Beyler ve ayrıca bayanlar acil olarak Step 5 öğrenmem lazım ve pratik yapabilmem için Siemens Simatic S5 lazım..Elinde varsa mailime gönderebilecek veya link verebilirseniz sevinirim... Hepinize şimdiden tşk...
s5 var ama lisanslı.kırık bulamazsan sana bir çoklu autorizasyonun birini ödünç verebilirim.ama xp'de problemli çalışır.d'98,,c'de xp dersen yemez.(denenmiştir-key kayboluyor).acilen ögrenilecek diyorsunda ben hala (1987'den beri )öğrenirken s7-400'ü iki senedir işletiyor,çalıştırıyor ve hala okuyup ögreniyorum...bu acele neden.?
metin tşk. Valla çokta bi bilgim yok gerçi S5 hakkında ama her türlü zorlamaya hazırım. Niye acil diyosan yeni bi işe başladım ve işletme sırf S5 çalışıyor benimde biran önce tırmalamam lazım. Varsa crackini bile alabilirim...
Arkadaşlar elinizde varsa maile atabilirseniz veya link verebilirseniz sevinirim..
hangi şehirdesin?crack mırack bilmem ben,1000$'lık dell inspiroda 6000$'lık lisans var.ben sana yanlızca elden çoklu lisansın win 98 altında çalışanını (süresiz değil )ödünç verebilirim.
ayrıca s5 sisteminin kendi alt plc hardware yönetimi hakkında bilgi sahibi olmadan bu işi yapmaya çalışmakla (heyecanını kırmak istemem ama bu böyle)hangi lisanda hangi pls donanımın bilgisi sahibi olmayı istiyorsun?
Gerçekten işyerinde çok varsa önerim şu olacak: ebay adında bir alışveriş sitesi var burada pg 720/740 windows tabanlı epromlu s5 yüklü olarak 500-1500$ arasında satılıyor.(diz üstü / lisanslı).Bütün ag lerdeki programları buna yükleyip açabilirsin, yedekleyip, değiştirip tekrar yükleyebilirsin. Bir tane edinmeni tavsiye ederim. Mail adresine türkçesiyle birlikte bir tomar gönderebilirim.
Yalnış anlama olmasın göndereceklerim demo!!!!???. Herhangi bir ücret te istemem. mmetin arkadaşın dediği gibi hangi makinanın donanım özellikleri nedir ve hangi versiyon ile çalışıyor...gibi konuları bilmeniz gerekiyor. İlk yazdığım gibi bir pg720 veya 740 edinmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
s5 (win xp altında ;(artık yeni sistemlerde kullanıcı kolaylığı açısından))kullanılmıyor.sana fotokopi ücreti zata ait olmak üzere istediğin s5 alt siteminin hardware dökümanınıda alm. veya ing.verebilirim .senin bildirmen gereken işletmende s5'in 100u,95 u,90u ,115 u,155 ,135 oldugudur.
Ben siemensin S5 v7.1 programını xp de kullandım. Bazı ufak ayarlar yapmak gerekiyor, sana kullananların memnun kaldığı başka bir program tavsiye edeceğim. Bunun kullanımı daha kolaymış. Ayrıca faydalanabileceğin iki de forum. Yalnız şunu bilmen gerekir S5 ile çalışmak S7 veya diğer plcler ile çalışmaktan daha zordur. Şimdiden kolay gelsin.
Arkadaşlar sadece demoda olsa Step 5 istedim çokmu yani.İnternette hertaraf S7 kaynıyo fakat s5 yok...
arkadaşım s5 1978 yılında başladı ve rekabet+gelişen işletim sistem kolaylıklarından dolayı 2000 yılında gelişimini bitirip istirahate geçti.Biz ya sana önerdiklerimizi ifade edemiyoruz yada sen okuyup yalnızca sana s5 software verecekleri dikkate alıyorsun.Heyecanlısın anlıyorum ama......Hadi fikrimi değiştirdim.Sana lisanslı s5 7.07 vereyim.(((Ödünç)))).Lisans internetden ,flash vs ile taşınmıyor.DİSKET LAZIM.Bunun için önceden sorduğum adresin ismin vs lazım.............
birde şu secenek var:s5 tty üzerinden iletişim kurar.kendi s1 portu üzerinde rs232 üzerinden iletişim kurmak için imkanlarda sunar.Ama bunlar için hem dökümana hem öğrenmen için zamana hem meraka hem azime hemde online ögreticiye ihtiyacın olacak.sana orijinal olmayan s5 versionların birini tedarik etmeye çalışacağım.(BU bir vaat veya sözsenedi değildir)
mmetin tşk. ama beni yanlış anlamışsın. Ben ilk aşama olarak sadece S5 'in menülerini öğrenmek, basit programlar yazmak vs. istiyorum. Zaten online olabilecek bi Plc'i yok.He varsa simülatörünü falan kullanabilirim, bunları yapabileceğim basit bi prog. benim işimi görür.. Ayrıca ben Bursa'da oturuyorum...
ben seni yanlış anlamıyorum.s5 vereyim diyorum (ödünç)çünkü s5 substitutlarıyla ögrenmen evde sana kolaylık işyerinde siemenens orijinal yazılımıyla zorluk getireceği gibi port baglantıları programa göre değişecek.onun için bana açık bir şekilde s5'i sana nasıl eriştireceğim konusunda yardım etmen lazım.bu sana son mesajım.Maillede bildirebilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme