Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: peace_346

beklerim tabi nasılsa acelem yok zaten karar veremezsem şimdilik almayacağım. Siz kingstonu amazondan mı aldınız?

evet amazon.com dan aldım, USA den bir tanıdık getirdi
  • 1) netten indireceğim .iso halinde bir oyun var diyelim. (günümüz oyunları artık 6-8 gb yer kaplıyor düşünürsek)

1.a) oyun inerken ssd'e kaydedeceksem, netten çekilen dosyanın ssd'e inmesinin hızı hdd'e inmesinden farkı olur mu? (download zamanı değil tabi ki, hani indirme yöneticisi indirip dosyanın diske yazıldığı "o an")
    1.b) ssd'ye inen .iso halindeki oyunun diğer hdd'e aktarımı nasıl olur?
    1.c) ssd üzerinde bulunan 200mb'lık 50 tane winrar dosyasını açsam bu yazma mı olur okuma mı olur?

2) dvd'e 4 gb veri yazacağım. dosyaları ssd veya hdd üzerinden dvd'ye yazma ne kadar fark eder? zaman açısından.

ve buna benzer olayları ssd alan arkadaşlar bizlere ekran görüntüleri, videoları ile gösterirse memnun oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 9 Haziran 2010; 10:24:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

1) netten indireceğim .iso halinde bir oyun var diyelim. (günümüz oyunları artık 6-8 gb yer kaplıyor düşünürsek)

1.a) oyun inerken ssd'e kaydedeceksem, netten çekilen dosyanın ssd'e inmesinin hızı hdd'e inmesinden farkı olur mu? (download zamanı değil tabi ki, hani indirme yöneticisi indirip dosyanın diske yazıldığı "o an")
    1.c) ssd üzerinde bulunan 200mb'lık 50 tane winrar dosyasını açsam bu yazma mı olur okuma mı olur?

2) dvd'e 4 gb veri yazacağım. dosyaları ssd veya hdd üzerinden dvd'ye yazma ne kadar fark eder? zaman açısından.

ve buna benzer olayları ssd alan arkadaşlar bizlere ekran görüntüleri, videoları ile gösterirse memnun oluruz.

1.a "o an" inanılmaz bir hızla gelir geçer.

1.b HDD'den HDD'ye aktarıma göre hızlı olabilir, ama çok hızlı olmaz çünkü burada darboğaz diğer HDD'nin yazma hızı olacaktır.

1.c açmak derken "extract" diyorsanız hem okuma hem yazma oluyor, sadece açarsanız okuma olur.

2) pek bir şey farketmez çünkü burada yine darboğaz DVD yazıcınızın yazma hızı.

• quote:

1) netten indireceğim .iso halinde bir oyun var diyelim. (günümüz oyunları artık 6-8 gb yer kaplıyor düşünürsek)

Dosya inerken niye fark etsinki, 4200 rpm diskler bile bizim download hızımızı yeterince karşılayabilecek düzeyde, bak ama gidipte saniyede 15-20 mb veri indiriyorsan bir süre sonra hareketli diskler tıkanmaya başlar performans düşer, yanan harddiskler biliyorum sürtünme dolayısıyla aşırı ısınma nedeniyle. Ama ssdlerde büyük boyutlu dosya indirmede sıkıntı yaşanmaz. Onun haricinde dış yada iç kaynaklardan dosya transferlerinde sürekli dar boğazda kalacaksınız zaten, usb 2.0 dan dosya aktardığınızda yada aldığınızda 30 mb/s limite takılırsınız, dvd rw de 2400 kb yani 2.4 mb/s limitinize takılırsınız (notebook için konuşuyorum) Ancak ssd içindeki dosya transferlerinde farkı görürsünüz. Usb 3.0 ile bu darboğazlar ortadan kalkacak usb için, usb 3.0 olmaz ise diğer alternatifiniz e-sata yine 50-60 mb/s hıza ulaşılır.

• nosfecagri ve donanımcı123 cevaplarınız için teşekkür ederim. şimdi aklıma geldi;

peki netten ssd alacağım diyelim. benim şu an tek hdd üzerinde win7 kurulu. ssd'yi anakart sata bağlantısını yapacağım. zaten hdd vardı.

