Şimdi Ara

Storex N210

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bu ürünü ilk alanlardan biri olabilirim hiçbir bilgi olmadığından karambole aldım, sonrakileri bilgilendirme amacıyla yazıyorum. Ürün çift hdd alıyor çok kolay montajı var, hdd'leri güzel sabitliyor. Raid 0,1 güzel çalışıyor, malzeme kalitesi beklenenden iyi, fanı sessiz sayılır. Gelelim özeliklerine, daha önce seagate goflex home kullanmıştım, içindek programlar arayüz falan bi seagate değil, genellikle open source toplama programlar ama çalışıyor mu çalışıyor. Ev tipi medya sunucusundan ziyade iş tipi ortak dosya alanı veya backup kullanımına daha müsait gibi düşümüyorum. Evde de kullanılır tabi, HD medya fln aktarırken takılma yok. Dışarıdan USB ile bağlanma şansınız yok hızlı aktarım istiyorsanız gigabit ethernet destekleyen modeminiz olacak, bilgisayarda da gigabit ethernet olacak ve kablolu bağlanacaksınız. Wireless ta USB 2.0 dan biraz düşük bir hız alırsınız. Torrent indiriyor, yalnız torrentleri torrent dosyası olarak yüklemeniz gerekiyor magnet linki yükleyemiyorsunuz o kötü, cep telefonundan fln magnet linki yüklemek daha kolay. Durum böyle cihaz'ın fiyat perfomans oranı fena değil. Sonuç olarak üff sade medya paylaşayım diyen mycloud fln alsın, verilerim önemli korumalı olsun diyen bundan alsın.

Selamlar

• Merhabalar, bu ürünü kasım başında ben de aldım ve ürünle ilgili forumlarda pek bilgi ve kullanıcı yorumu olmadığı için burada tecrübelerimi aktarmak istedim.

Disk ve Format Desteği:

Ürün 2 adet 6TB disk taktığınız taktirde JBOD veya RAID 0 ile max 2TB destekliyor. NTFS formatlı MBR disklerde tak çalıştırı destekliyor ancak NTFS GPT olursa diski görmüyor. Cihaz arayüzünden diski formatlayıp kullanabiliyorsunuz. XFS ve EXT3 formatını destekliyor. Disklere XFS format hızlı bir şekilde sonuçlanıyor ancak EXT3 formatlamak isterseniz işlem daha uzun sürüyor. Diskte kalan boş alanı cihazın arabiriminden takip edebiliyorsunuz.

Ağ üzerinden bağlandığınızda sizi ADMIN, PUBLIC ve HOME paylaşılmış klasörleri karşılıyor. ADMIN klasörüne sadece yönetici hakkı olan kullanıcılar erişebiliyor, HOME klasörüne cihaz üzerinde yaratılmış ve yönetici olmayan kullanıcılar erişebiliyor ve sadece kendi isimlerine ait klasörü görebiliyorlar. PUBLIC ise genel kullanıma açılmış ve cihaza bağlanan tüm kullanıcılar bu klasöre erişip dosyaları görebiliyorlar.
    Cihaz üzerinde bir de Seagate_ST1000DM003_1CH1_A1 isimli paylaşılmış klasör mevcut ancak bu paylaşım maalesef bir işe yaramıyor, sanırım üzerindeki firmware'in bir bug'ı, eğer yeni bir firmware yayınlanırsa düzelecektir diye düşünüyorum.

Ağ Performansı ve dosya kopyalama

Gelelim cihazın performansına :) Cihazı hem gigabit hem de 100Mbit bağlanı ile test ettim ve gördüğüm maximum dosya kopyalama hızı maalesef gigabit bağlantıda 13-14Mbit'i, Mbit bağlantıda ise 10-11Mbit'i geçemedi. Wireless bağlantıda ise eğer 150Mbit bağlantı sağlayabiliyorsanız 8-9Mbit, 300Mbit bağlantıda 9-10Mbit'i buluyor. Daha düşük hızda ise 5-6Mbit'i geçemiyor. Dolayısıyla performansı vasat ve USB ile bağlantı sağlanıp kopyalama yapılamıyor.

