daha önce stargate sg-1 izlemiştim 5. sezona kadar hoşuma gitmişti şimdi bunu indiriyorum, foruma baktım fakat göremedim stargate atlantis ile ilgili birşeyler.. sci fi kanalında yayınlanıyormuş bu kanalı internet üzerinden kaliteli bir şekilde izlemem mümkünmü? bir program varmı bunun için?
konusu nedir bu dizinin?spoiler vermeden anlatır mısın? birde sg 1 dediğini izlemedim,atlantisle bi bağlantısı varmı?yani izleyebilir miyim?
2 side farklı şeyler birisi daha da gelişmiş çağ diğeri daha eski.
sg-1 1. sezon 1970-90 arası birşeylerde çekilmiş olması lazım.
spoiler vermeden anlatayım:
bir gün amerikan hükümeti bir halka bulur. (www.scifi.com ayrıntılı bilgi) bu halkanın içinden geçince ki buna stargate yani yıldızgeçidi deniyor buradan farklı gezegenlere, uygarlıklara gidiliyor. kapının üzerindeki sembolleri doğru kilitlersen eğer karşı gezegenin kapısı varsa oraya birkaç saniye içinde gidebiliyorsun kaç milyar ışık yılı uzakta olursa olsun. konusu bu işte. sürekli yeni yerler buluyorlar ve başlarına gelmedik kalmıyor tabi ki. sg-1'in son derece eğlenceli bölümleride var. atlantis nasıl bakalım 55 saate inecek diyor bitlord
quote:
Orjinalden alıntı: BrightDaggers
bir gün amerikan hükümeti bir halka bulur. (www.scifi.com ayrıntılı bilgi) bu halkanın içinden geçince ki buna stargate yani yıldızgeçidi deniyor buradan farklı gezegenlere, uygarlıklara gidiliyor. kapının üzerindeki sembolleri doğru kilitlersen eğer karşı gezegenin kapısı varsa oraya birkaç saniye içinde gidebiliyorsun kaç milyar ışık yılı uzakta olursa olsun. konusu bu işte. sürekli yeni yerler buluyorlar ve başlarına gelmedik kalmıyor tabi ki. sg-1'in son derece eğlenceli bölümleride var. atlantis nasıl bakalım 55 saate inecek diyor bitlord
anlamadığım birşey var;biri daha gelişmiş diğeri daha eski derken ne demek istedin
sanırım stargate isimli filmden yaratılmış diziler
1. sezonu indirdim baslıycam insallah.
quote:
Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
quote:
anlamadığım birşey var;biri daha gelişmiş diğeri daha eski derken ne demek istedin
sanırım stargate isimli filmden yaratılmış diziler
stargate SG-1 günümüz teknolojisini, stargate atlantis ileri çağ teknolojisini konu alıyor.
SG-1 dizisinde teknoloji geri, atlantis milenyum
bi inmedi atlantis insede başlasam sonra yorum yapsam.. 45 saat
Walla başlamayı düşünüyorsum SG-1 izlemeden Atlantisteki bazı olayları anlayamazsın dedi ikisinide izleyen arkadasım... SG-1 desen 5 milyar bölüm gözüm korkuyo açıkçasıAma arkadaşımın şahsi yorumu "ne lost ne BG ne cart ne curt,en süper bilimkurgu-macera dizis atlantis"
stargate atlantis hangi kanalda hangi ve saatte oynuyor.?
www.scifi.com da var scifi kanalı yani saatleri ise amerika saati türkiyeye uyarlamak lazım bide
buarada sg-1 10 sezondan daha çoktu sanırım
ilk sezon indi izledim 5e kadar indiren arkadasları uyarıyorum bence hiç başlamayın feleaket kötü bi dizi ne mantık var ne efektler guzel ne senaryo işe yarar.. izliyosanız stargate sg1 falan izleyin.. scfi nin dizi ama kalite olarak batlestar galacticayla falan alakası yok.. bence uzak durun!!
quote:
Orjinalden alıntı: channex
ilk sezon indi izledim 5e kadar indiren arkadasları uyarıyorum bence hiç başlamayın feleaket kötü bi dizi ne mantık var ne efektler guzel ne senaryo işe yarar.. izliyosanız stargate sg1 falan izleyin.. scfi nin dizi ama kalite olarak batlestar galacticayla falan alakası yok.. bence uzak durun!!
Stargate Sg i inidrmeye başladım,yakında izlerim, devamı olan stargate atlantisi mi beğenmediniz siz?
