Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hallettim kurulum isini daha bisey deniyemedim ama ilk izlenimlerim Pc 30 Sn de açılıyor 5 Sn de kapanıyor Windows 7 puanida 7.0 ....
  • Merhaba , Asus 1201n , çift çekirdek atom işlemcili netbookum var. Kingston V+ serisi 64gb ssd takıcam , işlemci yüzünden ssd performansı düşermi acaba , yoksa belirtilen okuma yazma hızlarına ulaşırmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygarkuzuoglu

Merhaba , Asus 1201n , çift çekirdek atom işlemcili netbookum var. Kingston V+ serisi 64gb ssd takıcam , işlemci yüzünden ssd performansı düşermi acaba , yoksa belirtilen okuma yazma hızlarına ulaşırmı ?

aslında güzel bi soru. Yüzlerce SSD testi inceledim hepsinde test sisteminde işlemci i7 serisi idi. yada notebook için i5 / i3.
    ama yinede sanmıyorum işlemci ile alakalı olduğunu. sonuçta darboğazı yaratan harddisklerin kalbi DİSK. yani DİSK üzerine iğne ile yazma silme vs bilirsiniz. Herhangi bi bilgiye ulaşırkende , kayıtlı bölgeye kadar diskin tamamını okumak zorunda kalıyorlardı. yavaşlığın bir diğer sebebide bu.

Atom dahi olsa SSD ye sorun teşkil ediceğini sanmıyorum

• ssd'de "shuttering" olayı nedir?
  • kurudu konu
  • arkadaslar bende 2 gun evvel internet uzerinden kingston v+64 gb aldım henuz elime gecmedi chace olarak 128 mb gorukuyor okuduklarımdan anladıgım 128 gb altında fazla verim beklemeyin masaustu kullanıcısıyım intel q9400 islemcim ve 4gb ram li bir bilgisayarım var 128 gb ile degistirmelimiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 17 Haziran 2010; 0:49:21 >
  • PATRIOT WARP3 256GB SSD kullanıyorum.

Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz.

İncelemesi için;

http://resim.donanimhaber.com/m_38089414/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38089414
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

arkadaslar bende 2 gun evvel internet uzerinden kingston v+64 gb aldım henuz elime gecmedi chace olarak 128 mb gorukuyor okuduklarımdan anladıgım 128 gb altında fazla verim beklemeyin masaustu kullanıcısıyım intel q9400 islemcim ve 4gb ram li bir bilgisayarım var 128 gb ile degistirmelimiyim ?

daha evvel 64lük kingston ın test linkini yayınlamıştım sanırım. 128GB V+ kullanan arkadaşımız var. Onunla PM'den irtibata geç istersen fikir alışverişinde bulunursun. 64X0,93 = 59,52

59gb kullanılabilir alanın olucak . bence intel x25-m 80gb tercih et. aşırı bi fiyat farkı yok arada
  • ozc agility 2 60 gb sonuçları yorum lütfen
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!
  • quote:

Orijinalden alıntı: khaos

ozc agility 2 60 gb sonuçları yorum lütfen

2. sayfada agility 2 nin olduğu testler var.
    hem sıralı hem 512 hem 4k. yani hepsi düşük gelmiş sizin testte.

sandforce bellek kontrolcüsü bu kadar düşük değer vermiyor. test sağlıklı sonuçlanmamış yada üründe problem var sanırım.

OCZ nin resmi sitesinde ise agility 2 60GB görünmüyor. agility 60gb var yada agility 2 100gb.

????

şurdaki testte ise sonuclar sizinkiyle örtüşüyor

http://www.hardwaremania.com/hdd/182-ssd-karsilastirma-testi.html?showall=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 19 Haziran 2010; 20:23:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience
    quote:

ozc agility 2 60 gb sonuçları yorum lütfen

2. sayfada agility 2 nin olduğu testler var.
    hem sıralı hem 512 hem 4k. yani hepsi düşük gelmiş sizin testte.

sandforce bellek kontrolcüsü bu kadar düşük değer vermiyor. test sağlıklı sonuçlanmamış yada üründe problem var sanırım.

OCZ nin resmi sitesinde ise agility 2 60GB görünmüyor. agility 60gb var yada agility 2 100gb.

????

