Şimdi Ara

stereo anfiye aktif sub bağlama, (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
25.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rkadaşlar bende bir konuda yardım almak istiyorum şimdi elimde basit ama etkili tda7377 entegresi ile yapmış olduğum bir stereo amfim var ve ben bunu tda7294 (tabi tda 7294 ile yaptığım devre full bir devredir vumeter ve tonecontrol mevcuttur) bu iki devreyi birleştirmek istiyorum ve 3 çıkış elde etmek istiyorum 7294 bass verecek 7377 stereo 2 çıkış olacak bunları nasıl bir birleştirme yaparım 7294 videosu youtubede yayınladımhttp://www.youtube.com/watch?v=_kTL0wQwGVk bunu tda7377 ile nasıl yaparım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • TDA7294 ün girişine 2 adet 39k veya ses seviyesine göre 22k da olabilir,, sonra bunların uçlarını tda7377 nin L ve R girişlerine bağlayın,, stereo girişi drençler ile tda7394 de birleştirdiiikk bayy
  • peki böyle bağladığımda tda7294 ün sesini kısarsam 7377 de kısılırmı hepsi aynı şekilde kontrol edilirmi bass tiz felan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibbayram

peki böyle bağladığımda tda7294 ün sesini kısarsam 7377 de kısılırmı hepsi aynı şekilde kontrol edilirmi bass tiz felan

7377 den giriş aldığı için,, 7377 nerden kısılıyorsa ortak olarak açılıp kapanır, 7294 kısılırsa o kısıkkalır.
  • emin arkadaşım kusura bakma çok olıyorum ama biraz acemiyim bana mini bir şeme çizebilirmisin nasıl yapacağıma dair sana sonsuz teşekkürlerimle ilgilendiğin için
  • Resim geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 28 Ekim 2013; 13:44:10 >

• emin arkadaşım herşey için sağol ama ben aceminin önde gideniyim bu resimden birşey anlamadım bana çizim olarak verirsen sevinirim herşey için allah senden razı olsun
  • başıma çok ilginç birşey geldi..
    uzun suredir amfinin hoparlor çıkışından stereo olarak subwoofer'ın speaker-level input'larına bağlı olan subwoofer'ın performansından memnun olmadığım için kurcalarken şans eseri birşey yaptım ve bas iki katına çıktı. nasıl mı oldu şöyle:

wharfedale aktif subwoofer'ı speaker level girislerine (right-left) amfi çıkışlarından (right-left) hoparlorlere giden kablolardan paralel kablolar çıkarak besliyordum. sonra dedigim gibi kurcalarken bu girislerden bir kanalın tek kablosunu çıkardım.... valaaaaa... bas iki katına çıktı.
    ilginç olan şey diger kabloyu da çikarınca bas azalıyor...
    yani subwoofer'a bir kanaldan geleni +/- diğer kanaldan geleni sadece + olarak (tek kablo) bağladığımda bas 2 kat..
    anlatabildim mi bilmiyorum ama aklım almıyor bu nasıl oluyor da oluyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggkurt -- 11 Kasım 2013; 2:13:18 >
  • konuyu bulamadım buraya yazdım, ben tersini sorucam bende 1000 w JBL marka sub bas var araba bası, denon x500 surround anfi almayı düşünüyorum bu anfi de aktif bas çıkışı var bu çıkışa belirttiğim araba basını bağlamak mümkün değil mi ?
  • simsek59 kullanıcısına yanıt
    Mümkün,, fakat omaj değerlerine dikkat etmelisiniz. denon baktığım kadarıyla 6-8 ohm çıkış veriyor. Araba wooferi ise genelde 4 ohm olur.
    4 ohm ise anfinizi zorlar,, bunu bir araştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Mümkün,, fakat omaj değerlerine dikkat etmelisiniz. denon baktığım kadarıyla 6-8 ohm çıkış veriyor. Araba wooferi ise genelde 4 ohm olur.

