Şimdi Ara

şu cümleleri tamamlayabilecek babayiğit aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • I want to ........ ......... a lot of things that I've learned from my father to my children

Th mob tried to ........ ......... the old building at the corner last night.Fortunately,the firefighters came and the building was rescude

In the summer olympics this summer in london,almost 30 turkish athletes will ............. ...............

arkadaşlar bu boşluklara preposition gelecek. kullanabileceğiniz preposition ların sadece tek parçası verilmis en uygununu bulup yerleştirmek gerekiyo şimdi onları yazayım : carry , get , look , stop , write , burn , take, give pass , stick

• The mob tried to burn the old building at the corner last night.Fortunately, the firefighters came and the building was rescued. (Çete dün gece köşedeki eski binayı yakmaya çalıştı.Neyse ki, itfaiyeciler geldi ve bina kurtarıldı.)

I want to carry a lot of things that I've learned from my father to my children. (Babamdan öğrendiğim bir çok şeyi çocuklarıma taşımak istiyorum.)

O son cümleninde bir devamı olmalı, aşağıdaki fiilerin hangisi olursa olsun pek bir garip kaçıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

The mob tried to burn the old building at the corner last night.Fortunately, the firefighters came and the building was rescued. (Çete dün gece köşedeki eski binayı yakmaya çalıştı.Neyse ki, itfaiyeciler geldi ve bina kurtarıldı.)

I want to carry a lot of things that I've learned from my father to my children. (Babamdan öğrendiğim bir çok şeyi çocuklarıma taşımak istiyorum.)

O son cümleninde bir devamı olmalı, aşağıdaki fiilerin hangisi olursa olsun pek bir garip kaçıyor.

ilgin için teeşekkür ederim ama o fiillerin sonuna ekler gelmesi gerekiyo.bendeki örneği yazayım :It was so cold so I had to put on my coat mesela bucümlede sade bize put u vermiş on u kendimiz bulmamız gerekiyo.anlatabildim mi bilemiyorum

• O zaman ikinci cümle olsa olsa "Burn down" olur o zaman.Zaten anlamlarıda aynı gibi Burn = Yakmak, Burn Down = Yakıp kül etmek.

Birinci cümle için verdiğin kelimelere gelen tüm edatlara göre değişen anlamlarına baktım ama o cümleye gidecek bir anlam bulamadım.

Üçüncü cümle için ise, get on with olabilir = ilerlemek anlamında.Ama sonuna nesne lazım? Stick up for var = savunmak anlamında ama yine sonuna nesne lazım.

Yani şimdi hocan sadece o kelimeleri verdi ve yanına cümleyle mantıklı bir anlam çıkaracak edat bulmanı istiyor yani doğru anladım heralde.
  • In the summer olympics this summer in london,almost 30 turkish athletes will take part
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

O zaman ikinci cümle olsa olsa "Burn down" olur o zaman.Zaten anlamlarıda aynı gibi Burn = Yakmak, Burn Down = Yakıp kül etmek.

Birinci cümle için verdiğin kelimelere gelen tüm edatlara göre değişen anlamlarına baktım ama o cümleye gidecek bir anlam bulamadım.

Üçüncü cümle için ise, get on with olabilir = ilerlemek anlamında.Ama sonuna nesne lazım? Stick up for var = savunmak anlamında ama yine sonuna nesne lazım.

Yani şimdi hocan sadece o kelimeleri verdi ve yanına cümleyle mantıklı bir anlam çıkaracak edat bulmanı istiyor yani doğru anladım heralde.

evet aynen öyle kardeşim.yardımın için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: RoachTr19o5

In the summer olympics this summer in london,almost 30 turkish athletes will take part

teşekkürler kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.