Şimdi Ara

Steam Wallet Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yurt dışında yaşıyorum. Steam'e para yükleyeceğim fakat Türkiye'de halihazırda bir banka hesabım yok. TL üzerinden steam'den alışveriş yapmak istiyorum malum doların yükselmesi dolayısı ile bu şekilde çok daha ucuz oluyor. İşte tam da bununla alakalı bir soru sormak istiyorum.

Dolar hesabımdan Steam Wallet Global alırsam bu walleti Steam hesabıma yüklediğimde Türkiye'deki dolar kurundan TL'ye çeviriyor mu? Bilgisi olan soruma yanıt verirse sevinirim.

• Haplo kullanıcısına yanıt
    Mmm.. Bunları daha evvelden okumuştum. Cevabınız için yine de teşekkür ederim. Benim sorum; "mtcgame gibi steam wallet satan websitelerden steam wallet (global) alırsam Steam TR hesabıma yüklediğim vakit bu wallet içindeki Dolar TL'ye dönüştürülür mü?" şeklindeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. John Watson

Mmm.. Bunları daha evvelden okumuştum. Cevabınız için yine de teşekkür ederim. Benim sorum; "mtcgame gibi steam wallet satan websitelerden steam wallet (global) alırsam Steam TR hesabıma yüklediğim vakit bu wallet içindeki Dolar TL'ye dönüştürülür mü?" şeklindeydi.
    O konuda emin değilim. "Yeni ülkenizi seçtiğinizde mağaza bölgeniz ve Steam Cüzdanınız otomatik olarak yeni bölge/para birimine günlük kur oranlarını kullanarak güncellenecektir." dediklerine göre yapmak istediğiniz işlem mümkün görünüyor. Yine de hesap şu an halihazırda Türkiye üzerinde ise, dolar cüzdan kodunu yükleyip yükleyemeyeceğinizden emin değilim çünkü hiç böyle bir işlem gerçekleştirmedim.

Dolar olarak cüzdan kodu satın alıp, TL'ye çevirmekte ben bir fayda göremedim. Cüzdan için, TL bazında aynı ücreti ödemiş olmayacak mısınız sonuçta? Türkiye marketinden oyun alıp yurtdışında oynayabiliyorsanız o zaman bir kazancınız olur; gerçekten ucuza oyun almış olursunuz.

Eğer şu an yurtdışında iseniz ve hesabınızı Türkiye'ye taşımak istiyorsanız, bu market ve bölge değişim işlemi için bir VPN kullanmanız gerektiğini düşünüyorum. 2 Hafta içerisinde tekrar taşıdığınız takdirde veya önceki ülkeden son 48 saat içerisinde bir satın alma gerçekleştirilmişse ise hesap "geçici bekleme süresine maruz kalacaktır" deniliyor. Bu bekleme süresinin ne kadar bir süre olduğu hakkında da bir bilgim yok. Ayrıca bekleme süresince satın alma veya oyun oynama yapıp yapamayacağınız konusunda da ne yazık ki bir bilgi sahibi değilim. Hesap bölgesini yurtdışına geri taşımayım, Türkiye üzerinde dursun istersen de, yurtdışında oyun oynamak için sürekli VPN kullanıp Türkiye IP'si üzerinden hesaba bağlanmak gerekecektir sanıyorum. Single oyunlarda sorun olmasa da online oyunlarda sıkıntılı bir ping verebilir; VPN için ödeyeceğiniz ücret de cabası.

Kusura bakmayın pek yardımcı olamadım. İşlem yaparsanız bizi de haberdar edin, öğrenelim.

• Haplo kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler..

Ana konuda da bu soruyu sordum ve orada bir arkadaş dolar walletin TL hesabına yüklenmesi halinde Steam kuru üzerinden doların TL ye dönüştürüldüğünü söyledi.

Sizin sorunuza gelecek olursam; dolar kurunda satılan oyun 50$'ken (235TL civarı yapıyor sanırım) aynı oyun TL kurunda 200TL civarı oluyor. Aradaki 50TL lik farkı ödemek istemiyorum bu yüzden TR Steam hesabımı bulunduğum ülkeye taşıyıp dolar ile alışveriş yapmak istemiyorum. TR'de de banka hesabım olmadığı için mecburen Steam walletleri dolar kurunda almak zorundayım. Bu yüzden daha evvel deneyen birilerine bunun mümkün olup olmadığını sormak istedim. 2-3 gün içerisinde bir satın alım yapmayı deneyeceğim. Eğer pozitif olursa buraya yazarım. Benimle aynı durumda olan arkadaşların da sorunu bu şekilde çözülmüş olur. Cevabınız için tekrar teşekkürler. İyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugune kadar hesaplarıma Dolar,Euro Hatta RM dahil Birçok wallet'dan yuklemiş biri olarak söylüyorum Fazlası gelıyor eksigi gelmiyor o gunku kurdan hesaplarsak. Ayrıca isterseniz dolar karsılıgında sıze %20 ındırımlı oyun saglıyabılırım turkıye hesabından gıft olarak. Siz dolar hesabıma odeme yaparsınız.
  • O gün ki güncel TR kuru üzerinden hesaplayıp, karşılığı olan TL miktarını hesabınıza yükler. Herhangi bir sorun yaşamazsınız ya da eksik yüklenir vs. gibi de korkunuz olmasın. Üstteki arkadaşın dediği gibi, birkaç kuruş fazla yüklenebilir ama eksik yüklenmez. En az 10-15 defa GBP, EUR, USD üzerinden hesabıma Wallet yüklemesi yaptım, hiç eksik yüklediğine şahit olmadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkiye PSN için GIFT CARD ??
    9 yıl önce açıldı
    ALINIK Steam DayZ Gift
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.