Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaptığım testlerde açıkçası birbirinden farklı 2 sonuç ortaya çıkıyor açıkçası hangisi gerçeği yansıtıyor anlamış değilim
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

• bakın burda da AGİLİTY 2 100GB lık modelin test sonuçları var. as ssd sonuçları, sayfanın üstünde müthiş değerler veren "anandtech'in testiyle" alakasız.

------------------------------------------------------------------------------

tabi insanın içi huzursuz oluyor ama bence bu sentetik testleri bi kenara bırakıp günlük kullanımdaki izlenimlerini dikkate almalısın. mesela windows açılış ve kapanış süreni ölç. veya oyun kurulumları olsun , photoshop vs açılışlarındaki hızı takip et. oyunlardaki loading süreleri aynı şekilde müthiş azalmış olması gerekiyor. vs vs

pm'de ki mesajınızda söylemiştim cevap olarak ikinci bi mail yazın diye onuda unutmayın yinede.

------------------------------------------------------------------------------

Ayrıca bakın burdaki testlerde kırmızı kutu içine aldığım etken sizdekinden farklı. sizinki 1GB. bi de bu değerlere getirip teste tabi tutun ve sonuçları tekrar bizimle paylaşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 24 Haziran 2010; 1:44:20 >

• Arkadaşlar, işi biraz kurcalayınca neden herkesin genelde farklı faklı sonuçlar aldığına özellikle sandforce'lu sistemlerin cevabına OCZ nin forumunda rastladım. adamlar direk başa bismillah olarak testler hakkındaki farklı sonuçları açıklamışlar

OCZ'nin açıklaması ingilizce

buradan anladığım kadarı ile Sandforcun NCQ desteği çoğu test programınca atlanıyor ve bu sebepten ( bu arada INTEL'in üst düzey SSD'leri ve SANDFORCE'lu OCZ'ler NCQ desteği veriiyormuş) sonuçlar farklı çıkabiliyormuş.

Ben testi yaparken crytal disk markın test parametrelerini uygun bir değerde tuttuğumdan gerçek sonuca ulaşmışım. bazı arkadaşlarmızın kötü sonuçlara imza atması Crystal disk markın NCQ QUE depth'inin yani kuyruk derinliğinin 1 olmasuymış.

Bunu ayarlaya blidiğiniz program ise ATTO, ATTO'da 10 'a kadar NCQ que'yi arttırabiliyorsunuz. Aşağıda gene benim SDandforce'lu OCZ Vertex LE 50GB 'yı ATTO ile test sonucum var. sonuç oldukça iyi, daha öncede dediğim gibi bu sentetik testleri çok dert etmeyin gerçek hayatta bir ofis programının açılışını, bir photoshopun açılışını, indexleme kapalıyken searche yazdığınız herhangi bir dosyanın karşınıza gelme hızını görünce adamın resmen dudağı uçukluyor. Gerçek hayatta SSD'nin farkına doyamıyor insan pahalı ama ne diyeyim 4870 ekran kartımı yükselteceğime buna yatırdım maaşı, açıkçası bu hıza alışınca iş yerindeki bilgisayar bildiğiniz kağnı geliyor adama

Bu arada sistemim AMD x3 8450 , 2GB DDR2 bellek ve SB600 güney köprülü AMD 790 chipsetli anakart

İşte Vertex 50 Atto sonucum:

• quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

tabi insanın içi huzursuz oluyor ama bence bu sentetik testleri bi kenara bırakıp günlük kullanımdaki izlenimlerini dikkate almalısın. mesela windows açılış ve kapanış süreni ölç. veya oyun kurulumları olsun , photoshop vs açılışlarındaki hızı takip et.

kesinlikle katılıyorum, buradaki yazıları okuyana kadar hiç sentetik teste el atmamış hep dosya kopyalama, oyun açma, program kurma, windows açılışı ve kapanışı gibi konlarda gözle görülür farklara dikkat etmiştim.

