Şimdi Ara

Stephen King || Okuyanlar Kulübü (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.001
Cevap
48
Favori
147.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yılma

ben Yüzyılın Fırtınasına başlamak istiyorum ama duyduğuma göre senaryo şeklinde yazılmış okuyanınız varsa bana nasıl olduğu hakkında bilgi verebilir mi? Ayrıca Sadisti çok beğendim çok etkileyici

Stephen King || Okuyanlar Kulübü

A: Ben gidiyorum

B: Ben de geliyorum. Der ve kamera yavaş yavaş kasabanın merkezindeki ışıklara yaklaşır...

Şeklinde gidiyor kitap.

• benide bu kadar manyak bir adam görmedim harika tüm kitaplarını okudum
  • beni de ekleyin arkadaşlar kulübe..ilk okuduğum kitabı Medyum 'du..4-5 günde bitirmiştim ..sonra kitapçıdan 5 güne bi bi kitabını almaya başlamıştım..4. kitabından sonra kitapçıyla anlaştık ne kadar kitabı varsa hepsini toptan almıştım ..hey gibi günler...yani yazasın yayınlanmış bütün kitapşarını okudum.hatta orjinalinden okumak için ingilizceme daha bir ağırlık vermiştim :)..ama o kadar ilerletemedim..

hayal gücüm fazla olduğundan mükemmeldi benim için kitaplar sanki hikayenin içinde yaşıyordum.ama bazı kitapları varki bütünleitiğimiz karakterleri hiç acımadan öldürüyor sonunda, veya çok sıkı bir arkadaş grubunu birbirlerinden ayırıyor...çok kızardım o zaman yazara...

bu arada Stephan King için korku yazarı diyorlar..ben katılmıyorm belki fantastik - gerilim gibi terimler daha fala uyuyor. Tamam korku ağırlıklı mükemmel yapıtları var ama içinde korkunun en ön planda olmadığı bir öok eseri var...hatta dramları da var..

BU ARADA bilmeyen arkadaşlar vardır belki..T.V.'de seyretmişsinizdir "esaretin bedeli" diye mükemmel bir film var..bir hapishaneden kaçış öyküsü..yazarının Stephen King olduğunu öğrenince herkes şaşırıyor..ben filmden önce hikayesini okumuştum :)..şu bir kaç hikayenin tolandığı eserlerinden birindeydi, ve kitapta çok büyük bir mantık hatası vardı aynı mantık hatasını filmede taşımışlar, hatta bu mantık hatasını spethan amca nasıl yapar diye düşünmüştüm..bu mantık hatasını başka yakalayan varmı? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 10 Temmuz 2008; 16:53:09 >

• okuduğum hikaye ve romanlarının filmlerini de izledim..hiç birinde kitaplardaki tadı alamadım...

bu arada bütün kitaplarını okuyunca bir şeyin farkına varıyorsunuz: kitaplarıonda diğer kitaplarında işlediği karakterlere ve yerklere hatta hikayelere gönderme yaptığı oluyor, bunları farketmek çok hoş oluyor...özellikle maça kızı - (gizemli yabancı) adlı hikayede bu çok fazla bir çok kitabına gönderme var..

bu arada bütün kitaplarını sanırım iki defa okumuş manyak bi fanıyımdır. hikayeler ve romanları hakkında yorum yapabilirim.. bu adam normal değil bu kadar hayal gücü ve bu kadar farklı konuları nereden buluyor diye şaşırırdım....

en çok sevdiklerim : tılsım, Mahşer, Kara Kule (özellikşle ilk 4 kitap), Şeffaf, hayvan mezarlığı küçük hikayelerden oluşan serileri (geceyarısını dört geçe - gece yarısını iki geçe) (bu iki kitaptaki hikayeler muhteşem okuyun bence), çağrı, Tılsım, O, Rüya avcısı,öldüren sis ..ya bi kaç tane daha vardı ama isimlerini hatırlamıyorum şu anda 5-6 yıl olmuş okuyalı...

yalnız bi ara eski tadını kaybetti Stephan King..son romanlarında değişik tarzlar denemeye başladı, psikolojik gerilim , şu yüzyılın fırtınası romanında olduğu gibi senaryovari şeyler..bu tek mekanda geçen bir romanı vardı Oyun - Grealds game) bir de ödül almış o tip romanlarını sevmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 10 Temmuz 2008; 17:09:26 >

