Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: translator66

Merhaba,

Yaklaşık 2015 yılından beridir Türksu'nun 2014 delüx açık kasa modelini kullanıyorum. Şimdiye kadar filtrelerin değiştirilmesi haricinde 1-2 defa hortum patladı (evi hafif su bastı). Bunun haricinde pek bir sıkıntı yaşamadım. Gerçi şimdi de filtrenin takılı olduğu bir tankta su kaçağı var (hafif akıtıyor). Dolayısıyla tamir edemedim ben de kap koydum. Artı ve eski yönlerini böyle söyleyebilirim. Ben de yeni sistemi almak istiyorum.

Alıntıları Göster
    Dolayısıyla önermiyor musunuz bu markayı?

• quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

Dolayısıyla önermiyor musunuz bu markayı?

Alıntıları Göster
    Size artı ve eksi yönlerini bildiğimce yazmaya çalıştım ama çok da emin değilim aynı markayı alıp almama konusunda. Zaten bu virüs nedeniyle bir süre askıya aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

Merhabalar,

Ben de eve kaliteli bir su arıtma cihazı almayı planlıyorum. Türksu markasını kullanan/deneyen/bilen var mıdır? Varsa fikirlerini paylaşabilir mi?
    https://www.turksuaritma.com/organik-lux-modeller-modelleri-fiyatlari-satin-al
    ben kullanıyorum dostum forumda bir sürü arkadaşımda tavsiyemle almıştı şuan kimseden 1 tane bile şikayet yok hep tesekkur mesajı geldi neyse şuan yeni modeli çıkmış sanırım incelemenizde fayda var bir de üretim videolarını web sitelerine atmışlar cihazın üretim aşaması. şikayetvar da ne kadar sikayet varsa cozulmus satıs sonrası musteri memnuniyetine onem veriyorlar anlasılan neyse video linkini bırakıyorum belki izlemek isteyen olur en azından çinden icinde ne oldugu filtreler yerine avrupa standardında hijyenik ve profesyonel uretim yapan firmadan aldığımı bilmek bana guven veriyor
     Su arıtma cihazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher47 -- 3 Nisan 2020; 15:44:37 >

• 1. Kapalı ve açık su arıtma sistemlerinin görsellik dışında bir farkı var mı? Hangisinin işletme maliyeti daha düşüktür
    2. Açik su arıtma cihazında neden ilk filtre housing şeffaf diğerleri mat görünümlü?
    3. Anladığım kadar (yanlış da olabilir) ilk üç filtre membranı korumakla görevli ilk üç filtre ucuz değil ama daha uygun filtre takip sonraki grubu filmtek, omnipure ve biocera ile filtrelemek mantıklı mıdır

@tersosmos

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enver... E kullanıcısına yanıt
    Açık kapalı olmasının görüntü farklılıkları vardır işlev aynıdır açık kasa olanların işletme maliyetleri daha ucuz oluyor hijyen olarak kapalı kasalar mantıklı ama.
    2. Açık yada kapalı fark etmiyor genelde çoğu cihazda ilk filtre çamur filtresi diyelim biz buna genelde şeffaf olur kirlendigini görün diye aşırı çamur tortu geldiğinde kirlendigini fark edebilirsiniz ama çoğu cihazdada transparan değil mattir olması gereken ise mat olmalıdır transparan hammaddeler daha çok kırılmaya ve patlamaya meyilli birde güneş ışığı aldığı yerlerde sıkıntı çıkabilir transparan olanlarda.

3 ilk 3 filtre doğrudur membrani korumak için başkada bir işlevi yoktur sistemde ama ne kadar kaliteli kullanırsan membran da o kadar rahat çalışır. Burada kaliteli olup olmaması sizin tercihinizde.

Filmtec membran filtredir ömrü uzun olduğu için pahalı ve tercih edilir piyasanın en iyisidir marka ve güven olarak keza biocera ve omnipurede aynı şekildedir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Hocam bir sorum daha var filtre ömürlerini hesaplaya bilmek için sistem girişe geçen suyun miktarını gösterir bir sayaç gibi bir cihaz var mı

