Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resim.donanimhaber.com dan giriş yaparsanız, sorununuz kesin çözülecektir.
  • ben de ne zamandır ssd istiyodum şimdi sınavlar da bitince bi araştıralım dedim.

http://www.hepsiburada.com/ocz-60gb-agility-2-ssd-oczssd2-2agte60g/productDetails.aspx?CategoryId=114814&productId=bd98158

burda 540tl ye geliyor burdan mı almalı ya da alan arkadaşlar nasıl ve kaça aldılar bi yazarlarsa iyi olur.
  • Sanalmarketimde fiyat biraz daha düşük ancak almakla iş bitmiyor aldıktan sonra kafan çok daha karışacak emin ol!

quote:

Orijinalden alıntı: Si_pro

ben de ne zamandır ssd istiyodum şimdi sınavlar da bitince bi araştıralım dedim.

http://www.hepsiburada.com/ocz-60gb-agility-2-ssd-oczssd2-2agte60g/productDetails.aspx?CategoryId=114814&productId=bd98158

burda 540tl ye geliyor burdan mı almalı ya da alan arkadaşlar nasıl ve kaça aldılar bi yazarlarsa iyi olur.

•  SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

http://www.quietpc.com/tr-en-usd/products/components/ssd-64

Türkiye'de 259$+ KDV, burda 199$.. siparişi verdikten 1 hafta sonra ürün elinize ulaşır, kargo masrafı 8$..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 28 Haziran 2010; 17:17:42 >

• bu konunun tamamını okudum. testler çok da umrumda değil açıkcası çünkü gerçiği yansıtmadığı söylenmiş. bende zaten depolama adına usb hdd olduğu için ne kadar yırtınsam da 40mb/sn yi geçmicek benim dosya kopyalama olayım o yüzden daha çok günlük kullanımda performans istiyorum. en uygun da bu gibi duruyo şu an

@man from atlantis

yurt dışından getirme işine sıcak bakmıyorum. en azından kendi paramı kazanana kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Si_pro -- 28 Haziran 2010; 17:30:55 >
  • Fiyatlarina ve sorunlarina bakilacak olursa hala SSD icin cok erken umarim sonu lcd ler gibi olmaz.Su durumda hala en iyi secenek W.D. VR200M serileri olarak goruluyor.En azindan benim gorusum bu yonde.Sanirim SSD lerin butun sorunlarini asip fiyatlarininda alinabilir seviyelere gelmesi en erken 2012 hatta 2013 yilini bulacak.Ne yazikki BLU-RAY ve SSD lerin fiyatlari cok uzun vadede dusecekler gibi gozukuyor.
  • Benim anladığım her ssd kullandığı kontrolcüye göre test programı öneriyor bir test programında çakan ssd diğerinde resmen coşuyor burada ssd üreticilerinden çok test programları arasındaki uyumsuzluk daha doğrusu standartlaşma olmaması problem yaratıyor! ssd nin 2 net getirisi var ilki sistemin hızlı açılıp kapanması ikincisi ise photoshop türü programlar ve oyunlar için net bir sistem hızlanması sağlaması! (18279*3270 çözünürlükteki bir panorama fotoğrafını photoshop cs4 6 küsürat saniyede açtı)
    quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Fiyatlarina ve sorunlarina bakilacak olursa hala SSD icin cok erken umarim sonu lcd ler gibi olmaz.Su durumda hala en iyi secenek W.D. VR200M serileri olarak goruluyor.En azindan benim gorusum bu yonde.Sanirim SSD lerin butun sorunlarini asip fiyatlarininda alinabilir seviyelere gelmesi en erken 2012 hatta 2013 yilini bulacak.Ne yazikki BLU-RAY ve SSD lerin fiyatlari cok uzun vadede dusecekler gibi gozukuyor.

• http://resim.donanimhaber.com DAN GİRİŞ YAPTIM bu seferde hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygarkuzuoglu -- 29 Haziran 2010; 0:55:37 >
  • quote:

Fiyatlarina ve sorunlarina bakilacak olursa hala SSD icin cok erken umarim sonu lcd ler gibi olmaz.Su durumda hala en iyi secenek W.D. VR200M serileri olarak goruluyor.En azindan benim gorusum bu yonde.Sanirim SSD lerin butun sorunlarini asip fiyatlarininda alinabilir seviyelere gelmesi en erken 2012 hatta 2013 yilini bulacak.Ne yazikki BLU-RAY ve SSD lerin fiyatlari cok uzun vadede dusecekler gibi gozukuyor.

merak ettim SSD'lerin sorunlarını. paylaşırmısınız bilgilerinizi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygarkuzuoglu
    http://resim.donanimhaber.com DAN GİRİŞ YAPTIM bu seferde hata veriyor.

