Şimdi Ara

Stephen King || Okuyanlar Kulübü (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.001
Cevap
48
Favori
147.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: s£stavina

Haksız bir yorum olur.

Haksız derken..? Biraz daha açarsanız sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Haksız bir yorum olur.

Haksız derken..? Biraz daha açarsanız sevinirim..

Şöyle söyleyim bu cümleyi ilk kim kurdu bilmiyorum ancak liseden beri buna tanık olmuşumdur sürekli King in Kara Kule serisinden esinlendiğini duyarım , ya birileri yorum yapmaktan üşendiği için bu cümleyi ezberlemiş ve her defasında tekrar eder olmuşlar yada piyasa karıştırmak maksatlı bir cümle.

Her ustadın olduğu gibi King inde belirli bir tarzı vardır , mesela bana bir kitabı veriniz yazarı hakkında hiç bir bilgi vermeyiniz ve okumama müsade ediniz o kitap King in ise bunu anlarım mutlaka nedeni kitaplarının hepsinin aynı oluşu değil stilinin sabit oluşudur .

Yani kara kule serisinin yazarı kendisi olduğu halde nasıl insanı yazdığı kitaptan etkilendiğini söyleyerek yargılayabilirz.

O kitaptan değil kitap ondan etkilenmiştir : ) desek daha doğru olur

• Anladım da tabi ki adam kendi yazdığından esinlemiş demek biraz garip kaçar..Ama yazdığım gibi Clint Eastwood a kadar gidiyor yani ortada bir zincirleme olaylar dizini olabilir..Kısacası Clint Eastwood esin kaynağı olabilir mi diye değiştirim o zaman sorumu? Siz Clint Eastwood filmi izlediniz mi hani izlediyseniz ona göre bir karşılaştırma yapabilirmisiniz?
  • Clint Easwood u sadece görüntü itibari ile tanırım , kişisel hiç bir özelliğini bilmem ama King i yakından takip eden biri olarak gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim kimseye benzemeyi kendisine yediremeyecek kadar farklıdır.

Tavsiye eder misin derseniz elbette ederim ama ben onu eleştirirken bu yeteneklerine yaptığım bir eleştiri değil ondan daha fazlasını beklediğim için bir sitemdi diyebilirim : )
  • quote:

Arkadaşlar ben kara kule serisine başladım şu an Silahşör'ü okuyorum..Stephen King'in tüm kitaplarında Kara Kule serisinden etkilendiği söyleniyor okuyanlar için ne derece gerçek bu iddia..Ha bir de ufak bir bilgi verim Stephen King hakkında;adam Clint Eastwood hayranıymış kara kule serisini yazarken baya bir etkilenmiş..Bende sıkı bir Clint Eastwood hayranıyım biraz da bu yüzden başladım Kara Kule'ye..

Bazı kitaplarıyla Kara Kule serisi arasında bağlantılar var ama tüm kitaplarında dersek ayıp olur. Toplasan 3-5 kitabı Kara Kule ile bağlantılı...
  • Wikiden biraz araştırdım kara kuleyle doğrudan bağlantılı baya bir kitabı varmış :

1. Kemik Torbası (Bag of Bones)
    2. Ejdarhanın Gözleri (Eyes of the Dragon) ISBN 975-100-002-5
    3. Mahşer (The Stand)
    4. Sis (Skeleton Crew)
    5. Hortlak/Korku Ağı (Salem's Lot)
    6. Düzenleyiciler (The Regulators)
    7. Yaratık (Desperation) ISBN 975-102-371-8
    8. O (It)
    9. Uykusuzluk (Insomnia)
    10. Buick 8 (From a Buick 8)
    11. Maça Kızı (Hearts in Atlantis)
    12. Eluira'nin Küçük Hemşireleri/Karanlık öyküler (The Little Sisters of Eluria)
    13. Tılsım (The Talisman) ISBN 975-100-299-0
    14. Kara Ev (Black House) ISBN 975-210-264-6
    15. Çılgınlığın Ötesinde (Rose Madder)

Neyse fazla da deşmemek lazım..En iyisi okuyup kendim karar vermem..Teşekkürler cevaplarınız için..
  • Dün benim korsancıya gittim, Duma Adasını 7 ytl ye satıyolardı

Korsan forever oldum iyice ama napayım öğrenci adamlarız 30 ytl de kitaba veremiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Séi-Chan

Dün benim korsancıya gittim, Duma Adasını 7 ytl ye satıyolardı

Korsan forever oldum iyice ama napayım öğrenci adamlarız 30 ytl de kitaba veremiyorum

Valla niyeti bozacam ama en sonunda....

Şimdiye kadar pc oyunları hariç hiç korsan ürün almamıştım ama şu saatten sonra korsana alıştıracaklar beni.

