o tadı biocera veriyor bence biocerayı çıkart bir kaç gün hissetçenmi. |
Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum (32. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Musluktan gelen su da da olmaz mıydı öyle olsa?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba hocam metal tadı genelde suyun asidik ya da bazik olmasından kaynaklanıyor. Daha doğrusu bazik olmasından, Biocera filtreyi en son aşamaya takın. Membrandan sonraki suyu tat filtresine verin ve aynı yerden tanka gönderin, tat filtresi çıkışını bioceraya girin ve biocera çıkışını da içme suyu musluğuna bu şekildeki bir kullanımda tat sorunu olmaz, ama hala tat sorunu varsa ilk kullanacağınız 1 bardak suyu boşa akıtıp öyle deneyin birde, bazen filtrelerde bekleyen su aşırı ph yüklü olabiliyor. Eğer hala aynı sorunu yaşıyorsaniz tat filtresini değiştirin düzelir.
Uzun süre cihazdan fazla su sirkülasyonu olmadığı zaman ise 1 tank suyu boşa akitmanizda fayda var.
@tersosmos merhaba hocam. Hocam şöyle bir şey düşünüyorum. Şebekeden gelen suyu membransız ve tanksız, ön filtreleme yapıp tatlandırıcı ile musluğa bağlamak istiyorum. Böyle kullanmak mümkünmü? Sizinde fikrinizi almak istedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii ki kullanabilirsiniz hocam, bu sayede tortusuz ve klorsuz su içmiş olursunuz, ama filtrelerinizi max 6 ayda bir değiştirin hijyenik olması açısından.
Merhaba. Hemen deniyorum. Evet ph 9.5 lerde geziyordu. Tat filtresi omnipure k2533 ss, daha bir aylık. Şimdilik bu kombinasyon ile deneyelim. Olmazsa yine de değiştirip denemeye hazırım. Çok teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 20 Mart 2022; 12:48:51 >
Bir şey daha sormak istiyorum, daha önceki sayfada uzun süre kullanılmayacak ise bioceranın ürettiği hidrojeni atmak için bir aparattan bahsetmiştiniz. Bu apart hakkında bilgi verir misiniz?
Basınç koruyucu bir valf o hocam, şöyle valf belli bir basınca ayarlı örnek 7 bara ayarlı filtre içindeki basınç 7 bara geldiğinde valf kendini açıyor ve basıncı gidere boşaltıyor. Şuan sitelerde satışı yok ama eklenir zamanla. Genelde tanklı cihazlarda kullanılmıyor pek ama Biocera patlamaya karşı kullanılmasını tavsiye ediyor.
Peki hocam bunun için nasıl bir sistem kurayım, housinglimi yoksa inline filtrelerle mi yapayım tavsiyeniz ne olur. Birde malzeme siparişi vereceğim bana hangi malzemeler gerekecek. Mesela çekvalf, shutoff yada basınç düşürücü parçalara ihtiyacım olacakmı.
Sana hiçbirsey gerekli değil neredeyse. Gerekli malzemeler şunlar.
1 adet mini küresel vana 1/4
1 adet 3/8" hatalma uzatması
2-3 metre kadar hortum
1 adet sediment filtre
1 adet karbon filtre
1 adet post ( ama buna gerek yok zaten 1 adet karbon kullanıyorsun sana 2 filtreli bir sistem yeterli)
1 adet arıtma musluğu
Filtreler inline filtre alman daha iyi olur komple dış gövdesi ile değişim yapmış olursun.
Filtreleri birleştirmek için 2 adet 2.5inc çiftli clips,
2 adet 2.5 inc tekli clips
Filtre giriş çıkışları için filtreyi alacağın yerden filtrenin bağlantı girişlerine göre 4 adet 1/4" dirsek alman gerekli.
Hepsi bu kadar hocam.
Arıtma musluğu kullanmayacağım ben eski kullandığım musluğa takacağım dersen normal arıtma filtreleri o akışa yeterli gelmez bu yüzden arıtma musluğu kullanman daha masrafsız, diğer şekilde filtre ebatlarıni büyütmek zorunda kalırsın buda daha yüksek filtre maliyeti demektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Baktım baktım bende böyle birşey görememiştim, elinize geçerse ya da haberiniz olunca bizi de bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim hocam. Son olarak bu ürünleri temin edebileceğim güvenilir bir yer varmı.
Atık suyu bidona dolduruyorum, atık suyu ayrı bir çeşme ile günlük işlerde mutfakta kullanmak istiyorum. Gerekirse arıtma musluğundan ayrı bir musluk daha takarım. O Musluğu açınca atık sudan su gelmesi için pompa dışında hangi parçalar lazım? Çalışma sistemi Aynı arıtma mantığında olacak, 2. Musluğu açınca pompa atık sudakı suyu tezgaha verecek, kapatınca pompa kapanacak. Pompa dışında selenoid valf mı gerek? Ya da başka ne lazım olur bunun için?
Sırasıyla karbon, katyon reçine ve 1 micron spundan geçen suyun TDS değerinde hiçbir değişme olmuyor. Bu normal midir? Ultra saf su cihazında ön filtreleme olarak kullanıyoruz. Giriş 300 ppm, çıkış 300 ppm. Hiçbir fark yok. Zamanla düşer mi yoksa filtre değişikliği yapmamız mı gerekir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 20 Mart 2022; 15:14:54 > -
tds membrandan gectikten sonra duser
Sırasıyla
Sediment
Carbon
Mixbet reçine olmalı
(Katyonik değil)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bina girişi için Bu şekilde sistem kursak etkili olur mu ? Etkili olması için saydığınız bu üç filtrenin hangi markalara ait olması gerekir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 21 Mart 2022; 0:14:55 >
Merhaba,
Satan firma mixbed reçine çok çabuk ölür o yüzden katyon koyduk dedi. Sıralamayı da bu şekilde belirtti. Ben de sediment en önde olur diye biliyordum fakat belli ki adamlar konuya çok hakim değil.
Aslında cihazın içinde de membran ve mixbed var bildiğim kadarıyla. Ultra saf su üretiyor çünkü. Biz girişe mixbed koysak ömrünü bir hayli uzatacağız gibi gözüküyor.
Teşekkürler.
-
Malesef membran kullanamıyorum ön arıtma için çünkü cihazın içinde de membran var. Yüksek basınçlı girmesi gerekiyor.
-
Mixbet reçine suyun iletkenliğini düşürmek için kullanılır ömrü bitince değiştirilir
Katyonik reçine suyun sertliğini düşürmek için kullanılır tuzlu su ile yıkanmalıdır
İki reçine elma ile armut kadar farklıdır
Birbirlerine muadil değillerdir
Reçineye su gelmeden önce bir tortu filtresinden geçerse reçinenin tortu ile dolması engellenmiş olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X