Şimdi Ara

Şu abinize kardeşinize akıl verin EE ve Bilgisayar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle endüstri meslek lisesi mezunuyum senede dağ başında bile mühendislik kazanan 50 adam ya çıkar ya çıkmaz tıp iyi mühendislik hayal imkansız. Anadolu meslek gibi falan değil onlarda iyi kötü mat dersleri var 4 sene bizde hiç yok.Orada da milyonda bir iyi yer kazanan.

Çoğunuz meslek lisesi derken anadolu ve teknik liseleri kastediyorsunuz onların 50 lvl altı endüstri meslektir ülkenin en kötü lisesi.Burda meslek mezunuyum 200 240 k oldum burdan kazanmak çok zor diyenler haklı ama onları endüstri mesleğe de davet ederim.

Yaş 22. Geçen sene 5-6 bu senede 5-6 ay çalıştım. Babamın sağlığı yüzünden dershaneyi falan bıraktım işe girdim.Geçen senede kız yüzünden çalışamadım tıp okuyordu çok kavga ediyorduk meslek yüzünden doğal olarak.

Obp 55 sayısalda 41k geriye attı 254 bin oldum.
    İki sınavda da matta panik yaptım normalden ilk sınavda 10 ikinci sınavda 5 net aşağı yaptım.Hedefim 170 bin ile alan bir yerdi şimdi dağ başında kazansam şükredeceğim.Hala korkuyorum ya tmciler yazarda gelmezse diye.

Neyse asıl konuya geçelim.

Ben bilgisayar diyerek yola çıktım ( bir kız uğruna)
    Lakin şimdi babam elektrik-elektronik yaz diyor.Sebebine gelince ben meslek EE mezunuyum 5.5 senede diplomamı elime aldım. Çok zor yıllar geçirdim geçiriyorum halada imkanlar şartlar yüzünden. Elektrik yaz diyor zira babamın çevresi var iş bulmam kolay olacak ama ben bilgisayar istiyorum. Bunun kavgasını yapıyoruz. Kötü okulda bilgisayar okuyacaksın ingilizcen yok çevremiz yok boşa okursan iş bulamazsan ne yapacaksın diyor 26- 27 de anca bitecek bir yandan haklı.Ben günahım kadar elektriği sevmem lisede de sevmiyordum. 1 sene fabrikada staj yaptım yine sevmedim inşaat köşelerinde elektrikçi olarak çalıştım yine sevmedim.Öğrenmekte içimden gelmedi. Ama elektrik yazarsam babam yurt dışına bile çıkma şansın var kötü okulda olsa yazları şantiyede çalışır iş öğrenirsin hem çevremiz var. Diğerlerinin önünde olursun. Kötü okulda olsa bir yerlere gelirsin diyor. Yurt dışı şansım odtü mezunu ile aynı olasılık desem yanlış olmaz sanırım. Yurt dışı derken Amerika Avrupa değil körfez ülkeleri ırak katar rusya kazakistan tarzı yerler. İnşaat sektörünün olduğu yerler. Burda maaşlar 4-5-6 bin dolar. Mühendisin ölüsü 3 bin dolar yeter ki gidin yani. Yani ben cerrahpaşalı doktordan itü lü odtülü mühendisten çok kazanma şansım var.Kesin mi asla. Ama bilgisayarda çevre 0 okul dandik iş garantim hiç yok. Yurt dışını bırakın suriyeye bile gidemem. Ama gönlüm bilgisayardan yana. Derece yapsam kimseyi takmam mühendislik yazarım tıp falan para zerre umrumda değil. Parası da değil.Paragöz insan değilim. Benim babam 5 bin doları bırakın hiç 5 bin maaşı da olmadı benimde olmasa olur bana koymaz. Ama hayatımı idame ettirecek kadar da para lazım. Bilgisayarda 5 bini Elektrikte 5 bin dolara tercih ederim. O kadar netim. Ki sizler 5-10 bin maaş için tıp yazıyorsunuz.

