Şimdi Ara

Star Wars Outlaws {PC ANA KONU} {Çıktı/2024} (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
14
Favori
13.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Karşılaştığım bir sorundan bahsediyim. İnternette bir kaç kaynak var ancak tam sorunuma çözüm bulamadım.

Windows 11 24H2 güncellemesini yükleyen ve bu oyunu oynayan arkadaşlar dikkat etsinler.

Frame generation ile ilgili kararsızlık var. Bazı açık alanlarda direk masaüstüne atıyor.

Ubisoft 1.4.1 hotfix çıkarmış ancak bu sorun bende hala devam ediyor. Frame generation kapatınca da açık alanlarda 5-10 fps düşüş oluyor.

Oyunu 1080p tv'de 4K DSR ile oynuyorum. Windows yeni güncellemesinin DSR ile sıkıntılı olduğuna dair kaynaklar da mevcut.

Neyse akşam eve gittiğim zaman DSR ayarlarını yeniden tanımlayacağım. Belki bir ihtimal düzelme olur.

23H2 ile exclusive fullscreen yapabildiğim halde (Outlaws, Avatar ve Mirage'de) 24H2 ile fullscreen yapamıyorum. Mecbur borderless window olarak oynatıyor.

Sadece ubisoft oyunlarında mevcut anladığım kadarıyla ancak Stalker 2 ile de benzer sorunları yaşayan bir azınlık mevcut.

• Akşam denediğim türlü türlü grafik ayarından ve reddit'de okuduklarım sonunda bir kanıya varabildim.

Öncelikle oyunlardaki exclusive fullscreen'in doğru çalışmaması 1080p TV'de DSR 4K kullanmam sonucunda Windows 11 24H2'ye geçtikten sonra uyumsuzluk sebebiyet verdiği anlaşıldı.

Eğer DSR kullanıyorsanız 24H2 sonrası nvidia kontrol panelinden DSR çarpanını kapatıp açarak sorunu düzeltebiliyorsunuz.

Oyuna gelecek olursak çeşitli ayarlarda denedikten sonra şu görülüyor. 4K çözünürlükte ve gizli outlaws grafik ayarlarında;

Oyunu şu anda DLSS+FG olarak oynamak mümkün değil. Bu ayarlarda oynamaya başladığınız gibi 30 ile 60 sn. arasında masaüstüne atıyor. Ubisoft durumdan haberdar ve yeni gelecek update ile düzeltileceğini belirtmiş.

FSR+FG oynuyorum ancak o da stabil değil, yarım saat gibi bir gameplay süresi sonrası şehir içi ve haritada open world alanlarda masaüstüne atabiliyor.

Daha düşük çözünürlük ve grafik ayarlarında deneme yapmadım. Belki 2K ve 1080p'de daha uzun gameplay süresi olabilir. Ancak şu bi gerçekki 24H2 güncellemesi sonrası hotfix falan işe yaramamış görünüyor. Oyun bozuk.

Eğer Windows 11 24H2 kullanıyorsanız, oyuna gelecek yeni güncellemeyi beklemeniz faydalı olacaktır. Oyun şu anda bu sistemlerde stabil değil.

• Oyun sistemine 24H2 kurmayın.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.