Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tersosmos

DMO'dan o ürünü satın alamazsınız ürünün güncel fiyati 3400 liradır. Dh üyelerine %10 indirimi vardır. Ayrıca 3400 üzerinden indirim yapılıyor.
    https://royalgreen.com.tr/urun/ro-lux-plus-su-aritma-cihazi/
    Size tavsiyem nsf 58 sertifikalı ürünleri tercih etmeniz.

https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0542791&Standard=058

Buz su diye attığınız firma nsf yetkisiz satış listesinde aynı zamandahttps://www.nsf.org/about-nsf/regulatory-affairs/enforcement-actions/cea-2021 bu linke tıklayıp yetkisiz nsf ismini kullanan firmalara ulaşabilirsiniz. Tüm yıllar için bu linke bakınızhttps://www.nsf.org/about-nsf/regulatory-affairs/enforcement-actions

DMO dan ürünü -kesin olmamakla beraber- alabilirsem eğer bir yakınım vasıtasıyla alabilirim diye düşünüyorum. Sizin tavsiye ettiğiniz cihaz 3400 lira hadi %10 daha düştü diyelim 3000 küsür liraya geliyor. Bu da bizim bütçenin yukarısında bi fiyata tekabül ediyor. Bu arada bu buzsu firması nsf yetkisiz firma demişsiniz e ama bir çok yerde bu ürünün çok çok iyi hatta ''dünyanın en iyi su arıtma cihazı'' vs. diye tanıtımını yapıyorlar. Dünden beri bu konuda araştırma yapmaktan kafam allak bullak oldu. Son olarak dediğiniz özelliklere sahip benim bütçemi de aşmayacak bana cihaz olarak başka hangi tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

• serdoan kullanıcısına yanıt
    Fiyata göre ürün kalitesini belirleyemezsiniz, nsf58 dışına çıkacaksanız, zaten internetten maksimum 1000 liraya ihtiyacınızı görebilirsiniz. 2.5K fiyata gerek yok ve bunun için marka bakmanızada gerek yok. Son olarak DMO'dan bireysel olarak ürün satın alamazsınız, resmi kurum olarak satın alınabilir ve resmi kurumlar satın aldığı ürünü bireysel olarak başkasına veremez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Fiyata göre ürün kalitesini belirleyemezsiniz, nsf58 dışına çıkacaksanız, zaten internetten maksimum 1000 liraya ihtiyacınızı görebilirsiniz. 2.5K fiyata gerek yok ve bunun için marka bakmanızada gerek yok. Son olarak DMO'dan bireysel olarak ürün satın alamazsınız, resmi kurum olarak satın alınabilir ve resmi kurumlar satın aldığı ürünü bireysel olarak başkasına veremez.

Hocam kusura bakmayın sizi gece gece rahatsız ediyorum aklıma takılan arıtma cihazlarındaki genel bir sorunmuş galiba filtre bakımı yada ömrü sizin cihazınızdaki filtre olayı nasıldır yani filtrelerin değişim periyotları ve fiyatları ne kadardır yani ürünü aldık diyelim 6 ay 1 sene sonra hemen filtreleri yenilememiz mi icap ediyor artı yenilerken de fahiş fiyatlarla karşılaşabiliyormuyuz

• serdoan kullanıcısına yanıt
    Filtreler 2 yılda bir bakımı yapılarak değişim yapılıyor bazende bölgeye göre, kullanılan su miktarına göre değişiklik gösteriyor yıllık değişim oluyor. Toplam 6 adet filtre değişimi 1150lira ve bu değer dolar kuruna göre de değişmektedir. Türkiye geneli %80 2 yılda bir değişim yapılıyor.

Cihazın yanında ölçüm kitleri verildiği için cihazin bazı su kalite değerlerini kendiniz takip ediyorsunuz, olası bir su değerleri değişiminde bakim ihtiyacı olabiliyor.

• quote:

Filtreler 2 yılda bir bakımı yapılarak değişim yapılıyor bazende bölgeye göre, kullanılan su miktarına göre değişiklik gösteriyor yıllık değişim oluyor. Toplam 6 adet filtre değişimi 1150lira ve bu değer dolar kuruna göre de değişmektedir. Türkiye geneli %80 2 yılda bir değişim yapılıyor.

Cihazın yanında ölçüm kitleri verildiği için cihazin bazı su kalite değerlerini kendiniz takip ediyorsunuz, olası bir su değerleri değişiminde bakim ihtiyacı olabiliyor.