bilgi için teşekkürler, araştırdım biraz bendeki araba basıhttp://www.otomuzikmarketim.com/JBL-CS-1214-30-CM-1000-WATT-KABINLI-SUBWOOFER,PR-263.html bu sayfadaki benim araba basım ve özeliklerinde dediğiniz gibi 4 OHM yazıyor, sayfada da aşağıda da anfi için bulabildiğim bilgiler var siz anfiyi zorlar demişiniz yani anfinin gücü yetersiz mi kalır ? peki nasıl bağlanır aktif bas kablolarına baktım bir ucu anfiye bağlanan tek uçlu diğer ucu çift uçlu fakat açıkta kablo yok soyulu değil kablonun iki ucu soyulu olması gerekir sanırım basa bağlamak için o tür kablo var mı ?

number of poweramps
    5

Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive)
    75 W

Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive)
    110 W

Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive)
    140 W

FM Tuner with RDS
    o

• quote:

aliexpress.com
    US $13.7 |Active speaker rca lotus head speaker wire huiwei m50w m60 speaker cable Speaker signal line|cable key|cable probecable hmdi - AliExpress
    http://tr.aliexpress.com/item/Active-speaker-rca-lotus-head-speaker-wire-huiwei-m50w-m60-speaker-cable-Speaker-signal-line/1835265872.html
    buradaki kablo ile bağlanabilir mi bağlanır ise bu kablo dan heryerde bulabilirmiyim ?

Anfinizin hoparlör değerleri 6 ve 8 ohm.. bu omaj değerini uzun çubuk gibi düşünün..
    hoparlör 4 ohm,, anfi 6 ohm.. 4 ohm, 6ohm değerini kendi boyuna çekecektir, sıkışan 6 ohm olduğumdan, ısınan anfi olacaktır.
    eğer tam tersi olsaydı; hoparlör 6 ohm, anfi 4 ohm... anfi tarafı hoparlöre güç verdiğinden, boyunun yettiği kadar omaja ulaşacak,, diğer 2 ohm fazlalık hoparlörde olduğu için, ses kaybından başka zararı olmayacaktır.
    Güç yeter,,, hoparlörünüz 200-250w a kadar çalışabilir,, fakat anfi empedansı ile uyuşmuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: simsek59

quote:

aliexpress.com
    US $13.7 |Active speaker rca lotus head speaker wire huiwei m50w m60 speaker cable Speaker signal line|cable key|cable probecable hmdi - AliExpress
    http://tr.aliexpress.com/item/Active-speaker-rca-lotus-head-speaker-wire-huiwei-m50w-m60-speaker-cable-Speaker-signal-line/1835265872.html
    buradaki kablo ile bağlanabilir mi bağlanır ise bu kablo dan heryerde bulabilirmiyim ?

Normal hoparlör çıkışına bağlıyacaksınız,, anfidede 2 uçlu kablolu çıkıştır,, hoparlördede 2 uçlu kablolu giriştir... sizin bahsettiğiniz subwoofer line out ise, o iş olmaz.. araya anfi gerekir,, ben denona tekrar bakayım
    Sonuç; bass hoparlör çıkışı yok,,, sağdece kendinden anfili başkabir hoparlör bağlanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 26 Aralık 2014; 20:27:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: simsek59

quote:

aliexpress.com

Normal hoparlör çıkışına bağlıyacaksınız,, anfidede 2 uçlu kablolu çıkıştır,, hoparlördede 2 uçlu kablolu giriştir... sizin bahsettiğiniz subwoofer line out ise, o iş olmaz.. araya anfi gerekir,, ben denona tekrar bakayım
    Sonuç; bass hoparlör çıkışı yok,,, sağdece kendinden anfili başkabir hoparlör bağlanabilir

