Şimdi Ara

Steam Deck rakibi Asus ROG Ally tanıtıldı: İşte özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Steam Deck rakibi Asus ROG Ally tanıtıldı: İşte özellikleri
    Asus, Republic of Gamers markası altında yeni oyun konsolu ROG Ally’i duyurdu. Windows 11 üzerinde çalışan el konsolu Steam Deck’e rakip olarak gösteriliyor. İşte Asus’un 1 Nisan şakası sanılıp gerçek olan el oyun konsolunun özellikleri:

Ayrıca Bkz.RTX 4070'li tablet Asus ROG FLOW Z13-ACRNM RMT02 tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri

Asus, el oyun konsolunun Valve’ın Steam Deck’inden iki kat daha fazla performans sunduğunu iddia ediyor. Tayvanlı şirket, cihaz hakkında fazla detay vermedi, yalnızca birkaç görsel, tanıtım videosu ve teknik detay paylaştı. Asus, cihazın ROG X6 Mobile eGPU ile birlikte özel AMD APU çipinden güç aldığını söylüyor. Ekran, 1080p çözünürlüğe sahip ve 120Hz yenileme hızını destekliyor. Cihaz, Windows 11 üzerinde çalıştığından Steam ve Xbox Cloud Gaming dahil tüm bulut tabanlı oyun hizmetleriyle çalışacağını tahmin etmek güç değil.

Asus ROG Ally Steam Deck
    - ROG Ally Steam Deck
    CPU AMD Zen 4 SoC (TSMC 4nm) Custom Zen 2 "Van Gogh," 4 çekirdek, 8 iş parçacığı, 2.4 - 3.5 GHz
    GPU RDNA 3 GPU 8 RDNA 2 CUs, 1.0 - 1.6 GHz
    Bellek Bilinmiyor 16GB LPDDR5
    Depolama 512GB NVMe SSD (fotoğraflarda) 64 eMMC, 256GB / 512GB NVMe SSD
    Bağlanabilirlik Bilinmiyor Dual-band 802.11ac, Bluetooth 5.0
    Portlar USB-C, Asus XG Mobile harici GPU konektörü Kulaklık, UHS-III micro SD, Parmak izi sensörü USB-C, DisplayPort, 3.5 mm kulaklık girişi, microSD kart okuyucu (UHS-I)
    Batarya Bilinmiyor 40 WHr
    Ekran 7 inç 16:9 7 inç 16:10
    İşletim sistemi Windows SteamOS
    Boyut 280 x 113 x 39 mm 298 x 117 x 50.5 mm
    Ağırlık 608g 669g
    Fiyat Bilinmiyor $399 - $649

Kaynak:https://www.gsmarena.com/asus_unveils_the_rog_ally_a_handheld_gaming_console_to_rival_steam_deck-news-58123.php
    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/asus-rog-ally-takes-aim-at-steam-deck

• Steamdeck kadar işlevsel olamaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cihaz baya iyi olmuş. 1080p 120Hz ekran tam da bir el konsolunda olması gereken türden. Yalnız el kavrama konusunda Deck daha iyi görünüyor bombe kısımlarla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her akıllı telefon potansiyel bir oyun makinesiyken, bu tür cihazlar gereksiz bence.

• her akıllı telefonun oyun canavarı olması önemli değil. Nintendo switch androidlerde çok çok daha güçsüz bir cihaz ama oyun kaynıyorken mobil çöplüğünden sağlam oyun çıkmıyor. Bana 1 tane iyi oyun söyle androidde. Bu cihaz diyor ki ben windows 11 çalıştırıyorum

• Gördüğüm kadarıyla Windows 11 ile geliyor. Çok büyük hata bence. Linux olan Steam Deck'in yenisi çıkarsa yenilir.

• Bağımsız testlere göre çok daha işlevsel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asus ürün çıkaracağına servis kalitesini arttırsa da millete bir faydası dokunsa.

• Steam Deck'den özellik ve görüntü olarak daha iyi duruyor.

• Cihaz güzel görünüyor. Keşke Sony/Microsoft da handheld oyun konsollarına ciddi bir şekilde yaklaşsa...

• Bu el konsolu görünümlü mini bir bilgisayar gibi, steam'den işlevsiz veya mobil'de düzgün oyun olmaması bence söz konusu değil. Bu alet içinde gamepass, steam, geforce now çalışıtırabilirsiniz. Asus yazılım konusunda güçlüydu burada da aleti doğru optimize etmişlerse ve win11 modlu light sürümleri var mesela öyle bişi yapmışlar sanki.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Hali hazırda oyun stüdyosuna sahip olan bir firmanın giripte steam deck kadar başarılı olması zor gibi duruyor

• Rdktemha R kullanıcısına yanıt

Bence daha başarılı da olabilir. Konsolun başarısına biraz da exclusive oyunlar yön veriyor. Gran Turismo, Forza, God of War, Diablo, Call of Duty vb. oyunlar aslına uygun olarak oyun konsollarına gelse yer yerinden oynar. Canın sıkıldı, yarım saat vaktin var. Konsolu çıkarıp online CoD oynuyorsun düşünsene... Benim için hayali bile güzel.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Tabiiki exclusive ler önemli ama el konsolunun çıkaran kişi exclusive oyunlara sahip biriyse muhtemelen karşı tarafın exclusive oyunlarını barındırmayacak böyle olunca iki tarafında exclusive ini oynatabilen asus ally , steam deck gibi ürünler avantajlı olmuş oluyor.

• Performans vermesine verirsin de AAA bir oyun açtığında grafiği dayadığında bataryayı su gibi içer bu. Batarya önemli ama yine de bir AAA oyun söz konusuyken çok büyük farklar göreceğimizi sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi okumadınız galiba bu el konsolu windows 11 ile gelen bir mobil bilgisayar.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    İşte en çokta o düşündürüyor. Kasmaması imkansız gibi nasıl önüne geçiçeklef

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nintendo switchler,ps vita ve son olarakda steam deck satin aldim,steam deck ten beklentim yuksekti ama karsilamadi gragikler iyi degil biraz iyi olsun ayar yapiyim diyorsun bu sefer pil su gibi akip gidiyor ayrica yinede tatmin etmiyor,misal god of war 2018 i inanin camur gibi oynatiyor cogu sahnede o yuzden suan icin el konsollarinsan pc veya ps4-5 grafik ve verimi beklemek imkansiZ.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.