Resimmi yükleyemiyorsunuz? Yoksa yüklediginiz resmimi gösteremiyorsunuz? Resim yukleyemiyorsaniz imageshack sitesindan forumda simage ile yükleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

quote:

Amacim kaos yaratmak ve SSD dusmanligi yapmak degil.Yabanci forumlarda ve sizin imzanizdaki konuda zaten bu sorunlardan bahsedilmis.Ben sadece tavsiyede bulundum.Yuksek paralar odeyeceksem eger sorun istemem ama SSD ve LCD ler ne yazikki hem pahali hemde sorunlu teknolijiler.Sizin acmis oldugunuz konudan ornek bir cumle;

"Bu sorunların kaynağı flaş belleklerin yapısından kaynaklandığı için tamamen çözülmesi çok zor."

• quote:

quote:

quote:

Amacim kaos yaratmak ve SSD dusmanligi yapmak degil.Yabanci forumlarda ve sizin imzanizdaki konuda zaten bu sorunlardan bahsedilmis.Ben sadece tavsiyede bulundum.Yuksek paralar odeyeceksem eger sorun istemem ama SSD ve LCD ler ne yazikki hem pahali hemde sorunlu teknolijiler.Sizin acmis oldugunuz konudan ornek bir cumle;

"Bu sorunların kaynağı flaş belleklerin yapısından kaynaklandığı için tamamen çözülmesi çok zor."

400 lira verdim. Karşılığında 10 saniyede yaptığı işi 1 saniyede yapan bir bilgisayarım oldu. Yani 400 lira masraf ederek 3000 liralık sistemi darboğazdan kurtardım. Sorunun S si ile karşılaşmadım ve üstüne her an bilgisayarın sarsılması, ya da iğnenin bir sebepten plakaya değmesi sonucu sorun yaratabilecek olan mekanik sabit diskimden kurtuldum. SSD'lerin lira/GB performansı çok düşük olabilir ama açıkçası olaya işletim sistemini kuracağınız hızlı, güvenilir ve sorunsuz bir parça aldığınızı düşünerek bakarsanız iş değişiyor.

Ben de fiyat dışında SSD'lerde hangi sorunlar var gerçekten merak ettim. Unutmayın ki bir zincirin kuvveti en zayıf halkası kadardır ve mekanik diskler günümüz bilgisayarlarında kesinlikle en zayıf halka konumundadırlar.

• SSD sağolsun 20 saniye civarında Windows 7 yi açan ve 2 saniyede kapatan bir notebookum oldu. Ayrıca oyunların yükleniş süresi inanılmaz, herşey o kadar akıcı ve sessiz ki.. yaptığım en mantıklı hareket oldu ssd almak, tavsiye ederim. bu arada bataryanın şarjı artık daha uzun süre gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Arthur -- 29 Haziran 2010; 17:13:29 >
  • benim bilgisayar 18 sn de kapanıyor , 30 saniyede açılıyor , heralde netbook olduğu içindir.
  • Geleceğin depolama teknolojisi SSD'lerdir, ucuzladığında HDD'lerin yerini yavaş yavaş almaya başlayacaklardır. 64gb'lık modellerden almak lazım, performansı için kesinlikle değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Haziran 2010; 11:08:06 >
  • quote:

quote:

quote:

#KillnOd

Öncelikle sakin tavrınız için teşekkürler. Çünkü forum öyle bir hal aldı ki, Kim yorumuna karşılık verilirse tahammül edemiyor anında işi kavgaya çeviriyor. Olgunluğunuz için tebrikler.

Gelelim meseleye. Konuyu baştan sona okumanıza sevindim. Fakat alıntı olarakta yapmış olduğunuz sözler Ağustos 2009 tarihinde hazırlanmış bi makaledendir. Test sonuçlarını yayınladığımda genelde altına Kaynak belirtmeyi ihmal etmedim. 2009 yılındaki SSD'ler ile günümüzdekiler çok farklı. Gelişme anormal ölçüde hızlı. Konuyu ilk açtığımda Nisan ayında henüz SSD'ler ile ilgili araştırmama yeni başlamıştım. O yazıları silmedim çünkü birebir gelişmeyi görmemiz açısından kaynak olacağını düşündüm. Yani konu ilk açıldığında SSD'lerin pahalılığından, Trım desteği olmadığı için kullanım sürelerinin 6ay'ı bile zor bulduğundan bahsetmişiz. Hatta ve hatta intel x25-m SSD'nin (ama belirtmekte fayda var o G1 yani ilk seri idi) ne kadar kötü sonuçlar gösterdiğini anlatmışız. Ama gelin görün ki 2 ay sonra konu bu günlere geldiğinde İntel'i tavsiye bile edebiliyoruz. Küçük boyutlu dosyaları yazma okuma hızlarındaki başarılarından dolayı hayran kalabiliyoruz..