Performansı disk formatının etkileyip etkilemediğini merak edip tek disk NTFS, 2 disk RAID0 EXT3, 2 disk RAID0 XFS, 2 disk JBOD XFS, 2 disk JBOD EXT3 olarak yaptığım testlerde 1TB altı MBR NTFS formatlı tek diskte anlıkta olsa 35-40Mbit'i görebildim ancak 2 adet 6TB WD RED NAS disk ile JBOD ve RAID0 formatlarında hız gigabit bağlantıda 14Mbit'i geçemedi. NTFS formatında toplamda 800-900Gb dosya kopyalamaya kalkıldığında aynı performansı almak mümkün olur mu bilemiyorum.

Performans 14Mbit'i aşamadığı için 6TB dosyayı kopyalamak 1 hafta sürdü. Performansı arttırmak için yapılabilecek bir şey var mı sorusunu distributor firma olan Akortek'e birden fazla mail atarak sordum ancak kendilerinden henüz bir geri dönüş alabilmiş değilim. Bu da servis konusunda sıkıntı olabilir mi, sorunları çözebilirler mi ve en önemlisi servis çalışanları bu cihazı ne kadar tanıyor gibi soruları akıllara getiriyor.

Mutlaka firma çalışanları birebir görüşmede müşterilerle yeterince ilgileniyorlardır ama soruların maille sorulmasını isteyip geri dönüş yapmamaları kurumsal bir firma için çok hoş bir durum değil.

Cihazın üzerindeki fan az da olsa bir ses yapıyor ama bu ses disk okuma sesinden fazla değil.

Medya (DNLA) sunucusu olarak Twonky kullanılmış ve medya oynatırken performansı gayet başarılı. Gömülü altyazılarda bir sıkıntı yok ancak harici altyazılarda Nokia, iphone ve ipad'de denediğim medya oynatıcı programlarda ve WD live TV'de ortam yürütücü seçeneği ile sıkıntı yaşadım ve altyazı maalesef aktif olmadı. SAMSUNG 55HU7100 TV ile DNLA olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadan altyazıları görebildim. WD live TV'de ağ paylaşımını seçerek film vb oynattığımda ise hiçbir sıkıntı olmadan altyazıları görebildim.

Denediğim cihazlarda hiçbir performans sıkıntısı, takılma, atlama vb yaşamadan film seyredebildim. Dosya yazarken yaşanan hız düşüklüğü dosya okurken yaşanmadığı için cihazdan gayet hızlı veri okunabiliyor.

Cihaz uzun süre (2 gün ve üzeri) açık kaldığında ve kullanılmadığında ping atılabildiği halde tepki vermeyebiliyor ve açıp kapamak gerekebiliyor. Cihazın arayüzünde disklerin kullanılmadığında kapatılmasını sağlayan süre seçimi mevcut ve aktif edildiğinde cihaz diskleri uyku moduna alıyor böylelikle diskler sürekli dönüp ısınmıyor ancak diskler uyku moduna girdiğinde cihaza erişmek dopal olarak biraz vakit alıyor.

Cihazın üzerinde Bonjour, iTunes, Ağ yazıcısı, FTP ve Torrent sunucusu mevcut. FTP gayet sorunsuz çalışıyor ancak dosya aktarım performansı yine max 14Mbit. Diğerlerini denemediğim için bir yorumda bulunamıyorum maalesef.

Son söz olarak F/P olarak fena bir cihaz değil ancak kopyalama hızı düşük olduğu için yüksek miktarda data aktarımı yapmak bir işkence olabilir. Eğer Akortek bu cihaza yeterli önemi gösterirse ve firmware güncellemeleri ile cihazın performansını arttırırsa özellikle ev kullanıcıları için tam bir F/P cihazı olacaktır.

Yazmış olduğum incelemeye ilave bilgilendirme:
    Cihazı 2 günden fazla açık bırakırsanız cihaz kilitleniyor ve kapatıp açmak gerekiyor. Cihaz 1 kere değişti ancak problem yine devam ediyor, yazılım güncellemesi gelirse belki düzelebilir.

