Şimdi Ara

SSD'ye geçiş hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım notebook için SSD'ye terfi etmeyi düşünüyorum. Şu an bilgisayar üzerindeki disk 7200 rpm 2.5''. Geçiş konusunda bir kaç sorum olacaktı.

Öncelikle kapasite olarak 60 GB civarı düşünüyorum. Bir kaç araştırmadan sonra OCZ Vertex II'nin fiyatının uygun olduğunu ve testlerden gayet güzel puanlar aldığını gördüm. Daha iyi alternatifler var mıdır?

Aldığım zaman SSD'yi direk bilgisayarıma bağlayıp yeniden Windows yükleyebilir miyim? Herhangi bir bios ayarı yapmam gerekir mi? SSD aldıktan sonra güncelleme yapmam gerekli mi ya da SSD içinde Windows yüklüyken yani Windows SSD'de çalışırken güncelleme yapma imkanım var mı? Çünkü notebookta başka türlü güncelleme yapmam zor görünüyor.

Bir de SSD'lerin ömrü ne kadardır? Merakımdan soruyorum

• Herhangi bir ayar yapmana gerek yok.Direk takıp windowsu kuruyosun.OCZ Vertex II yerine
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_34663_CORSAIR_Force_Serisi__CSSD-F60GB2-BRKT___2_5inc__60GB__SATA__SSD__2_5inc_3_5inc_Cevirici_Dahil_.html
    alabilirsin.285MB/s okuma hızı 275MB/s yazma hızı var.Yeni SSD lerde trim desteği olduğu için performans kaybı olmuyor.OCZ de ve Corsair'de trim desteği var.için rahat olsun.
    ocz vertex 2.000.000 saat ömür verirken corsairde bu rakam 1.000.000 ..
    1.000.000 saate ulaşmak bile hesaplayınca biraz zor görünüyor..Yanlış hesaplamadıysam 114 yıl

• Teşekkür ederim cevabınız için. Corsair önermenizin sebebi nedir. Sanırım OCZ Vertex II ile performansları aynı. Vertex II biraz daha ucuz gibi.

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Herhangi bir ayar yapmana gerek yok.Direk takıp windowsu kuruyosun.OCZ Vertex II yerine
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_34663_CORSAIR_Force_Serisi__CSSD-F60GB2-BRKT___2_5inc__60GB__SATA__SSD__2_5inc_3_5inc_Cevirici_Dahil_.html
    alabilirsin.285MB/s okuma hızı 275MB/s yazma hızı var.Yeni SSD lerde trim desteği olduğu için performans kaybı olmuyor.OCZ de ve Corsair'de trim desteği var.için rahat olsun.
    1.000.000 saate ulaşmak bile hesaplayınca biraz zor görünüyor..Yanlış hesaplamadıysam 114 yıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevindi42 -- 5 Şubat 2011; 17:55:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sevindi42

Teşekkür ederim cevabınız için. Corsair önermenizin sebebi nedir. Sanırım OCZ Vertex II ile performansları aynı.

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Herhangi bir ayar yapmana gerek yok.Direk takıp windowsu kuruyosun.OCZ Vertex II yerine

evet cevabını kendiniz vermişsiniz zaten.bizzat kullanmadım ama corsair kullanıcılarından memnun kalanları biliyorum.arada 50 liraya yakın bir fark oldugu için corsair önerdim.

• Evet bu sitede ve hepsiburada.com'da OCZ daha ucuz görünüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ssd/ocz-vertex-2-60gb-sata-ii-uyumlu-super-hizli-ssd.html
  • Peki arkadaslar bu AHCI moduda yukleme nasil oluyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 TB SSD almak mantıklı mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.