Şimdi Ara

Steve Jobs anlatıyor: 'Ölüm hayatın en güzel icatlarından birisidir' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
39.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu kez hakettiniz yani

http://inciswf.com/buckminsterfulleren.swf

Komik bisey mi söyledim yoksa kafanız mı iyi ?

Cümle dikkatimi çekti olmasi gerekeni yazdım bunu din propagandası gibi algılamanın ne alemi var..
  • koca bir yıldız daha kaydı.
  • R.I.P
  • vayy bea dünya için faydalı insanlardan biriydi kesinlikle.büyük atılımlara imza attı ne diyelim başımız sağolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

steve jobs'ı tesla ile kıyaslayanlar olmuş.tesla'yı wikipedi yerine doğru düzgün bir kaynaktan okusaydınız, böyle bir kıyaslama yapmazdınız.
    tesla o yıllarda elektriği kablosuz olarak, istediği aletlere havadan gönderebiliyordu.iphone 4' de ise çekim sorunları var.
    tesla'nın elinde çinli ordusu da yoktu.
    tesla dan önce herkes doğru akım kullanıyordu,tesla herkesi alternatif akıma geçirdi.
    steve jobs daki imkanlar tesla da olsaydı, tesla dünyayı yerinden oynatırdı,
    tesla'nın esas amacı: bedava elektrik üretmekti,enerji sorununu ortadan kaldırmak istiyordu,yani çok ucuz malzemelerle çok fazla elektrik üreterek dünyanın enerji sorunu çözmek istiyordu.
    tesla'nın: öyle marka bağımlılığı yapayım, para kazanayım,zengin olayım,rakiplere patent davası açayım gibi dertleri yoktu.
    ayrıca tesla ışınlanma ve görünmezlik üzerine çalışıyordu ve gizli bir proje de bunları hatalı olsada gerçekleştirdi.
    steve jobs, mp3 player yaptı,dokunmatik ekran yaptı.

Okuduğunuzu anlayabilme kabiliyetiniz olduğuna eminim ama sanırım yazılarımı hiç okumamış gibi yorum yapmışsınız diğer arkadaş da ne demek istediğimi anlamamıştı baştan ama sonra ortak bir payda da buluştuk. Lütfen ne yazdığımı anlayın sonra yorum yapın kimse steve ile teslayı karşılaştırmadı.

Ayrıca steve'nin önemi dokunmatik ekran ve ipod oyuncakları yapmak değildi. Burada da yanılıyorsunuz benim gözümde önemi halka yönelik doğru düzgün ilk işletim sistemini ortaya koyması ve bunu GUI ile yapması, fare kullanması dolayısıyla windowsun onu taklit etmesi ve ilk defa doğru düzgün bilgisayar kullanmayı sağlaması, Pixar, ilk tam bilgisayarlı animasyon (toy story) renkli ekranlar falan. Büyük ihtimalle araştırmadığınız yada yaşınız tutmadığı için apple ipodden ibaret görüyorsunuz. Bu saydıklarım yüzünden steve büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 17 Ekim 2011; 10:25:39 >

• Ölmüş adamın son konuşmasında bile reklam videosunu tıklamak zorunda kaldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

Android telefon kullanıyorum hiç apple ürünü almadım (kullandım) apple den nefret ederim fakat şu bir gerçek apple olmasa android olmazdı olsada bu kadar gelişmezdi. Apple rekabet arzusu şu an bu durumda olmamızın sebebi yoksa halen windows mobile 100,089 sürümünü kullanıyor olurduk yada symbian 8,5D.

sizde hiç mantık yok mu anlamakta zorluk çekiyorum biraz üstünde android kullanıyorum deyip steve jobsa hakaret eden bir 'hayvan' var.Sen hala applela androidi karşılaştırıyorsun.Burada bir tartışma konusu mu açılmış sence?Apple aygıtları alcak paran olmadığı için android kullanıyor olamaz mısın?Nedense bana öyle bir his veriyor apple dan nefret ediyorum diyenler.
  • Stay hungry stay foolish

elmanın artık yarısı yok
  • ya şu stay hungry, stay foolish ne demek ya, ne manası vardır. aç kal, aptal kal ne yani bi çözemedim bi aydınlatır mısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: egomelo

ya şu stay hungry, stay foolish ne demek ya, ne manası vardır. aç kal, aptal kal ne yani bi çözemedim bi aydınlatır mısınız

