Şimdi Ara

Stereo Amfi Tavsiyesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun suredir netten arastırıyorum, bakmadığım kaynak okumadıgım yazı kalmadı..
    Ama henüz benim dinlediğim müzik tarzına ve bütçeme göre bir sisteme karar veremedim..

Şuan elimde Pioneer A209r amfi + wharfedale vardus 300 + iyi ses kartlı pc ve flac kayıtlarım var..
    İlk olarak Amfiyi değiştirmek istiyorum.Elimdeki çok vasat bir amfi.Hoplar bir süre ıdare ederler sesleri fena sayılmaz..
    (pc kaynak olarak kalacak cd playır vs. ugrasması bana gore degıl, DAC belki ilerliyen zamanlarda alırım ama şimdi bütce ayıramam)

Apartmanda yasıyorum o yuzden sesi hıcbır zaman çok fazla açamıyacam..
    Ben dusuk ve orta ses seviyelerinde temiz ve net ses verecek (akşam evıme gıttıgımde keyıfle dınleyebılecegım) bir sistem kurmak istiyorum..
    Bookself lere soğuk bakıyorum, ayaktır koyacak yerdır sorun olur benım evde..

Oda 15 m2 civarı.. (ama ılerıye donuk bır sıstem almak ıstıyorum ılerde ewımın salonunada koyabılecegım)
    Her tür müzik dinlerim ama teknodur,rap,hip-hop falan nadiren dinlerim.
    Genellikle Zakkum,Gripin,Emre Aydın tarzı müzikler dinlerim.

Arastırmalar sonucunda duşundugum modellerAmfi için: Ürünler 2.elde olabilir.Ama çok eski modelleri düşünmüyorum.
    Cambridge Audio azur 640a – 2.000 tl
    Nad 356bee - 1.600 tl
    Marantz 7200 (ikinci el 700-1.000 tl)
    Roksan kandy k2 (ikinci el 1.500-2.000 tl)
    Audio Analogue crescendo (ikinci el 1.500-2.000 tl)

Anfiden Sonrada hoparllor olarakta:POLK Audio RTİ A5 – A7 veya Monitor Audio RX6 – RS6 – BX6 ekliyecem sonrasında.

Onumuzdekı haftalarda bu sistemleri dinlemeye gideceğim ve en begendıgımı alacam.
    BU FİYAT ARALIKLARINDA bu seçeneklere eklemek yada çıkarmak ıstediğiniz AMFİ YADA HOPLAR hangileridir..

Şimdiden ilgilenen herkese tesekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakkala -- 13 Şubat 2014; 17:36:11 >

• Bence her iki sistem bileşeninin de değiştirilmeye ihtiyacı var hatta hoparlörleriniz bence birinci sırada.. Ampliniz keza yine öyle..
    Bu listeden olacaksa seçim Roksan Kandy, marantz 7200 (bildiğim kadarıyla 25watt'a kadar class a çalar) ve audio analogue değerlendirilebilir.. Nad'ın bu modeli ise ikinci elde zor bulunur ama sesi, gücü, kontrolü vs..iyi sayılır.. Cambridge için ise iyi kullanıcı yorumları var fakat ondan daha fazla da köt yorumi var o yüzden tamamen kişinin zevkine kalıyor beğenip beğenmemek ama ilk sırada tavsiye edilebilcek bir ürün olacağını açıkçası düşünmüyorum.

Not: Rega marka amplilere de bir göz atın derim..
  • Evet regalar hakkındada çok olumlu yorumlar var.tek endişem sanki bıraz kuvvetsızler

Rega Brio-R 50 watt
    Rega Mira 3 60 watt

Bookself tamam ama kuleleri hakkıyla sürebilecekleri hakkında şüphelerim var.

Amfiyi halladiyim zaten 1 ay sonrada hopları alacam.
    Nad olayına gelirsek sıfır fiyatını yazdım oraya sıfır alıcam ona karar verırsem.Nadlar için lambalı tadında çok yumusak ve guclu dıyolar o yuzden listeye aldım.
  • RS6'ları 50 W'lık NAD C320BEE ile sürüyorum, sürmesinde herhangi bir sıkıntısı yok. Keza Rega ile RX8'i de dinlemiş biri olarak onda da bir sıkıntı yok.
    Polk Audio'ları bilemiyorum ama Monitor Audio'lar sürmesi kolay hoparlörlerdir.
  • flac parçaları çalan ayrıca network radio ve dac olarak bir arada bulunan cihazlar var.bu playerlara pc bağlanıyor ve ses kartı oluyor.bence sistemin ilk değişeni hoparlörün ikinci olarakda network player eklemelisin.mesala cambridge audio stream magic,pioneer n50 vb...yani flac parçlarını usb bellek vasıtasıyla dinler ,wireless internet radyoları dinler,pc usb kablo vasıtasıyla ses kartı olur ki Cambridge üzerinde çift wolson dac var birde seçtiğin monitor audio alırsan seni pionner amfi idare eder sonra kendine durumun müsait olduğunda ikinci el hiend giriş amfi alırsın.sonuçta ben olsam böyle yapardım gerisi size kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savast

