Şimdi Ara

Stereo Amfi Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
3.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Dali Zensor 3 ve Denon PMA520 ile başladığım stereo sevdama bu ikiliyi forumdan çok değerli bi abime vererek upgrade için kolları sıvadım. Şu anda hoparlör olarak Wharfedale Diamond 9.6 kuleler var fakat amfiden sonraki upgrade adımı olarak orta/üst seviye bir bookshelf düşünüyorum. Aklımdan geçen bookshelf Kef R300 gibi duruyor şimdilik. O bir sonraki adım fakat şimdiden amfimi bu modele göre seçmem mantıklı olacak gibi. Seçeneklerimi 7'ye indirebildim;

Naim Nait 5 - Si
    Rega Elex-R
    Arcam FMJ A-19
    Cambridge Audio CX-A60 (DAC + Bi Wire)
    Marantz PM6005 (DAC + Bi Wire)
    ROTEL RA-12 (DAC + Bi Wire)
    NAD C 356BEE (DAC + Bi Wire)

Kaynak olarak X-Fi Titanium ses kartımın optical çıkışı + Flac ve optical çıkışlı chromecast audio + spotify premium kullanıyor olacağım.

Yukarıdaki modeller ile ilgili görüşü/tavsiyesi/yorumu olanları dinlemekten mutluluk duyarım :)

• Ben KEF hoparlörleri seviyorum R500 dinledim eve geçen gün bir Q300 aldım ikinci stereo sistemim için... R serisi bence çok güzel ama çok amfi seçiyor...Ben küçük Hegel h80 ile dinledim müthişti.. Naim veya Nad dışındakiler ile uyum sıkıntısı kesin olur. Keza keskinleşiveriyor ....
    Ne tip müzikler dinliyorsunuz bilmiyorum ama HEGEL H80 i listeye alın... Eğer dingin ve ipeksi bir ses istiyorsanız ECKO kt88 lambalı amfi tüm performansını açığa çıkarır ama fiyattı bu yukarıdakilerden fazla olabilir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Zensor'ler biraz parlak gelmişti bana. Denon'un karakteristiğinden dolayıdır belki dedim fakat Diamond'lar ile gayet sıcak bi ses vermişti Denon. Asla sert değildi. Kendime hakim olabilsem o sistem ile uzun yıllar devam edebilirdim. Zira Diamond'lar eski bi model olmasına rağmen müzikal olarak performansı ciddi anlamda hoşuma gidiyor.
    Rock ve Metal harici bir çok türde müzik dinliyorum ama ağırlıklı olarak Jazz ve enstrumental müzikler dinliyorum. Basshead değilim fakat sönük bass'lardan da pek keyif almıyorum.
    Ben bu listede kendime en yakın Cambridge Audio'yu hissediyorum fakat keskinleşme riskinden bahsettiğiniz için tereddütte kaldım açıkçası. Fırsat bulursam bu listedeki modeller ve R300 olan bi hi-fi store'da test edeceğim.
    Ecko KT88 lambalı bi model olarak Ekco EV55 SE'yi bulabildim. 10K civarı fiyatı var :) 5K civarına kadar bi ihtimal delilik yapabilirdim ama bu fiyat biraz zorlar gibi. Hakkını verecek oda yalıtımı, kablolama vs yapmadan böyle bi model almam da alete hakaret olur sanırım

• Sanıyorum ki Hegel H80'de karar kıldım. Kef R300 ile uyumunun çok iyi olduğunu söylüyorlar whathifi'da. Stereomecmuasındaki inceleme de çok etkili bi inceleme olmuş. Şimdi en uygun nerde bulabilirim onu araştırmak kaldı
  • Geçenlerde H300 ile tannoy kingdom test etme şansım oldu.O koca hoparlörü ortalığı yıkmadan ,sertleşmeden süper tweeterından hisssler tıssslar attırmadan çok verimli çaldırdı .hegel markasına güvenim tazelendi...Sert ve naturel sounda sahip hoparlörleri olan ve entegre amfi arayanlar mutlaka bu markaya göz atmalı..

