Şimdi Ara

Su Eksiltme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün 120 km/h sabit hızla giderken motor ısısı çok yüksek hızınızı düşürün uyarısı aldım. Gideceğim yere ulaştım. Motor soğuyuncada soğutma suyuna bir bakayım dedim. Bitmiş tamamen nerderyse. 3 litreye yakın su ekledim. havasını falan alınca max seviyesine geri getirdim. Ancak can sıkıcı bir durum.

Araştırdığımda birkaç bilgi buldum. Turbo oringlerinden su kaçırdığını ve termostatın güncel bir termostatla değişimi ile sorun çözülmüş.

Termostat fiyatları 500-600 gibi bir meblağ. Önce oringlerle bi deneme yapmak daha mantıklı gibi. Sizlerinde fikri varsa öğrenmek isterim açıkçası.

• Hocam önce bu su nereye gidiyor onu bulmak lazım motor contası olabilir su alttan akıp gidiyorsa devirdaim borularından birisi olabilir vs vs bu arada suyun motor yağına karışıp karışmadığını kontrol ettiniz mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • termostat bile okadar pahalı nasıl bi arabaymış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

Hocam önce bu su nereye gidiyor onu bulmak lazım motor contası olabilir su alttan akıp gidiyorsa devirdaim borularından birisi olabilir vs vs bu arada suyun motor yağına karışıp karışmadığını kontrol ettiniz mi
    Çubuktan baktım ancak kıvamından pek anlayamadım. Cumartesi günü götüreceğim aracı. Başka anlama yöntemi var mıdır karışıp karışmadığına dair.

Aracı kaldırıp baktım ancak hiçbir yerinde bi sızıntı akıntı göremedim malesef. Sadece turboya giren metal boruların üst kısımlarında böyle su sıcak zemine damlayınca cıs eder bi iz bırakır ya öyle izler oluşmuş. Oraları güzelce bezle temizledim birdaha test edip bakacağım yine olacak mı diye.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-bmw-f20-f30-komple-termostat-orjinal-oem-11537600584-437059092/detay.

Çıkma bakmayıda düşünüyorum ancak ne kadar daha ucuz olur bilmiyorum. Yan sanayi falan kullanıp başımı ağrıtmak istemem açıkçası.
  • Su eksiltme çok göreceli bir sıkıntı;ilk bakışta sağlam görünen ama genleştikten sonra kaçıran hortumdan,işlevini yitiren muhafaza kapağından,çatlayan motor bloğuna kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip sorunlar silsilesi diyebiliriz.

Termostat ile su eksiltme arasında direkt bir ilişki yok,termostat arızası motoru ideal sıcaklığa kavuşturmaz ve stabil sıcaklıkta çalışmasını sağlayamaz ve yakıt sarfiyatına etki eder.Sizin su eksiltme sorunu tespiti akabinde devirdaim değişiminiz makbuldur.

En iyisi güvenilir bir yerde aracı lifte çıkarın ve hararet 70-90 arası iken gözlem yapın.Mal kendini belli eder zaten.
  • Benim araç'tada su eksiltme var bayağıdır tamamlaya tamamlaya devam ediyorum ayrıca çabucak ısınıyor ve fan açıyor.Ama normal hareret seviyesinide geçmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracımda Su Eksiltme Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Buji de Su Toplanması Sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Astra J Su Eksiltme Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • faho kullanıcısına yanıt
    @faho Anladım. Teşekkürler.

@TheRummer

Ben su sıcaklığınıda göremiyorum işin saçma kısmı. Benim göstergede yağ sıcaklığı var su yok. Hararet yapsa bişi yapsa duman çıkana kadar haberimiz yok. Yağ sıcaklığıda 115-120 arası falan oluyor.
  • Silindir kapak contasinda yanmis olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

@faho Anladım. Teşekkürler.

@TheRummer

Ben su sıcaklığınıda göremiyorum işin saçma kısmı. Benim göstergede yağ sıcaklığı var su yok. Hararet yapsa bişi yapsa duman çıkana kadar haberimiz yok. Yağ sıcaklığıda 115-120 arası falan oluyor.
    OBD ile bağlanırsanız(gittiğiniz serviste vardır) su sıcaklığını görebilirsiniz.
  • Su kaçak önleyici sıvılar var, benim aracta çok az eksiltme vardı kesti. Su yağa karışıyorsa yatak sardirabilir cok dikkatli kullan. Termostat kolay bozulmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0111

Su kaçak önleyici sıvılar var, benim aracta çok az eksiltme vardı kesti. Su yağa karışıyorsa yatak sardirabilir cok dikkatli kullan. Termostat kolay bozulmaz.
    http://www.liquimolyturkey.com/radyator-sizinti-onleyici-150-ml-3330

Su Eksiltme Sorunu

15-20 km trafikte giden araç parkettikten sonra böyle işiyordu

liqui moly tamamen düzeltti

arabamda yedekte 2 adet daha taşıyorum

• Bi önceki aracımda su eksiltme vardı sorun basit bi yerden çıktı. Su deposunda çatlak varmış depoyu değiştirdim 50 liraya hallettim.

• Konuyu editleyip bitireyim internetten araştıracak arkadaşlara bilgi olsun.

Turbonun metal borularının oraya bir göz gezdirin su izlerini göreceksiniz. Turbonun su oringleri ısı sebebiyle zamanla yırtılıyor. Su ve yağ kaçağı na sebep oluyor bu. Oringelerin maliyeti 15 lira oem. 2 tane oring değişimiyle sorun çözülüyor. 50 lirada işçilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

Silindir kapak contasinda yanmis olabilir
    Benim aracın yanmış 2007 civic.Bugün bıraktım ustaya 1.500 2.000 arası tutar heralde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.