< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Mayıs 2020; 6:54:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Mayıs 2020; 6:54:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Madem makale gibi bir şey hazırlıyorsunuz, etrafımda örnek gördüğüm "psikolojiyi" aktarayım.
Gücüm yeterken Bmw sahibiydim, fakat 2016 yılında gayet uygun fiyata aldığım Fluence bana daha çok keyif veriyordu. Bmw tartışmasız bir araçtır ama kendi arabam olmasına bağlıyorum. Dizel benzinli takıntım yoktur, hangisi o ara diğerine göre uygunsa onu alırım. Yani gücüm kredisiz renoya yeterken, üstüne kredi çekip, aman renoya binmiyim diyerek eski model bmw mercedes gibi bir araç kesinlikle seçmem. Sıfır araç tercih ederim, param o an o piyasada neye yetiyorsa onu alırım. Etrafımda ben Fluence aldığımda "Renoya binilir mi, fransız çöpü, filo arabası" diyen bir kişi, 2010 model kiasını satıp, üstüne kredi çekip 50 60 bine (Reno o dönem 70 küsürdü) 2000 model Range Rover aldı. Bu insan aynı zamanda "I said yes, baby shower, diş buğdayı" gibi tamamen gösteriş partileri yapıp borçlanan biri. Neden aldın bu arabayı bildiğin külüstür diyenlere, "range biniyorum sonuçta" diye cevap veren bir insan. Bu insanların psikolojisinin araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Şu dönem de borç batağında kendisi. Maaşta alamıyor, borç batağında. Aracı her ay 2000 ₺ nin üzerinde masraf açıyor. Yakıtlarla birlikte. Tek nedeni şudur gördüğüm: "Benim evimde yediğim yemek önemli değil, millet range biniyor desin yeter" Kısacası gördüğüm, bu tarz lüks markaları seçenler (özellikle parası standart markanın sıfırına yeterken premium çok eski marka alan) görmemiş psikolojinden kaynaklandığını düşünüyorum. Zevk için alanlarda vardır, herkesin kendi keyfidir, karışmam, ama bu arkadaşın o amaçla aldığını biliyorum. Tanıdığım biri. Alınmaz demiyorum, ama tanıdığım insanın alma sebebini biliyorum. Tamamen psikolojik. Şov amaçlı böyle araçları alan insanların aylık/yıllık ceplerinden çıkan paraya da acımam. Marka önemli değildir, eski araçlara merakın vardır, açacağı sorunu, restorasyonunu bilip alırsın, para harcarsın, mis gibi de binersin. Ama sırf "marka" biniyorum, "marka" giyiyorum, "marka" yiyorum insanlar etrafımda olduğundan, bu dönemde düştükleri duruma da çok üzülmüyorum ne yazık ki. Bu insanların bir işçinin bir ay boyunca ağrılarla, alın teriyle kazandığı asgari ücretle 2-3 çocuk doyurduğundan haberi yoktur. Allah ıslah etsin. Ne diyeyim. Artık siz anlatmak istediğimi buradan çıkarabilirsiniz. Sağlıklı günler. |
Maksimum 5 yaşında Subaru, Volvo, Alfa Romeo, Mazda, Lexus, Cadillac, DS, Maserati, Tesla kullanan insanlarla aynı apartmanda yaşamak isterdim. Çok büyük ihtimalle gürültü yapmayan, nezih, anlayışlı, çocuk çığlıkları olmayan, birbirinin hayatına burnunu sokmayan güzel bir hayat sürerdim.
|
Modifiye Civic kullanıcılarını incelemelisin kesinlikle ortak yönleri bulunuyor.
|
Nargile kafe müdavimleri F30
Babamın parasıyla okuyorumcular CLA İlk apartmanı diktik 3 daire sattık arabası F10 20İ Fakir ama apaçiler Tofaş grubu Parayı biraz bulmuş apaçiler Civic Parayı bulmuş apaçiler Passat Trafikte yaklaşma garipleşirim arabası Doblo Her an patlamaya hazır maganda sarı renkli araçlar Mahallenin torbacısı Leon Yeni atanmış kadın öğretmen yaris veya micra Biz bunu niye aldık arabası symbol |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 18 Mayıs 2020; 1:10:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 18 Mayıs 2020; 4:31:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Mayıs 2020; 5:39:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |