Şimdi Ara

Stop farını açıp temizledim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hazır bugün evdeyken, uzun zamandan beri düşündüğüm ve arabaya için yapabileceğim son şeylerden biri olan sağ stobu söküp temizlemeye karar verdim.

İlk önce before-after yapabilmemiz için öncesinin haline bakalım.

Örneğin bu fotoğrafta sol stop parlatılmıştı ve sağ stoba ellenmemişti. Polisajdan sonra çok da aşırı bir fark olmamıştı zira kılcal çatlaklardan dolayı zamanla içerisine toz almış. İki stop farı da aynı nitelikte olsa amenna ama birisi yeni diğeri eski gibi gözükünce hoş durmuyordu.

1-

2-

3-

4- İlk önce farı yerinden söktüm.

5- Farı yerinden söktükten sonra aşağıdaki 6 numaralı fotoğrafta göreceğiniz ampül deliklerinden su tutarak, stobun içerisinden çıkan pis suyu lavaboya boşalttım ve içerisinden çıkan pislikler bunlar.
    Bir kısmı ben fotoğraf çekene kadar gitti bile.

6-

7- Farın içerisini yıkadıktan sonra havlu peçete ve tornavide yardımıyla içerisini temizlemeye başladım.

8-

9- Havlu peçete yardımıyla içerisinden çıkan pislikler bunlar.

10- Daha sonra büyük risk alarak, farı, çerçevesi ile ayırmaya karar verdim. Spatula yardımıyla, kanırta kanırta far ile çerçeveyi yaklaşık 15 DK'da ayırdım. Zaten tahmin ettiğim gibi silikon tutuyormuş ve silikonlar artık esnekliğini kaybetmiş, taş gibi olmuş.
    Fotoğrafta farkettiyseniz sol alt kısımda far kalıntıları var. Ben sökerken olmadı, zamanında far o kısımdan çatladığı için zannımca oradan tozu alıyordu.

11- Gördüğünüz gibi arka park lambalarının olduğu kısım yosun içerisinde, su ve tozdan kromajı gitmiş. Küçük 3 adet delikten temizlenmiş hali bu, görüyorsunuz değil mi ? Yani içini açmasaydım istediğim temizliği yakalayamayacaktım.

12-

13- Şu manzaraları görünce "İyi ki açmışım" dedim. Yoksa dışarıdan istediğim kadar uğraşayım, ulaşamayacağım kısımlar vardı.

14- Farın içerisini detaylı bir şekilde temizledikten sonra tekrar yıkadım. Çizik olmaması için mikrofiber bez yardımıyla, taktıktan sonra buhar oluşmaması için detaylı bir şekilde kuruladım.

15- Ve sonuç.

16-

17- Stobu takmak için tekrar aşağıya indim.

18- Ve stop takıldı. Gerçekten çok iyi oldu, bana göre yaptığım en iyi işlerden biri. Şimdilik para bandıyla güzelce her tarafından bantladım. Pazar olduğu için sanayi kapalı. Yarın sabahtan gidip çift taraflı bant ve silikon alacağım, farı güzel bir işçilikle toz almayacak şekilde yapıştıracağım.

19-

20- Bu sefer de sol far tozlu kaldı iyi mi ? :rofl:

21- Öncesi ve sonrası arkadaşlar...

• Güzel işçilik. Valla 10 numara olmuş :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baya iyi olmuş yeni gibi,elinize sağlık

• Motor filan derken baya baya sıfırladın arabayı şanzımanada bir bakım yapacan mı?
  • Elinize sağlık.. Ben de çocukken büyükbabamın Toros Sw'a bu işlemi yapmıştım, pırıl pırıl oluyor :) Silikonu uygulayın muhakkak. Nikelajda azalma varsa krom sprey boya da uygulayabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Güzel işçilik. Valla 10 numara olmuş :)

quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

baya iyi olmuş yeni gibi,elinize sağlık

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Motor filan derken baya baya sıfırladın arabayı şanzımanada bir bakım yapacan mı?

Evet her şeyi sıfırlandı, istediğim gibi oldu.

Sadece otomatik şanzıman yağını değiştirdim. Mekanik herhangi bir problemi yok şoklama vs.

toyotaclub'a koymuştum, mesajımdan alıntı yapıyorum.