SG-1 11 sezon yayınlandı , halen yayınlanıyor ama son sezonu olması yüksek muhtemel . Atlantis ise tam emin olmamakla birlikte 5 yada 7 sezonda . Atlantis'in ilk sezon bölümlerinden bir kaçını seyrettim , oldukça sağlam bir dizi . 94'te yayına başlanan SG-1'e göre çok daha sağlam (en azından ilk sezonlara bakarsak) . Ancak SG-1'ın bu güne kadar dayandığını hesaba katarsak , onunda oldukça sağlam olduğunu kabul etmemiz gerekir .
stargate atlantis sezon 1 indi hepsini izledim. benim hoşuma gitti fakat herkes için uygun bir dizi olduğunu zannetmiyorum. bu tür uzay filmlerini sevenler indirebilir. bazı yerlerde sıkıyor tabiki. SG-1 tadını veremiyor umarım ileride daha da iyi olur..
quote:
tarihlerde hata olmuş, o kadar eski dönemde yapılmış bir dizi değil stargate. kısaca özetlersem;
sg-1 97 yılında yayınlanmaya başladı ve 10 sezon sürdü. artık yayınlanmıyor, yakında sinema filmi çekilerek nihai sona ulaşacak. stargate atlantis ise 2004 te başladı ve şu an 3. sezon 20. bölümde. sanırım sezon sonu oldu çünkü yaklaşık 3 aydır yeni bölüm yayınlanmıyor. sg-1 8. sezonda iken konu olarak atlantis bulunuyor ve oraya ayrı bir ekip gönderiliyor, onların maceralarınıda stargate-atlantis olarak izliyoruz.
stargate filmini izlediyseniz konu oradan devam ediyor. başka gezegenlere ve yıldız sistemlerine solucan deliği sayesinde yolculuk yapıp farklı dünyalar ve yaşam biçimleri keşfediliyor. bütün bu süreç içinde uzaylı kötü düşmalar, çok ileri ırklar, zaman yolculukları, paralel evrenler vs. olaylar yaşanıyor.
bilimkurgu seviyorsanız izlemenizi tavsiye ederim ancak şunuda belirteyim bence sg-1 atlantisten daha başarılıydı.
bilimkurgu sevenler için stargate sg-1 ın ilk sezonu her cumartesi trt de yayınlanıyor. tavsiyem önce sg-1 ın ilk 7 sezonunu izlemeniz en azından atlantis in mantıgını anlamanıza yardımcı olabilir ancak unutulmaması gereken bir şey var sg-1 ın ilk sezonu o kadar hoşunuza gitmeyebilir çünkü o zamanın teknolojisi ile bilimkurgu izlemek günümüzde biraz sıkıcı olabiliyor sonra ise sezonlar ilerledikce dizi resmen bagımlılık yapıyor. ikisi arasında seçim yapmak gerekir tabiki de sg-1...
quote:
Orjinalden alıntı: DeXtrin1
bilimkurgu sevenler için stargate sg-1 ın ilk sezonu her cumartesi trt de yayınlanıyor. tavsiyem önce sg-1 ın ilk 7 sezonunu izlemeniz en azından atlantis in mantıgını anlamanıza yardımcı olabilir ancak unutulmaması gereken bir şey var sg-1 ın ilk sezonu o kadar hoşunuza gitmeyebilir çünkü o zamanın teknolojisi ile bilimkurgu izlemek günümüzde biraz sıkıcı olabiliyor sonra ise sezonlar ilerledikce dizi resmen bagımlılık yapıyor. ikisi arasında seçim yapmak gerekir tabiki de sg-1...
ya bu hafta sonu programda görünmüyo acaba yayındanmı kaldırdı bu trt
hocam stargate in filmini cok sevmiştim. uzay bilimkurgu tarzı cogu diziyi izledim battlestar galactica, farscape, firefly, stargate atlantis vs.. bence stargate atlantis aralarında en kötüsü oyunculuk effek konu falan ben begenmedim yani, tabi seven arkadaslar olabilir onların goruslerinede saygılıyım.
benim tavsiyem bir sezonda olsa fireflyı izleyin veya 6 sezon sanırım tam izlemedim ama farscape de fena degildi..
quote:
Orjinalden alıntı: rashamon
quote:
Orjinalden alıntı: channex
Stargate Sg i inidrmeye başladım,yakında izlerim, devamı olan stargate atlantisi mi beğenmediniz siz?
izledim uzaylılar insanları besin oılarak kullanıyor ilginç bir film.
stargate atlantis'in ilk 3 bölümünü izledim ancak çokta hoşuma gittiğini söyleyemem,yinede ara ara indireceğim sizin tavsiyeleriniz üzerine farscape'i indirmeye başladım,bakalım bu nasıl
bir de sormak istediğim birşey var,hep bilim kurgu dizileri yayınlanıyor ancak zeyna ve herkül gibi mitolojik veya yüzüklerin efendisi tarzında yani fantastik kurgu dizileri de varmı bildiğiniz?
ben sg-1 çok eski zannediyordum ki değilmiş gerçekten şuanda 6. sezondayım. atlantis ise 3. sezon bitti 4 nezaman gelecek bilmiyorum ingilizce forumlarda fall 2007 diyorlar keşke hemen gelse. atlantis ilk sezon insanı sıkabilir. sezon 2-3 son derece aksiyon dolu bir sezon. kesinlikle izleyin.
zaten stargate movie izleyip ardından SG-1 onun ardından atlantis izleyen birisi kolay kolay başka uzay dizileri izlemez anlamsız gelir tavsiyem kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi. buarada atlantis 4. sezon çıkış tarihini kesin olarak bilen birisi varmı? ilk 6 bölümün isimleri açıklandı fakat nezaman çıkacaklar birşey söylenmiyor