flac parçaları çalan ayrıca network radio ve dac olarak bir arada bulunan cihazlar var.bu playerlara pc bağlanıyor ve ses kartı oluyor.bence sistemin ilk değişeni hoparlörün ikinci olarakda network player eklemelisin.mesala cambridge audio stream magic,pioneer n50 vb...yani flac parçlarını usb bellek vasıtasıyla dinler ,wireless internet radyoları dinler,pc usb kablo vasıtasıyla ses kartı olur ki Cambridge üzerinde çift wolson dac var birde seçtiğin monitor audio alırsan seni pionner amfi idare eder sonra kendine durumun müsait olduğunda ikinci el hiend giriş amfi alırsın.sonuçta ben olsam böyle yapardım gerisi size kalmış.

Arkadaşım yanlış anlamada senın dedıgın cambridge audio stream mı bende bılıyorum ama..
    AMAAAA dedıgımız cihaz 3.000 tl lik cihaz ben ıkıncı elde max 2.000 lıralık amfi bakarken bu bıraz ayran yok ıcmeye olayına benzer :)

Hopları ıkı secenege dusurdugumden dolayı o konuda bıraz rahatım o yuzden amfıye karar vermek için yogunlastım..
    Dinleme listeme birde rega yı ekledim bukadar çeşitli cihazı dınlemek ıcın herhalde ıstanbulun altını ustıune getırecez :)
    Tek sıkıntıda cogu dukkanın pazar kapalı olması

• @kakkala,

Benim de şahsi düşüncem amfi için Marantz veya Roksan K2 den biri olur, eğer yakın zamanda daha büyük bir odaya geçmeyecek veya fazla bas sevmiyorsanız hoparlör seçeneklerine Monitor Audio RS5 i de ekleyebilirsiniz.

Yaklaşık 30 m2 lik alanda bile rs5 in bana göre dolgun sayılabilecek bir sesi vardı hatırladığım kadarıyla.

Saygılarımla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Tercihi
    geçen yıl açıldı
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakkala

quote:

Orijinalden alıntı: savast

flac parçaları çalan ayrıca network radio ve dac olarak bir arada bulunan cihazlar var.bu playerlara pc bağlanıyor ve ses kartı oluyor.bence sistemin ilk değişeni hoparlörün ikinci olarakda network player eklemelisin.mesala cambridge audio stream magic,pioneer n50 vb...yani flac parçlarını usb bellek vasıtasıyla dinler ,wireless internet radyoları dinler,pc usb kablo vasıtasıyla ses kartı olur ki Cambridge üzerinde çift wolson dac var birde seçtiğin monitor audio alırsan seni pionner amfi idare eder sonra kendine durumun müsait olduğunda ikinci el hiend giriş amfi alırsın.sonuçta ben olsam böyle yapardım gerisi size kalmış.

Arkadaşım yanlış anlamada senın dedıgın cambridge audio stream mı bende bılıyorum ama..
    AMAAAA dedıgımız cihaz 3.000 tl lik cihaz ben ıkıncı elde max 2.000 lıralık amfi bakarken bu bıraz ayran yok ıcmeye olayına benzer :)

Hopları ıkı secenege dusurdugumden dolayı o konuda bıraz rahatım o yuzden amfıye karar vermek için yogunlastım..
    Dinleme listeme birde rega yı ekledim bukadar çeşitli cihazı dınlemek ıcın herhalde ıstanbulun altını ustıune getırecez :)
    Tek sıkıntıda cogu dukkanın pazar kapalı olması

ben size yardımcı olmaya çalışıyorum siz ise hoş olmayan büyük harfle cümleler kuruyorsunuz.hifi cihazları sahip olma yolu tek değil illa buradan çıkış yapıp değerlendirmeyin.bunun temiz bakımlı ikincieli ,ebay gibi yurt dışı siteleri,richardsound gibi siteler vasıtasıylada sahip olabilirsiniz.bunlardan almanın farklı yolları mevcut.

fiyat konusu illa sıfır olarak bakma temiz 1-2 yıllık veya yurtdışı fiyatlar derken bu cihazları 1000-1500 tl fiyat sıkalasında bakabilirsin.ben geçen sene ingiltereden richard sound 1800 tl aldım (londra da yaşayan arkadaşım getirdi tr de liste fiyatı 2400 tl idi) suan 700 sterlin 2500 tl denk geliyor.pionner n50 ise 350 sterlin şuan 1300 tl geliyor bu model ikinciel turkiyeden 1000 tl alınabilinir.

pionner n50 + monitör audio hop alıp bütçem dahilinde ,sahip olduğum amfimle devam ederdim.bence hop+network player sisteme katkısı amfiden fazla olurdu flac dinlemek için.

ben olsam böyle yapardım dedim karar sizin müziği seven kişilere yardım etmekten başka gayemiz yok son kararı elbette siz vereceksiniz...