• Türkiye'de yayınlanmış romanları [değiştir]
    • Göz (Carrie)
    • Korku Ağı (Salem's Lot)
    • Medyum (The Shining)
    • Mahşer (The Stand)
    • Çağrı (The Dead Zone)
    • Tepki (Firestarter)
    • Kujo (Cujo)
    • Christine
    • Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary)
    • Tılsım (The Talisman) (Peter Straub ile) ISBN 975-100-299-0
    • O(It)
    • Ejderhanın Gözleri (The Eyes of the Dragon) ISBN 975-100-002-5
    • Sadist (Misery)
    • Şeffaf (The Tommyknockers)
    • Hayatı Emen Karanlık (The Dark Half)
    • Ruhlar Dükkanı (Needful Things)
    • Oyun (Gerald's Game)
    • Dolores Claiborn (Dolores Claiborne)
    • Uykusuzluk (Insomnia)
    • Falcı (Thinner)
    • Çılgınlığın Ötesi (Rose Madder)
    • Yeşil Yol (The Green Mile)
    • Yaratık (Desperation)
    • Kemik Torbası (Bag Of Bones)
    • Maça Kızı (Heart In Atlantis)
    • Yüzyılın Fırtınası (Storm Of The Century)
    • Tom Gordon'u Seven Kız (The Girl Who Loved Tom Gordon)
    • Rüya Avcısı (The Dreamcatcher)
    • Kara Ev (Black House) (Peter Straub ile) ISBN 975-210-264-6
    • Buick 8 (From A Buick 8)
    • Cep (Cell)
    • Bir Aşk Hikayesi (Lisey’s Story)
    • Oyun (game)
    • Duma Adası (duma key)
    • Düzenleyiciler
    • Yazma Sanatı (On Writing)

• Türkiye'de yayınlanmış hikaye derlemeleri [değiştir]
    • Hayaletin Garip Huyları (Night Shift)
    • Kuşku Mevsimi (Different Seasons)
    • Sis (Skeleton Crew)
    • Gece Yarısını İki Geçe - Gece Yarısını Dört Geçe (Four Past Midnight)
    • Düşler ve Karabasanlar (Nightmares and Dreamscapes)
    • Karanlık Öyküler (Everything's Eventual)

Kara Kule Serisi [değiştir]
    • 1982 Kara Kule 1: Silahşör (The Gunslinger) ISBN 975-405-151-8
    • 1987 Kara Kule 2: Üçün Çekilişi (The Drawing of the Three) ISBN 975-210-437-1
    • 1991 Kara Kule 3: Çorak Topraklar (The Waste Lands)
    • 1997 Kara Kule 4: Büyücü ve Cam Küre (Wizard & Glass) ISBN 975-405-876-8
    • 2003 Kara Kule 5: Calla'nın Kurtları (Wolves of the Calla) ISBN 975-210-454-1
    • 2004 Kara Kule 6: Susannah'nın Şarkısı (Song of Susannah) ISBN 975-210-507-6
    • 2005 Kara Kule 7: Kule (The Dark Tower)

Diğer kitapları [değiştir]
    • Yazma Sanatı (On Writing)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 10 Temmuz 2008; 17:14:24 >

