Şimdi Ara

su borusuna türbin takarak elektrik üretmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar nette gezinirken karşıma böyle birşey çıktı ve aklımda şimşekler çaktı. ben bu sistemi köyümün her daim akan içme veya sulama suyu şebekesine taksam sizce bu işten kazançlı çıkarmıyım?

http://www.zamazing.org/yazi/su-borusunda-turbin

• köyünüzde küçük akarsu varsa bu işten anlayan birisine keşif yaptırın.olmayacak birşey değil.
    TV de görmüştüm.köylerinde devamlı akan suya kurmuşlar kullanıyorlar.önce keşif yaptırın.
    getirisine bir baktırın.
  • eloko köyümüzde küçük akarsu var ama hem uzakta hemde yapmaya kalkışsam masraflı bir işe döneceğini düşünüyorum...
    lakin hemen evimizin bahçesinden geçen ve devamlı akan hem içme suyu şebekesi hemde sulama suyu şebekesi var. ben buna kaçak elektrik kullananlar misali bir kanca atsam nasıl olur diye düşünüyorum.
  • Bir yerlerde,bir şekilde elde edilmiş,depolanmış potansiyel enerji varsa uygun yöntemlere yararlanılabilir.
    Şebekede yeterli basıncı elde edebilmek (boru sürtünmelerini ve su seviyesini belirli yüksekliğe çıkarmak) için,pompalanan su belediyesporun enerjisini size taşır.
    Bu tip türbinlerde giriş çıkış arasında potansiyel fark olmalı.Su akıyorsa var demektir.
    Sizin sistemin ürettiği enerji kullanıldıkca sistem yüke biner ve girişteki su daki enerji kullanılmış olur.
    Sistemin sonrasında enerji gerekiyorsa iş kötü.
    Bu durumda cihaz siparişi verirken bir kaç keleş ve lav da ısmarlamak lazım.Genelde senin yapmayı planladığın şeye karşı köylerde tepki şiddetli ve hızlı olur ve genelde jandarma gelmeden kalabalık lehinde biter.
    Bir adet tepeye iki adette omuzlarına paratoner takıp ayakkabılarına bir kablo ile bağlarsan zararı olabilecek elektrik deşarjlarından korunabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 12 Aralık 2006; 22:25:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: musallim

Bir yerlerde,bir şekilde elde edilmiş,depolanmış potansiyel enerji varsa uygun yöntemlere yararlanılabilir.
    Şebekede yeterli basıncı elde edebilmek (boru sürtünmelerini ve su seviyesini belirli yüksekliğe çıkarmak) için,pompalanan su belediyesporun enerjisini size taşır.
    Bu tip türbinlerde giriş çıkış arasında potansiyel fark olmalı.Su akıyorsa var demektir.
    Sizin sistemin ürettiği enerji kullanıldıkca sistem yüke biner ve girişteki su daki enerji kullanılmış olur.
    Sistemin sonrasında enerji gerekiyorsa iş kötü.
    Bu durumda cihaz siparişi verirken bir kaç keleş ve lav da ısmarlamak lazım.Genelde senin yapmayı planladığın şeye karşı köylerde tepki şiddetli ve hızlı olur ve genelde jandarma gelmeden kalabalık lehinde biter.
    Bir adet tepeye iki adette omuzlarına paratoner takıp ayakkabılarına bir kablo ile bağlarsan zararı olabilecek elektrik deşarjlarından korunabilirsin.

arkadaşım hem çok bilgilendirici hemde edebi bir eser olmuş ellerine sağlık....

gerçekten diyorum bu sistemi uygulama şansım olamaz mı?

• Teknik olarak mümkün olduğu baş taraftan anlaşılıyor.
  • KARDEŞ AYNI ŞEYİ DÜŞÜNDÜM.YAPMAYIDA DÜŞÜNÜYORUM.YALNIZ MALİYETLİ OLDUGU İÇİN ŞUAN YAPMA DURUMUM YOK AMA YAPACAGIM KARDEŞ.12 VOLT ÜRETİM 22O YÜKSELTECEM.KARDEŞ BU SİSTEMI COK İYİ DÜŞÜN OLACAGINI GÖRÜRSÜN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bi arkadas başlık acmıştı bu konuda epey bı yazdık çizdik kimdi o arkadas ya onun da evi musaitti boyle bı sıstem için ...

yaptıktan sonra neden olmasın su varsa kullan su akar Türk bakar demesinler...
  • benim aklıma kombi suyuna türbin takmaktı ama babam izin vermedi
  • Son yillarda ortaya cikan Micro Turbine adi verilen turbinler yardimiyla, egimli arazilerde kurulmus evlerde bu yontemle 1 ila 3kw elde etmek mumkun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnylmz

benim aklıma kombi suyuna türbin takmaktı ama babam izin vermedi

aslında kombilerin su devirdayim motorları cok güzel genel de wilo ama 1/2" borudan geçen su ile ne kadar güç elde edilebilir ki yukarda verilen bağlantıya bi baktım 1.500$ dan bahsediliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.