Güzel haber, baktım RUNE halletmiş, gamepass ile uğraşmaya değmezdi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Eylül 2024; 14:0:30 > |
STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] (35. sayfa)
-
-
11900kf 4060ti 8gb 32gb ram ile 2k epic DLSS3 FG RT açık oyunun başında sürekli baktığım bir yerde 85 fps verdi çok iyi.
5800x3d 7900xtx 64gb ram ile 4k epic FSR kapalı RT kapalı AFMF2 v2 açık aynı yerde 120 fps civarı veriyor ama AFMF olmasa 60 verecek yani 2k ile 4k arasında dehşet fark var. 2k için 4060ti bile yeterken 4k'ya can dayanmıyor.
-
Hocam bu ekran kartı üreticileri nitelikli dolandırıcı, bakın sayfalarındaki testlere daha düşük çözünürlükte yapılmıştır Fps testleri. (Nvidia) Güya 3000 ve 4000 serilerinin tamamı en üst düzey teknolojileri 4K'da mükemmel çalıştıracak gibi pazarlanır ama işin gerçeği hiç de öyle değildir.
Nvidia'nın aslında hep en üst ve belki en üstten bir önceki serisi, o da ancak kurtaracak derecede son teknolojiyi en iyi düzeyde çalıştırır. Bazen onlarda bile sorun olduğu olur. Zaten Windows Allah'lık sistem, en üst düzey donanımda bile sık sık mutlaka sorun çıkarır. Böyle berbat bir piyasa.
İmkan nispetinde en üst donanımı almak lazım ama o da eskidendi, şimdi para mı yetişir? Hele elektrik sarfiyatı ayrı bir dert. Ben artık 3090'da peşini bıraktım ve durdum, daha ileri gitmedim, gidemedim, gitmek de istemedim. 5000 serisi ne olacak kimbilir? Fiyat ve elektrik tüketimi artık makul, kabul edilebilir düzeyin daha da üstüne çıkıyor 5000 serisi ile.
-
Belgelerimde böyle bir klasör yok ama. appdata local tarafında baktım swgame klasörü var game settings.ini var ama içinde öyle bir budget satırı yok.
-
Arkadaşlar ben star Wars serisi ile hiç ilgisi olmayan bir kişiyim, Dost kayaoğlu başta olmak üzere bir çok kanaldan inceleme serilerini izledim, ama film serilerini ve her hangi bir oyununu hiç deneyim etmedim, yakın zamanda işten güçten zaman ayırabilirsem, Fallen Order serisi ile evrene giriş yapmak istiyorum.
Oyunu oynamadan önce her hangi bir film serisini izlemem gerekiyor mu, evreni ve karakterleri daha iyi tanımak için ?
Ya da bana derseniz eğer, "-Şu film serilerini izledikten sonra, Fallen Order serisini hemen giriş yapma, evreni ve karakterleri daha iyi tanıyabilmek açısından, önce su oyun serilerini oyna bitir" derseniz ilk olarak o seriden giriş yaparım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.filmler ayrı oyunlar ayrı gidiyor mesela oyunda bu cal kestis ile jedi order'i yeniden kurmaya çalışırken filmlerde neydi o gacının ismi o kuracakmış yani ayrı ilerliyor ama tabi biraz temel bilsen iyi olur. bence orijinal üçlemeyi ya da episode 4-5-6 dedikleri filmleri izlemelisin. uzay cadısı diye bir şey yoktu mesela ilk oyun çıktığında onu da iptal edilen acolyte dizisinde gösterdiler pek oyundaki merrin'e benzemese de yani ben bi orada şaşırmıştım ilk oyunda. jediler neden yok oldu onun için de sanırım clone wars ve episode 1-2-3 izlemen lazım. 7-8-9 ile aynı gitmiyor onları izlemesen de olur. işte bu üçlemedeki rey mi nedir o hatun ile aynı değil bizim eleman ama aynı şeyi yapmaya çalışacaklar işte ona da film ayrı oyun ayrı dediler madem öyle 7-8-9'da cal kestis olsaydı mis gibi olurdu o gacı yerine. imparator yok dv yok kime karşı kuracan ki order'i kesinlikle izleme bence. ilk oyun ise çok zevkli hele bitişi yani karşında kapı gibi imparatorluk var ona karşı tekrar kurmaya çalışıyorsun order'i ama ikinci oyunda ne yapıyoruz ben anlamadım? acayip de zor bazı yerleri bıraktım ben tomb raider oyunlarında bu kadar sövmedim bu ne diye?
-
Star Wars evrenini daha iyi tanımanız için öncelikle ilk 6 filmi izlemeniz lazım, bunların dışındaki film veya dizileri izlemeseniz de olur ama ilk 6 filmi mutlaka izleyin. Çünkü bütün hikaye bu 6 filmde yaşanan olayların ve karakterlerin etrafında şekilleniyor.
