Şimdi Ara

Step motor kontrolü için program???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar.Elimde 12 volt, 7.5 derecelik bi step motor var. Paralel porttan bu motoru çalıştırmam(kontrol etmem) gerekiyor. Bana turbo pascal ya da C++ dilinde bir program lazım.programlama konusunda pek ii olmadığım için bana yardım edermisiniz. internetten biraz baktım da pek bişey bulamadım. ilginize teşekkürler şimdiden.

• portu real time çalıştırman gerek, zor bir iş. bu yüzen motor ile port arasında bir uC kullanmak daha mantıklı artı step motoru kontrol etmekten kastın nedir? ( adım sayısı, dönme yönü, hız vsvs? )
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

portu real time çalıştırman gerek, zor bir iş. bu yüzen motor ile port arasında bir uC kullanmak daha mantıklı artı step motoru kontrol etmekten kastın nedir? ( adım sayısı, dönme yönü, hız vsvs? )

adım sayısını kontrol etmek istiyorum.motor için ULN2003 entegere sürücü devresini kullanıyorum.ULN2003
    ün 3-4-5-6 nolu bacaklarına paralel porttan veri göndermem gerekiyor.Bunu yapacak bi program lazım. UMarım biraz daha açıklayabilmişimdir.Bi tane visual basic programı buldum ama visual basic hakkında hiçbir bilgim yok.
  • bu adım sayısının bir hızı ve yönü yokmu sadece adım sayısını girip motoru döndüreceğimiz bir program mı arıyorsun?
  • Step motor kontrolü için kendime bir program yazmıştım r_a_p_idshare'ye upload ettim işe yarayabilir. Program gerçek ms-dos modunda çalışıyor. XP'deki dandik msdos modunda hiç denemedim ama büyük ihtimalle çalışır. Kolay gelsin..

http://r_a_p_idshare.de/files/16478357/STEP5.rar.html

not: linki "_" karakterlerini sildikten sonra çalıştır.

not2: Bu programı 4 kutuplu step motorlar için yapmıştım, d0-1-2-3 portlarını kullanır.
  • Direkt program gerekiyor zannetmiştim. Tamam mühim değil, işte kaynak kod..

http://r_a_pidshare.de/files/16488281/STEP5.CPP.html
  • evet
    yön önemli, değil tek koordinatta çalışıcağım
  • quote:

bu adım sayısının bir hızı ve yönü yokmu sadece adım sayısını girip motoru döndüreceğimiz bir program mı arıyorsun?
  • anladım bu programı internette bulmak biraz zor fakat istersen yazmana yardımcı olabilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NickFury

Direkt program gerekiyor zannetmiştim. Tamam mühim değil, işte kaynak kod..

kardeş ilgin için çok teşekkür ederim. Bir şey soracağım, programı direkt çalıştırdığımda ve devre bağlantılarını yaptığım da motoru bu programla çalışıtırabilecek miyim yoksa daha başka bir şeyler yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brucee22 -- 26 Mart 2006; 23:25:42 >
  • quote:

anladım bu programı internette bulmak biraz zor fakat istersen yazmana yardımcı olabilirim...

İlgin için çok teşekkür ederim.Nick fury arkadaş birşeyler göndermiş onu bir deneyeyim olmazsa eğer bi mağsuru olmazsa başını ağrıtabilirim. :) çok çok teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brucee22

quote:

anladım bu programı internette bulmak biraz zor fakat istersen yazmana yardımcı olabilirim...

İlgin için çok teşekkür ederim.Nick fury arkadaş birşeyler göndermiş onu bir deneyeyim olmazsa eğer bi mağsuru olmazsa başını ağrıtabilirim. :) çok çok teşekkürler

est. elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız...

• quote:

quote:

kardeş ilgin için çok teşekkür ederim. Bir şey soracağım, programı direkt çalıştırdığımda ve devre bağlantılarını yaptığım da motoru bu programla çalışıtırabilecek miyim yoksa daha başka bir şeyler yapmalıyım?

Fazladan bir ayara gerek yok sadece o uln2003'lü devreyi porta bağla sonra programı çalıştır. Portların çalışma sırasını motorun kutup sırasına yazılımsal olarak uydurabilirsin, hatta boşluk tuşuna basarak rastgele kombinasyonlar da üretebilirsin. Bu Turbo C ile yazdığım eski bir program ve XP'de hiç denemedim. Umarım işe yarar.

• quote:

quote:

quote:

Fazladan bir ayara gerek yok sadece o uln2003'lü devreyi porta bağla sonra programı çalıştır. Portların çalışma sırasını motorun kutup sırasına yazılımsal olarak uydurabilirsin, hatta boşluk tuşuna basarak rastgele kombinasyonlar da üretebilirsin. Bu Turbo C ile yazdığım eski bir program ve XP'de hiç denemedim. Umarım işe yarar.

tamam kardeş çok saol ben yarın bi deneyeyim tekrar görüşürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brucee22 -- 26 Mart 2006; 23:56:17 >

• Bu ne yazık ki XP'de işe yaramıyormuş. XP altında ms-dos programları portlara rahatça erişebiliyor diye biliyordum demek ki yalnış biliyormuşum.. "Güvenli kip - sadece komut istemi"ni deneyerek komut satırından çalıştırabilirsin. Tabi yine mikrozoftun bir keleğine gelmezsek. Güvenli kipe girmek için bilgisayar bip sesi çıkarttığı sırada birkaç kere f8'e bas. Bu ortamda çalıştırmayı dene bir. Tabi bunları senin XP çalıştırdığını varsayarak söylüyorum. Bunlar da işe yaramazsa win98 kurulu bir makinadan sistem disketi al ve onunla boot et, bu programla uğraşacaksan başka çare yok galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickFury -- 27 Mart 2006; 0:02:09 >
  • win-xp için inpout32.dll dosyasını kopyalıyıp system32 dosyasının içerisine kopyalaman sonrda register etmen gerekiyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.