Kuzenim 35 yaşında TAİ de çalışıyor mühendis değil zaten ailede okumuş yok. Kırıkkale makine mezunu 2 yıllık. Onu aradı o da elektrik elektronik ve makine yazsın diyor benimlede konuştu bilgisyar yazma iş bulamazsın iyi okulda okuman lazım ama makine EE de çevremiz var iyi maaşın olur diyerek beni vazgeçirmeye çalışıyorlar. Sizin için sordum TAİ de mühendis maaşları 3-4-5 arası değişiyormuş yeni mezun.

Konuya dönecek olursak ne yapacağım kafayı yiyorum zaten ben Elektrikte uzmanlaşacağım turkiyedeki okullar boğaziçi dahil Elektrik-elektronik adı altında elektronik mühendisi yetiştiriyor isim tamamen aldatmaca müfredat % 80 90 elektronik. Elektriğe dair bir şey şey yok. Boğazicinde bile yüksek gerilim lab yok. İtü en güzeli burda elektrik ve elektroniği ayırmış. Ne istediğini bilenler için çok güzel. Elektrik labları maliyetli diye elektrik mühendisliği açamıyorlarmış.

Burdan şunu çıkarmak istiyorum ben EE yazacağım ama paso elektronik göreceğim oysa elektrik üzerinde uzmanlaşacağım yani sadece diploma için uğraşacağım. Elektriği de Elektroniği de hiç sevmem tıp falan halt etmiş iyi okulda okuyunda görün bu illetin zorluğunu. Kız arkadaşım da tıp okuyordu onuda biliyorum dersleri az çok. Zaten kız uğruna mühendis olmak istedim.

Okuyupta işsiz kalmak istemiyorum ama elektriği de zerre sevmiyorum. Kafayı yiyorum yol gösterin.Özellikle yaşı büyük olanlarda yazarsa sevinirim.

Not: İlk 20k daki gençler hayaliniz mühendislik ise tıp yazmayın. Ben 5 bin dolar maaşı bile istemiyorum üstelik dağ başında okuyacağıma tıpçıların %95' nden çok kazanma ihtimalim olmasına rağmen. Sevmeden mutlu olamıyorsunuz ben bunu çok iyi anladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ösym’nin sinav degerlendirme raporunu inceledim.

Endustri Meslek Lisesinde tavan olarak yapilmis puan 496 idi baya dikkatimi cekti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

Ösym’nin sinav degerlendirme raporunu inceledim.

Endustri Meslek Lisesinde tavan olarak yapilmis puan 496 idi baya dikkatimi cekti.
    Sayısalda yaptıysa o çocuğu alın ülkenin başına geçirin o kadar net söylüyorum 1. Falan onun yanında boş. Girmeyen okumayan bilmez. Anadolu meslek endüstrinin yanında Fen lisesi kalır.

Ama emin ol 1 senede falan değil derhane özel hocalar ve iyide bir zekası vardır.

Dershanede çok arkadaşım 2 yıl gitti sayısaldan barajı geçemedi ygsde. Bir çocuk bir yıl geldi sadece 160 barajı için. 152 aldı yine mezuna kaldı. Tek derdi iki yıllık.

Liseler ikiye ayrılır meslek ve diğerleri

Meslekte kendi için de ikiye ayrılır Endüstri ve diğerleri.

İnanın şaka abartı yapmıyorum burası çok başka bir dünya hapçı esrarcı keş her bok var.

• 2010 gibi geliyormuş diye başlık atsaydım herkes gelirdi konuya.

Bir yol gösterin fikirlerinizi belirtin...