evet anfinin bas çıkışı tek uçlu basa bağlanan yeri iki uçlu anladığım kadarıyla bu anfi için mümkün değil peki
    aliexpress.com
    bu kablo ne işe yarıyor ? ben hem film seğrederken hem de müzik dinlemek için anfi alıcam bu sebepten sourrond anfi bakıyorum ve bu anfilerde hep bas çıkışı aktif bas sanırım ve aktif baslarında fiyatı baya yüksek elimde ki araba basıda iyi bas veriyor evde çok eski bir anfi var minton marka basit şimdiki fiyatı elli TL bile etmez fakat ses idare eder ona bağlı bu sebepten elimdeki araba basınıda kullanabileceğim güçlü bir anfi arıyorum fazla bilgim yok verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

mesela bu anfide, pasif woofer çıkışı var,, omajı empedansı hakkında user manualına bakmak gerekir... hatta avr kullanıcıları diye, yada giriş seviyesi avr kullanıcıları diye,, ayrı konular var forumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 26 Aralık 2014; 21:03:37 >
  • quote:

mesela bu anfide, pasif woofer çıkışı var,, omajı empedansı hakkında user manualına bakmak gerekir... hatta avr kullanıcıları diye, yada giriş seviyesi avr kullanıcıları diye,, ayrı konular var forumda

şöyle anlıyorum bas çıkışı aktif değil pasif ise araba basını bağlayabilirim ? bas çıkışı pasif olduğunda anfi nin arakasında s. woofer yazan yere normal iki uçlu kablo girişi oluyor sanırım bu modelin http 073 anfi sanırım güçlü anfi değil sizin bildiğiniz bu tarz araba basını bağlayabileceğim her çıkışı 140 veya 150 w olan anfiler hangileri acaba bir bakayım internete en azından elimdeki bası kullanırım , bendeki anfinin bir üst modeli
    www.gununfirsati.com
    404! Aradığınız Sayfa Bulunamıyor
    http://www.gununfirsati.com/urun.php?no=19807
    bunun gibi bişey bendeki anfi , sanıırm buna göre http 073 daha güçlüdür

• Araba basını aktif bas yapmak mümkün mü ?

Merhaba, elimde araba tesisatından kalan 38 cm kabinli JBL marka araba bası var, eve pıoneer 921 K sourrond anfi aldım
    ve bu anfinin aktif bas çıkışı var elimdeki bası bu anfide aktif bas olarak kullanma imkanım var mı ?
    aklıma şöyle bir şey geldi , evimde yine önceden kullandığım resimde arka bölümü görülen
    steroa anfi var ve buna elimdeki araba basını bağlayarak kullanıyordum yine bu stero anfi ye
    arba basını bağladım ve anfiye de pıoneer 921 K anfinin aktif bas çıkışına resimdeki kabloyu
    bağladım tek uçlu tarafını çift uçlu tarafıda stero anfiye bağladım ama bas veya ses alamadım
    kullandığım kablo mu yanlış çünkü pıoneer anfinin arkasına tek ucu takmaya çalışırken girmedi
    gittim elektronikçiden az daha ince ucunu aldım fakat bu da çok ince geldi ince ucu kullanmadan
    tekrar takmayı denedim kabloyu döndürdüm bu şekilde girdi fakat zorlandı gibi yani normal
    ittirerek kabloyu sokamadım çevirerek soktum sonra her iki anfiyi açtım fakat bas alamadım neden ?
    yaptığım uygulama mı yanlış yoksa kullandığım kablo mu yanlış ? yaptığım uygulama
    yanlış ise internette gördüğüm bir aktif basın arka bölümü var satılıyor
    onu alırsamhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisv...5038421/detay/ linkte ki gördüğünüz araba basını bağlayınca bas alabilirmiyim ?
    lütfen yardım resimleri ufak yapamadım biri oldu diğerleri olmadı kusura bakmayın

[simage]
     stereo anfiye aktif sub bağlama,
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 21 Ocak 2015; 22:51:16 >

• sn. şimşek,
    şimşek yaparsın rahat ol.
    Yalnislik var.. Subwoofer cikisi, kablonuzun diger ucundaki, kirmizi beyaz uclar ile aynidir.. Oraya rca jak takip,, rca jakin diger ucunu stereo anfinin L veya R girisine takmalisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.