Sonrasında oyunlara başlayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawsford27 -- 14 Eylül 2024; 20:53:54 > -
Cevaplar için teşekkürler
Anlaşılan oyun serisinde Star Wars evrenine tam adapte olabilmek için önerdiğiniz film serilerini izlemem gerekecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 14 Eylül 2024; 22:6:31 >
Hocam evreni bilmeden o kadar zevk vermez biraz aşinalık lazım
-
Hikayeli oyun olarak gw ragnarok bekliyordum oyun sıkıcı çıkınca bu oyunu tekrar oynayım dedim çıktığı gibi oynamıştım harika oyundu.
-
Merhabalar arkadaşlar oyunu yeni indirdim. Ryzen 5 5600 ve 4060 var ama ne yaptıysam gpu kullanımı hep dalgalı ve fps drop oluyor. Yok mu bunun çözümü?
Donanım yetmiyor anlaşılan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 26 Kasım 2024; 1:11:32 > -
4060 nasıl yetmiyor Allah aşkına oyun bozuk.
Kardeşim oyun bozuk değil. Ben en küçük bir sorun yaşamadan bitirdim. (ama böyle olması için en üst düzey donanım gerekiyor) Stalker 2 için yazdıklarım bir fikir verebilir. 4060 orta seviye bir karttır, gözünüzde büyütmeyin. Serinkanlılıkla şu ifade edilenleri anlamaya çalışın çünkü büyük oyun dönüyor kart piyasasında. Aşağıdakinin haricinde şu önemli nokta var: ..90 serisi haricinde yetersiz vram koyuyorlar ve bir şekilde sıkıntı yaşamanızı sağlıyorlar.
"optimizasyon'dan meded beklemek yerine donanımı yükseltmeyi düşünün lütfen arkadaşlar. Herşeyin çözümü optimizasyon değil.
Bu oyunda 4070 ile sorun yaşayanlar muhtemelen 32 GB dual ram'leri olmadığı için bu sorunu yaşıyorlar.
Nitekim sistemi yeterince yüksek olanlar sorun yaşamıyor bu oyunda. 4090 ile sorun yaşadığını söyleyenlerin diğer donanımlarından haberimiz yok, isterseniz bir öğrenin. Çünkü mesela ben 3090 ile en küçük bir sorun yaşamadım. Diğer donanımın hepsinin üst düzey olması nedeniyle muhtemelen.
Firmalar bir taraftan sanki 4070 çok yüksek bir kartmış gibi takdim ediyor, diğer taraftan orta segment olduğunun bilgisini veriyor. Bilinçli ve tecrübeli kişiler ise ..80 serisi ile bile zaman zaman sorun yaşanabileceğini ve en iyi ve sorunsuz deneyimin üst düzey oyunlar ve en üst ayarlarda ve 4K'da ancak ..90 serisi ile mümkün olduğunu çok iyi biliyor. Yani bu 4070 ekran kartının kutusunun üstüne Stalker 2 resmini basıp oyunla satmalarında ciddi sorun var. Genel tabloya bakıldığında ortada büyük bir kandırmaca mevcut bu piyasada.
Şu da önemli. Artık 32 GB Dual Channel RAM gerekli bir bileşen. Özellikle Stalker 2 için bu gereklilik vurgulanmış. Aşağıdaki sistem gerekliliklerinin ilave notlarında 2k ve yüksek ayarlar denilmiş. Türkçe çevirisi şu: 4070 ile 4k ultra ayarlarda oynayamazsınız!
Önerilen:
İşletim Sistemi: Windows 10 x64 / Windows 11 x64
İşlemci: Intel Core i7-11700 / AMD Ryzen 7 5800X
Bellek: 32 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3070 Ti / Nvidia GeForce RTX 4070 / AMD Radeon RX 6800 XT
Depolama: 160 GB kullanılabilir alan
İlave Notlar: Graphics Preset: HIGH / Resolution: 1440p / Target FPS: 60. 32 GB Dual Channel RAM. SSD required. The above specifications were tested with TSR, DLSS, FSR and XeSS."