• Up

• Hocam yanlış anlamayın ama kötü bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra çevreniz yoksa işsiz kalma olasılığınız çok yüksek.5 bin dolar yerine 5 bin tl kazanırım daha iyi yazmışsınız ama o paraları bile kazanmanız zor.Çevreniz bu kadar iyiyse EE okuyun,mezun olduktan sonra yüksek lisansınızı bilg. mühendisliğine daha yakın bir alanda yapın.Hem hevesinizi alırsınız hem de güzel paralar kazanırsınız.Son olarak hayat sizin hayatınız,kararınızı kendiniz verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019Rank1

Hocam yanlış anlamayın ama kötü bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra çevreniz yoksa işsiz kalma olasılığınız çok yüksek.5 bin dolar yerine 5 bin tl kazanırım daha iyi yazmışsınız ama o paraları bile kazanmanız zor.Çevreniz bu kadar iyiyse EE okuyun,mezun olduktan sonra yüksek lisansınızı bilg. mühendisliğine daha yakın bir alanda yapın.Hem hevesinizi alırsınız hem de güzel paralar kazanırsınız.Son olarak hayat sizin hayatınız,kararınızı kendiniz verin.
    EE kandırmaca elektronik ağırlıklı eğitim veriyor millet kendini hem elektrik hem elektronik mühendisi sanıyor öyle bir dünya yok. Ama işe alırken EE diye sorun yapmıyorlar elektrik mühendisi arayanlar.

Ben kendimi elektrikte geliştireceğim okusam bile. Çevre var babamın falan aşırı zorlanacağımı düşünmüyorum bulurken ama hayat bu yarına çıkmamızın garantisi yok. Bilgisayarda ne tandık ne başka bir şey var. Gönlüm ondan yana sanki okursam bir şeyler yapabilirim gibi geliyor. EE den nefret ediyorum ismi var sadece. Dersleri falan isteksiz dinlerim okula zorla gibi giderim geliyor.

Gerçi sistem değişti tmler tercih yaparsa hayatım hepten söner ondanda korkuyorum.

Babam düz liseye git mesleğe gitme dedi. Okuldaki müdür yardımcısı meslek daha iyi kat sayı kalktı hem lisede hem üni de okursunuz daha kaliteli mühendis olursunuz diye aklıma girdi. Babamı dinlemedim birazda işime geldi.

Şimdi aynı hatayı yapıyorsun beni dinle zamanında mesleğe gittin süründün diyor bu konuda haklı..Potansiyeli yüksek biriydim derece yapardım iyi bir okulda olsaydım kendime güveniyordum.Lakin EML her şeyi mahvetti. Eksinin eksiye bölümünün + olduğunu bilmeden başladım.

Çok doluyumda ne yapacaksın işte elden bir şey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ganara -- 7 Ağustos 2018; 13:39:6 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakıp çıkmayın yazın bir şeyler...

• kafanız çok karışıksa kendinize özet geçmeniz gerekir, detayları boşverelim;

ya elektrik-elektronik okuyacak ve zaten eğitimini aldığınız bir alanda üniversite diplomanız olacak, ayrıca çevreden dolayı iş neredeyse garanti,

ya da bilgisayar okuyup lisede aldığınız eğitimi ve çevreyi bir kenara bırakacak, yönelmek istediğiniz alana yöneleceksiniz, çok riskli gözüküyor,

3. bir seçenek ise elektrik-elektronik okurken yazılıma yönelmek, elektrik-elektronik diplomalı binlerce yazılımcı var,

"Burdan şunu çıkarmak istiyorum ben EE yazacağım ama paso elektronik göreceğim oysa elektrik üzerinde uzmanlaşacağım yani sadece diploma için uğraşacağım"

üniversitede göreceğiniz elektronik dersleri yazılıma yönelmek istiyorsanız boşa gitmeyecek merak etmeyin,

peki ee okurken yazılıma yönelmek ne işime yarayacak?