Bu arada hızlı cevap için teşekkürler

• Enver... E kullanıcısına yanıt
    Turkiyede o tür cihazlar yok yurtdisinda var ama Türkiye de bahçe sulama malzemesi satan bazi firmalarda değişik bağlantı tiplerinde ölçüm yapan cihazlar var ama bu cihaza uymaz oda sanirim daha önce hiç böyle bir deneme de yapmadım hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Tercihiniz için öncelikli olarak tebrik ederim. AO Smith lokomotif ürünlerinden birini satın almışsınz. Digital sistemde filtre değişimini takip edebiliyorsunuz. Aynı zamanda filtre değişim zamanı geldiğinde kendisi size sesli uyarı veriyor. Yine satın aldığınız bayi mutlaka filtre takibide yapacaktır. İyi günlerde kullanmanızı dilerim.
  • Sanatomystic kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. 1 yıl araştırıp aldım nerdeyse. En son kahve forumlarında da bilgili kişilerin önerileri bu makine olunca aldım. Keşke bu forumda da insanlar fiyatına göre makine tavsiyesi isteyince bu markayı söyleyebilseler.
    Forumda bu arıtıcıyı 400 tl ye kurarım diyen zihniyetler var.400 tl ye kutudan çıkan musluğu alamazlar oysa ki.
    Millet alışmış çakma nsf logolu merdiven altı çin malı 300 tl lik ürünlere 1500 tl vermeye..

Bu ürünün tek sıkıntısı başlangıçta ki 1000 tl lik fiyat farkı. Birde yıllık 100-150 tl lik ekstra fiyat farkı değişecek filtreler için.

Ben eve cam damacana alıyordum haftada 2 tane. 33 tl. Ayda yaklaşık 150 tl. Ve sadece içmeye kullanıyorduk. Şimdi yemekler çay kahve hepsi.. varsın yıllık masrafı 400-500 tl olsun..

Tabi tüm bunlara ek merdiven altı ürünlerin 1 e 3 atık su olayı varken bu cihazın 1 e 1 atık su olayı var. Herşey maddiyat değil. İsraf ve geleceğe yatırımda önemli.

sizinde cihazınız hayırlı olsun sağlıklı günlerde kullanın.ama merdiven altı çakma ürünlerin 1 e 3 atık oranı var demişsiniz,Bu atık oranı ters osmos sistemle çalişan bütün arıtmalarda vardır.atık oranı su kirliliğine ve membran filtreye iletilen basınca göre değişiklik gösterir kimi yerlerde 1 e 8-10 a kadar çıkar.Mmebran filtresinin en iyi tarafı ağır metal bakteri vırus gibi kirleticilerin gözeneklerinden geçirmemesidir.side streem membranda bu gözenekler biraz daha buyuk olduğu için atık oranı düşüyor.

sizdeki membran teknolojisi farklı bir sistem side streem olarak bılınıyor.kavce kullanıcılarının vey işletmelerinin bu membranı tercih etmesının sebebi tds oranının yüksek olması.kahvenın daha iyi tad ve dem alabılmesi için.

standar ro sistemlerinde dilediğiniz zaman tds değerini alkali filtre ile yükseltebilirsiniz.

ama yinede şunu belırtıyım 500-600 tl lik cihazları 1500-2000 tl ye satanlar var,sizin aldığınız cihaz tabıkı bu segmentteki cihazlarla aynı değil.

• ctnuyr kullanıcısına yanıt
    Forumda ben bu cihazı aldıktan sonra ki meşhur kişilerin yorumlarına bakarsanız 400 tl ye aynısını kurarım diyip kazık yediğimi belirten mesajlar dolu ne yazık ki..

• ctnuyr kullanıcısına yanıt
    Franchise sistemde tahmin ettiğinizden çok daha fazla kahveci referansımız var ve hiç biri Side Stream membrana sahip Daisy yada Lily modelini kullanmıyorlar! kahve de tds ayarlaması için yada 7 aşamalı Bypass sistemi ile çalışan Claris kullanıyorlar. Side Stream membran teknolojisinin standart bir membrandan daha yüksek iletkenliği ( sizin deyiminizle TDS i) yok. Lütfen bilmediğiniz konuda yorum yapmayın. Teşekkür ederim
  • Arkadaşlar Aşağıdaki filtre setini kullanan kapalı sistem biraz cihaz önerisi olan var mı ? Tüm bileşenleri Nsf onaylı olmasi gerekli

1. 2. Ve 3. Filtre orta sınıf marka
    4. Filtre filmtec membran
    5. Biocere alkali filtre
    6. Filtre omnipure pos karbon

Tank ise çelik NFS onaylı

Bu sistemi kullanan ve memnun olduğunuz marka önerileriniz nelerdir

• Merhabalar,

Öncelikle Shafter arkadaşımıza A.O. SMITH DAISY marka ürünü satın aldığı için hayırlı olsun diyorum. Ürünün fiyatının yüksekliği vs konularında eleştirilere karşı birkaç söz de ben söylemek istiyorum. Şimdi arkadaşlar bazen ücretin fazla olması firmanın/satış yapanın kurumsal olmasından ve malının arkasında durmasından ileri gelebilir bunu anlamak lazım. Belki 1.000 TL'lik bir cihaz da aynı işi yapabilir ancak forumları yüzeysel olarak okuduğumda su patlamasından tutun bir sürü sorunla karşılaşabilirsiniz. Peki pahalı üründe karşılaşılmaz mı? Tabi ki mümkündür ancak kurumsal bir şirket ise karşılaştığınız zararı dahi giderecektir. Mesela Zara'dan alınan ve iki yıl sonra tiftiklenen montun iade alınması gibi. O montun fiyatının dışarıdan iki kat yüksek olmasının bedeli aslında verilen hizmetin ve satış sonrası desteğin karşılığıdır.