Bu tabi Stalker 2 için ama ciddi fikir verir konu hakkında. Ayrıca şu başlıkta yazdıklarımızı inceleyebilirsiniz. Bir parçayı aşağıya aktarmaya çalışayım:
https://forum.donanimhaber.com/rtx-4090-gerekli-mi-gereksiz-mi-rtx-3090-varsa--154188789
Sisteminde 4080 olup, 5080 için para biriktireceğini ifade eden bir arkadaşımıza yazdığımız cevap:
"Kimsenin tonla para ödeyip de karşılığını alamamasına razı gelmediğim için bunları yazdım ve yazıyorum. Bu kanaat ve tespitimi çok kişi de aynen kabul ve teyid etti. Hatta bu yönde olumsuz deneyimleri olan da detaylarıyla aktardı. (3090 satıp 4080 almasındaki pişmanlığını aktardı biri.) Meselenin özü, en son üst versiyonlar (..90) haricindekilere şimdiki tabloda yetersiz olan vram koyulduğu için (4080 ve 5080 için sadece 16 GB) bu kartları almak için tonla para vermenin uygun olmayacağını tespit ettik. ..80 versiyon kartlar güçlüdür ama 12, 16 GB vram ile o güçlerini kullanamayacaklar, 18-19 vram harcayan oyunlar (Star Wars Outlaws mesela) karşısında mecburen ayarları düşürmek zorunda kalacaksınız. Kullanılmayan gücün bir kıymeti yoktur. Dlss fps yi arttırıyor, görüntü çözünürlüğünü düşürüyor. Ama vram yetersizliğine 4000 serisi Dlss de çözüm olmuyor. Buna dikkat edin. Işın izleme de görüntüyü iyileştiriyor ama fps yi düşürüyor. Dolayısıyla 12 GB vram olan ne 4080 ve ne de 5080 ile 4K ultra ayarlarda maksimum görüntü kalitesi ile akıcı oynama imkanı bulamayacaksınız birçok yeni nesil oyunda.
Evet yeni nesil (4000, 5000) serisi kartların daha güçlü ve bir parça daha iyi görüntü kalitesi sağlayabileceğini kabul ediyoruz ama, o gücü kullanmak ancak vram yüksek olduğu zaman mümkün olabiliyor. Bu vram ile mümkün olmadığı için Dlss açacaksınız çözünürlük düşecek, ışın izleme açacaksınız, fps düşecek.
Dolayısıyla demek istiyorum ki, (akıcı olarak oynama deneyiminden taviz vermemek şartıyla) 3090’ın zaten fazlasıyla sağladığı bir görüntü kalitesine, ancak ulaşabileceksiniz. O zaman neden bunlara para veresiniz ki?!
Bu durumda 3090 24 GB olduğu için, onu bırakıp üstüne tonla para verip, 4080 veya 5080 16 GB almak uygunsuz oluyor. Mevcut tabloda ben rahatlıkla diyebilirim ki, 5090 alabiliyorsanız alın. Alamıyorsanız 4090 alın. Onu da alamıyorsanız 3090 alın. Ama kesinlikle 4080-5080 veya alt versiyon almayın. Tabi bu söylediklerim 4K, akıcı ve yüksek görüntü kaliteli oyun deneyimi isteyenler ve zaten üst düzey bir pc donanımı olanlar için geçerli. Ama daha az görüntü kalitesine ve daha düşük ayarlara razı olanlar için de benzer şekilde geçerli. 2K oynuyorsanuz, neden 4080, 5080’e ihtiyacınız olsun ki? O çözünürlük için daha uygun fiyatlı bir kart işinizi görür. Orada vram ihtiyacı ciddi oranda düşeceğinden yine aynı mantıkla kullanılmayacak güce ve teknolojiye para vermenin gereği olmuyor."
DLSS FPS Artırır mı?
Evet, DLSS FPS (saniyedeki kare sayısı) artırabilir. Yapay zeka destekli örnekleme yöntemi kullanarak, grafik kartının daha düşük çözünürlükte render alıp, görüntüyü yüksek çözünürlüğe çıkararak işlemesi sağlanır. Bu da daha yüksek FPS ile daha akıcı bir oyun deneyimi sunar.
DLSS Görüntüyü Bozar mı?
DLSS, genel olarak görüntü kalitesini iyileştirmek için tasarlanmıştır. Ancak, bazı durumlarda, özellikle düşük DLSS ayarlarında, görüntüde bulanıklıklar veya diğer grafik anomalileri oluşabilir. Yüksek DLSS modları bu sorunları minimize eder.
DLSS VRAM Düşürür mü?
