Bildirim
SSD VE RAM HAKKINDA SORUM OLACAK
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
diyatlar normal ama ram alırken anakartın desteklediği gb ta ve şu anda üzerinde olan modüle uygun alman lazım.
aksi halde ramler çakışır -
ramleri uygun olarak seçtim onda sıkıntı yok ama ssd ile ilgili bir sorun çıkarır mı diye soracaktım. -
laptopun kendi rami 4GB DDR3 1600MHZ
benim alacağımda aynı
birşey daha soracağım laptopun kendi raminin rengi mavi
alacağım ram yeşil ve markaları galiba farklı onlar bir sorun çıkarırmı?? -
SSD konusunda takarsanız sorun olmaz sonuçta sata disk.
RAM konusunda o modelin kullandığı belleklerin markasını v.s bilmiyorum, markadan ziyade aynı frekansta bellekler almak gerekiyor fakat tahminin 1333 mhz yapmıştır casper.
Aynı marka alın dememizin sebebi ram lerin çakışmaması yada hata almasının en aza inmesi içindir, farklı ram ler elbette kullanılır fakat hata payı daha yüksektir.
Bundan dolayı KİT olarak paketinde dual gelen bellekleri öneririz. Aynı marka ve frekans olsa bile kit olmadığı zaman yine hata payı kit belleklere göre biraz daha fazla olabilir.
Bu demek oluyor ki sürekli hatalar alacaksınız v.s anlamına gelmez.
Siz o belleği alırsanız ve mevcut belleğiniz 1333 mhz ise mecburen 1600 aldığınızda 1333'e eşitleyecekdir. Çalışır mı çalışır elbette fakat belirttiğim riskler olabilir.
SSD yi ise laptopda fazladan disk yuvası yok ise DWD okuyucu yerine uygun aparatlar ile takabiliriz, veya mekanik diski söküp SSD yi direkt takabiliriz. Tabi 120 GB size yeterli gelir mi bilemiyorum bu zamanda minimum 240 GB almak gerekiyor.
-
SSD KONUSUNDA DEDİĞİNİZ GİBİ YAPACAĞIM. SSD'Yİ MEKANİK DİSK YERİNE MEKANİK DİSKİ İSE DVD YERİNE TAKIP İKSİNİDE KULLANACAĞIM O YÜZDEN 120 GB SSD YETERDE ARTAR. -
Win 10 x64 kuracaksanız ve yanına ekstra ağır programlar kurmayacaksanız yeterli olur fakat bende 120 ile uzun zamandır kullandım ve artık son zamanlarda yetmemeye başladı, sadece işletim sistemi 70 GB kullanımlara kadar çıkabiliyordu güncellemeler v.s ile.
Win 7 kurarsanız daha az yer kaplayabilir. -
bilgisayarım win8.1 onu ssd'ye klonlayacağım. mekanik diske oyunları filan işimi göreceğini düşünüyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X