Şimdi Ara

STOP: 0x00000124 Mavi ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sorun hakkında konu açılmışsa af ola çünkü çözüm bulamadım verilen cevaplarda, ve bu konuyu çoğu forumda araştırdım son çareyi bu konuyu açmakta buldum. Bilgisayarımda 2 haftadır bu mavi ekran hatasını alıyorum. Ne yaptıktan sonra oluştu onu da hatırlamıyorum. Bazen youtube'da video izlerken bazen facebook'ta dolaşırken bazen LoL oynarken bazen de bilgisayarı açılış ekranında vb. durumlarda mavi ekran hatası veriyor.
    Çözümünü kesin olarak bilen bir arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim. Daha fazla bilgi isterseniz de yorum olarak sonradan da ekleyebilirim.

1) Mavi ekran Hatasının resmi:https://store.donanimhaber.com/40/21/c1/4021c1bba7582694c9997bbf43467d4a.jpg

2) BluescreenView ekran görüntüsü:https://store.donanimhaber.com/04/c3/0f/04c30f6cc2c075ed14564129a426a758.JPG

3) Ekran kartına FunMark programı ile yük bindirip bir süre sonraki ekran sonuçları :https://store.donanimhaber.com/35/3a/5e/353a5e80cd363c1894edcffe1f7eeb31.JPG

4) Tek ram kullanıyorum ve Windows 7'nin Windows Bellek Tanılama özelliğiyle sorun tarattığımdaki sonuçta ise 'Sorun Algılanamadı'

Format attım düzelmedi.
    Rami slotundan çıkarıp başka bir slotuna taktım, tekrar aynı slotuna taktım sorun düzelmedi.
    Bilgisayara bakım yaptım sorun düzelmedi.(Termal macunu yenileme, Fanların tozunu alma vs.)
    Ekran kartını çıkardım tekrar taktım sorun düzelmedi.
    Ekran kartını çıkarıp on board ekran kartını kullandım sorun düzelmedi.
    Bütün parçaları tam oturttum sonuç düzelmedi.( Çoğu forumların yorumlarında sunulan fikir(!) )

İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7 Ultimate
    İşlemci: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+
    Bilgisayar Türü: ACPI x86 tabanlı bilgisayar
    IDE denetleyici: AMD PCI IDE Controller
    Disk Sürücüsü: ATA Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    Görüntü Bağdaştırıcısı: AMD Radeon HD 5500 Series (2 GB)
    Ağ Bağdaştırıcısı: Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller
    Ram: DDR2 (2GB)

Yardımda bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
     STOP: 0x00000124 Mavi ekran Hatası STOP: 0x00000124 Mavi ekran Hatası STOP: 0x00000124 Mavi ekran Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naira TR -- 2 Kasım 2014; 21:00:42 >

• Naira TR kullanıcısına yanıt
    Mavi ekran hatasına sebep olan dosya olarak halmacpi.dll dosyası gözükmektedir bu yüzden aşağıdaki linkten ilgil isistem dosyasını indirerek ;

C:/Windows/System32 ve C:/Windows/SysWOW64

klasörü içerisine kopyalayın. Dosya değiştirme uyarısına ise "Evet" diyerek dosyanın değiştirilmesini sağlayın.

http://www.indirnet.org/dll-indir/7630/halmacpi-dll.html

Aynı sorun devam edecek olursa harddiskinizi HDTune programın ile Error Scan altından bad sector taraması yaptırarak, sonuçlarına ait ekran görüntülerini buraya ekleyiniz.

• C:/Windows/System32 dosyasına atamaya çalıştığımda bu hatayı alıyorum :

ve;

C:/Windows/SysWOW64 Böyle bir klasör yok

Bu işlemi gerçekleştiremediğim içinde daha HDTune ile tarama yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naira TR -- 2 Kasım 2014; 23:20:13 >
    Eğer kullanıcı hesabınız Yönetici veya Administrator hesabı değilse dosya erişiminize izin vermeyecektir olmazsa sisteminizi güvenli modda Yönetici veya Administrator kullanıcı hesabı ile açarak gerekli dosya değişikliğini gerçekleştirmeyi deneyin.

Bir de HDTune ile mutlaka bir bad sector taraması yaptırıp, sonuçlara ait ekran görüntülerini tekrar buraya aktarın ki duruma göre farklı çözüm yolları sunabilelim.
  • Öncelikle o dosya atma işini beceremedim çünkü sık sık mavi ekran veriyor.

HD Tune taraması yapmakta buldum son çareyi.Beklenmedik anda mavi ekran verdiği için bende telefonun kamerasıyla çektim HD Tune sonucunu, zaten bu fotoğrafı çektikten yaklaşık 10 sn sonra mavi ekran hata verdi.
    Sonuç;

Tarama yapılan bölüme kadar 1 adet bad sector oluşmuş durumda. Her ne kadar bu durum pek fazla önemsenmezse de bad sector başlangıcı ileriki zamanlarda da diskin farklı alanlarında da bad sector oluşturacağı anlamına gelir.

Size önerim ; diskiniz içerisindeki önemli verilerinizi, belge ve dosyalarınızı yedekleyerek kısa zaman içerisinde harddiskinizi değiştirmek olacaktır.
  • Şimdi ben yeni hard disk alıp 0 dan yeni format atınca bu mavi ekran sorunu hallolacak diyorsunuz yani değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naira TR -- 4 Kasım 2014; 10:55:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncel..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.