şurdaki testte ise sonuclar sizinkiyle örtüşüyor

http://www.hardwaremania.com/hdd/182-ssd-karsilastirma-testi.html?showall=1

Agility 2 var acaba özellikle sistem kurarken dikkat etmem gereken ayrintilar varmi? Performans düsüklügünün nedeni baska ne olabilir?

• işletim sistemi nedir?
    trim desteğini win 7 sağladığını biliyorum.
    bir diğer faktör; windows kurulumunu temiz olarak yapılması tavsiye ediliyo. yani eski sistemden imaj alınıncada problem yaşanabiliyor.

son olarak işin esprisi ürün agility 2 değilde "agility" olabilir mi

çünkü değerler agilitynin 285/135. onunla uyuşuyor.
    gerçi agility indilinx, agility 2 sandforce bellek kontrolcüsü kullanıyor. yani agility olsa indilinx 60mb 4k yazma veremez.
    ilginç çözemedim
  • Biostan disk modunu bir kontrol et dostum ide moddaysa ahci moda alıp sıfırdan bir kurulum gerçekleştirip alttakileri uygulayabilirsin, ssdyi notebookta kullanıyorsan muhakkak masaüstüne göre performansta düşüş olabiliyor ama agility 2 ise yazma hının 130-140 lardan aşağı olmaması gerek.

Ocz agility 2 den alınmış bir crystaldiskmark sonucu

WİNDOWS 7 DE TAM PERFORMANS VE EKSTRA ALAN KAZANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

1) Diske yazma önbelleğini mutlaka açın, genelde ssdler için cache kapatılmalı tavsiyesinde bulunulur ama benim gözlemlerimde cache kapatıldığında özellikle yazma hızlarında performans düşüşü yaşanıyor.
    2) Dizin indexlemeyi kapatın, hem fazla yer kaplar hemde ssdye sürekli yazım yaparak performansı düşürür, kapatırsanız birşey kaybetmessiniz.
    3) Disk birleştirmeyi kapatın, tercihen hizmetler üzerinden kapatın ssdler için disk birleştirmeye gerek yoktur, ssdnin problem çıkarmasına neden olabilir.

4) Superfetchi kapatın
    Regedit.exe’yi açın ve aşağıdaki yolu izleyin
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Satıra sağ tuş tıklayın -> değiştir -> 3 değeri yerine 0 yazın ve tamam yapın.

5) Prefetchi kapatın
    İşletim sistemi açıldığında belleğe otomatikman yüklenen programları kaldırmanız başarımı olumlu etkileyebilir.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Satıra sağ tuş tıklayın -> değiştir deyip 3 değerini 0 yapın.

6) Sanal belleği kapatın, 4 gb ve üstünde raminiz varsa veya sürekli %90 üstünde ram kullanımı yapmıyorsanız sanal belleğe ihtiyacınız yok, sanal belleği kapattığınızda ram miktarınız kadar alan boşalır.

7) Tercihe bağlı olarak sistem geri yüklemeyi kapatın, performansı etkilemez ama ssd üzerinde alan kaplar.
    Başlangıç -> bilgisayara sağ tuş tıklayın ->özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> sistem koruması sekmesi -> yapılandır… -> sistem korumasını kapat -> Sil -> tamam

8) Tercihe bağlı olarak uyku modunu kapatın, performans olarak birşey değişmez ama hatrı sayılır oranda alan boşalır.
    Başlat -> arama çubuğuna cmd yazın -> cmd ikonuna sağ tuş tıklayın -> yönetici olarak çalıştır -> powercfg -h off yazın ve enterleyin -> exit yazın ve enterleyin. (tekrar etkinleştirmek için off yerine on yazmanız gerekli)

TRİM DESTEĞİ AÇMA-KAPAMA-KONTROL

Windows 7 de otomatik açıktır.

TRIM özelliğinin etkin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

Cmd komut satırına fsutil behavior query disabledeletenotify yazın. Karşınıza aşağıdaki yazı geliyorsa TRIM zaten etkindir.

