Şimdi Ara

Steve Jobs anlatıyor: 'Ölüm hayatın en güzel icatlarından birisidir' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
39.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Edison ve Tesla'nın adını aynı cümlede kullanman çok büyük talihsizlik. Tesla'nın amacı hiçbir zaman cabini doldurmak olmadı insanlığın çıkarları her zaman kendi çıkarlarının önünde olmuştur insanlar bedava enerji kullansınlar isterdi hep o yolda canını bile verdi. Zira Einsteinda öyle. Steve Jobs nerdeeee Tesla nerde?

Ben asla Tesla gibi olamam ben bencilim. Bende öyle bir zeka olsa cebimi doldururum. Ben nefsime Tesla kadar hakim değilim. Bu yüzden o adamın elini eteğini öpmek lazım çok büyük saygı duyarım. Bu adamların adını kullanırken çok dikkat etmek lazım. Tesla gibi bir adam dünyaya yüz değil beş yüz değil anca bin yılda bir gelir.

Nikola Tesla'nın insan ötesi yetenekleri olduğunu düşünen bir hayranı olarak Steve ile Tesla'nın nasıl karşılaştırıldıklarını anlayabilmiş değilim. Hele bu işin para ile ilişkisini hiç çözemedim. İnsanın para kazanmak istemesinden daha doğal ne olabilir ki. Herşeyden öte adamların arasında resmen çağ farkı var.. Yaşadıkları dünya birbirinden çook farklı..

Teknoloji dünyası bir dehayı kaybetti. Benim için sadece insanın günlük yaşamında ölüm düşüncesinin ne kadar etkili olabileceğini keşfetmiş olması bile onu bir dahi yapmaya yetmektedir..
    İmkanım olsaydı da bir kez elini sıkabilseydim..

tüm teknoloji tutkunlarının başı sağulsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onursuz -- 7 Ekim 2011; 5:19:45 >

• huzur içinde yatsın onun sayesinde bir çok teknolojik alete sahibiz
    çok güzel bir konuşma yapmış ölmeden önce sanki çok yakında ölüceğini biliyomuş gibi seni özlüycez steve jobs :( :( :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: War Star

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Beyler burda ne apple ın fiyat stratejinisini ne başka bir şeyi konuşuyoruz. Gelir düzeyi yüksek ülkelerde bu ürünler insanlara çok düşük fiyat gelebildiği gibi gelir seviyesi düşük ülkelerdede insanlara pahalı geliyor olabilir. Bu apple ın sorunu değil yaşadığınız ülkenin sorunu
    Niye ABD de apple ürünleri sudan ucuz. Japonyada Sony neredeyse bedava
    Aslında fiyatlar aynı fakat oradaki insanların gelir seviyesi yüksek adamlara ucuz geliyor işte
    Birde her ürün ana vatanında her zaman biraz dha ucuz olur. Lg ve Samsung un G.Korede ucuz satıldığı gibi

Yukarıda tartıştığınız konuların Steve Jobs un vefatı ile hiç bi ilgilsi yok aslında
    Dünya bugün büyük bir bilim adamını kaybetti. İSTER KABUL EDİN İSTER ETMEYİN.
    Çağımız bilim adamları artık bu şekilde buluşlar yapıyor ve bu şekilde anılacaklar.
    Siz bilim adamları eskisi gibi olsun diyosunuz. Tesla, Edison, Graham Bell, Newton, Einstein, vs. gibi
    Ama bir şeyi unutuyorsunuz. Eskiden hiç birşey yoktu ve bulunan herşey değerliydi. Şimdilerde ise teknoloji çok hızlı gelişiyor. Buluşlar artık bu şekilde olacaktır ama şunu söyleyim.

Tesla, Edison, Graham Bell, Newton, Einstein, vs. neyse Steve Jobs da odur.

Edison ve Tesla'nın adını aynı cümlede kullanman çok büyük talihsizlik. Tesla'nın amacı hiçbir zaman cabini doldurmak olmadı insanlığın çıkarları her zaman kendi çıkarlarının önünde olmuştur insanlar bedava enerji kullansınlar isterdi hep o yolda canını bile verdi. Zira Einsteinda öyle. Steve Jobs nerdeeee Tesla nerde?

Ben asla Tesla gibi olamam ben bencilim. Bende öyle bir zeka olsa cebimi doldururum. Ben nefsime Tesla kadar hakim değilim. Bu yüzden o adamın elini eteğini öpmek lazım çok büyük saygı duyarım. Bu adamların adını kullanırken çok dikkat etmek lazım. Tesla gibi bir adam dünyaya yüz değil beş yüz değil anca bin yılda bir gelir.

Defol git ya.

Hayvanlaşmadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln

quote:

Orijinalden alıntı: configsYs

Kendisi için mekanı cennet olsun diyorum...

Şu vefatın üzerine hala yok android,yok apple, yok samsung muhabbeti yapılıyor.

yazık ya valla yazık...acıyorum

adamlar bir cihaz üretiyorlar, ve kimileri salak salak bu cihazların fanatiği oluyor. adamlar mutlu, adamlar akıllı. çünkü cihazlarını hayatlarının bir parçası yapan, kendisinin tercihini kesinlikle diğerlerininkinden daha doğru gören ve bu uğurda o diğerlerine sataşabilecek, onları küçümseyebilecek kadar aptal bir müşteri kitleleri var.

popüler kültürün ve kapitalizmin pençesinde mutlu olduklarını sanarken aslında can çekişen bu insanlara ben acıyorum. Allah akıl fikir versin...

+

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Orijinalden alıntı: GusFring

sonuç itibariyle neymiş
    ayfon android mandroid bunlar yalanmış
    efendim tek gerçek neymiş;ÖLÜM

Edebiyat yapmaya çalışmayalım. İlle ölecez diye herkes sadece dinle ilgilenip sıradan bir hayat mı sürsün ? Nasılsa ölecez diye oturup ölmeyi mi bekleyelim ? Lütfen biraz daha mantıklı konuşun şu başlıkta.

söylediklerim gayet mantıklı
    bu forumda ki teknoloji bağımlıları bu vesileyle başlarını o minicik ekranlardan kaldırsında azıcık gerçekleri görsün pardon gerçeği diyecektim çünkü gerçek tek;ÖLÜM

• Steve Jobs'un maasi $1 di, yillik.
    Heralde bilmeyenler var.

Paragoz bilmemne diyen 'INSAN' larin haberi yok bunlardan. Adamin amaci ASLA para kazanmak olmadi. 20 li yaslarindan beri dunyayi degistirmeyi hedefledi, herkes bunu soyluyor.
    Degistirdi de. Bilgisayarin bugunku haline gelmesinde en buyuk pay sahibi. Turkiyede dijital hirsizlik normal oldugu icin kimsenin haberi yok, ama muzik endustrisini bastan asagi degistirdi. Film endustrisini BASTAN ASAGI degistirdi, PIXAR i kazandirdi bize. Cep telefonlarini bastan asagi degistirdi, kullanilmasi keyifli cihazlar haline getirdi.
    Teknolojiyle ilgilenen bu kadar cok insan olmasinin en onemli sebeplerinden birisi onun bu dunyaya gelmis olmasi, cunku teknolojiyi insanlara getiren kisi oldu.
    Google in CEO su ile cep telefonu baglantisi yaptilar o oldugu gun CNN'de. Adam 'Teknoloji dunyasinin Leonardo Da Vinci'si idi Steve Jobs' dedi. Arkasindan da 'Leonardo'dan farkli olarak yarattigi sanat eserleri hepimizin hayatina girdi' dedi
    Daha ne denir ki!

Bu da Steve Jobs'un evi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 7 Ekim 2011; 17:15:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mozturkgss

quote:

sonuç itibariyle neymiş

Nasil olsa her sey yalan, hic uretmeyip bol bol yatalim. Dunya ya bi sey katmaya calismak, cabalamak anlamsiz nasil olsa. Ne gerek var bu kadar calisip, sikintiya girmeye.

Mantiga bak çay demle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

Steve Jobs'un maasi $1 di, yillik.
    Heralde bilmeyenler var.

Paragoz bilmemne diyen 'INSAN' larin haberi yok bunlardan. Adamin amaci ASLA para kazanmak olmadi. 20 li yaslarindan beri dunyayi degistirmeyi hedefledi, herkes bunu soyluyor.
    Degistirdi de. Bilgisayarin bugunku haline gelmesinde en buyuk pay sahibi. Turkiyede dijital hirsizlik normal oldugu icin kimsenin haberi yok, ama muzik endustrisini bastan asagi degistirdi. Film endustrisini BASTAN ASAGI degistirdi, PIXAR i kazandirdi bize. Cep telefonlarini bastan asagi degistirdi, kullanilmasi keyifli cihazlar haline getirdi.
    Teknolojiyle ilgilenen bu kadar cok insan olmasinin en onemli sebeplerinden birisi onun bu dunyaya gelmis olmasi, cunku teknolojiyi insanlara getiren kisi oldu.
    Google in CEO su ile cep telefonu baglantisi yaptilar o oldugu gun CNN'de. Adam 'Teknoloji dunyasinin Leonardo Da Vinci'si idi Steve Jobs' dedi. Arkasindan da 'Leonardo'dan farkli olarak yarattigi sanat eserleri hepimizin hayatina girdi' dedi
    Daha ne denir ki!