• Stephen King filmleri - dizileri [değiştir]
    • 1976 Carrie
    • 1979 Salem's Lot
    • 1980 The Shining
    • 1982 Creepshow
    • 1982 The Boogeyman (Kısa film)
    • 1983 Cujo
    • 1983 The Dead Zone
    • 1983 Christine
    • 1983 Disciples of the Crow (Mısırın Çocukları'ndan uyarlanmıştır)
    • 1983 The Woman in the Room (Frank Darabont kısa filmi)
    • 1984 Children of the Corn
    • 1984 Firestarter
    • 1985 Cat's Eye
    • 1985 Silver Bullet (Kurtadamın Döngüsü'nden uyarlanmıştır)
    • 1985 Stephen King's Nightshift Collection
    • 1985 Word Processor of the Gods
    • 1986 Gramma (Alacakaranlık Kuşağı'nın bir bölümü)
    • 1986 Maximum Overdrive (Kamyonlar'dan uyarlanmış ve King tarafından yönetilmiştir)
    • 1986 Stand By Me (Ceset'ten uyarlanmıştır)
    • 1987 Creepshow 2
    • 1987 A Return to Salem's Lot
    • 1987 The Running Man
    • 1987 The Last Rung on the Ladder
    • 1987 Sorry, Right Number
    • 1989 Pet Sematary
    • 1990 The Cat From Hell
    • 1990 Graveyard Shift
    • 1990 It (TV Filmi)
    • 1990 Misery
    • 1990 The Moving Finger
    • 1991 Golden Years (orjinal tv dizisi)
    • 1991 Sometimes They Come Back
    • 1992 The Lawnmower Man (King filmin yapımcılarını dava eder ve kazanır, filmde artık SK'in adı geçmemektedir)
    • 1992 Sleepwalkers (film için yazılmış bir senaryodan çekilmiştir)
    • 1993 The Dark Half
    • 1993 Needful Things
    • 1993 The Tommyknockers (TV Filmi)
    • 1993 Chinga (The X-files'ın bir bölümü)
    • 1994 The Shawshank Redemption
    • 1994 The Stand (TV Filmi)
    • 1995 The Langoliers (TV Filmi)
    • 1995 The Mangler
    • 1995 Dolores Claiborne
    • 1995 Stephen King's Nightshift Collection
    • 1996 Thinner
    • 1997 The Shining (TV dizisi)
    • 1997 Ghosts (müzik videosu)
    • 1997 The Night Flier (HBO Filmi)
    • 1997 Quicksilver Highway
    • 1997 Trucks (Maximum Overdrive'ın TV için yeniden çekimi)
    • 1998 Apt Pupil
    • 1999 Yeşil Yol (The Green Mile)
    • 1999 The Rage: Carrie 2
    • 1999 Storm of the Century ( tv mini-serisi)
    • 1999 Llamadas
    • 2000 Paranoid (bir şiirden uyarlanmış)
    • 2001 Hearts in Atlantis
    • 2001 Strawberry Spring (Kısa Film)
    • 2002 Rose Red (orjinal TV dizisi)
    • 2002 The Dead Zone (TV dizisi)
    • 2002 Night Surf (Kısa Film)
    • 2002 Rainy Season (Kısa Film)
    • 2002 Carrie (TV Filmi - yeniden çekim)
    • 2003 Dreamcatcher
    • 2003 The Diary of Ellen Rimbauer (TV Filmi)
    • 2003 Autopsy Room Four (Kısa Film)
    • 2003 Here There Be Tygers (Kısa Film)
    • 2003 The Man in the Black Suit (Kısa Film)
    • 2004 Secret Window
    • 2004 Kingdom Hospital (TV dizisi)
    • 2004 Salem's Lot (TV Filmi)
    • 2004 Luckey Quarter (Kısa Film)
    • 2004 I Know What You Need (Kısa Film)
    • 2004 The Secret Transit Codes of America's Highways (Kısa Film)
    • 2004 All That You Love Will Be Carried Away (Kısa Film)
    • 2004 The Road Virus Heads North (Kısa Film)
    • 2004 I've got to get away (Kısa Film)
    • 2004 Riding the Bullet
    • 2006 Desperation (TV Dizisi)
    • 2006 Nightmares & Dreamscapes (TV Dizisi)
    • 2007 1408
    • 2007 The Mist
    • 2008 Black House
    • 2008 Creepshow
    • 2008 The Talisman
    • 2009 Cell
    • 2009 From a Buick 8

• Filmdeki mantık hatası neydi yahu..Ben yakalayamadım..Harika filmdir evet...Bu arada oyun kitabı sıkıcı idi..Biraz kadın psikolojisine girmiş..Bende zor bitirdim..Elimde rüya avcısı var o kitap içinde iyi değil falan diyorlar..Sizin görüşünüz nedir..? Bir türlü başlayamadım..

Mantık hatasını mutlaka söyle..:D

Aman allahım kara kule serisini 13 senede mi yazdı..O hanazi bu adam hakkaten dehşet ya..ilk kitabını aldım bi türlü devam edemedim..13 sene evvel yazdıklarını nasıl hatırlamışda devam etmiş..:D

quote:

Orjinalden alıntı: drlevent

beni de ekleyin arkadaşlar kulübe..ilk okuduğum kitabı Medyum 'du..4-5 günde bitirmiştim ..sonra kitapçıdan 5 güne bi bi kitabını almaya başlamıştım..4. kitabından sonra kitapçıyla anlaştık ne kadar kitabı varsa hepsini toptan almıştım ..hey gibi günler...yani yazasın yayınlanmış bütün kitapşarını okudum.hatta orjinalinden okumak için ingilizceme daha bir ağırlık vermiştim :)..ama o kadar ilerletemedim..

hayal gücüm fazla olduğundan mükemmeldi benim için kitaplar sanki hikayenin içinde yaşıyordum.ama bazı kitapları varki bütünleitiğimiz karakterleri hiç acımadan öldürüyor sonunda, veya çok sıkı bir arkadaş grubunu birbirlerinden ayırıyor...çok kızardım o zaman yazara...

bu arada Stephan King için korku yazarı diyorlar..ben katılmıyorm belki fantastik - gerilim gibi terimler daha fala uyuyor. Tamam korku ağırlıklı mükemmel yapıtları var ama içinde korkunun en ön planda olmadığı bir öok eseri var...hatta dramları da var..