Crytal bench markı ilk indirip gelen ayarlarla çalıştırınca o garip sonuçları düşük sonuçları başta bende gördüm ama dedim olamaz böyle bir şey, bu işte bı sıkıntı var, dosya boyutunu küçültünce test kendini buldu, çünkü diskin kendi içinde kopyalama yaparken bile Crysat markın 1000MB'de gösterdiği (3-4 GB'lık tek ISO dosyası kopyalama) rakamları katlayan hızlarla kopyalıyordu cihaz

• Bu crystal disk bendeki agility 2 yi pek sevmedi!
  • atto testi yapın. derinliği 10a çekin.
    quenue depth 10. sağ tarafta. cosibik'in metodolojisini uygulayın bakalım bi de öyle sonuçlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 24 Haziran 2010; 2:04:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: khaos

Bu crystal disk bendeki agility 2 yi pek sevmedi!

Bence performans değerlerinde diğer bileşenlerinde etkisi var aslında bu testlere cok takılmamak lazım abartı fark yoksa.Bendekı ıntel de baska arkadaslara gore bırazdaha yavas degerler verdı ama gunluk kullanımdakı farkı görünce bu sentetık testleri pek önemsemedim açıkcası.

• quote:

atto testi yapın. derinliği 10a çekin.
    quenue depth 10. sağ tarafta. cosibik'in metodolojisini uygulayın bakalım bi de öyle sonuçlara

atto da derinlik değerini 10 a çıkarıncada aşağıdaki sonucu alıyorum.

hdtune testi yapayım dedim ortalık iyice şenlendi: )
    günlük kullanımda açılış süresinin yaklaşık 15-16 saniyeye indiğini söyleyebilirim!

• hd tune da bu kadar çakılma olması normal değil. çoğu ssd , hd tune testinde 1 yada 2 sefer çakılma görüyo ama bu normal değil. değişim için başvurun.
    düne kadar makul baktım hep bu sorunlara ama. hd tune kayışı kopardı bende 15 16 saniye değil 9 saniyede de açsa ben değişim için herşeyi yapardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 25 Haziran 2010; 0:24:56 >
  • quote:

hd tune da bu kadar çakılma olması normal değil. çoğu ssd , hd tune testinde 1 yada 2 sefer çakılma görüyo ama bu normal değil. değişim için başvurun

benim SSD de aynen bu şekilde, aynı model ürünle değiştirdik, ilk başlarda normal çalışırken 1 hafta sonra yine böyle olmaya başladı.Arada pc donuyor cevap vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

hd tune da bu kadar çakılma olması normal değil. çoğu ssd , hd tune testinde 1 yada 2 sefer çakılma görüyo ama bu normal değil. değişim için başvurun

benim SSD de aynen bu şekilde, aynı model ürünle değiştirdik, ilk başlarda normal çalışırken 1 hafta sonra yine böyle olmaya başladı.Arada pc donuyor cevap vermiyor.

günümüz şartlarında SSD'ler ciddi anlamda performans vaat ediyolar. doğru.
    fiyatları ev kullanıcısı için fazla mı? evet fazla.

daha fazla performans isteyen paraya kıyıp SSD'ye geçmeli. buraya kadar problem yok. ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. ama koskoca OCZ nin üst segmentteki bi ürününü alıp, testler sentetikte olsa bu şekilde saçmalaması kimin içini rahat ettirir ki??

sentetik testlere güvenmemeliyiz. önemli olan günlük kullanım diyoruz evet. bende bunu savunuyorum. ama yukarıdaki gibi değerler veren bi ssd: (kaldı ki bütün agility 2 ler böyle olsa amenna) insanın içine kurt düşürmez mi.

sizin ürün hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 25 Haziran 2010; 0:31:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

günümüz şartlarında SSD'ler ciddi anlamda performans vaat ediyolar. doğru.
    fiyatları ev kullanıcısı için fazla mı? evet fazla.

daha fazla performans isteyen paraya kıyıp SSD'ye geçmeli. buraya kadar problem yok. ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. ama koskoca OCZ nin üst segmentteki bi ürününü alıp sentetik testlerde olsa bu şekilde saçmalaması kimin içini rahat ettirir ki??

sentetik testlere güvenmemeliyiz. önemli olan günlük kullanım diyoruz evet. bende bunu savunuyorum. ama yukarıdaki gibi değerler veren bi ssd: (kaldı ki bütün agility 2 ler böyle olsa amenna) insanın içine kurt düşürmez mi.

sizin ürün hangisi?