Bu da Steve Jobs'un evi:

cahillik böyle birşey

pixar 7 milyar dolara satılınca guinness rekorlar kitabına girmek için $1 maaş aldı, 7 milyar doların yanında apple dan alacağı para ne zaten çerez parası olur, daha next için de apple daha 96 ya da 97 de 500 milyon dolara yakın para ödedi artı 1,5 milyon adet falan apple hissesi verdi adama

adamın amacı para kazanmak olmamışmış, şakacı, sonra fanboy dediğimde kızıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Beyler burda ne apple ın fiyat stratejinisini ne başka bir şeyi konuşuyoruz. Gelir düzeyi yüksek ülkelerde bu ürünler insanlara çok düşük fiyat gelebildiği gibi gelir seviyesi düşük ülkelerdede insanlara pahalı geliyor olabilir. Bu apple ın sorunu değil yaşadığınız ülkenin sorunu
    Niye ABD de apple ürünleri sudan ucuz. Japonyada Sony neredeyse bedava
    Aslında fiyatlar aynı fakat oradaki insanların gelir seviyesi yüksek adamlara ucuz geliyor işte
    Birde her ürün ana vatanında her zaman biraz dha ucuz olur. Lg ve Samsung un G.Korede ucuz satıldığı gibi

Yukarıda tartıştığınız konuların Steve Jobs un vefatı ile hiç bi ilgilsi yok aslında
    Dünya bugün büyük bir bilim adamını kaybetti. İSTER KABUL EDİN İSTER ETMEYİN.
    Çağımız bilim adamları artık bu şekilde buluşlar yapıyor ve bu şekilde anılacaklar.
    Siz bilim adamları eskisi gibi olsun diyosunuz. Tesla, Edison, Graham Bell, Newton, Einstein, vs. gibi
    Ama bir şeyi unutuyorsunuz. Eskiden hiç birşey yoktu ve bulunan herşey değerliydi. Şimdilerde ise teknoloji çok hızlı gelişiyor. Buluşlar artık bu şekilde olacaktır ama şunu söyleyim.

Tesla, Edison, Graham Bell, Newton, Einstein, vs. neyse Steve Jobs da odur.

tesla, edison graham bell, newton, einstein olmasaydı bugün bu halde olmazdın ama steve jobs olmasa gayet de bu halde olurdun, bilgisayarı ibm yaptı ilk steve jobs değil, telefonu graham bell buldu steve jobs değil, cep telefonunu martin cooper yarattı steve jobs değil, ilk pda psion un apple ın değil, apple ın ürettiği ilk pda da steve jobs değil john sculley imzası taşır

steve jobs ismini ipod u milletin elinde görerek tanıyan isimler var, asıl onun için büyük adam derler ona, ama hiçbiri bilmez lan kane kramer kimdir diye, kane kramer seneler öncesinden dünyanın ilk dijital müzik çalarını üreten adamdır ve çizimleri de ipod un ilk jenerasyonunun şekliyle teker hariç birebir örtüşür, zaten kane kramer apple a çalışması için çağırılan bir adamdı ve o takımın başındaydı, yani steve dayınız değildi yapan

http://www.kanekramer.com/html/development.htm

değer verilen şeyler ilk üretilenlerdir, mevcut dokunmatik ekran teknolojisini mevcut üretilen pda lara koyarak birşey yapmak yeni birşey olmaz varolana karşı yeni birşey geliştirip rakip olmak olur, aradaki fark bu, teslanın rakibi mi vardı

not: apple jobs a yaptığı dallamalığı bu kramer e de yaptı tabi zamanında, şimdi yeniden aldı 2007 yılında bünyesine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 8 Ekim 2011; 0:07:57 >

• peki ya bizim ne zaman bi Steve'imiz olacak ?
  • Hiçbir Apple ürününe sahip olmamama rağmen şu yazılanların okuduktan sonra ve yaptığı icatlardan sonra (!) adamın bir deha olduğu kanısına vardım. RIP Steve Jobs
  • Allah rahmet eylesin
  • Bugün saat 12 de yaklaşık 20dk. sonra bloomberg HT de Steve Jobs belgeseli var.

http://www.bloomberght.com/multimedia/video/44623

Dracos dostum bir şeyi ilk yapan olmak tabiki en başarılı icatdır. Ama varolan teknolojileri birleştirip yeni birşeyler icat etmekde başarılı bir icattır. Üstelik bulduklarınız insanlığı kullanışsız ve sıkılmış olduğunuz eski icatların elinden kurtarıyorsa bence gayet güzel bir buluştur.

