Şimdi Ara

Şu mefta kalkar mı, gömelim mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vestelin bir zamanlar çıkardığı yan ürünü Inno-Hit diye bir marka. Bolca karlama ve renklerde bulanma, parlama ortaya çıktı. Görüntüsü resimlerdeki gibi. Epeyce eski olduğu için atmayı düşündüm ama, az-çok elim havya tutar, sizlerin yardımıyla belki ömrünü acıkın daha uzatırız dedim. Web den araştırdığım kadarıyla t-con gibi geldi bana ama emin değilim. Arızası ne olabilir, neresiyle oynamalıyım, fikirlerinizi bekliyorum. Bunun şimdi malzemesini bulmakta dert olur, olmadı gömeyim gitsin mi:)

• Bunlar da kartların görüntüsü

Şu mefta kalkar mı, gömelim mi? Şu mefta kalkar mı, gömelim mi? Şu mefta kalkar mı, gömelim mi?

• Basit bir arızadır boşuna kart vs değiştirmeye kalkmayınız.

LVDS kablosunu yerinden sökün (İki taraflı)

size aşağıya paylaştığım resimde siyah ok işaretli olan kısmı LVDS abakart tarafıdır, Kırmızı okların arasından giden hat ise (Besleme kartını sökmeniz gerekir) LVDS panel tarafıdır. Bu kabloyu yerinden sökün. Eğer sıcak silikon kullanılmış ise mutlaka öncesinde hafif tiner teması ve sonrasında 2-3 dakika bekleyin zira 1-kablo yeterince hassastır 2- zaman ve sıcak etkisi ile bu hassasiyet en üst düzeydedir şu an. kabloyu yerinden çıkarttıktan sonra bu sefer mümkünü var ise saf alkol, yok ise kolonya ve eski bir diş fırçası ile soketi iki taraflı temizleyin. Bu işlem sonrası soketlerin yuvalarını da aynı şekilde temizleyin. En son tüm temizleme işlemi yaptığınız noktaları fön makinesi ile kurutun.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Basit bir arızadır boşuna kart vs değiştirmeye kalkmayınız.

LVDS kablosunu yerinden sökün (İki taraflı)

size aşağıya paylaştığım resimde siyah ok işaretli olan kısmı LVDS abakart tarafıdır, Kırmızı okların arasından giden hat ise (Besleme kartını sökmeniz gerekir) LVDS panel tarafıdır. Bu kabloyu yerinden sökün. Eğer sıcak silikon kullanılmış ise mutlaka öncesinde hafif tiner teması ve sonrasında 2-3 dakika bekleyin zira 1-kablo yeterince hassastır 2- zaman ve sıcak etkisi ile bu hassasiyet en üst düzeydedir şu an. kabloyu yerinden çıkarttıktan sonra bu sefer mümkünü var ise saf alkol, yok ise kolonya ve eski bir diş fırçası ile soketi iki taraflı temizleyin. Bu işlem sonrası soketlerin yuvalarını da aynı şekilde temizleyin. En son tüm temizleme işlemi yaptığınız noktaları fön makinesi ile kurutun.

Geçmiş olsun.

Vaay, hem bu kadar hızlı cevap, hem de çözümlü bir cevap. Sevindirdiniz beni, çok teşekkür ediyorum. Hemen girişeceğim işe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stentli -- 3 Mart 2017; 18:21:1 >

• Üstadım kablonun bir ucunu söktüm, diğer uçtanda saç kurutma makinesiyle kolayca silikonu temizledim ama, siz hassaslaşmıştır dediğiniz için kablonun bu ucunu çıkarmaya tırstım. Zira mekanizmasını bilemedim, çekince gelir mi, bir kilit sistemi var mı, çözemedim. Ne dersiniz, nasıl yapayım?
  • Tamamdır üstad, söktüm:)
  • stentli S kullanıcısına yanıt
    Asıl önemli kısmı orası zaten hocam. İki kenarından içe doğru bastırmanız gereken yan kilitleri var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Asıl önemli kısmı orası zaten hocam. İki kenarından içe doğru bastırmanız gereken yan kilitleri var

Evet öyleymiş, youtube da epey aradım sonunda bir sökeni buldum:) Teşekkür.
  • Maalesef düzelmedi be üstadım, bizim cihaz aynı.
  • Bu gün tamirciye götürdüm, panel arızası dedi, orda gömdük rahmetliyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.