DLSS, doğrudan VRAM kullanımını düşürmez, ancak grafik kartının VRAM’i daha verimli kullanmasına yardımcı olabilir. Daha düşük bir çözünürlükte render yaparak başladığı için, VRAM üzerindeki baskı azalır, bu da dolaylı olarak VRAM kullanımını optimize edebilir. https://blog.monsternotebook.com.tr/dlss-nedir-ve-nasil-kullanilir/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 27 Kasım 2024; 7:39:1 >
-
Hocam bende kullandim.bi ara 3090 ama teknik olarak geride bi kart 4080 den hiz olarak rt cekirdegi olarak yeterli fps I saglayamiyorsun ki 4080 de hizli kart ondada vram sikinti iki arada bi derede kaliyorsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arada kalacak bir durum yok. 3090'ı bırakıp 4080 alma gibi vahim bir hata yapmadigim için o kadar memnunum ki anlatamam. Zaten son zamanlarda surekli dlss yi kapatatak oynuyorum. Görüntü kalitesi çok daha iyi oluyor. Yazıyı okuyup anladıysanız arada kalacak bir şey olmadığını da çok iyi anlamış olmanız gerekiyor. Zaten ana mantığı da anlamışsınız. Performans açısından o yeni nesile ihtiyaç yok 3090'a sahip olan biri icin. Bakin stalker 2'de en ufak takilma yaşamadım. Görüntü kalitesi farki ise cok az fark belki vardir. Bir arkadas yuzde 20 dedi ama o da meçhul. Bu düşük kaliteli çıkan yeni zottirik oyunlar mı o %20'lik görüntü farkını bize verecek güleyim bari de boşa gitmesin. 3090a sahip olan icin onemli olan diger bilesenlerin ust duzey olmasi. Ve tabi ekranin da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 27 Kasım 2024; 7:35:57 >
Siz 4k oynuyorsunuz galiba 4kda 16 gb vram yetersjz kalabilir evet ben 2kda 16gb vramli kart la oynuyrm bana yeterli gelir simdilik
Aynen kardeşim, size yeterli gelir. Benim tespitlerim temel olarak 4K ultra ayarlar için ve 4K Oled tv'si olanlara daha çok hitap ediyor.
-
Nvidia nin cakalligi 5000 serisindede az koyucaklar 70 80 serisine az vram tekel haline geldiler
Aynen öyle. Siz de sanırım 3090'ı bırakıp 4060'a geçmişsiniz. Aslında size soracaktım 3090'a göre görüntü kalitesinde artış olup olmadığını ama tabi 2K kullandığınız için ölçü olmaz.
Cevap belli, yeni seri (4000, 5000) olması değil, en üst versiyon (..90) olması daha önemli.
Zihinde daha somut olması için şunu demeli: Bu adamlar diyor ki, dlss ile performans problemi yaşamayacaksınız ve kartlarınız da daha uzun süre idare edecek, değil mi? Ama işte bu pc donanımı nispeten düşük olanlar için kısmen geçerli. Ve sanki görüntü kalitesini arttırıyormuş gibi fiyakalı takdimlerle kafa karıştırıyorlar. Mesela ben işe anlayana kadar, (ki o kadar da meraklıyımdır, okuyup araştırım yani, ona rağmen) dlss yi görüntü kalitesini arttıran bir şey olarak tasavvur etmiştim uzun bir zaman. Sonra baktım ki sadece ışın izleme ve bir parça da kartın daha güçlü olması asıl görüntü kalitesini arttırıyor. Asla dlss ve frame generation değil.
1- E iyi de pc donanımı iyi ve güçlü ekran kartı olanın zaten Dlss'ye ve frame generation'a ihtiyacı yok!
2- Pc donanımı düşük olan veya ..90 serisi hariç ..50, ..60, ..70 hatta ..80 serisi olanlar da o görüntü kalitesini arttıran özelliklerden tam yararlanamayacak çünkü performans artsın diye dlss yi açacak performans modunda (720p de çalıştırıyor oyunu dlss performans modu, şaka gibi) ve mecburen oyun ayarlarını aşağıya çekip ışın izlemeyi kapatacak! Ne anladık şimdi bu işten!
3- Gelelim kartların daha uzun süre idare etmesine. Bu da tamamen bir yalan ve önemli oranda gerçekleşmeyecek bir şey. Çünkü vram yetersizliği nedeniyle kısa zamanda yeni seri kartları o kadar uzun süre konforlu şekilde kullanamayacaksınız. Bunun tek bir istisnası var vram ve gücünün yüksekliği nedeniyle ..90 serisi.
Yani 3090 ekran kartı olan için en akıllıca yatırım pc donanımına yatırım yapmaktır. Mesela ram 16 ise 32 veya 64 gb dual ram almalı. PCIe 4.0 M2 Ssd almalı. İşlemciyi yükseltmeli gibi. Karta verilecek paralarla bunlar rahatlıkla yapılabilir. Bunun en bariz örneği stalker 2'de yaşandı. Donanımı nispeten düşük ve 32 ram olmayanlar akıcı şekilde oynayamadı. Sebebi de işte bu. PC ram azlığı. Yani arkadaş gitmiş, 4060 veya 4070 almış yeni seri, son ve en ileri teknoloji diye. Ama böyle sorun oluyor işte. Bizi o kadar fena kandırıyorlar ve öyle bir çakallık yapıyorlar ki, kafanın karışması, aldanmak gayet tabi bir şey. Ben de çok zaman net göremedim meseleyi. Sonra bu noktalar zaman içinde kafa yorarak, araştırarak, insanların deneyim ve şikayetlerini okuyup karşılayarak zihnimde netleşti ve kesinleşti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 27 Kasım 2024; 8:15:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X