Ayrıca Akortek firması maalesef getirdiği ürünlerle ilgilenen bir firma değil. Firmanın telefonundan çağrı merkezine ulaştığınızda sorununuzu mail ile iletmenizi istiyorlar ancak gönderilen maile kimse cevap dönmüyor. Mailden 2 hafta sonra tekrar arayınca yoğunluk olduğunu bu sebeble geri dönüşlerin gecikebileceğini söylüyorlar, isim alıp dönüşü hızlandıracaklarını belirtiyorlar ancak değişen bir şey olmuyor.

Uzun lafın kısası maalesef ne Akortek ne de Storex N210 şu ana kadar umulanı veremedi.

12.09.2015 itibarıyla cihaz donma ve ağdan kopma sorunu ile 5.kez Akortek servise gitti. Daha önce aynı sebeblerden 4 kez gitmesine rağmen Akortek ısrarla iade için servis raporu vermeye yanaşmıyor :) Bu sefer de iade raporu alamazsam artık ya cihazı çöp yapacağım ya da yasal haklarımı aramak üzere tüketici hakem heyetine gideceğim. Sizlere tavsiyem sorun yaşamak istemiyorsanız aman Akortek ürünlerinden uzak durun!!!

Edit: İlave bilgilendirme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmdonmez -- 22 Eylül 2015; 14:15:53 >

• cihazı bende almak istiyordum,açıklamalarınız yararlı olmuş bunun yerine ne önerirsiniz
    synology ve qnap daha mantıklı sanırım, akortek benim sorularıma da cevap vermedi maalesef , teknobiyotik siteleri ile hergün reklam yapmasını biliyorlar !
  • Synology ve Qnap daha eski ve sorunu az olan cihazlar dolayısıyla olay tamamen bütçenize bağlı :) Storex fiyatına yakın bir ürün bakıyorsanız Asustor'un ürünlerine de bakabilirsiniz. Dökümanlarda özellik olarak bayağı iyi görünüyor ancak sanırım bu cihazda yeni olduğundan pek detay bilgi bulunmuyor maalesef nette. Storex'i almadan önce görseydim Asustor'u Storex yerine onu alırdım özelliklerinden dolayı.
  • asustor ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim
    f/p oranı gayet mantıklı görünüyor.

darktan üstün yönleri

adam gibi medya player desteği
    yazılımlar iyi optimize edilmiş
    usb 3.0 desteği
  • Merhaba, tavsiyeniz üzerine Asustor ürününü almayı düşünüyorum. (http://www.exa.com.tr/asustor/veri_depolama_urunleri/asustor_as204t-540-23043.html)
    Merak ettiğim konularda yardımcı olabilir misiniz?
    1-Piyasadan alınacak 2-3-4 TB herhangi bir HDD takılabiliyor mu?
    2-Tüm takılacak diskler aynı marka model ve ebat mı olmak zorunda? Yani WD 2 TB ve Seagate 4 TB aynı anda takıp kullanabilir miyim?
    3-İçindeki disklere illa Raid mi yapmak zorundayız? Toplam kapasite olarak share edebiliyor mu?
    4-Genişletme istersem USB slotlarından takılan 3 TB external HDD'i toplam kapasiteye mi ekliyor?

Teşekkürler.
  • Öncelikle 2xx-T serisi yerine size önerim performans açısından 1 GB ramli 2xx-TE serisi veya 3xx-T serisi olacaktır. Sorularınıza cevap vermeye çalışayım.

1- Herhangi bir HDD takılabilir ancak 7/24 çalışma için NAS üreticileri verim ve performans açısından NAS uyumlu HDD öneriyorlar, ben 2,5" 1TB HDD leri NAS'a test amaçlı taktım ve sorunsuz çalıştıştı. İşin ucu bütçeye dayandığı için HDD marka ve modelinde tercih size kalmış. Uyumlu HDD'lerehttp://www.asustor.com/service/hd?id=hd adresinden bakabilirsiniz.