Hocam daha detaylı ve kapsamlı bilgi almak istiyorum da irtibat numaranızı paylaşabilirmisiniz.

• ctnuyr kullanıcısına yanıt

Var mı bildiğiniz marka model ?

• quote:

8 filtreli 12 aşamalı kapalı kasada membran filtreden sonraki aşama ve takış sırası önce-5 li mineral filtre akış yönü aşağı yön,_sonra detoks filtre yukarı yön_.alkaline filtre aşağı yön._coconat yukarı yön mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliserpil2006 A kullanıcısına yanıt
    Arıtma cihazı satanlar ne sattığını bilmiyor sanırım, detox filtrenin çalışabilmesi için suyun önce alkali olması gerekiyor bu yüzden detox denilen filtre alkali filtreden sonraya takılmalı ve suyu gerçekten detox ediyormu bir de ölçmek gerekli orp metre ile şayet giriş aynı çıkış aynı ise o filtreyide boşa kullanmanın mantığı yok.

Sıralama şöyle olmalı membran dan sonra post karbon, mineral, alkali ve detox olmalı.

• Bana söylenen tatlandırıcının son aşama ,5 li mineralin 5. Aşama olduğu söylendi ,siz tatlandırıcırın 5. Aşamada kullanılması gerektiğini ve en son filtrenin detox filtre olması gerektiğini söylüyorsunuz.her marka için farklı montaj ihtimali olabilir mi yoksa bilmediklerinden mi kaynaklanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Her markada sıralama aynıdır hocam. Karışıkta kullanabilirsiniz ama olması gereken verdiğim sıralamadır.

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ben İzmir de oturuyorum. Banada spring water aqua love modeli yani hiç atık su atmıyan modeli önerdiler size zahmet ürün hakkında fikir verirseniz sevinirim saygılar

bu şekilde bir model piyasada yok ama her firma bunu yapabilir.siz burda filtre seçimi yapacaksınız.sadece dış kasa olmayacak.

Su arıtma cihazı
     Su arıtma cihazısu arıtma cihazı modelleri, fiyatları, markaları, filtreleri
    KS11 Alkali Su Arıtma Cihazı - Su Arıtma Cihazı Modelleri, Fiyatları, Markaları, Filtreleri
    https://puretronwater.com/product/ks11-alkali-su-aritma-cihazi/

Su arıtma cihazı
     Su arıtma cihazısu arıtma cihazı modelleri, fiyatları, markaları, filtreleri
    Diamond Alkali Su Arıtma Cihazı - Su Arıtma Cihazı Modelleri, Fiyatları, Markaları, Filtreleri
    https://puretronwater.com/product/diamond-alkali-su-aritma-cihazi/

mesela bu modellerin dış kasası olmayacak

• saddooo S kullanıcısına yanıt
    Atık su atmayan modeller UF yani ultra filtrasyon sistemli oluyor genelde şebeke suyu tds, ph değerleri neyse arıtmadan sonra da aynı değerler oluyor. UF şebeke suyunda sudaki kloru, tortuyu tutar başka da bir işe yaramaz bunu şu basit sürahi tipi arıtma cihazları var onlarla da yapabilirsiniz. UF sistem RO sistem gibi kapsamlı bir arıtma yapmaz. UF gözenek yapısı 0.1 mikron ise RO sistem 0.0001 mikrondur. UF Suyu tatlandırır ama suyu tam anlamıyla arıtma yapmaz. UF yerine RO tercih etmenizi öneririm. UF kullanıp memnun %10 kişi ancadır.

UF sistem bir basınca ve elektriğe ihtiyaç duymadan 1 bar su basıncıyla dahi çalışır bu yüzden UF li cihazlar su tankina, pompaya ve çeşitli bir çok RO sisteminde kullanılan arıtma parçasına ihtiyaç duymadığı için fiyatları RO sistemlerine göre %50 daha uygun fiyatıdır.

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Böyle yararlı bilgilerle bizi bilgilendirdiğiniz için. Emeğinize sağlık

• Merhaba, yeni su arıtma cihazı satın aldım ve bağladım. Cihaz filtreler takılı ve sistem kurulu olarak geldi; ben çeşmeden bağlantıyı yaptım, membranı taktım ve musluğu ayarladım. Cihazı 1 haftadır kullanıyorum. ilk tankı boşa akıttım ki içindeki kirler gitsin diye. Siyah siyah kir çıktı içinden. Sonrasında belki 5 defa tankı doldurup boşalttım. Suyu da 5 lik bidonlara doldurdum ki ziyan olmasın; temizlikte, sulamada kullanırım diye.