Bazı kesimler halen fiyatlarının yüksek olduğunu vurgulayıp -gereksiz- bir yatırım olduğunu düşünüyolar. Elbette herkes fikrini söylemekte özgür, bizler ise okuduklarımızı hoşgörmekte mecburuz. Lakin ortada bir gerçek var. 2009 yılındaki SSD'lerin gösterdikleri performans ile günümüzdekilerin; özellikle Sandforce kontrolcülü SSD'lerin performansları aynı mı?

G1 SSD'ler 60mb okuma 35mb yazma hızı veriyorlarken 300dolardı evet. ama şuanda 285mb yazma 275mb okuma hızına erişmiş , TRIM destekli Sandforce kontrolcülü SSD'lerde 300dolar.

Sadece fiyatlarına bakarak yorum yapan kişiler malesef sadece insanları bu teknolojiden soğutmakta, uzak kalmasına sebeb olmakta. Belkide büyük bi kesim; Sırf fiyatları yüksek diye araştırmaya bile tenezzül etmemekte.. Haklıda olabilirler. Örneğin laptop almaya niyetli bir kişi, bütçesini 1500Tl olarak belirlemişse; 2500 tl ve üstü olan Monster'lara Toshiba'lara bakar mı?

Sonuç olarak SSD'ler yerinde saymıyor. Fiyatları "ev kullanıcısı" için yüksek olabilir. Fakat performansa ihtiyaç duyan insanlar , (çizim işleri ofis uygulamaları, 3D animasyonlar vs) zaten fiyatı 1000$ olsada alıcaklardır. Biz istiyoruz ki Crysis'i hızlı açsın, Su alıp gelene kadar bilgisayarım hazır olsun..

Demek istediğim SSD'ye ihtiyaç duyan performans odaklı işlerle uğraşan kişiler için fiyatları gayet alınabilir ölçüde. Ama 5400rpm harddiskini sırf oyun oynamak için, loadingleri çabuk geçsin diye 150TL verip 7200'e terfi ettiren, ve aradaki farkı "dağlar kadar" tabiri ile ölçen kişiler için 300$'lık SSD'lerin fiyatı; EVET YÜKSEK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 30 Haziran 2010; 15:04:58 >

• *Vapor.Experience*

Amazonda fiyatlara bakdim SLC ler neredeyse MLC lerin iki kati fiyata satiliyor.Haliyle SLC leri baz alirsak fiyatlarin dusmesi 2014 kaliyor sanirim
    Gerci siz SLC ile MLC arasinda cok fark yok demisiniz ama fiyatlar tam tersini soyluyor.Bakdigim modeller OCZ modelleri bu arada.ilgincdir ayni yazma hizlarina sahip olmalarina ragmen SLC leri bu kadar ustun kilan sey nedir anlamadim aradaki milisaniye farki olabilir mi?Birde insan normal kullanimda SLC ile MLC farkini anlayabilir mi bunu deneyen varmi?Yoksa sadece bu fark kagit uzerindemi anlasilabiliyor?
  • quote:

*Vapor.Experience*

Amazonda fiyatlara bakdim SLC ler neredeyse MLC lerin iki kati fiyata satiliyor.Haliyle SLC leri baz alirsak fiyatlarin dusmesi 2014 kaliyor sanirim
    Gerci siz SLC ile MLC arasinda cok fark yok demisiniz ama fiyatlar tam tersini soyluyor.Bakdigim modeller OCZ modelleri bu arada.ilgincdir ayni yazma hizlarina sahip olmalarina ragmen SLC leri bu kadar ustun kilan sey nedir anlamadim aradaki milisaniye farki olabilir mi?Birde insan normal kullanimda SLC ile MLC farkini anlayabilir mi bunu deneyen varmi?Yoksa sadece bu fark kagit uzerindemi anlasilabiliyor?