2- Aynı ebatta olmak zorunda değil ancak RAID (0, 1, 5, 6) yapacaksanız taktığınız en ufak HDD boyutunda RAID yapabiliyorsunuz. Diğer kalan alanlar kullanılamıyor, disklerden 1 tanesini yedek olarak kullanmayacaksanız ve boyutlar aynı değilse JBOD yapmanızı tavsiye ederim. Bu durumda 2 diskin toplam boyutu kadar bir alan elde etmiş olursunuz, yani 1 adet 2TB ve 1 adet 4TB ile toplamda ~5,5TB boş alanınız olur.

3- İlla RAID yapmak zorunda değilsiniz HDD'leri ayrı ayrı da formatlayabilirsiniz. Bu durumda NAS cihazına eriştiğinizde 2 HDD ayrı ayrı paylaşım adı ile görüntülenecektir. Toplam kapasiteyi görüntüleyebilmek için ya RAID 0 veya JBOD yapmalısınız böylelikte tek paylaşım adı altında toplam kapasiteyi görebilirsiniz.

4- Genişletme için USB üzerine taktığınız HDD'yi kullanamazsınız, o HDD'yi ayrı bir paylaşım olarak gösterecektir ve bazı NAS'lar USB üzerindeki HDD'leri format türüne göre sadece okumaya izin vermektedir. Detayları ilgili NAS markasının web sitesinden inceleyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

NAS almak isteyenler için dipnot olarak belirteyim; 2 kez değişmesine rağmen aynı sorunlar devam ettiğinden DARK Storex N210'dan maalesef verim alamadığım için Synology 214Play aldım ve gerek performans gerekse üzerindeki uygulamalardan çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmdonmez -- 19 Ocak 2015; 16:37:46 >

• mmdonmez M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

2. cevabınızda 2+4 = 6 ediyor, acana toplamda ~5,5 TB mı demek istediniz?
  • meke kullanıcısına yanıt
    Evet, kusura bakmayın toplam alanı dalgınlıkla 4+4 üzerinden yazmışım, gerekli düzeltmeyi yaptım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmdonmez -- 19 Ocak 2015; 16:39:17 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 19 Ocak 2015; 17:46:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimki de aynı şekilde bir süre açık kaldığında kilitleniyor. Aldığıma pişman oldum.
  • Aynen, saatlerdir kablo değiştiriyorum , tekrar açıp kapıyorum ama fayda etmedi; en üstten aşağıya mavi-mavi-yeşil ama en alttaki ışık turuncu yanıp sönüyor bilgisi olan varsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmdonmez

Öncelikle 2xx-T serisi yerine size önerim performans açısından 1 GB ramli 2xx-TE serisi veya 3xx-T serisi olacaktır. Sorularınıza cevap vermeye çalışayım.

1- Herhangi bir HDD takılabilir ancak 7/24 çalışma için NAS üreticileri verim ve performans açısından NAS uyumlu HDD öneriyorlar, ben 2,5" 1TB HDD leri NAS'a test amaçlı taktım ve sorunsuz çalıştıştı. İşin ucu bütçeye dayandığı için HDD marka ve modelinde tercih size kalmış. Uyumlu HDD'lerehttp://www.asustor.com/service/hd?id=hd adresinden bakabilirsiniz.

2- Aynı ebatta olmak zorunda değil ancak RAID (0, 1, 5, 6) yapacaksanız taktığınız en ufak HDD boyutunda RAID yapabiliyorsunuz. Diğer kalan alanlar kullanılamıyor, disklerden 1 tanesini yedek olarak kullanmayacaksanız ve boyutlar aynı değilse JBOD yapmanızı tavsiye ederim. Bu durumda 2 diskin toplam boyutu kadar bir alan elde etmiş olursunuz, yani 1 adet 2TB ve 1 adet 4TB ile toplamda ~5,5TB boş alanınız olur.

3- İlla RAID yapmak zorunda değilsiniz HDD'leri ayrı ayrı da formatlayabilirsiniz. Bu durumda NAS cihazına eriştiğinizde 2 HDD ayrı ayrı paylaşım adı ile görüntülenecektir. Toplam kapasiteyi görüntüleyebilmek için ya RAID 0 veya JBOD yapmalısınız böylelikte tek paylaşım adı altında toplam kapasiteyi görebilirsiniz.

