Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
312
Favori
129.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyo kullanıcısına yanıt
    Döküm tavada yapabilirsiniz sadece yazdığım etleri, teflon vb. tavalar aşırı ısınmaz dolayısıyla et mundar olur, eti lezzetli kılan mühürlemektir (suyunu içine hapsetmek), bunun için de döküm tava gereklidir. Denediğinizde farkedersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.carrefoursa.com
    Lava Döküm Izgara Tava 26x32 cm #30025077 | CarrefourSA
    https://www.carrefoursa.com/d/lava-dokum-izgara-tenceresi-26x32cm-standart
    burada standlısı 66 TL, ne diyorsunuz arkadaşlar alınır mı?
  • bahsedilen tavanın fiyat performans oranına yapılan övgülere katılmamak elde değil..fakat işi daha profesyonel seviyeye çıkarmak isteyenlere garklı bir marka da önerim olsun.. "staub" markası esse mağazalarında bulunmakta..400 tl civarı...fakat belirli indirim dönemlerinde 180 tl ye düşebiliyor ki ben o fiyata aldım..tavsiyedir..konu harika..et delisi olarak şiddetle tavsiye bir konu ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Gece yatmadan bu konu okundu.
    Rüyada çılgınlar gibi antrikot mühürlendi, pişirildi, afiyetle yenildi.
    Sabah gözler açıldı,direk kasabın yolu tutuldu
    Eve dönüldü ve rüyalar gerçek oldu
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuz, karabiber, çok az yağ.
    Yüksek ateşte, teflon tavada yapıldı.

    Kasmayın bu kadar. Bulgur pilavıyla büyümüş insanlarız, dökme tavaya deterjan değince bozulan tadı alacak kadar gurme değiliz.

    Filet mignon denen şeyi ne yaparsanız yapın tadını bozamazsınız. Olay ette bitiyor. Gerisi teferruat.


     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 10 Ocak 2016; 13:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • swapper S kullanıcısına yanıt
    Çok orgazmik bir yiyecek vallahi, afiyet olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Fileminyon çok pahalı bir beefdir, Paris gezimde Persille adlı restorantta yedim, Fransızlar eti çok pişiriyor ve soslandırıyorlar. Teflon tavada et mühürlenmez, ha biftek teflonda yapılamaz mı? Yapılır, ancak dandik Teflon tavalardan daha ucuza döküm tava varken tercih edilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamaka kullanıcısına yanıt
    www.carrefoursa.com
    Lava Döküm Izgara Tava 26x32 cm #30025077 | CarrefourSA
    https://www.carrefoursa.com/d/lava-dokum-izgara-tenceresi-26x32cm-standart
  • antrikotun başka bi adı var mı? esk sitesinde göremedim

    Et ve Süt Kurumu
    Satış Fiyatları - Fiyatlarımız - Et ve Süt Kurumu
    http://www.esk.gov.tr/tr/12197/Satis-Fiyatlari
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    quote:

    Orijinalden alıntı: sedna03

    Sene oldu alalı bu tavayı yumuşacık bir et yapamadım annem çelik tencerede yapıyor yumuşacık oluyor. İş maharette bence

    Et seçimi önemli, et en az 1 parmak kalınlığında ve dövülmemiş olmalı, en önemlisi de içi mutlaka mermer gibi yağlı olmalı.

    Tavayı temizlemek için ucuz kaya tuzlarından kullanın, deterjan asla sürmeyin. Tavayı sıcak su ile hafif ıslatın, tuzu dökün, süngerin yumuşak kısmı ile ova ova temizleyin. İşlem bittiğinde kağıt peçete ile kurulayın.


     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    Dokum tavayi temizlerken asla deterjan surmeyin demissiniz ? Tava deforme mi oluyor deterjan kullanilinca ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • gunsnroses G kullanıcısına yanıt
    Döküm demir olduğu için deterjanın kalıntısının temizlenmesi çok zor oluyor gözenekli bir yapıda kaplamsız olduğu için illa illa kalıntı kalıyor,
    İri tuzu duymamış idim iyi oldu öğrenmem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremyan


    burda 39.99 lira 26*32 ölçü


    ilk sayfadaki tava daha mantıklı, yakınlarda metro olsa gidip alırdım. Renk olarak kırmızısı da güzel görünüyor.





  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Amerika'da et bedavaya geldiği için sorun olmuyordu.

    Steak adabı belki teflonu hor görüyor olabilir ama mühürlenmez diye birşey yok. Ucuz teflonlar çok ince olduğundan sıcaklık yüksek olsa da ısı düşük olacağından tamamını pişirmeye belki yetmez ama kaliteli bir tava ile altı üstü güzelce mühürlenebiliyor. Ustaları döküm tava kullandığına göre daha iyi olduğuna şüphem yok ama ayda yılda biftek pişiren birinin bu farkı ayırt edebileceğini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KruGmaN kullanıcısına yanıt
    Aynı tavayı kullanmaktayım, sorunsuz kullanıyorum alan memnun kalır hem renk hem tava kalitesi süper.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasadaki döküm tavalarin çoğu emaye kapli olduğu için deterjan kullanılabilir diye biliyorum. Benim aldığım tava bu boyner kampanyalariyla 35 liraya maletmistim :


    Tavadan memnunum. Ama öyle istenildiği gibi yag damarları olan antrikot bulmak zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar tavayı temizlemek için izleyeceğiniz yöntem basit aslında.
    Tavayı ocağın üzerinden almayın,ocağın altını olabildiğince kısın.
    Sonra içine sıcak su koyun (Kesinlikle soğuk su koymayın).
    İçindeki su biraz kaynasın,içindeki yağlar yanmış atıklar falan hepsini çıktığını görünce ocağı kapatın.
    Sonra yumuşak süngerle tekrar bir sıcak sudan geçirdiğinizde olay tamamdır.
    İçiniz rahat etmediyse son aşamada yani ocaktan alıp sudan geçirdiğinizde az bir deterjan kullanabilirsiniz zararı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^Teacher^ -- 10 Ocak 2016; 14:49:37 >
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Amerika'da Porterhouse ve benzer kalitedeki yerler de döküm kullanıyor, fiyat uygun bence döküm tavaya göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Bu video favorimdir. Cüneyt abimle geçen senenin mart aylarında tanıştım. Şeker gibi bir insandır. Bir etkinlik vesilesiyle okulumuzda kendisini ağırlama şerefine eriştik. Konuşması, kişiliğiyle, hayat hikayesiyle saygıdeğer adam gibi bir adamdır. Bu video da yenilen et türlerini hazırladığı bir video paylaşmıştı bizlere, ete verdiği özeni anlatamam. Bir doktorun hastasına gösterdiği özenle kesiyordu her bir parçasını.










    Bu tavayı aldıktan sonra, bu tür et bulmak çok daha zor. Fiyatlar çok uçuk oluyor haliyle, öğrenci adamın yemesi biraz güç ama mesleğimizi icra ederken elbet tadacağım her birini.

    ET AŞKINA..!



    Edit: Video linki düzeltme..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 10 Ocak 2016; 15:32:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KruGmaN

    quote:

    Orijinalden alıntı: keremyan


    burda 39.99 lira 26*32 ölçü


    ilk sayfadaki tava daha mantıklı, yakınlarda metro olsa gidip alırdım. Renk olarak kırmızısı da güzel görünüyor.



    gercekten iyi fiyat.gidince bulabilirsem bunu alayım.teşekkürler.
    kendi sitesinde 144 tl.
    http://www.lavashops.com/lava-metal-sapli-dokum-demir-izgara-tava-26x26-cm-kirmizi/




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.