Sonrasında çeşme ve arıtmadan örnekler alıp bir su arıtma satıcısından ölçmesini rica ettim TDS ve PH değerlerini:

Çeşme suyu: TDS 303

Arıtma: TDS 45

PH ölçülürken yetkili kişi ile konuştuğumdan duyamadım, başka çalışan ölçüyordu değerleri. Ama normal dediğini ve cihazda 8 küsürlü bir sayı gördüğü hatırlıyorum.

Sonra yine belki 4 depo doldur boşalt yaptım.

Başka bir su arıtma satıcısı ile görüştüğümde 45 değerinin başlangıç olarak yüksek görülebildiğini fakat cihaz yoğun şekilde kullanılırsa (Bulaşık, el yıkama, su içme, yer silme suyu yapma vs.) değerin yavaş yavaş düşmesi gerektiğini söyledi. Her arıtmada değer zamanla düşer ve olması gerektiği yere gelir dedi.

Ben de suyu her alanda -içme de dahil- kullanmaya başladım.

Artık sayamadım ama belki 10 defa doldur boşalt olmuştur tank.

Suyun tadı an itibariyle kesinlikle ilk günkü gibi değil ama hala hazır su gibi "tatlı" da değil. Anlatabildim mi bilmiyorum. Belki bu zamana kadarki bir tat alışkanlığı olduğu için arıtma daha çok fark ediliyor ama istenilen düzeyde değil hala.

Sonraki süreçte neler yapabilirim ? Bir öneriniz, fikriniz var mıdır ?

• bay baykuş kullanıcısına yanıt
    arıtma cihazında membran sonrasında kullanılan filtrelere bağlı olarak Tds değişir ve son çıkıştan yapılan ölçümler sizi yanıltır ama 5 filtreli normal bir arıtma cihazı ise yani mmebrandan sonra sadece post karbon filtresi varsa 300 şebeke suyuna 45 arıtma değeri elbette yüksek bir değer ve başta düşmediyse daha da düşmez. TDS değerini membranın hemen çıkış noktasından alıp ölçüm yaparsanız daha sağlıklı olur (şayet 6-7-8....20 filtreliyse) cihazınız. Tat olayı ise kişiden kişiye değişir buna bir şey diyemiyorum ama genelde asidik su olursa tta acı gibi olur ve boğaz kuruluğu yapar su içerken.
  • bay baykuş kullanıcısına yanıt

cihazınızda mineral filtresi vs. varsa bu filtreler tds i yükseltir, şu anda ölçümü musluktan değil membran filtresinin temiz su çıkışından alıp yapınız, ve burdanda suyu biraz boşa akıttıktan sonra numune alınız.burdaki değerin düşüklüğü önemlidir.

• @tersosmos & @ctnuyr Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Cihaz hakkında biraz bilgi vermek gerekirse; 10 aşamalı pompasız bir cihaz. Filtre sıralaması şöyle:

-Micro Sediment Filtre

-GAC Karbon Filtre

-CTO Karbon Filtre

-Membran Filtre

-Post Karbon Tatlandırıcı Filtre

-5'li Mineral Filtre

Membran sonrasından bir örnek alıp tekrar bir ölçüme götürmeye çalışacağım. Fakat şöyle de bir şey var mesajımı yazdıktan sonra yine hem içip hem doldur boşalt yapmaya devam ettiğimden ötürü suyun tadını sürekli kontrol etme fırsatım oldu. Tat konusunda bariz iyileşme var. Bu gördüğüm iyileşmeyi TDS sonucu da desteklerse o zaman çok güzel olacak tabii ki.

• arkadaslar bu ao smith daisy modeli az once olctum ve ph im pentair alkali filtreye ragmen 6.5

ilk taktiklarinda 7.5 idi.dusmus yine.

sizce sorun neydedir ? ne yapmam lazim?

gidip biocera alkali filtre taktirsam sorunum duzelir mi ?

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 7 Ağustos 2021; 22:6:20 >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Hocam pentair deki ph yukseltici mineral kalsit dir,bunun omru dusuk oluyor ve aslinda suda istedigimiz mineralleri tam saglamiyor.
    Pentairdeki baglanti seklide onemli.burda hizli baglanti olduysa yavas baglantiya gecirerek 7 ustune cikarabilirsiniz,buna ragmen 7 ustune cikmaz ise pentair yerine biocera eklerseniz uzun sure yuksek ph alirsiniz

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.