• Savast kardeş bak başına yazmısım yanlıs anlama diye..

Dediklerine katılıyorum ve dac alınması gerektıgını bende bılıyorum fakat gel gorkı ımkanlar kısıtlı :(

Amfi olayına gelınce bu 209r çok vasat ya amfiyi gorunce sinirlerim bozuluyo artık.. 45 waat 4,5 kilo premature bebek gibi mubarek :)

O yuzden once amfi sonra hop belkı sonrada daclı sistemler..
  • quote:

Savast kardeş bak başına yazmısım yanlıs anlama diye..

Dediklerine katılıyorum ve dac alınması gerektıgını bende bılıyorum fakat gel gorkı ımkanlar kısıtlı :(

Amfi olayına gelınce bu 209r çok vasat ya amfiyi gorunce sinirlerim bozuluyo artık.. 45 waat 4,5 kilo premature bebek gibi mubarek :)

amfiliğini manfiliğini bi tarafa bırakırımda 209R ye benim çok sempatim vardır baktıkça. ala alla ya :)
  • quote:

Savast kardeş bak başına yazmısım yanlıs anlama diye..

tabiki senin kararın fakat olaya şuan sahip olduğun sistemle müzik dinlerken değiştirdiğin cihazların katkıları olarak bakmalısın.şuan en zayıf halka hoparlör sonra player geliyor bunları değiştirmek istediğin cihazlar etrafında kıyaslarsak muziğe katkıları ,yine almak istediğin amfiye oranla daha fazla olacak.yanlış anlama amfi çok önemli bir kriter fakat senin sahip olduğun ve sahip olmak istediğin cihazlara göre kıyaslıyorum.
    polk tsi serisini kullanmış biri olarak müzikte tavsiye etmiyorum ama bir üst seri rti serisini dinlemedim.polk tsi sinema için uygun hop muzikte kötü(tekno vb hariç) idi fiyatı makul olsada.amfi için pm7200 çok iyi amfi ama tr de temizi zor bulunuyor ya class A(20watt) çalışmıyor yada tamir görmüş bunlara dikkat et.son olarak şunu söyleyeyim muzik tutkusu başladıysa kendini iyi tart 1-2 yıl içinde değiştireceğin cihazları alma genelde muzikte bir üst sıçrama için fiyat olarak fazla miktarlar ödeniyor bütçe dahilinde bütçeyi zorlayarak alabileceğin en iyi cihazı al aşama aşama git .iyi dinlemeler...

• slm,
    topiği baştan aşağı okuyayım dedim. arkadaşların önerileri fevkalade.
    bencede en önemlisi güzel bir floorstander sisteme eklenmeli. ama ne bilemedim. mecbur amplide değişecek.

bir sistemde kaynak kısım önemlidir. ihmal etmemeli. zaten farkındayız ileriye dönük olarak sıkıntı yok.

Maratnz bulunması çok zor ama 7200KI olmalı. işin Türkçesine gelirsek dinlemeden bir şey
    almamalı!

@savast, bence ark. iyi biri. şahsen bana kızsa gücenmem bile.
  • Amfi yada hop sırası cokta onemlı degıl sonuc olarak bırını aldıktan bır ay sonra dıgerınıda alacam..O yuzden ılk hangısını aldıgım cok farketmez bence..

dun aksam forumda arastırırken ses kartları dikkatımı çektı

Audiotrak Prodigy Cube isimli karttan çok olumlu yorumlar var.Fiyatıda makul 99$ (dac kadar faydalı olmasada fiyatı çok makul eger dedıklerı kadar etkılıyse)
    Bana bunun dışında ses kartı tavsiyesi yapabılırmısınız m-audio olabılır baska marka olabılır.(creative hariç)

Hoparlor konusunda haklısın rti sinamaya daha yatkın ama çokk şık goruntusune hayran kaldım
    Hop olarak monitor audio dan daha ıyı olabılecek hop tavsiyeniz varmısır.

Bırde muzık dınlemek ıcın bookselfmı almak lazım.Kuleden cok daha verımlı olur muzık acısından dıyolar.Kısık seste net ve detaylı ses arıyorum ben.Fakat gövde ve bas perfonmansından şuphelenıyorum.

Amfiye gelınce ewet 7200 ler ıyı dıyolar ama acıkcası 10 yıllık amfıde almak ıstemıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakkala -- 15 Şubat 2014; 15:35:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.