DisableDeleteNotify = 0

Eğer 0 yerine 1 yazıyorsa etkin değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 20 Haziran 2010; 1:03:30 >

• Dediklerinizi aynen bire bir yaptim uzun cabalar sonucu agility 2 Daha buldum win 7 ult 64 kurdum sonuç degismedi diger agility 2 yide sistem kurarak denedim nerdeyse ayni sonuclar cikti anakartin firmware lerini yeniledim ocz sitesinden 1,10 firmware yi kurdum (bendeki 1,02 sürümdü) tekrar test ettim birsey degismedi ancak yukarida verilen hardware mania sitesindeki testler benimkine benziyor digger testlerde farkli acikcasi Ben bu listen hiçbir sey anlamadim. Sistemim gigabyte p35ds3r anakartin q9550 islemci 4*2 gb Kingston 800 MHz ram ayrica kasamda 2 hdd daha var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 20 Haziran 2010; 21:59:27 >
  •  SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

Arkadaşlar benim Corsair Nova 32gb'lık modelin performansı normal mi sizce? Bildiğim kadarıyla SSD'lerde düz bir performans grafiği olması gerekiyordu ama benimkinin maşallahı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Arkadaşlar benim Corsair Nova 32gb'lık modelin performansı normal mi sizce? Bildiğim kadarıyla SSD'lerde düz bir performans grafiği olması gerekiyordu ama benimkinin maşallahı var.

Sonuç bence mükemmel okuma hızı 200 leri geçse tabi daha iyi olurdu ama böylede çok güzel bende 64 gb düşünüyorum ama fiyatların düşmesini bekliyorum...
  • Arkadaşlar, ben OCZ Vertex LE 50GB sistem diski 750Gb seagate depolama diski kullanıyorum. Açıkçası Windows 7 SSd performansı şaka gibi, öyle yok azcık yok bilmem ne falan değil bildiğin gözle görülür derece hız varkı var özellikle oyun yüklemelerinde (ki aynı makinada normal diskte xp kurulu) dragon age yüklemeleri neredeyse 4te biri sürede yapılıo, misafirliğe gelen arkadaşlara gösterdim tek dedikleri OHA idi.

Aşağıda crsytal disk mark 3.0 sonuçlarımı görebilirsiniz. ama asıl gerçek kullanırken ortaya çıkan sonuç bence testlerin hepsi sonuçta sentetik sonuçlar veriyorlar

OCZ Vertex LE 50G

VERTEX LE vs Seagate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosibik -- 21 Haziran 2010; 22:01:57 >

• işte SSD dediğin böyle olucak

100lük agility 2 yada vertex 2 lerde aynen böyle sonuclar veriyor hatta daha yüksek. gerçi yapılan testler masaüstü i7 serisi işlemcilerle yapıldığı için biraz fazla görülüyo. yani notebook a taktığında biraz düşüyor hızlar.

önceki sayfada sandforce 1200 ve 1500 bellek yongalarının değerleri var. 50mb 4k yazma okuma değerleri insanı çıldırtır.

tabi bunlar kağıt üzerinde. #cosibik arkadaşın dediği gibi asıl önemli olan kullanımda ortaya çıkan şaşkınlık

aynı ekran kartı işlemcilerde olduğu gibi kağıt üzerindeki değerlerle karşılaştırmalar yorumlar yapıyoruz. birinci nesil SSD ler bile aslında şuanki HDD leri çatır çatır katlıyo. ama işte insanız. hep istiyoruz daha iyisi olsun

• Ocz agility 2 60 gb yi değişime gönderdim yeni ssd gelince tekrar test edeceğiz artık ancak cosibik senin disk resmen uçmuş acaba tam performans veren bir agility 2 benzer sonuçlar alabilirmi?
  • quote:

Ocz agility 2 60 gb yi değişime gönderdim yeni ssd gelince tekrar test edeceğiz artık ancak cosibik senin disk resmen uçmuş acaba tam performans veren bir agility 2 benzer sonuçlar alabilirmi?

işte agility 2 nin değerleri. 3 mesajdır bu mesajı kastederek söylüyorum ama aynı tür cevaplar atılıyor. bende mesajı komple alıntı yapmak zorunda kaldım

quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

Krallar Sahnede

Sandforce 1200 ve 1500 kontrolcüleri ortalığı yakıp yıkmış!

OCZ Agility 2 ! - VERTEX LE ve Corsair Force

2MB Sequential Read (Sıralı Okuma)

--

2MB Sequential Write (Sıralı Yazma)

--

4KB Random Read (Rastgele Okuma)

--

4KB Random Write (Rastgele Yazma)

--

Güç Tüketimi

--

Güç Tüketimi 2MB Sequential Write (Sıralı Yazma)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kaynak : Anandtech

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.