4- Genişletme için USB üzerine taktığınız HDD'yi kullanamazsınız, o HDD'yi ayrı bir paylaşım olarak gösterecektir ve bazı NAS'lar USB üzerindeki HDD'leri format türüne göre sadece okumaya izin vermektedir. Detayları ilgili NAS markasının web sitesinden inceleyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

NAS almak isteyenler için dipnot olarak belirteyim; 2 kez değişmesine rağmen aynı sorunlar devam ettiğinden DARK Storex N210'dan maalesef verim alamadığım için Synology 214Play aldım ve gerek performans gerekse üzerindeki uygulamalardan çok memnunum.

synology 214 u kaca aldınız hocam?

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Diskler hariç 440$ + KDV'ye almıştım. Daha uygun bir şey düşünürseniz ASUSTOR'a bakabilirsiniz. Distribütörü bir arkadaşım adına bilgi almak için geçen hafta aradığımda ilgiliye hemen ulaştım bayağı ilgilendiler, satıştan sonra da bu şekilde ilgilenirler diye düşünüyorum. Yakın zamanda alacak olursak buradan sonucu paylaşıyor olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmdonmez -- 13 Nisan 2015; 20:11:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmdonmez

Diskler hariç 440$ + KDV'ye almıştım. Daha uygun bir şey düşünürseniz ASUSTOR'a bakabilirsiniz. Distribütörü bir arkadaşım adına bilgi almak için geçen hafta aradığımda ilgiliye hemen ulaştım bayağı ilgilendiler, satıştan sonra da bu şekilde ilgilenirler diye düşünüyorum. Yakın zamanda alacak olursak buradan sonucu paylaşıyor olurum.

nereden aldınız peki?
  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcı arkadaşım var, o yardımcı oldu.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Dark StoreX N210 NAS Disk istasyonundan bende satın aldım. 1-2 gün çalıştı sonra istasyona erişim problemi çıkardı. Teknik servisine gönderdim. 20 gün bekledim. Yeni ürün gönderdiler. Aynı sorun NAS istasyonu hiç çalışmadan ortaya çıktı. Akortek firması ile iletişime geçtim. Aldığım cevap, arabirim programını ile erişim yapmam istendi. Sanki ben başka program ile erişim yapmaya çalışıyorum. Hafta içi teknik servis ile arayıp görüşeceğim. Bu problemlerin çözümü yok mu diye... Gerekirse Çinden bu ürünleri üreten firma ile görüşmeyi de düşünüyorum. Bolton Technology Developing Co.Ltd. firması. Artık firmware'ı mı güncellerler ne yaparlar bilemem. Problemlerden kaçmayı sevmem. Üstüne gidip çözmek gerek :D
  • mmdonmez M kullanıcısına yanıt
    selam mmdonmez;
    Size bir sorum olacak acaba bir nas cihazına farklı bir nas cihazının yazılımını yükleyebilir miyiz? Örneğin x cihazını fiyatı düşük olduğu için aldık fakat yazılımını beğenmedik onun yerine y cihazının yazılımını yükleyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsunby

selam mmdonmez;
    Size bir sorum olacak acaba bir nas cihazına farklı bir nas cihazının yazılımını yükleyebilir miyiz? Örneğin x cihazını fiyatı düşük olduğu için aldık fakat yazılımını beğenmedik onun yerine y cihazının yazılımını yükleyebilir miyiz?

Maalesef, işlemci vb farkı olduğu için yüklenemez diye düşünüyorum. Üreticisi aynı farklı marka ürün bulabiliyorsanız çok düşük bir ihtimal.
  • Dark storex n210 NAS istasyonundan uzak durun. paranızı sokağa atmayın. ürünler problemli. durmadan yetkili servise gönderip duruyorsunuz. yeni ürün gönderiyorlar. onlarda sıkıntılı. satın aldığım alışveriş sitesinde ürüne yorum yaptım yayınlamadılar bile... çünkü işlerine gelmedi. ürünün özelliklerinden bahsetmişler. ürün çalışmadıktan sonra özellikleri olsa ne yazar değil mi? ben aldım pişman oldum. sizler pişman olmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.