Şimdi Ara

Şu Anda Hiçbir Güç Seçeneği Kullanılabilir Durumda Değil Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşyerimdeki masaüstü bilgisayarda enteresan bir sorun başladı. Sanırım Windows 10 Creator Update güncellemesi sebep oluyor buna önceden yoktu güncellemeden sonra olmaya başladı.

Başlat menüsündeki bilgisayarı kapatma, yeniden başlatma vs.. işe yarayan ikona tıklayınca "Şu Anda Hiçbir Güç Seçeneği Kullanılabilir Durumda Değil" yazıyor. Yani oradan bilgisayarı kapatamıyorum ama düğmeye basınca normal şekilde kapanıyor. Ya da masaüstüne kapatma kısayolu oluşturunca da sorun yok kapanıyor.

Yerel Administrator hesabında bu sorun yok ama ikinci bir hesap oluşturup administatör yetkisi versem bile bu sorun ortaya çıkıyor. Dediğim gibi Yerel administator hesabında sorun yok ama ben onu kullanmak istemiyorum.

İnternette yazan tüm çözümleri denedim.

* Güç seçeneklerinden "Hızlı Başlatma"yı kapattım (Birçok kişi sorunun kaynağı olarak bunu göstermiş)

* Wifi Adaptörünün güç tasarrufu için bilgisayarı kapatma yetkisini de kaldırdım

Aklıma başka birşey gelmiyor ama hala sorun devam ediyor.

Aynı Windows ve güncelleme evdeki laptopumda da var ama onda sorun yok.
    Bu arada masaüstüne format attım yine onda bile düzelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAMEHUNTER -- 23 Haziran 2017; 10:12:40 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Şu anda hiçbir güç seçeneği kullanılabilir durumda değil" hatasıyla karşılaşıyorsanız, bilgisayarınızın kapatma veya yeniden başlatma gibi güç seçeneklerine erişemediği anlamına gelir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Nedenleri:

• Sistem dosyalarında bozulma
    • Bozuk güç ayarları
    • Kötü amaçlı yazılım veya virüsler
    • Donanım sorunları (örneğin, arızalı güç kaynağı)

Çözümleri:

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın: Bazen bu basit adım sorunu çözebilir.
    • Güç Ayarlarını sıfırlayın:
      • Denetim Masası'nı açın.
      • "Sistem ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın.
      • "Güç Seçenekleri"ne tıklayın.
      • "Güç planı ayarlarını değiştir" seçeneğine tıklayın.
      • "Plan ayarlarını değiştir" seçeneğine tıklayın.
      • "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" seçeneğine tıklayın.
      • "Güç ayarlarını varsayılanlara geri yükle" seçeneğini tıklayın.
    • Donanım sorunlarını kontrol edin:
      • Güç kaynağının düzgün bağlandığından ve çalıştığından emin olun.
      • Anakarttaki gevşek bağlantıları kontrol edin.
    • Virüs taraması yapın: Kötü amaçlı yazılım güç seçeneklerine müdahale edebilir. Bilgisayarınızı virüslere karşı tarayın.
    • Sistem Dosyası Denetleyicisini çalıştırın: Bu araç, sistem dosyalarındaki bozuklukları onarabilir.
      • Komut İstemi'ni yönetici olarak açın.
      • "sfc /scannow" komutunu girin ve Enter tuşuna basın.

Sorun devam ederse, donanım sorunlarını gidermek için bir teknisyene başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhabalar,

1)Hatanın Erkan görüntüsünü alabilir miyim?
    2)Ayrıca sistemin ayrıntılı özelliklerini yazar mısın?
    3)Sorun olan bilgisayara format attığında yine kapatırken bu hatayı mı veriyor?
    4)Bilgisayar bir domaine bağlı mı? Herhangi bir grup police domainden geliyor olabilir.

Cevaba göre çözüm için önerilerimi bildireceğim.

Kolaylıklar Dilerim.
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt

Sistem İ3 8GB Ram Onboard İntel Ekran kartlı bir masaüstü bilgisayar. Okulun kütüphanesine ait.

Önceden yoktu Windows güncellemesi ile olmaya başladı. Yeni format attım Creator update güncellemesi entegreli bir ISO dosyası ile attım sorun devam ediyor. Eminim ki bu güncelleme ile alakalı durum.

Domaine bağlı derken anlamadım ? Okulun fiber internetine ethernet kablosu ile bağlı. IIS aktif ama aktif etmeden önce de vardı sorun.
  • GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum,

Senden ricamhttps://sendit.cloud/159i4exf6y68 link üzerindeki güncel Windows 10 indirir misin? Bunu kurup dene bakalım aynı şekilde hata verecek mi?
  • Gerek yok iki farklı ISO kurulum yaptım ve zaten aynı ISO'yu laptopta kullanıyorum.

Ben aynı sorunu yaşayan var mı diye başlık açmıştım. yerel administrator kullanıcısında sorun yok. izinlerle alakalı bir durum galiba.
  • Aynı sorun bizim domaindeki bilgisayarlarda da oluştu.Güncelleme sonrası oluyor.Microsoft un hataları işte.
  • Aşağıdaki şekilde çözebilirsiniz arkadaşlar
    https://www.sordum.net/48960/hicbir-guc-secenegi-kullanilabilir-durumda-degil/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Fonksiyon Şuan Uygun Değil!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.