öncelikle ilk seçenekteki işi garantiye almış olacaksınız, işi çevreden edinecekseniz diploma yeterlidir çünkü,

ikinci olarak yazılıma yönelmek için bir imkanınız ve altyapınız olacak, örneğin okul bitince yazılım alanında yüksek lisans yapabilirsiniz.

dışardan bir gözle bakınca bana en mantıklı yol bu gözüküyor.

• Ben de meslek lisesi mezunuyum(2014 mezunuyum,elektrik-elektronik bolumu),lise sonrasi 2 yillik elektronik okuyup dgs ile elektrik-elektronik muhendisligine gectim.Sana tavsiyem bilgisayar okuma,cunku mezun cok,he ee'de cok mezun var yok mu var tabiikide.Madem is bulman daha kolay olacak ee'de o halde ee sec.Meslek liseli muhendis olarak is bulman daha kolay olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fr0dy

kafanız çok karışıksa kendinize özet geçmeniz gerekir, detayları boşverelim;

ya elektrik-elektronik okuyacak ve zaten eğitimini aldığınız bir alanda üniversite diplomanız olacak, ayrıca çevreden dolayı iş neredeyse garanti,

ya da bilgisayar okuyup lisede aldığınız eğitimi ve çevreyi bir kenara bırakacak, yönelmek istediğiniz alana yöneleceksiniz, çok riskli gözüküyor,

3. bir seçenek ise elektrik-elektronik okurken yazılıma yönelmek, elektrik-elektronik diplomalı binlerce yazılımcı var,

"Burdan şunu çıkarmak istiyorum ben EE yazacağım ama paso elektronik göreceğim oysa elektrik üzerinde uzmanlaşacağım yani sadece diploma için uğraşacağım"

üniversitede göreceğiniz elektronik dersleri yazılıma yönelmek istiyorsanız boşa gitmeyecek merak etmeyin,

peki ee okurken yazılıma yönelmek ne işime yarayacak?

öncelikle ilk seçenekteki işi garantiye almış olacaksınız, işi çevreden edinecekseniz diploma yeterlidir çünkü,

ikinci olarak yazılıma yönelmek için bir imkanınız ve altyapınız olacak, örneğin okul bitince yazılım alanında yüksek lisans yapabilirsiniz.

dışardan bir gözle bakınca bana en mantıklı yol bu gözüküyor.

EE okursam elektrik üzerinde kendimi geliştirmem lazım mesela yazları 2 ay şantiyede çalışıp iş öğrenmem gerekiyor. Yazılım derslerine vakit ayırabileceğimi çok sanmıyorum. Şayet ayırdım başarılı oldum iş buldum boşa okumuş olurum dahası bir bilgisayar mühendisi kadar yetkin olamam. Elektrikte iş bulma şansım yüksek ama zerre sevmiyorum lisede tiksindim bu meslekten.

İnşaatta çalıştığımda proje müdürüne yeni mezun olarak gelsem ne kadar alırım dedim( işe o alıyordu yıldız mezunu) yeni mezun 3bin 2 sene sonra 5 bin dedi okul önemli mi dedim onu pek umursamadı sanırım. İş bulmak beni zorlamayacak ama yok abi ya gelmiyor içimden.Yurt dışına çıksam parayı kırarım ama yok yine de istemiyorum.

Babam az önce yine unut bilgisayarı dedi. Baya zor durumdayım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Ben de meslek lisesi mezunuyum(2014 mezunuyum,elektrik-elektronik bolumu),lise sonrasi 2 yillik elektronik okuyup dgs ile elektrik-elektronik muhendisligine gectim.Sana tavsiyem bilgisayar okuma,cunku mezun cok,he ee'de cok mezun var yok mu var tabiikide.Madem is bulman daha kolay olacak ee'de o halde ee sec.Meslek liseli muhendis olarak is bulman daha kolay olur.

Meslekte ve ünide okumam çevrem daha doğrusu babamın çevresi avantaj ama günahım kadar sevmiyorum zorla okurum bu illeti.