Bu yüzyılda ve bundan sonraki yüzyılda tıp hariç bir çok sektörde mevcut teknolojilerden yararlanılarak birşeyler geliştirilecek yani başkalarının buluşları üzerinden buluşlar yapılacak. Sizin dediğiniz o eski mucitlerin yeri ayrı tabi olmayan birşeyi yaratmak en zoru onlar onu başardı. Mesela elektrik diye birşey yoktu onu buldular, ampul diye birşey yoktu onu buldular, motor diye birşey yoktu onu buldular vs. ama artık buluşlar hep bu adamların buluşları üzerine yapılıyor. Yapacak birşey yok ilk bulanlar kalbimizde yaşıyor ama Steve Jobs gibi buluşlar üzerine buluşlar yapıp insanlığa yeniden güzel faydalı şeyler kazandırmış olan insanlar da bence taktiri hak ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: desert_rain

quote:

Orijinalden alıntı: mozturkgss

quote:

sonuç itibariyle neymiş

Nasil olsa her sey yalan, hic uretmeyip bol bol yatalim. Dunya ya bi sey katmaya calismak, cabalamak anlamsiz nasil olsa. Ne gerek var bu kadar calisip, sikintiya girmeye.

Mantiga bak çay demle.

yav arkadaşım ne saçmalıyonuz siz
    o mesajdan bu sonuç mu çıkıyor?
    birşeyler üretmek birşeyler için çalışmak ayrıdır
    ayfon 5 çıkmış hemen gidip almalıyım ayfon 6 çıksada alsak paramız yok ama böbreğimizi satar ayfon 7'ide alırız diyenlere bizim lafımız

• Muhtesem bir soz!
    Bu zekaya bu soz yakisirdi.
    Rahmetle aniyorum...
  • bence adamın ölümü çok abartılıyor. adam yapmış parasını kazanmış. bedavaya yapmamış. o yapmasaydı başkası yapardı. boşluğu herzaman birileri doldurmuştur. gidenin yerine hep birisi gelir.

ayrıca arkadaşlar adam müslüman değil. birisi öldüğünde Allahtan rahmet, huzur vs dilemek için o kimsenin müslüman olması gerekir. müslüman olmayan birine nasıl dua ediosunuz onuda anlamış değilim :SSS

adam yaptı parasını kazandı şöhret şan... ne oldu en sonunda? bence bundan çıkacak başka bir ders var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albért Einstein

batmak üzere olan bir firmayı dünyanın en değerli teknoloji firması yaptı. yeniliklerin her zaman başarıyı getireceğine inanıyordu. bir kez daha haklı çıktı.

Batmak üzere olan şirketi kurtaran 150 dolarlık ürüne 900 dolar verip satın alan bizleriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelizard17

quote:

Orijinalden alıntı: Albért Einstein

batmak üzere olan bir firmayı dünyanın en değerli teknoloji firması yaptı. yeniliklerin her zaman başarıyı getireceğine inanıyordu. bir kez daha haklı çıktı.

Batmak üzere olan şirketi kurtaran 150 dolarlık ürüne 900 dolar verip satın alan bizleriz.

150lik ürünü 900e sattıran marka değeridir, ne teknoloji nede kalite, marka değeri kadar etkilidir.
  • GAME CHANGER larin adamiydi.. huzur icinde yatsin
  • Yazılanlara inanamıyorum neredeyse insanlara para kazanıp zengin oldukları için küfredeğiz.

Çok ayıp ettin Steve çok çalıştın çok ürettin ama para da kazandın ne kadar ayıp, sanki ürünleri beleşe verdin. Oysa biz senin yerinde olsak KPSS ye girer memur olurduk ohh salla başını al maaşını pis adam pis kapitalist bir de çalışıp para kazanmış.

9 - 5 mesai yapıp çay içip örgü yapıp mesai doldurmamış. Ahlaksız adam! marka değeri yaratmış. Oysa kahvede okey oynayıp sosyal demokratçılık oynamak hiç bir şey üretmeden sürekli eleştirmek varken böyle pislikler yapmış. Sermaye oluşturmuş o parada bizimde hakkımız var o kadar kahvede oturduk. İnternet başında geyik yaptık.

İnanamıyorum riske girmiş, icat yapmış para kazanmış memur olmak varken yahu.

Teslayı savunanlara tesla büyük bir alimdi çok katkısı oldu bilime. Ama sivri ve garip bi tip olduğundan ürününü pazarlayamadı rezillik içinde öldü. Eğer Teslada 250 gr steve Jobsluk olsa bugün bambaşka bir dünyada yaşıyor olurduk.

Marka herşeydir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 10 Ekim 2011; 12:44:16 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.