Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
873
Cevap
175
Favori
64.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
318 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet gerçekten herşey olması gerektiği gibi olsun deyince bu fiyatları buluyor. Hayırlı olsun güzel fiyat güzel ürün. Bakalım biz de x master var bir cihaz daha alacak gibiyim ama fiyatlar da an itibari ile zamlandı, nasip diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 7 Mart 2022; 21:39:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arıtma kullanmaya başlamamızın altıncı günü omnipure filtreler + filmtec membran + biocera aa alkali filtre ile;

Arıtma musluk çıkışı tds: 20
    Arıtma musluk çıkışı ph: 10.0
    Arıtılmamış musluk duyu tds: 158
    Arıtılmamış musluk suyu ph: 8.4

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • prok P kullanıcısına yanıt
    Arıtma suyu tds 20 olduğuna emin misiniz? Yetkili arkadaşlar daha iyi bilir lakin musluk çıkışı biocera ile 20 biraz düşük gibi.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Yaptığım ölçümler arasında en yükseği 20. 12-13 ile başladık arıtmayı taktığımız gün. Belki biraz daha artar zaman geçtikçe. Ama ideal aralık olarak okuduğum 50-150 araşığına gelir mi, 50’yi yakalr mı bilmiyorum.

Sizin normal şebeke değeri bile düşükmüş aslında, biraz zor gibi 50 üzeri. Membran ve biocera nın ömrü doldukça artacak ama o da sağlıklı bir artış olmayacak. Optimum değer konusunda tam sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım lakin en düşük 40 civarı olmasının faydalı olacağını forumdaki uzman kişilerden duydum. Dünya Sağlık örgütü 300 altında tds mükemmel diyor, türkiye de dediğiniz gibi 50-150 tds aralığı mükemmel aralıkta görünüyor.

En başta suyun değerlerine bakılarak şebekeniz deki suyun nesinden şikayetiniz var ise ona göre bir arıtma sistemi kurulabilirdi. Koku giderici, kireç önleyici tortu önleyici gibi bir sistemde bahsettiğiniz değerlere göre yeterli gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 11 Mart 2022; 22:10:57 >

Değerler iyi dostum, hayırlı olsun. Zamanla ph düşmeye başlar.

• pek bilgim yok su anda bu sistemi kurmak neye mal olur. kurulmus burdaki ile fiyati yakin urun var mi?

kurulumda cok zorlanirmiyiz? nasil yol izlemek mantikli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • papkide P kullanıcısına yanıt
    Kurmak ile hazır sistem almak arasında amelelik farkı oluyor, hangi firmadan alırsanız alın ücretsiz montajını yapar, bulunduğunuz il ya da ilçede bu işin yapan ustaya ulaşılıp servis sorunu çözülüyor. Kendin toplamaya kalkarsan maliyet benim gördüğüm daha fazla oluyor. En kötü aynı paraya gelse bile uğraşmaya değecek kadar bir fark yok.

• papkide P kullanıcısına yanıt

Dostum el becerin varsa benim şahsi tavsiyem kendin kurmandan yana. Kendin kurarsan maliyeti 1000-1500 lira aşağı çekersin.

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    Laf sokmak için söylemiyorum benim elimden gelir, kendim kurmak istiyorum bakıyorum bakıyorum en uygun yerlerden en uygun parçaları alıyorum yine aynı fiyatlara geliyor, siz nasıl 1000-1500 arası aşağı çekiyorsunuz? Tarif eder misiniz? Bizde yararlanalım.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Tank ve pompasız sistem kullanıyorum

direk akışmı kaç gbd lik membran kullandınız acaba?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

filmtec membran, basınc dusurucu de kullandım.

Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum
    Filtre seti membran ile birlikte bu fiyata nerede satılıyor acaba?

çok cılız akar su yalnız 75 gbd de, damacanaya filanmı doldurcaksınız.

3 4 ay önce royalgreen den almıstım

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

1,5 saatte bir damacana dolduruyorum, acelem yok dostum

Filtreler ve diğer parçaların güncel fiyatları ilettiğiniz görseldekinden farklı malesef.

damacanadan pet şişeden bıkan biri olarak bir daha dönemem için kafama silah tutmaları lazım Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum  bende ilerde cam tank yada direk akış denemeyi düşünüyordumda bakalım kısmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Mart 2022; 15:13:29 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.