• Sevdiğim değer verdiğim yazarlara kıyıpta korsanını almam , ama sırf merak edip okuyum dediğim kitapları hep korsan alırım .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pir

quote:

Orjinalden alıntı: ::Deathman::

Arkadaslar ben Stephen King hiç okumamıstım bi bakıyım dedim fan cluba bir sürü hayranı var bana böyle Stephen King ' in Yeşil yol tarzında bi kitap tavsiye edebilirmisiniz böyle zombili falan olmasında

Mahşer, Sadist, Kuşku Mevsimi, Colorado Kid...

teşekkürler heralde Colorada Kid...'i alıcam

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Séi-Chan

Dün benim korsancıya gittim, Duma Adasını 7 ytl ye satıyolardı

Valla niyeti bozacam ama en sonunda....

Şimdiye kadar pc oyunları hariç hiç korsan ürün almamıştım ama şu saatten sonra korsana alıştıracaklar beni.

bende onceden cok takıntılıydım orjinalliğe ama üni.deyken 1 ytl bile önemli oluyo allah affetsin artık napayım

@sesta
    bende Sevdiğim değer verdiğim yazarlara korsan alıyom, diğerlerinide arkadaslarıma aldırıom beğenirlerse okuyom.. Tabi onlardan alıp böylece hem param cebimde kalıyo hemde kitap okumus oluyom

• arkadaşlar mahşer kitabının filmi the stand mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ninjaturtle

arkadaşlar mahşer kitabının filmi the stand mı?

kesinlikle
  • quote:

Orjinalden alıntı: ninjaturtle

arkadaşlar mahşer kitabının filmi the stand mı?

Evet, altı cdlik bir filmdi yanlış hatırlamıyorsam...
  • 30 kusur yıla yayılmış bir seri ve bu esnadada diger kitaplarını yazmayada devam ediyor.o bagdastırmaya cabalamasada bilinçaltı onu sürekli yönlerdirmiş ve kara kule onun tüm yazarlık hayatından etkilenmiş diyebiliriz hatta yanılmıyorsam 6, kitapta seni çok şaşurtacak ve sadce yazarlıgından degil baska kişisel olaylarındanda etkilendiğini göreceksin.
    roland ı bir çok insana benzeteceksin okurken.hatta öyle anlar olacak ki babana kendine abine herkese benzicek.ve beyaz perdenin roland ı olarakta clint eastwood a tabiki benzicek.yazarın çocukluk daha dogrusu gençlik döneminde eastwood amcasının br sürü filmini izlediginide söyledigini anımsıyorum.sanırım yazma sanatında bahsetmişti.......
    quote:

Arkadaşlar ben kara kule serisine başladım şu an Silahşör'ü okuyorum..Stephen King'in tüm kitaplarında Kara Kule serisinden etkilendiği söyleniyor okuyanlar için ne derece gerçek bu iddia..Ha bir de ufak bir bilgi verim Stephen King hakkında;adam Clint Eastwood hayranıymış kara kule serisini yazarken baya bir etkilenmiş..Bende sıkı bir Clint Eastwood hayranıyım biraz da bu yüzden başladım Kara Kule'ye..

• Arkadaşlar Duma Adası'nı okuyan yok mu ya? Nasıl kitap?
  • quote:

Arkadaşlar Duma Adası'nı okuyan yok mu ya? Nasıl kitap?

kitap cok kalın yaw kitabı okumadım ama ana karakter bi portre yapıyo sanıyorum ve o portreyle alakalı stephen King'in hayal gucundeki yaratıklarla karsılasıyoruz...
  • arkadaşlar peki duma adasının konusu ne?almak istiyorum ama kitabın tuğla gibi oluşu gözümü korkutuyorbide sürükleyici değilse almayalım boşu boşuna.zaten orjinali el yakıyor.
  • Kitabın sonunda yazan bu...

Sevgiye dörtelle sarılma, yaratıcılığın tehlikeleri, hafızanın esrarı, doğaüstünün doğası... Stephen King

bizlere büyüleyici olduğu kadar ürkütücü bir roman sunuyor.

Kötü talihi Edgar Freemantle’yi inşaat alanında yakalar. Üstüne düşen vinç sağ kolunu koparır, konuşma ve düşünme yetisini hasara uğratır. Mutlu evliliği aniden biter, nekahet dönemi karabasana dönüşür. Edgar kazadan sağ kurtulduğuna pişmandır. “Coğrafi bir deği-şiklik” yapıp çok uzaklara gitmesini öneren psikiyatrı, “Neyin onu mutlu ettiğini, ” sorar. “Resim yapmak, ” yanıtını alır. Edgar, Florida sahilinde Duma Adası’nda ev kiralar. Meksika Körfezi’ndeki muhteşem günbatımı ona resim yapmasını fısıldar. Ve Edgar resim yapma-ya başlar. Edgar münzevi yaşamının duvarlarını yıkar, dostlar edinmeye başlar. Kendi yaralarından söz etmekten çekinen ve onunla aynı hamurdan yoğrulmuş Wireman’la kökleri Duma Adası’nın derinliklerine uzanan yaşlı Elizabeth’le tanışır. Harikalar yaratan becerisi onun silahı olur. Elizabeth’in geçmişinden sayfalar açılıp kadının çocukluğundaki hayaletler ortaya çıkınca onarılmaz yıkımlar başlar

• kemik torbasını almayı düşünüyorum ama gecenin pençesi en sağlamıydı onun gibi bir kitabını bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 30 Nisan 2008; 3:46:24 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.