Şimdi Ara

Steve Jobs anlatıyor: 'Ölüm hayatın en güzel icatlarından birisidir'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
39.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'ın kurucusu, teknoloji dünyasının bir numaralı ismi Steve Jobs uzun süredir mücadele ettiği sağlık sorunlarına yenik düştü ve malesef dün hayata gözlerini yumdu. Kanserle mücadele ettiği dönemde bile çalışmalarına devam eden, bedenen güçlü olmadığı günlerde bile şirketini yalnız bırakmayarak iPad 2 lansmanını gerçekleştiren Steve Jobs, teknoloji dünyasının en başarılı yöneticisi olmasının yanında kuşkusuz en tutkulu, işine en bağlı aynı zamanda en mütevazı ismiydi. Yakın zamanda görevini Tim Cook'a devrederken, "Bir gün görevlerimi ve beklentileri karşılamayacak duruma gelirsem bunu ilk benden öğreneceksiniz ve işte o gün geldi" diyerek aktif yöneticilik görevine son noktayı koymuştu.

Yaşam hikayesi derslere konu olan, tutku ve inancın nelere kadir olduğunu pek çok defa gözler önüne seren Steve Jobs, Stanford Üniverstesi'nin mezuniyet töreninde "üniversiteden mezun olamadım, mezuniyete en çok yaklaştığım an, işte bu andır" dediği ünlü konuşmasında nasıl evlat edinildiğinden iş hayatına kadar önemli açıklamalar yapmış, öğrencilere tavsiyeler vermişti. Aynı konuşmasında Steve Jobs, ölümü de anlatmış ve bunun hepimiz için kaçınılmaz son olduğunu, yenilerin gelmesi için eskilerin gitmesi gerektiğini söylemişti. Steve Jobs'u saygıyla anarken, o muhteşem konuşmayı bir kez daha hatırlamak istedik.

• Umarım bu konu altında Apple kötülemesi yapılmaz.Kazandırdıkları tartışılmayacak bir isim.Açıkcası çok şaşırdım ölümüne.Daha 2 gün önce yeni bir iPhone tanıtıldı.Herkes onu sahnede bekliyordu ama o 2 gün sonra vefat etti.Huzur içinde yatsın Steve Jobs.
  • Bu konuşmayı ilk dinlediğim de çok etkilemiştim. İnsanın kendine gelmesini tetikleyen konuşmalardan biridir. Konuya Apple, Samsung vs. gibi bakılmamalı. Durumu, yaşam şartları ve dünyaya kazandırdıkları ne olursa olsun o bir insan. Ve yaptıkları belli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 6 Ekim 2011; 10:12:27 >
  • Sanmiyorum ki bu gun olsun.

Sanirim Iphone 4S tanitimindan once oldu ancak tanitimin aksamamasi icin aciklanmadi. Nede olsa eger aciklansa idi tanitimda piskin piskin siritarak tanitimini yapamazlardi.Eger dediklerim dogru ise yeni tepe yoneticisi STEVE de olsa bu sekilde yapmamizi isterdi gibisinden bi martaval sallamistir.
  • Büyük adamdı, pek çok yönden dünyayı etkiledi. Hepsinden önemlisi, arkasında birşeyler bırakarak gitti hem de büyük şeyler. Her baba yiğidin harcı değildir kalıcı olabilmek. O yüzden buruk gitmemiştir diye düşünüyorum. Allah yakınlarına sabır versin, onun gibi başarılı Türk yöneticiler de görebilmek dileğiyle...
  • Vay be şok oldum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten büyük değerdi. Onu daha iyi anlamak için silikon vadisi korsanları filmini izleyin.
  • Bir dehayı kaybettik.Başımız sağolsun.Huzur içinde yat Steve Baba...
  • ölüm gerçeği ile barışık yaşamak imrenilesi bir durum ..adam çok şeyler kazandırarak dünyaya ... uhrevi hayata merhaba dedi..toprağın bol olsun sitiv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 6 Ekim 2011; 10:46:21 >
  • Seveni kadar sevmeyeni de çoktu belki de ama sonuçta oda bir insan ve bireydi. Allah gani gani rahmet eylesin..

Onun teknolojiye kattığı renkleri unutmayacağız...

Android fanı olman önemli değil adam olman önemli ama görüyorum ki ondan bile yoksun olanlar var.
  • Android telefon kullanıyorum hiç apple ürünü almadım (kullandım) apple den nefret ederim fakat şu bir gerçek apple olmasa android olmazdı olsada bu kadar gelişmezdi. Apple rekabet arzusu şu an bu durumda olmamızın sebebi yoksa halen windows mobile 100,089 sürümünü kullanıyor olurduk yada symbian 8,5D.
  • - Onun sayesinde grafik ekranlarla tanıştık.
    - Onun sayesinde şu an kullandığımız yazıtipleri monotype değil.
    - Onun sayesinde UNIX'in aslında sadece siyah ekrandan ibaret olmayabileceğini gördük.
    - Onun sayesinde dokunmatik telefonların kullanım alanı ve şekli bu denli gelişti.
    - Onun sayesinde 'sezgisel arayüz' kavramı ortaya çıktı.
    - Onun sayesinde 'işlev'in, 'kullanım kolaylığı' ve 'basitlik' olmadan zamanımızı ne kadar çaldığını öğrendik.
    - Onun sayesinde bir çok firma, rekabet edebilmek için daha iyi ürünler çıkarmak zorunda kaldı.

Ve onun sayesinde şu an faydalandığımız ama varlığından haberdar dahi olmadığımız bir çok teknoloji ve kolaylığa sahip olduk.

Kim ne derse desin, tarih; onu ve ürünlerini 'dünyanın gidişatını değiştiren' olarak tanımlayacaktır.
  • onun sayesinde şuan mause kullanıyoruz
    ilk mause ile kullanılan pc'yi tasarladı
  • R.I.P Diyelim adamın dini christian..
  • Stanford konuşmasının en güzel alıntıları;

-Hayatınızdaki noktaları ileriye bakarak birleştiremezsiniz. Noktalar ancak geriye bakarak birleştirilebilir.
    -Başarılı olmanın ağırlığı ile yeniden başlamanın hafifliği yer değiştirmelidir. (The heaviness of being successful must be replaced by the lightness of being a beginner again)
    -Stay foolish, stay hungry
  • Ornek alinacak ve adı yuzyil sonra bile hatirlanacak biriydi. Huzur icinde yatsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: düşünen_adam

iyi ki de ölmüş bir android fanı olarak çok sevindim
    yaptığı şaçma sapan aletlerden bıktım
    ayfonmuş o ne oğlum

İnsan ile cihazı birbirinden ayırabilmenizi dilerdim. ölen bir insandır ve ölen birinin arkasından bunları demek hiçbir kültürde hoş değildir.
    bir başarı öyküsü yaratamıyorsunuz bari başkasınınkinden ibret alacak zekaya sahip olun.
  • batmak üzere olan bir firmayı dünyanın en değerli teknoloji firması yaptı. yeniliklerin her zaman başarıyı getireceğine inanıyordu. bir kez daha haklı çıktı.
  • malatyalilarin başi sağolsun .... ( ninesi malatyaliymiş )
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.