1.bu şekilde pc açarsam bişi olur mu?

doğal olarak ssd'ye sistem kuracağım.

2.ssd'ye işletim sistemi kurarken, hdd'ye işletim sistemi kurmaktan farklı yapmam gereken bişi var mı? (bios ayarı ya da win7 kurulumu esnasında ekrandaki şu bu gibi seçenekler vs vs)

3.hem hdd de hem ssde win7 olması ya da sadece ssd de win7 olması sorun olur mu?
  • Hayır bir problem olmaz, sistem açılışında hangi windows 7 nin açılacağını seçersin ama bence işletim sistemini ssd üzerinden devam ettirip diğer diskini depolama alanı olarak kullanman daha mantıklı olur ama özel sebepler nedeniyle çift işletim sistemi kullanmam gerek diyorsan tabiki karar senin.

Ssdyi sata olarak bağlaman yeterli, bağlantı ide ise ahci olarak seçmelisin biostan ardından kuruluma geçmelisin, bunun haricinde ekstra birşey yapmana gerek yok.
  • az önce, ismi lazım değil, ssd satan bir yeri aradım. ne amaçla kullanacağımı sordu. ve dediği şu oldu "hiç öyle performans beklemeyin, server vs kurmayacaksanız ev kullanıcısı iseniz lazım değil" dedi. şaşırdım kaldım. bu forumdan konuyla ilgili bu sayfadan konudan testleri ve videoları izleyerek fikir sahibi oldum dedim ama cevabı "çok güvenmeyin" cevabını verdi. çok ilginç arkadaşlar :S :S ne diyorsunuz bu konuda ? :S :S
  • quote:

az önce, ismi lazım değil, ssd satan bir yeri aradım. ne amaçla kullanacağımı sordu. ve dediği şu oldu "hiç öyle performans beklemeyin, server vs kurmayacaksanız ev kullanıcısı iseniz lazım değil" dedi. şaşırdım kaldım. bu forumdan konuyla ilgili bu sayfadan konudan testleri ve videoları izleyerek fikir sahibi oldum dedim ama cevabı "çok güvenmeyin" cevabını verdi. çok ilginç arkadaşlar :S :S ne diyorsunuz bu konuda ? :S :S

Cahillik kötü şey derim. Birsürü ev kullanıcısı 300-500 gb harddisklerinden vazgeçip 4 te 1 alan vaad eden ssdlere boşa para akıtıyor o zaman, buna rağmen ssd satışları düşeceğine dahada artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Haziran 2010; 14:31:58 >

• quote:

az önce, ismi lazım değil, ssd satan bir yeri aradım. ne amaçla kullanacağımı sordu. ve dediği şu oldu "hiç öyle performans beklemeyin, server vs kurmayacaksanız ev kullanıcısı iseniz lazım değil" dedi. şaşırdım kaldım. bu forumdan konuyla ilgili bu sayfadan konudan testleri ve videoları izleyerek fikir sahibi oldum dedim ama cevabı "çok güvenmeyin" cevabını verdi. çok ilginç arkadaşlar :S :S ne diyorsunuz bu konuda ? :S :S

Vay be demek ben ev kullanıcısı değilim pek sevindim:)

Profesyonel olmak başka tabi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Cahillik kötü şey derim. Birsürü ev kullanıcısı 300-500 gb harddisklerinden vazgeçip 4 te 1 alan vaad eden ssdlere boşa para akıtıyor o zaman, buna rağmen ssd satışları düşeceğine dahada artıyor.

karşımdaki kişi odtü mezunu idi. cahil değildir kesinlikle. ama ilginçti :S

• quote:

quote:

quote:

Odtüyü bitiren biri bunları söyleyemez, hadi bilgisi yok diyelim hiçmi araştırma yapmamış. Yapacağı google'a girip harddisk & ssd yazmak o kadar.

Ayrıca odtüyü her bitiren ultra süper bilgili olacak diye birşey yok. Ne odtü mezunları biliyorum garsonluk yapmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Haziran 2010; 14:51:24 >

• quote:

quote:

quote:

Ben de ODTÜ mezunuyum ve yanlış söylemiş diyorum o zaman...

• 1)memnun kalmadık diyelim, geri vermek istiyoruz. ama o poşet açıldığı için iade alınmıyor gibi bir durum var mı?

