery yapmak diski dahada kötü hale getirir.

Low level format diski fabrikadan çıkmış gibi sıfırlıyor ve bazı durumlarda gerçekten gözle görünen düzelmeler görülüyor o yüzden tavsiye ettim tabiki istersen yapmayabilirsin.

SSD olarak önerim Crucial Mx500 250 GB olur. 370-380 lira fiyatı var sanırıım bütçe artırabilirsen.

WD Blue 250 GB ssd'de dram olduğu söyleniyor amma biraz gezindim net birşey bulamadım dram varsa eğer bunu tercih edebilirsin.

Bir sonraki sorun için evet DVD çıkartıp bir aparatla DVD takılan bölgeye SSD veya harddisk takabilirsin.

Anakartın Uefi desteklemiyorsa USB üzerinden Legacy (Ntfs-mbr) yazdırarak Rufus programından o şekilde format atarsın.

Recovery iso'su neden önemli Windows lisansı olduğu için mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 16 Eylül 2020; 13:2:57 >

Bios ayarlarında usb den başlatacaksın ve usb ye uefi olmayan modda windowsu atacaksın. Yani illa dvd gerekli değil. Benim eski hdd de 5 tane bad sector vardı. disk çoğu zaman %100 ile çalışıyordu. 1 tb lık seagate taşınabilir hdd nin içini çıkarıp içindeki diske windows kurarak denedim. Disk kullanımı %1-2 ye düşmüştü. Tabi bu arada WD Blue 3D ssd siparişi verdiğim için diski dvd bölümüne aparatla taktım ve şimdi D sürücüsü olarak kullanıyorum. Windows da ssd de şimdi. Eski hdd yi de taşınabilir hdd kutusuna taktım duruyor o şekilde. Ssd çok fazla rahatlama sağlıyor. Sendeki hdd büyük ihtimal mefta olmuş. Bu yüzden ne yaparsan yap birşey değişmez. Nasıl ki çizik bir cd yi onaramadığın gibi. Elinde seagate taşınabilir disk varsa içindeki hdd de yeniyse ve içindekileri yedekleyecek yer varsa onu da D sürücüsü olarak DVD bölümüne takabilirsin. Senin hdd yi de format atarmış gibi başlayıp içindeki windows bölümlerini silerek sıfırlarsın ve format atmadan çıkarsın. O zaman sen de harici hdd içine takabilirsin. Yani diskleri yer değiştirirsin. Çünkü sendeki eski takılı hdd yi DVD bölümüne takarsan da rahat edemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 16 Eylül 2020; 15:23:9 >

Recovery uefi olmadigi icin ve dvd surucusunude cikarticagim icin ilerde format atacakken dvd tak cikart ile ugrasmamak icindi ama sanirim uefi olmadanda atilabiliyor yazdiginiza göre gerek de kalmiyor. Eğer usb den atabiliyorsam sorun yok.
    Verilerimi harici hdd ye yedekliyorum zaten ondan yana bir skntim yok. Dvd yi iptal etmeden usb den uzerindeko hdd yi usb den kullanabilirsem o daha guzel olur. Harici hdd gibi olur dvd yi de cikartmamis olurum. Peki uzerindeki hdd yi nasil harici hdd gibi usb den kullanabilirim ne almam gerekiyor ?
  • 2.5 hdd kutusu alman lazım
    WD Blue 3D de dram var. F/P olduğu için tercih ediliyor genelde. Amazon.tr den 500 gb lık olanı 459 tl ye almıştım. 2 ay olmadı yani. Arada indirim yapıyor. Kingston KC600 ssd Crucial MX500 ssd nin biraz daha gelişmişi gibi. Çoğu şey aynı ama kontrolcüsü bir üst seviye. ayrıca 96 katmanlı nandları. WD Blue hesaplı olmasaydı onu alacaktım.
    urun.n11.com
    Orico 2.5 inç USB 3.0 Sata Harddisk Kutusu Mavi USB 3.0 Hdd Kutu Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/orico-25-inc-usb-30-sata-harddisk-kutusu-mavi-usb-30-hdd-kutu-P207942502

Dram varsa alabilir fiyatıda 340 lira civarı
    Ben dediğim gibi bendeki Seagate 1 tb lık taşınabilir hdd nin içini açtım. İçinde ST1000LM024 model sata hdd var. Onu DVD bölümüne taktım. Bendeki eski hdd yi de taşınabilir diskin kutusuna taktım. Yani yer değiştirmiş oldum. Senin böyle bir imkanın yoksa arkadaşın dediği gibi bir hdd kutusu alman gerek. Veya eski bozuk bir taşınabilir disk varsa içini aç çıkar sendekini tak. Eğer Sivasta yaşasaydın bende hdd kutusu vardı verirdim sana bedavadan.
  • Herkese teşekkürler bilgileriniz için minnettarım.
  • arkadaşlar bu ssd lerde DRAM konusu nedir ne gibi olumlu yönleri var ?
    Lgmsn012 L kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/ssd-almak-istiyorum--145605386

Hocam bana da yardımcı olur musunuz?

Ben de DRAM konusu nedir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Eylül 2020; 14:46:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.