Çıkan yağ bu şekilde kapkara ve leş gibi kokuyordu.

Yeni 3 LT yağ koyduk. Ardından yeni koyduğumuz 3 LT yağ ile bir süre çalıştırdık ve yol yaptık. O 3 LT yağı tekrar boşaltıp, yeni 3 LT yağ koyduk. 2. yağ boşaltımımızda yağ yine kapkara çıktı yeni yağ koymamıza rağmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 20 Temmuz 2014; 21:16:12 >

• bravo gerçekten, sıfır gibi parlamış ama çok iyi şekilde kapatmaya bakın etrafını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • helal olsun, böyle ufak tefek işleri aslında kendimiz yapabilmeliyiz

• BmCpRo827 kullanıcısına yanıt
    Hocam mutfakta resim çekmişsin iyi ki yengeye yakalanmamış sın yoksa halin haraptı...

Stoplar yeni gibi duruyor eline sağlık...

Eskiden daha aktif tin forumda bir süredir görünmüyorsun, ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa.
  • Çok güzel olmuş, farı mutlaka kapatın ve iyi kapatmaya bakın, benim sol far karartma yaptığım için açıldı ve tam kapanmamış içeriden buhar yaptı ve iz kaldı hala temizletemedim
  • harika olmuş çok başarılı, motor yağı konusuda güzel olmuş 2kez doldurup yenileme işide mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Elinize sağlık.. Ben de çocukken büyükbabamın Toros Sw'a bu işlemi yapmıştım, pırıl pırıl oluyor :) Silikonu uygulayın muhakkak. Nikelajda azalma varsa krom sprey boya da uygulayabilirsiniz..

Zevkli işler hocam, uğraşılası. :)

Nikelaj için krom spreyi ilk defa duydum, aklıma yattı hocam. Yarın silikon yaparken uygulayabilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

helal olsun, böyle ufak tefek işleri aslında kendimiz yapabilmeliyiz

Kesinlikle hocam, dışarıda 2 far temizleme için dehşet paralar dönüyor ve bizim kadar hassas davranmıyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

bravo gerçekten, sıfır gibi parlamış ama çok iyi şekilde kapatmaya bakın etrafını

Güzel bir işçilik yapmak şart, yoksa hemen eski haline dönüverir.

Çok teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Hocam mutfakta resim çekmişsin iyi ki yengeye yakalanmamış sın yoksa halin haraptı...

Stoplar yeni gibi duruyor eline sağlık...

Eskiden daha aktif tin forumda bir süredir görünmüyorsun, ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa.

Evde kimse yoktu hocam.

Teşekkür ederim.

Bir süredir eski hareketlilik yok, ben de başka forumlara verdim kendimi.
    Her gün girip çıkıyorum ama eski tadı da yok hocam buraların.

quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Çok güzel olmuş, farı mutlaka kapatın ve iyi kapatmaya bakın, benim sol far karartma yaptığım için açıldı ve tam kapanmamış içeriden buhar yaptı ve iz kaldı hala temizletemedim

Uyarınız için teşekkürler hocam.
    Çok iyi kuruttum ama işin aslı ben de o tarz bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

harika olmuş çok başarılı, motor yağı konusuda güzel olmuş 2kez doldurup yenileme işide mantıklı

Çok teşekkürler.

Motor yağı değil de şanzıman yağı değişiminin fotoğrafları onlar hocam.

Otomatik şanzımanlarda yağ salındığı zaman tork konventörünün içerisinde bir miktar yağ kalıyor ve boşalmıyor.
    2. defa değiştirmenin faydası bu tork konventöründe kalan yağ, yeni koyulan yağ ile karışmış oluyor ve yol yapıp tekrar yağı salıyorsunuz. Böylelikle tork konventöründeki eski yağı da yenilemiş oluyoruz.
    % 100 kadar daha masraflı fakat içim rahat oldu. Çok kişiyle kavgasını yaptım bunun fakat milletin kafa almıyor. Benim doğrum da bu şekilde.