Hayallerinin pesinde koş , yeni birseyler keşfet , kalbinin sesini dinle ; sonucunda aç da kalsan sana budala da deseler fark etmez .
    Bilgiye aç kal , budala da deseler farketmez gibi bir anlamı da çıkartılabilir .

Anlamı budur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ControlYourDream -- 25 Ekim 2011; 23:55:49 >
  • ben de acaba fandroidler falan karalamak için mi uydurdular diye düşündüm. jobs un sözü mü ki bu
  • Allah Rahmet Eylesin..Bir fanatik android kullanıcısı olarak çok üzüldüm...İlgili konusmayı izledim..Gerçektende örnek alınması gereken bir konusmaydı..
  • Ben bu konuda politik olamayacağım malesef, gerçek duygularımı söylemek gerekirse hiç umrumda bile değil, başlıkdaki sölzeri eğer söylemiş ise, keşke şimdi bir olanağımız olsada İpad den seyretsek bu adamın halini, acaba ölüm hayatın en güzel icadlarından birimiymiş değilmiymiş..

Huzur içinde de yatmasın...
  • İSKENDERİYE KÜTÜPHANESİ yakıldı mı?

C. W. Ceram
    Tanrılar Mezarlar ve Bilginler

Yazarın Önsözü
    "Son olarak, kendilerinden yardım gördüklerime burada teşekkür etmek isterim. Alman profesörleri Dr. Eugen von Mercklin, Dr. Carl Rathjens ve Dr. Franz Termer, bu kitabın müsvet
    ddelerini - her biri kendi alanında- kontrol etmek lutfunda bulunmuşlardır. Prpf. Dr. Kurt Erdmann, Prof. Dr. Hartmut, Schmökel ve Schiemann'ın biyografı Dr. Ernst Meyer daha sonra bazı önemli düzeltmeler yaptılar. Hepsi de bana yol göstermiş, her bakımdan beni desteklemiş, özellikle kaynaklar elde etmemi sağlamışlardır. (Bu bakımdan Münster'de Prof. Dr. Walter Hagemann'a da ayrıca teşekkür borçluyum). Bütün bu bilginler bazı yanlışlarım üzerine dikkatimi çektiler, bu sayede de hem onları düzeltebildim. Kendilerine sadece yardımları için değil, aynı zamanda, ilmin dışına çıkan böyle bir kitaba karşı, BİLGİN olarak, anlayış gösterdikleri için de teşekkür borçluyum. Çoğu zaman ağır olan tercüme işlerinin bir kısmını üzerimden alan Edda Rönckendorff'la Erwin Duncker'e de teşekkür ederim.

Kasım 1949, C. W. Ceram

Sayfa: 82
    "Fakat 1801'de iskenderiye (Fransızlara İngilizlere) teslim olunca Fransa birçok direnmelerden sonra Bonaparte'ın ele geçirdiği bütün Mısır eski eserlerini İngiltere'ye teslim etmek zorunda kaldı. Bunların taşıma işini General HUTCHİNSON yaptı; lll. George da, o zamanlar en üstün nadirlik değeri taşıyan bu kıymetli parçaları <<British Museum>> a verdi... Ama o zaman Paris'e kadar varabilenlerin BİR BİLGİNLER KUŞAĞINA yeteceği meydana çıktı: hiç bir parçanın KOPYA edilmeden bırakılmamış olduğu görüldü..."

Sayfa: 79
    "Çünkü Fransız filosunda yalnız İKİ BİN TOP değil, aynı zamanda gemicilerin ve askerlerin manalı fakat hatalı bir deyimle kısaca <<EŞEKLER>> deyiverdikleri yüz yetmiş (175) <<Sivil bilgin>> de bulunuyordu...