Evvelden SLC ile MLC farkı barizdi. 60mb okuma 35mb yazma hızları olan MLC SSD 'ler vardı. ama şuanda bakıyoruz 300mb barajına dayanmış MLC SSDler görüyoruz. Zaten SATA II ile 300mb sınırı var yani aşamazsınız . SATA III olması gerekir. Erişim süreleride aynı. E soruyoruz madem o zaman. SLC'ye gerek var mı?

• Şu intelin 80 lık ssd sini bende ciddi almayı düşünüyorum imzamdaki sistemde tek darboğaz wd hardiskten kaynaklanıyor resmen sistemin el freni.Beni düşündüren arkadaşlar ssdnin ömrü ne kadardır ben öyle sürekli oyun yükle sil yapan biri değilim oyun falanda oynamam işim tamamen tasarım animasyon kullandığım programlarda 3ds max, photoshop, after effects bu programları kullanıyorum.Yapacağım sudur programları kurduktan sonra ne sil yükle ne format atan biriyim yılda 1 format atarım çokda nadir program yükler silerim.Aslında tam bana göre yalnız beni 2 yıl tam performanslı götürür mü? İntel düşünüyorum yazma hızı diğerlerinden biraz düşük kalıyor 70 mb zamanla bunda da düşme olur mu? Yoksa diğer markalara mı yönelmeliyim maddi imkanlarım kısıtlı özel nedenlerden dolayı yoksa 3-4 tane bile alırdım şimdi sadece 300-400 lira verebilirim.Vapor arkadaşım önerin için bekliyorum şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvana34

Şu intelin 80 lık ssd sini bende ciddi almayı düşünüyorum imzamdaki sistemde tek darboğaz wd hardiskten kaynaklanıyor resmen sistemin el freni.Beni düşündüren arkadaşlar ssdnin ömrü ne kadardır ben öyle sürekli oyun yükle sil yapan biri değilim oyun falanda oynamam işim tamamen tasarım animasyon kullandığım programlarda 3ds max, photoshop, after effects bu programları kullanıyorum.Yapacağım sudur programları kurduktan sonra ne sil yükle ne format atan biriyim yılda 1 format atarım çokda nadir program yükler silerim.Aslında tam bana göre yalnız beni 2 yıl tam performanslı götürür mü? İntel düşünüyorum yazma hızı diğerlerinden biraz düşük kalıyor 70 mb zamanla bunda da düşme olur mu? Yoksa diğer markalara mı yönelmeliyim maddi imkanlarım kısıtlı özel nedenlerden dolayı yoksa 3-4 tane bile alırdım şimdi sadece 300-400 lira verebilirim.Vapor arkadaşım önerin için bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Doğru. Sisteme darboğaz yaratan tek parça HDD. Bakıyorum inceliyorum başlıkları; İşlemci, Anakart, Ram, Ekran Kartı vs..
    i7 işlemcili, minimum 5850li yada gtx 460-480li sistemler toplanmış. Konuyu açan genelde bi limit belirliyor. Diyor ki 2000TL'ye sistem. Yada 2500.
    Fizik kartı olarak gtx460m aldım diyen mi ararsın, ram seviyorum 8GB takıcam diyen mi

Biraz araştırmayla öğrenilebilir aslında sistemin gerçek gücünü görmek için SSD'ye terfi edilmesi gerektiği. Binlerce liralık sistemlere halen RAID kur kafan rahat olsun gibi yorumlar geliyo. Hoş...

Neyse:
    İntel düşünülebilir güzel tercih. Yurtdışı getirme imkanın varsa OCZ Agility 2 öneririm yada GSkill Phoenix Pro 120GB. tabi biraz daha tuzlu olur

Ömrü ne kadardır diye sormuşsun. Firmalar katalog bilgilerinde 2,000,000 saat olarak yazmışlar yazma ömürlerine. yani 220 yıl ortalama. tabi bana pek inandırıcı gelmiyor. ama mantıklı düşünmek gerekirse; TRIM desteğide artık yaygınken ömürlerinin normal RAM'ler kadar uzun ve sağlıklı olucağını düşünüyorum. Çünkü bildiğimiz Ram bellekleri gibi ünitelere yazılıyor bilgiler. ve siliniyor. HDD'deki gibi bir diskin üzerine iğne ile yazma çizme yok. Temas yok , Isı yok, gürültü yok..

Şuana kadar , "aldım patladı, 2ay sonra çöp oldu vs" gibi hiç bi olumsuz yorum okumadım. Doluluk durumunda çok az bi performans düşüklüğü oluyor. O da bi kaç mb civarında. İçiniz rahat olsun

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.