2) ''Aygıtta Önbelleğe Yazma'' ayarı nedir? nerdedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 9 Haziran 2010; 14:59:47 >
  • quote:

1)memnun kalmadık diyelim, geri vermek istiyoruz. ama o poşet açıldığı için iade alınmıyor gibi bir durum var mı?

İnternetten aldığın zaman 7 gün içerisinde iade edebilirsin ve hepsiburada bu konuda hiç zorluk çıkarmıyor 2 tane harici wd disk ve 1 tane dahili wd disk iade ettim sorun çıkarmadılar.

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 9 Haziran 2010; 15:39:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Odtüyü bitiren biri bunları söyleyemez, hadi bilgisi yok diyelim hiçmi araştırma yapmamış. Yapacağı google'a girip harddisk & ssd yazmak o kadar.

Ayrıca odtüyü her bitiren ultra süper bilgili olacak diye birşey yok. Ne odtü mezunları biliyorum garsonluk yapmakta.

Valla utanılacak bir şey değil okurken ben de yaptım

Ama bitirip de hala garsonluk yapan varsa ya çok şanssızdır, ya olmayacak bölüm bitirmiştir ya da ne diyeyim ilginçmiş...

İade konusunu bilemiyorum ama kullandıktan sonra iade edebileceğini hiç zannetmiyorum hocam:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nosfecagri -- 9 Haziran 2010; 19:15:08 >

• Ben Notebookumdan 640gb 5400rpm hdd söküp 128gb SSD takmış biri olarak, aradaki performans farkına inanamayacaksınız diyorum. ayrıca artık bataryam daha uzun dayanıyor ve notebook daha sessiz ve soğuk. SSD kesinlikle tavsiye ederim, sisteminizdeki en zayıf halkadan kurtulun. ODTÜ lü bilgisayarcıya çok yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

quote:

1)memnun kalmadık diyelim, geri vermek istiyoruz. ama o poşet açıldığı için iade alınmıyor gibi bir durum var mı?

İnternetten aldığın zaman 7 gün içerisinde iade edebilirsin ve hepsiburada bu konuda hiç zorluk çıkarmıyor 2 tane harici wd disk ve 1 tane dahili wd disk iade ettim sorun çıkarmadılar.

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

poşet dediğim özel bir poşet ssd'yi açarkenki poşet. o özel bir poşetmiş. almak istediğim yer bana o poşete zarar vermeden gönderirseniz olur dedi. lakin o poşeti açmadan ssd'i takıp denemek, varsa bir sorunu bunu anlamak imkansız zaten. e peki nasıl olcak bu iş? :S

• #sonsuzuncu

konu iyice dağıldı yayıldı. pm den halledilcek sorunları lütfen burada paylaşmayın arkadaşlar. sipariş sayfasının resmi bile konulmuş....

satış elemanının ODTU mezunu olup, SSD hakkındaki yorumu bile tartışılmış.

*Güzel bi konu oldu. Kaynak niteliğinde. Gün Bey'den dahi PM mesaj aldım teşekkürlerini sunan. lütfen biraz daha özenli olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 10 Haziran 2010; 12:37:12 >
  • Ssd leri nasıl kuruyorsunuz acaba ocz vertex serisi ssd aldım kurulumu bir türlü yapamıyorum tam Windows 7 kuruluyor
    son ayarları yapacakken ekran kapanıyor kalıyor öyle Pc güvenli modda acincada normal modda acın kurulum
    devam etsin yazıyor.. Diğer hdd yi çıkardım yine aynı sekilde. Bu konuda yardımınızı bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Ssd leri nasıl kuruyorsunuz acaba ocz vertex serisi ssd aldım kurulumu bir türlü yapamıyorum tam Windows 7 kuruluyor
    son ayarları yapacakken ekran kapanıyor kalıyor öyle Pc güvenli modda acincada normal modda acın kurulum
    devam etsin yazıyor.. Diğer hdd yi çıkardım yine aynı sekilde. Bu konuda yardımınızı bekliyorum..

Ekstra birşey yapmanıza gerek yok sata 2 olduğu için tak/çalıştır üsulu ile sorunsuz çalışması lazım. Ssd arızalı olabilir yada başka bir donanımda problem olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.