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Hegel Norveç menşeyli bi marka olduğu ve Hi-Fi piyasasında da İngilizler at koşturduğu için çok fazla hakettiği üne sahip değil gibi duruyor.. Timpani'de var sanıyorum ki bir kaç modeli. İlk fırsatta gidip dinleyeceğim. Benim de iştahımı kabarttınız :)
  • Bende şuan hegel amfi araştı masına giriştim. Hegel ile MA rx6 hop. Süreceğim. Hegel h70,80 ve 100 modellerini araştırıyorum. Bu eşleşme için yorumu olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Tercihi
    geçen yıl açıldı
    Avr + Harici Dac vs Stereo Amfi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle kendinize asio destekli bir dac alın ve usb'den flac oynatmaya başlayın mesela young dac bütçe yetmesse dac magic plus. Amfi olarakta musical fidelity a5 bul ikinciel bu yazdığınız amfileri cebinden çıkarır. Sıfır olucaksada elex r'nin olduğu yerde pm6005'in adı geçmez. Zaten kef r serisi güçsüz amfiyle bass vermez yumuşak çalar. Ama senşn yerinde olsam kef almam extreme indirimlerinden sonus faber kapardım bi tane bütçeye uygun. Sonuçta bir daha bulamayacağın fiyatlar. Hegel de ise 300 çok iyi ve 360 yeni çıktı damping'i ve watt gücü yüksek ve testlerde beğenilen bir amfi dinleyen bir arkadaş varsa yorumlarınıda bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Mesela hangi modelini önerirsiniz Sonus Faber'ın? Bütçe 5K diyelim
  • FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Sonus faber düşünüyorsanız HEGEL önerimi değiştirmek isterim. Keza birkaç kez dinleyip (Luito ve Venere ile) beğenmemiştim.
    5k türk lirası ise sıfır verene zorlanır extreme de indirim var ikincielde dersen luito daha iyidir luito kovalanır ikinciel. Ve sonus faber ingiliz amfileriyle mükemmel çalar. Musical fidelity a5'ler yurt dışında 1000$\€ iken burada 1500$ dan aşağı kimse vermez zaten kolay kolay satanıda olmaz bu amfinin türkiyede. Zamanında gryphon almadan elimde tri vista 300 vardı. Cremona m sahibine sattım. Cremona m ile tri vista mükemmel çaldılar ve aynı sisteme gryphon diabloda taktik yine tri vista 300 daha iyi çaldı cremona m ile.(kaynak marantz sa11s2 idi) Güçlü amfi takarsan ve sound'u iyi o zaman luito öttürür. Ama 5k döviz ise olimpica direk.

• Yeni hobiler, çocukların ödevleri, kursları vs nedenlerle hemen hiç zaman ayıramadığım hifi gidişatımı mecburen tersine çevirmeyi düşünüyorum.
    Önce Operalar ile başlayacağım işe. Bugün benim vazgeçilmezim olan Jadis'e Zensor1 ve Rel sub bağlayıp bi deneme yapacağım
    Deneyen arkadaşlardan çok olumlu dönüşler var.Bakalım benim kulaklardan nasıl bir sonuç çıkacak?
  • sayın mecanika opera qinta sonra sizi dali zensör.1 kesicekmi bence hayır hiç boşuna uğraşmayın operalara kıymayın
    supra ply 3.4.s elden çıkarmayı düşünürseniz talibim haberiniz olsun
  • Coşkun abi kesme meselesi tabiki mümkün değil. Yani öyle bi duruma soksam işi herhalde bana biyeriyle güler millet
    Ama daha kompakt bir yapıya geçme durumum var. "Evet bu şekilde dinleyebilirim" diyebileceğim tarzda bişeyler bulmaya çalışıyorum. Hedefimde Rel T5 ile desteklenmiş bir bookshelf var. Tabiki şu anda kullandığım opera ile ki kule tipi kullanıyorum mukayese edip yerine koymam mümkün değil. Dolayısıyla hiç mukayeseye girmeden idare edecek bir seçenek ile bir süre devam etme durumundayım.
    Küçük oğlan 1 yaşında. Büyük gibi değil, yerinde durmuyor. Gözü hoparlörde, jadisin düğmelerinde, kapasitörlerinde. Yani benden daha meraklı hifiye Büyüğün ödevleri, kursları derken inanın bazen bi haberleri izlemeye bile vakit kalmıyor. Arkadan da ufaklık geliyor zaten. Bolca boş vakit biraz hayal şu anda.
    Bakalım değişik, hoşuma giden, beni idare edecek bir sound bulursam bir süre bu şekilde takılırım.
    Zaten bu gelişmeleri tamamlamadan da operaları satmayı henüz düşünmüyorum. Kaldırdım, korumaya aldım ama satış için diğerlerini netleştirmem lazım.

