Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
873
Cevap
175
Favori
64.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
318 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güncel fiyattan sistem kursan dahi her türlü kardasın dostum. Güncel damacana fiyatları gün geçtikçe giderek artıyor.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

tank sistemlerin içi zamanla yosun tutabiliyor, tank değiştirmekte ayrıca maliyet. plastik damacana yerine cam damacana doldurabilirsin

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt

doldurmak boşaltmak zoruma gelir artık o dönemi çileyi kapayalı 4 sene oldu,tercihim direk musluktan akmalı Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum 

Böyle bile şu an bin lira ucuza gelir ama bunu en başta söyleseydin, beni heyecanlandırdın

Tank kendin alsan 450-650 arası yük biner, satıcıdan tank istemiyorum desen 350-300 civarında fiyat düşer. Ona gelişi farklı çünkü. Aynı şekilde pompa da Tayvan malı headon dersen 700-800 india malı olsun dersen 350-550 arası fiyat biner. Üç dört ay öncesi ile şu an arasında malesef rahat bin TL fark eder. Bu arada cam damacana kullanıyorsunuz diye düşünüyorum. Kaç litrelik cam damacana kullanıyorsunuz? Damacanada kaç gün kalıyor su? İki günde bir damacana bitiren siz miydiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 13 Mart 2022; 16:12:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Ben geçen hafta itibariyle hazır toplanmış sistem alıp kullanmaya başladım. Aldığım gün damacanaya zam geldi, 2 gün sonra da arıtma sisteminin fiyatı arttı. Bugün alsan yarın kârdasın denecek zamanlar yaşıyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

2 gunde bir plastik damacana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene sonrasi icin 1 set alip saklamayi dusunuyorum

Aklımdan geçmedi değil ama 2 yıl sonrası şu an plan yapmak için çok belirsiz. Plastiği alıp 2 yıl bekletmek ve sonrasında 2 yıl kullanmak, bir de 2 yıl sonra alım gücümün maliyete oranı ne olur kestiremediğim için almadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • prok P kullanıcısına yanıt

havalı poşet içerisinde gönderiyorlar, sorun olacagını düşünmüyorum

Hocam sizin su faturası ne kadar geliyor?

• Merhaba, markayı tam hatırlayamadım ama nsf onayı olan bir marka ters osmoz yok sanırım çünkü atık su yok, olduğu gibi filtre edip depoya gönderiyor. Ters osmoz olanda filte yıkanıyor birkaç ay filtre daha uzun gidiyor, bu sistemde ise daha sık değiştirmek gerekiyor dediler, rainwater olabilir, ters ozmos olmadan su arıtmanın bir zararı var mı atık su gerçekten rahatsız ediyor beni. Görüş bildirebilirsiniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Aynen hocam, ama tanka giden bağlantıyı da değiştiriyoruz T'yi en son çıkışa yani Biocera çıksına alıyoruz. Bu bağlantı şeklinde ne oluyor su tüm membran sonu filtrelerden yavaş akımda geçiyor ve tanka depo ediliyor. Siz musluğu açtığınızda tankta ki su direkt musluğa geliyor.

*Not: Biocera'lı yavaş akım bağlantılarda cihazdan 3 gün hiç su almazsanız depo edilen suyun boşaltılmasını tavsiye ederim.

**Not: Biocera kullanılan arıtma cihazlarında 3 gün hiç kullanmazsaniz arıtma cihazını, Biocera'nın ürettiği hidrojen gazı yüzünden arıtma cihazınız bir yerden patlama yaparak evinizi su basabilir. %100 olur diye bir kaide yok ama patlama riski %10 dır. Bunu önlemek için basınç boşaltıcı aparatlar vardır. Aslında bundan da kullanmak gerekiyor. Normalde tank bu basıncı emiyor ama yinede %10luk bir risk var. Bu durum tank kullanılmayan arıtma cihazları için risk %80 dir.
    Düzeni bu hale getirdim, ben farkı içerken anlamasam da suyun tadını eşim daha çok beğendi. Tavsiye için teşekkürler.

• Purefer sediment filtre nasıldır? Açık sistem de birinci aşama için 1 mikron mu daha doğru bir tercih olur 5 mikron mu?

sendeki olan dünyanın en iyi sedimenti purefer yanından bile geçemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Mart 2022; 0:7:38 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Yedek olarak almayı düşüyordum üçlüsü neredeyse purtrex px05 fiyatına, üçlüsünü alsam bir sene sonra dörder ay aralıkla değişim yaparım diye araştırıp soruşturuyorum.

• Partir kullanıcısına yanıt
    Ters ozmozis olmayan sistemi bilmiyorum ama ters ozmozlu sistemde en az atık suyu tanksız ve selenoid valfli pompalı sistemde alırsın diye okuyorum. Arıtma suyun biraz yavaş akar ama en taze suyu böyle alıyorsun. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.

pH değerini ölçtün mü ? Ph değeri yavaş akımda daha çok yükselir.

Eve uğrayamıyorum bu aralar, iş yerindeki yoğunluktan dolayı. İlk fırsatta bakarım.

• Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum

Arkadaşlar tank 2020 üretimi daha 15 gündür kullanıyoruz lakin, tank ta bekleyen suda metal tadı var resmen. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Tankı temizlesem faydası olur mu? Yoksa bu tankın kendisi ile alakalı bir durum, tüm tanklarda böyle mi?

Ph 9.5 tds 60 larda, şebeke tds 440 ölçüyor şu an.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.