BU ARADA bilmeyen arkadaşlar vardır belki..T.V.'de seyretmişsinizdir "esaretin bedeli" diye mükemmel bir film var..bir hapishaneden kaçış öyküsü..yazarının Stephen King olduğunu öğrenince herkes şaşırıyor..ben filmden önce hikayesini okumuştum :)..şu bir kaç hikayenin tolandığı eserlerinden birindeydi, ve kitapta çok büyük bir mantık hatası vardı aynı mantık hatasını filmede taşımışlar, hatta bu mantık hatasını spethan amca nasıl yapar diye düşünmüştüm..bu mantık hatasını başka yakalayan varmı? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunwane -- 10 Temmuz 2008; 17:18:31 >

• • Stephen King - Resmi Web Sitesi (İngilizce) :http://www.stephenking.com/
    • Stephen King ve Kara Kule serisi fan sitesi (türkçe) : http://www.karakule.com/
    • Stephen King ve Kara Kule forumu(Türkçe) : http://www.setbb.com/darktowerturkey/

• rüya avcısının giriş kısmı biraz sıkıc ama sonra hikaye hareketleniyor ve sarıyor..hikaye hareketlenince şeffaf'taki gibi klasik Stephan king tarzını hissediyorsunuz zaten..ben ce güzel bir kitap sıkıcı olanlarından değil yani..

mantık hatası ise, bence mantık hatasıydı, hata bulduğum yeri burada söylersem hikayeyi okumayan arkadaşlara büyük ayıp olur, zira romanın sonunu söylemiş olurum..bu vesile ile forumdaki yorumlarda henüz okumayan arkadaşları da düşünerek çok fazla ip ucu vermeyelim ne de olsa film gibi :)

:) ama bir ip ucu vereyim, kaçış , sonra başka ip uçları da vereirim ..
    (dediğim gibi bana göre mantık hatası var ama bakalım siz de öylemi düşüneceksiniz, sana özelden atayım bakalım sende mi öyle düşünüyorsun)

• Drlevent hocam kulübe hoş geldin. Verdiğin bilgiler çok güzel, emeğine sağlık...

Bu arada Rüya Avcısı bana çok sıkıcı gelmişti, hatta Kral'ın hatırına zorla bitirmiştim...
  • Eyvallah..imzayı ekledim
  • Dün Ruhlar Dükkanını bitirdim. İlginç ve sürükleyici bir kitap. Hayatı Emen Karanlığı ve Otel adlı kitabı bulamıyorum. İkinci el kitap satan yerlerde var mıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

Orjinalden alıntı: Pir

İşaredeiklerimi hiç duymamıştım. Tr'de yok heralde bu kitapları...

Evet bazı kitapları Türkiyeye hiç girmemiş , orijinalide olsa alıp okumak istediklerimden

Ankara'da Dost Kitabevi ve Karanfil'in o köşedeki 2 katlı büyük kitap ve cd satan dükkân orjinal Stephen King kitapları satmakta. Gerçekten güzel oluyor orjinalini okumak. Hatta daha güzel.

@Pir, Rüya Avcısı bambaşka bir kitap. En beğendiğim romanlardan birisi. Biraz yavaş okumak gerekiyor. Böylece kitapta aramadığın çok şey bulabilirsin.

Edit: Bu arada orjinal derken kitabın orjinal dilinden bahsediyoruz, değil mi? Ben ondan bahsediyorum da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 11 Temmuz 2008; 20:42:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yılma

Dün Ruhlar Dükkanını bitirdim. İlginç ve sürükleyici bir kitap. Hayatı Emen Karanlığı ve Otel adlı kitabı bulamıyorum. İkinci el kitap satan yerlerde var mıdır?

Otel diye bir kitap hatırlamıyorum...
  • Eklerseniz Sevinirim Severim Stephen Amcayı
  • Benim en beğendiğim kitabı Medyum'dur. Ayrıca Kule seriside güzeldi ama bitiremedim. Stephen King romanlarına uyarlanan filmler nedense çok dandik oluyor. Bugüne kadar güzele benzeyen bir Rose Red Konağı filmini izledim. O da 245 dk sürüyor Nedense kitabı gibi güzel olmuyor filmler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tidus

Benim en beğendiğim kitabı Medyum'dur. Ayrıca Kule seriside güzeldi ama bitiremedim. Stephen King romanlarına uyarlanan filmler nedense çok dandik oluyor. Bugüne kadar güzele benzeyen bir Rose Red Konağı filmini izledim. O da 245 dk sürüyor Nedense kitabı gibi güzel olmuyor filmler..

çünkü ön plana ticari kaygılar giriyor.bilemeiyorum adamın kendiside yönetmenlik yapmıs bol bol ama bir türlü yaptırtamıyor adam gibi bir uyarlama:)
  • bende baslamak istiyorum ilk olarak hangi kitabı önerirsiniz
  • beni de ekleyin fan club'a.. Stephen King üstüne uzmanlaşmayı planlayan bir okuyucusuyumdur..
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.