Adamdaki mantık "O zaman tüm yağları 2. defa değiştirmemiz gerekir". Abicim, başka mekanizmalarda tork konventörü yok ki, 5 LT koyduğun yağ 3 LT olarak boşalsın.

• Isı tabancası kullanmadan farı nasıl açabilildiniz hocam valla bravo

• Güzel çalışma olmuş...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

Isı tabancası kullanmadan farı nasıl açabilildiniz hocam valla bravo

Biraz sabır gerektiriyor sadece hocam.

Bir yerleri kırmadan çıkardım çok şükür.
  • çok güzel olmuş elinize sağlık keşke sökerken fotoğraf çekseydiniz

araç 2005 model makyajlı kasa heralde bizdede 2004 otomatik var

taş gibi araba 10 senedir tık demedi bakımını yaptır heryere gider

tek - si bence arabanın altının alçak olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

çok güzel olmuş elinize sağlık keşke sökerken fotoğraf çekseydiniz

Çok teşekkürler.

Farları sökerken mi ? Aslında çok basit, bagaj içi kaplamayı sökünce zaten farın 3 vidası görünüyor. :)

Benimki de sizinkisi gibi makyajsız 2004 A/T.

Altının alçak olması benim de sevmediğim özelliği.Sağ etek altını bir sefer sürttüm, hep gözüme batıyor.

• Merhaba,

Hız sabitleyici bulunuyor mu aracınızda ? Güzel olmuş bu kadar söküldükten sonra bulaşık makinasında da yıkanabilirdi şayet Tipo marka aracın ön farlarını yıkadılar mis gibi oldu . Yapılanları görünce aklıma geldi bizde de 2005 modeli mevcut makyajlı kasa şükür stoplarda sorun yokta ön farın plastiği çok dandik zamanım olduğunda temizletecem onlarıda. Birde yakıt durumu nedir hocam şehirler arası-şehir içi LPG de litre olarak verirseniz daha makbul geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

çok güzel olmuş elinize sağlık keşke sökerken fotoğraf çekseydiniz

Çok teşekkürler.

Farları sökerken mi ? Aslında çok basit, bagaj içi kaplamayı sökünce zaten farın 3 vidası görünüyor. :)

Benimki de sizinkisi gibi makyajsız 2004 A/T.

Altının alçak olması benim de sevmediğim özelliği.Sağ etek altını bir sefer sürttüm, hep gözüme batıyor.

benim tamponlarda şu park sensörü yokta bi farklı geldi

bizimde sağ alt biraz vuruk

bende azönce toyotaclub üye oldumda orda tampon altı lip takmışınız.

benimki tampon altı lip orjinali ama çok kötü halde.

siz nasıl taktınız hangi ürünü aldınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Merhaba,

Hız sabitleyici bulunuyor mu aracınızda ? Güzel olmuş bu kadar söküldükten sonra bulaşık makinasında da yıkanabilirdi şayet Tipo marka aracın ön farlarını yıkadılar mis gibi oldu . Yapılanları görünce aklıma geldi bizde de 2005 modeli mevcut makyajlı kasa şükür stoplarda sorun yokta ön farın plastiği çok dandik zamanım olduğunda temizletecem onlarıda. Birde yakıt durumu nedir hocam şehirler arası-şehir içi LPG de litre olarak verirseniz daha makbul geçer.

Merhabalar.

Hız sabitleyici yok maalesef.
    Makyajsız kasalarda gaz teli mevcut, sizdekiler gibi kablolu sistem yok maalesef. O yüzden biraz tadilat yapmak lazım, parçacım maliyetli olacağını söyleyince vazgeçtik.
    Fakat sizdeki gibi makyajlı A/T E12'm olsaydı, sadece bir kola bakacaktı iş.
    Bulaşık makinasında yıkamayı düşündüm de güvenemedim. Hiç bir kimyasal kullanmadan temizlemeyi tercih ettim.
    Ön farları gerçekten kötü bizimkilerin. Biraz daha cesaret bulursam yakında onlara da girişeceğim.

Rodajdan sonra şehir içi LPG ile 10,50-11.00 LT civarlarında. Şehirler arası yolda 7-7.5 değerlerini yakalayabiliyorum fakat şehir içi A/T olduğu için yakıyor, kaçarı yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.