PATRIOT 256GB WARP3

http://www.tigerdirect.ca/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=4365580&RSort=1&csid=ITD&body=

• #GoldPunch

sanırım sizin hd tune testiniz bu.

fakat ben aynı olduğunu düşünmüyorum bu test ile agility 2nin. çünkü sizin testte ürün 175mb ile 225mb arası sürekli bi dalgalanma yaşıyor. yani performans alt ve üst limitleri belli. 1 sefer çakılma yaşamış ürün.

bir de agility 2 ye bakıyoruz;

150mb dan giriş yapmış . daha sonra 175 > 150 > 225 > tekrar 140 vs vs.. ilk 36gb lık kısım saçmalamış. aralardaki çakılmaları saymak mümkün değil

bu ürün bana göre normal değil.

şimdi tek tek resim koymak istemiyorum. google görseller kısmına ssd hd tune yazıp aratınca bi kaç nadir fotolar dışında hemen hepsinde düz bi çizgi var. yani burdaki düz çizgiden kasıt alt ve üst limiti belli olan. 200-220 arası tırtık olabilir. 150-175 arası vs.
    ---------------------------

bi de ürünün sıcaklık değeri 0 gösteriyor. sensör yok mu ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 25 Haziran 2010; 0:56:28 >

• Arkaplanda çalışan bir program buna neden oluyor olamaz mı ? Diski o kullanıyor olabilir. Başka bir diskteki windows üzerinden, ssd yi test etmek en mantıklısı diye düşünüyorum.
  • Ben bu testlrden hiçbirşey anlamadım birinin ak dediğine diğeri kara diyor! firmanın bana daha gerçekçi diye test kullanmamı önerdiği atto ve pc mark vantage sonuçlarıda iyi görünüyor
    pcmark vantage

atto

• akortek in iddiası "SANDFORCE NCQ kullanan bir kontrolcüdür. Burada fark oluşmasındaki en büyük durum CRSYTAL DİSK MARK ve HD TUNE NCQ sıralama derinliği 1 olan test programlarıdır. NCQ kullanan SANDFORCE ile yapılan testlerde yavaşlık bu sebepten meydana gelmektedir. " ve buna dayanarak değişim yapmaya yanaşmıyor firma! ayrıca bir diğer iddialarıda aşağıda:
    "OCZ’nin ve pek çok güvenilir test merkezinin de kullandığı NCQ kullanabilen ATTO ile tekrar test edin aldığınız sonuçlar daha gerçekçi ve doğru olacaktır. ATTO NCQ sıralama derinliği 10 olan bir test programıdır ve SANDFORCE’un gerçek gücünü test edebilen bir sentetik test programıdır. Yine benzer şekilde PC Mark Vantage testleri de size doğru sonuçları verecektir.

Sentetik testlerden değişik sonuçların çıkması ile ilgili olarak OCZ Forumunda açıklama yapılmıştır. Detaylı bilgi için göz atabilirsiniz

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?73931-General-Benching-FAQ-Recap-%E2%80%93-Vertex-2-%28Korea%29

• ASUS 1201n Netbook , kingston v+ 64 gb ssd performansı win 7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygarkuzuoglu -- 26 Haziran 2010; 18:03:20 >

• Ozc agility 2 türkiyede 299$+kdv
    ebayde sadece 150$

yuh diyorum kısaca
  • uyurkuzuoglu mümkünse atto ilede test yapıp paylaşabilirmisiniz?
    http://www.techpowerup.com/downloads/1749/ATTO%20Disk%20Benchmark%20v2.46.html
  • test yaptım ama cevapla butonunu tıkladığımda bu özellik kapalı yada erişim izni yok diyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.