(Napoleon) "Birkaç gün sonra filosunda onunla birlikte astronomlar ve mesahacılar, kimyacılar ve mineraloglar, teknikçiler ve oriyantalistler, ressamlar ve şairler bulunuyordu. Bunların arasında hoppa Josephin'in ressam olarak Napoleon'a tavsiye ettiği garip bir adam da vardı.
    Tam adı Dominigue Vivant DENON'du...

Sayfa: 82
    "...Baron Dominique Vivant DENON sayısız kağıtlarda (kopya tablolar), MEMLÛK <<Ed Devlet'tu Türkiye>> (Türk Devleti) mücevherleriyle zenginleşmiş olan askerlerinkinden daha değerli bir GANİMET getiriyordu. Çünkü sanaççı duyarlığı yabancı dünyalar karşısında ne kadar ateşlenirse ateşlensin bundan resimlerinin doğruluğuna hiç bir zarar gelmemiştir. Çünkü, hiç bir detayı ihmal etmeyen, ne EMPRESYON ne de EKSPRESYONDAN haberi olan, <<işçi>> diye hor görülmelerine aldırmayan ve bu sözü küçültücü bir sıfat olarak görmeyen...

Sayfa: 78
    "Napoleon piramitleri gösterdi ve sadece komutan olarak askerlerine, psikolog olarak yığınıa hitap etmedi; bir BATILI, DÜNYA tarihiyle (medeniyetiyle) karşılaşmıştı. İşte bu söz orada söylendi: <<Askerler! KIRK YÜZYIL piramitlerin üstünden size bakıyor.>>

- Ne yazıktır ki, 1950 sonrası yetişenler, söz konusu bu Fransız <<Eşekler>> ini örnek almışlardır.

Fransız, Louvre müzesinin orta bölümü, Denon bölümüdür!

Bunu, Almanlar açıklyor!

ll.
    Türklerin Tarihi
    Pasifik'ten Akdeniz'e 2000 Yıl

Jean-Paul Roux

"Çeviriye ve yayıma katkı programı çerçevesinde yayımlanan bu yapıt,
    Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın, Türkiye'deki Fransa Büyük Elçiliği'nin ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilmiştir."

Sayfa: 42
    "Kırtasiyeci batı uygarlığında, TÜRK ARŞİVLERİNİN gerçekten şaşkınlık verici nitelik ve niceliklerini KAVRAMAK güçtür. Bunları her yerde, işgal ettikleri TÜM BÜYÜK KENTLERDE RASLANIR; çünkü TÜRKLER HER ŞEYİ KAYDETMİŞ ve MUHAFAZA ETMİŞLERDİR. Bu konuda bir tek örnek vermek (Eşek olmuyanlara) yeter. Türkiye Cumhuriyetinin büyük ölçüde Osmanlı İmparatorluğu vezirlerinin arşivlerinden oluşturulmuş Başbakanlık Arşiv Genel Müdürlüğü arşivlerinde yüz milyondan fazla belge bulunduğu ve bu belgelerden bazılarının YÜZLERCE SAYFALIK bir kütük de olaqbildiği bilinmektedir. KÜTÜPHANELER de OLAĞAN ÜSTÜ ZENGİNDİR. İstanbul da yirmi kadar Kütüphane vardır ve bunların başlıcaları Topkapı Kütüphanesi ile Süleymaniye Camii Kütüphanesi'dir. Süleymaniye Camii Kütüphanesindeki ELYAZMASI sayısı, 56.483 olduğu düşünülmektedir. Bu durumda İNSAN İSTER İSTEMEZ bir KARŞILAŞTIRMA yapmak zoruna kalıyor... biz burada sadece Fransa Kralı V. Charles'in ölümünde (1480), KİTAPLIĞINDA 1200 elyazması OLDUĞUNU, BUNUN SON DERECE YÜKSEK bir miktar sayıldığını, bu nedenle de "Kitaplığın" o dönemin seçkin aydınlarını çeken bir yer durumuna geldiğini ANIMSATMAKLA yetinelim."