Benim soruma gelecek olursak :) Bulunduğum ilde "Su arıtma cihazı" firması bulunan bir arkadaşımın bana kendi sattığı (Çok önerdiği) ürün olan "Smart" marka (Ürün linki:
    www.hepsiburada.com
    SMART Su Arıtma Cihazı / P3 Model Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/smart-su-aritma-cihazi-p3-model-pm-HB00000GE1K8
    ) arıtma cihazını satmaya çallışması nedeni ile foruma girdim :) Ancak Shafter arkadaşımızın satın aldığı AO Smith gerçekten kafamı karıştırmadı değil :)

Sorum şu linkini vermiş olduğum Smart marka ürünü kullanan / tavsiye eden var mı? 2.300 TL fiyat bu ürün için iyi mi, firma hakkında hiçbir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlarımız varsa çok sevinirim.

Şu korona günlerinde ürünü hemen satın almayı düşünmüyorum malum ustanın eve gelmesi vs vs :) Bu süreç atlatıldıktan sonra arıtma cihazını alacağım.

Sevgiler :)

• Ek olarak içinde su kaçak sensörüde var bu aosmith de bilginiz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 6 Nisan 2020; 18:16:26 >
  • Evet onu fark ettim özellikle de kayıp su sarfiyatı sanırım ismi onun düşük olması gerçekten su'yun sonsuz olmadığını bilmemiz ve ona değer vermemiz açısından çok ilgimi çekti. Bunun için gerekirse iki katı fiyat vermeye de razı olmalıyız bu dünyayı çocuklarımıza miras bırakacağız..

Peki Smart hakkında fikriniz nedir hiç duydunuz mu?
  • Ne yazık ki toplama cihazlar hakkında bilgim yok. Bu konuda tek bildiğim hepsi çinden kolilerle getirdiği merdiven altı ürünleri burada yine merdiven altı şekilde toplayıp farklı isimlerle sattıkları.benim satın aldığım yerde toplama 3000 tl lik makineler de mevcuttu ve aldıktan sonra ki uzun muhabbetimizde bana bu aosmith i tek önermeme sebepleri karlarının çok az oluşu, toplama cihazlarda %50 den fazla karları olduğuydu..
    Keza aldıktan sonra ki burada yazdığım sadece ; aosmith daisy aldım çok memnunum . mesajından sonra toplama cihaz satıcılarından yediğim kötü söz ve hakaretlerden sonra doğru seçimi yaptığımı çok iyi anladım.

Bu yüzden içinde ki aksamları ne idüğü belirsiz toplama cihazla yerine işi arıtma olan bir firmadan almak daha mantıklı geldi. Bu arıtma olayı pc toplama gibi misal asus msi gibi firmaların ürünleri olsa tamam derdim bende alırdım ancak aynı cihazı, filtreleri 10 farklı isimle pazarlıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 6 Nisan 2020; 18:39:56 >

tamamen bilgilendirme amaçlı yazıyorum , amacım polemik yaratmak değil.

"Bu arıtma olayı pc toplama gibi misal asus msi gibi firmaların ürünleri olsa tamam derdim bende alırdım ancak aynı cihazı, filtreleri 10 farklı isimle pazarlıyorlar."

Omnipure, pentek, filmtec, penteir, biocera, vontron,lg chem,global water purefer, Matrikx, Purtrex hepsi kendi alanında kendini ispatlamış, belgeli filtre markalarıdır.

Bu marka bileşenlerden oluşmuş bir cihaz kötü olamaz,ha isteyen toplama diyebilir .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yanıtlar için teşekkür ederim @Shafter ve @meeb

Sanıyorum tercihim AO Smith olacak. Peki son sorum bu ürünün hepsiburada, gittigidiyor, n11 gibi sitelerden fiyatı resmi sitesine oranla 400-500 TL daha uygun. Üstelik bu sitelerde de montaj dahil + garanti mevcut. Siz ürünü kendi sitesinden mi aldınız?
  • Benim bulunduğum bölgede ( beylikdüzü istanbul) bosch ile anlaşmışlar. Mağazadan aldım. Aynısını bende merkezlerini arayıp sordum. Garanti başlatmıyoruz internetten ucuza satanların dedi. Siz yine de araştırın derim. Zaten arayınca veya mail atınca direk bölge yetkilisi size ulaşıyor ve nereden alabileceğinizi söylüyor

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.