EE de mezun bilgisayardan fazla. 3 bin fazla kontejanı.

Sen EE okuyorsun elektrik dersleri yüzde kaç? % 20 falan diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ganara

quote:

Ben de meslek lisesi mezunuyum(2014 mezunuyum,elektrik-elektronik bolumu),lise sonrasi 2 yillik elektronik okuyup dgs ile elektrik-elektronik muhendisligine gectim.Sana tavsiyem bilgisayar okuma,cunku mezun cok,he ee'de cok mezun var yok mu var tabiikide.Madem is bulman daha kolay olacak ee'de o halde ee sec.Meslek liseli muhendis olarak is bulman daha kolay olur.

Meslekte ve ünide okumam çevrem daha doğrusu babamın çevresi avantaj ama günahım kadar sevmiyorum zorla okurum bu illeti.

EE de mezun bilgisayardan fazla. 3 bin fazla kontejanı.

Sen EE okuyorsun elektrik dersleri yüzde kaç? % 20 falan diye tahmin ediyorum.

Alıntıları Göster
    Yarı yarıya diyebilirim

• Gidebileceğin bir üniversitenin EE ders programını incele bir bak ders içeriklerine belki okudukça hoşuna gider? Önyargılı davranma bence.

Ha gene mi hoşuna gitmedi? Okuma, gir Bilgisayar Mühendisliğine akademik kariyer yapmak için uğraş, not ortalamanı 3 üzerinde tut, bu sırada İngilizce öğrenmeye başla, hiç zor bir şey değil öğrenmek, mezuna kadar yurtdışına bir ülkeye gittiğinde çok rahat konuşabilecek duruma bile gelirsin 4 senede. Kendini geliştir, kendi işini kendin bul. En kötü yüksek lisans yapıp araştırma görevlisi olursun.
  • Babanı dinle baban haklı

• quote:

Orijinalden alıntı: filojistoN

Gidebileceğin bir üniversitenin EE ders programını incele bir bak ders içeriklerine belki okudukça hoşuna gider? Önyargılı davranma bence.

Ha gene mi hoşuna gitmedi? Okuma, gir Bilgisayar Mühendisliğine akademik kariyer yapmak için uğraş, not ortalamanı 3 üzerinde tut, bu sırada İngilizce öğrenmeye başla, hiç zor bir şey değil öğrenmek, mezuna kadar yurtdışına bir ülkeye gittiğinde çok rahat konuşabilecek duruma bile gelirsin 4 senede. Kendini geliştir, kendi işini kendin bul. En kötü yüksek lisans yapıp araştırma görevlisi olursun.
    Bilgisayarda doğuda bi yerde okuyacağım. Hani iş bulacağımı bilsem babamı falan takmam. Gerçi o da karşımaz o zaman. Ben 15 den 22 ye kadar elektrik gördüm amma az amma çok. Tiksiniyorum bu meslekten. Tek iyi yanı babamın çevresinin olması iş bulma şansımın olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

Babanı dinle baban haklı
    Çok net konuştun be gerçi diş istiyorsun iş garantici genelde sağlıkçılar. Ah o sıralama bende olsa arkama bakmam.

• quote:

Yarı yarıya diyebilirim

Alıntıları Göster
    Gördüğün dersleri yazma şansın var mı? Zerre seveceğime inanmıyorum ama bi umut işte.

• Ganara G kullanıcısına yanıt
    Diş istiyordum 33k oldum %90 gelmiycek

Dogru iş garantisi var diye istiyordum çünkü herkesin ailesi yaşantısı bir olmuyor hayat herkesi farklı yerlere sürüklüyor

Hepimiz hakkında hayırlısı olsun

• Ganara G kullanıcısına yanıt
    4 Yil sonra babanın çevresi hala olacak mı?

Babanın çevresinin hala bir işi olacak mı?

Baban olacak mı?

Sen olacak mısın?

İstediğin mesleği yap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.