- Bunları sizler nereden anlayacaksınız ki, Tesla'yı anlaya bilesiniz.
    - Batıda, 1400 yılında rönesans ve reforumu 1200 kitapla nasıl yapabilirsiniz?

• Çok güzel lakin alakaya maydonoz bir yazı olmuş. Teslayı anlamak kısmı bana dokunuyor sanırsam ah keşke sizlerde okuduğunuzu anlayabilseniz benim hiç konuşmama gerek kalmayacak:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 31 Ekim 2011; 9:34:22 >
  • sadece kendi düşüncelerim;
    steve jobs severim.her ne kdara kişisel tanıma fırsatım veya bir yakınlığım olmasada yaptıkları ve söylediği sözler hoşuma gitmiştir.Amerikalı olması falanda hiç önemli değil o konuylada ilgilenmiyorum zaten.
    ama onun dahi olduğunu şurdan anlıyorum anlaşılmız standart cümlelerden çok farklı bakış açısını düşüncelerinde yansıtması beni etkilemiştir.Noktaları geriye doğru birleştirmeden bahsetmiş gene mantıken doğrudur.yani bi nevi azimden onca yokluktan bi yere gelebilme başarı beni etkilemiştir.her nekadar onun gibi şanslı olmasamda,bir gün bir şirket kurasamda sonra o şirketten kovulup hayatımın aşkını yakalıyamasamda.kim olursa olsun mantıklı konuşan adamı sever saygı gösteririm yahudi veya hiristiyan müslüman olmasının dinin ırkının bir önemi yok.sadece bir şeyler yapamayıp boş yere eleştiren sadece yorum yaapabilen insanlardan kesin ve kesin kin ve nefretle ireniyorum gıcık kapıyorum.madem yapamıyorsun yapamıcan bişeyede laf uzatma.filmi keşke daha erken çıksa.ama bir sene sonra çıkacak galıba.pek kitap satın almam ama kütüphaneye sık sık ziyaret eder okurum.ama kitabi çıkarsa türkçe olarak ta gidip alıp okumak isterim kelime dağarcığıma bir farklı kelime bile katsam benim için kaardır.kısacası severim kendisi güle güle steve jobs.

• Cevap: Steve Jobs anlatıyor: "Ölüm hayatın en güzel icatlarından birisidir"

Ölümü tatmayan birisi için güzel mi yoksa kötü bir şey mi olduğunu bilmeden söylenmiş bir söz. Bilmediğiniz bir şey için nasıl yorum yapıyorsunuz.

Tanrı Steve i korun diyeceğim ama geç olacak sanırım Ölümün iyi mi yoksa kötü bir şey mi olduğunu daha iyi anlamıştır sanırım şimdi...
  • [bscfp=[Kunye=[DHVideo=

• [simage][simage]
      ][right]][center]][im[/b]age[/i]]ol[/u]um ya k[/quote]eşke ölme 
      [*]
      [*]
      [/ul]se 30 y[/image]ıl sonra[/simage] üfff
      amma gü[/right]zel şey [/center]çıkardı[/simage]
  • Şu an kullandığımız ve geçmişte kullanmış olduğumuz birçok teknolojinin mucidi ve ayrıca o teknolajilere bu kadar ucuza sahip olmamızın nedenidir. ilk kişisel bilgisayar birçoklarının bildiğinin aksine Mac ' dir. İpod İphone İpad tablet bilgisayarların mucidi kısacası çoklu dokunmatik ekranların mucidi bu adam.

Saygı ile anıyorum Allah rahmet eylesin.
  • Yüzyılın dahisiydi kendisi.Gerçekten çok parlak fikirleri olan ama bana göre yanlış yerlerde kullanan ve kendini kapitalist düzene kaptıran bir kişiydi Steve Jobs.Allah rahmet eylesin,mekanı Cennet olsun.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.