Bu mecburiyet durumlarını bir yana bırakırsam aslında birazda hayallerimdeki sisteme doğru gitme dürtüsü var içimde.
    Oturma odamın bi köşesine yerleşmiş küçük bir sistem. Pikap, ampli, bookshelf hoparlör gibi. Çünkü ben böyle büyüdüm, böyle bir Dual'den oluşan köşemiz vardı. Ailem müziğe çok düşkündü. Akşamları yemek sonrası içecekler alınır ya babam piyanonun başına geçerdi yada plak konurdu sisteme. O günlerden kalan nat king cole lerin , paul anka ların taş plakları, Iglesias ların long play leri, adamo ların 45 likleri vs hala elimde ve muhafaza ediyorum. Bir dönem edindiğim yeni albümlerle beraber 200 ün üstünde plak mevcut elimde. Bunlarla o günlerdeki havada, ailemle daha sıcak bir ortamda o eski günlerin anısını tekrar bir nebze yaşatmak da var içimde. Bunun dürtüsü ile de sürüklendiğimi biliyorum.

Bakalım bi denemelere başlayalım sonumuz ne olacak "Allah" kerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 2 Şubat 2016; 17:09:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

sayın mecanika opera qinta sonra sizi dali zensör.1 kesicekmi bence hayır hiç boşuna uğraşmayın operalara kıymayın
    supra ply 3.4.s elden çıkarmayı düşünürseniz talibim haberiniz olsun

Zensör çöp :)

Hatundan korkuyorlar sonda bookshelf falan filan :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 2 Şubat 2016; 18:41:22 >
  • Yok oğlum ne alakası var. Ama denemem doğal olarak sadece bir saat sürdü. Gerçi o sese bir saat katlanmak bile oldukça uzun bir zamandı. Ama iyi de oldu. Ara sıra böyle yapmak lazım. Mevcut olanın kıymeti pekişiyor. Boşuna mesaj trafiği yaratmış oldum kusura bakmayın.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    5K Türk lirası :) Oyle marka ve modeller söylediniz ki, Sonus Faber harici hiçbirini duymadim. Cahillik zor :) Extreme'e CDlerim ile gidip test etsem mantıklı olacak sanirim. H80 + R300 de karar kılmıştım halbuki. Kafam karıştı şimdi. Ikinci el dediğiniz modelleri nerde kovalayabilirum bu arada? Değerli yorumlariniz icin de teşekkür ederim

Extreme de sonus faberları kaldırdılar demodan. Tri vistada bütçeyi aşar sizin şuanlık. Audiophile ve sahibindende kovalarsınız türkiyede adam akıllı. Musical fidelity a5 veya a3.5 düşermi hiç bilmiyorum baya uzun süre düğmeyebilir. Düşse bile hificiler aldıkları fiyatın baya üstündw bir fiyat yazdıkları için genel manada piyasa ölüyor. İkincielde speaker olarak 5k ya kadar jamo comcert 11 alınabilir. Kendim musical fidelity a5 ile kullanmaktayım concert 11'leri. Tabi eğer piyasada uygun fiyatlı luito yada referance 3a yok ise. Mesela referance 3a düşürürseniz jadis orchestra alıp gayet iyi bir sistem kurarsınız. Ama luito yada bi gömlek düşüğü concert 11 ile düşük wattlı amfiler çalmaz. Luito için kesin konuşmiyim ama jamo concert 11 de marantz pm14 mkii kı amfi ile çamur gibi ses almıştım sürememişti. Ne zaman a5'e taktım , dedim tamam.

• Musical Fidelity A5 i Naim Ovator S-600 ile dinlemiştim. Ovator u sevmeme rağmen özellikle amfiyi çok beğenmiştim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.