Şimdi Ara

su sebili nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evde damacana kullanıyorum. her defasında elle sürahiyi doldurmak yada el pommpasıyla doldurmak zahmetli oluyor. resimdekine benzer bir sebil yapmak istiyorum. sıcak-soğuk su üretmeye gerek yok sadece suyu musluktan bardağa sürahiye aktaracak basit bir sistem yapmak istiyorum. kasayı bir şekilde tasarlayabilirim diye düşünüyorum ancak kasa tasarımları önerilerine de ihtiyacım var :)) resimdeki ürün siemens'in ve 850 tl. ben basit bir şekilde nasıl yaparım nelere ihtiyacım var?
    Herkese iyi forumlar...
    su sebili nasıl yapılır?

• damacana üstüne takılan elektrikli pompalar var. Ayrıca su sebillerinde baş aşşağı konuyor. Baş aşşağı olursa pompalamaya gerek yok.
    Minik basit bir pompayla suyu basabilirsiniz. AMa musluğunuz kapalı iken pompa çalışırsa musluk tesisatının pompa basıncını kaldırabilmesi lazım. Yani pompanın çalışmasını musluğun açılmasından sonraya denk getirmeniz lazım. Ya musluğu kapatmazsınız direk pompa çalışınca su akar ve pompa durunca da boruda kalan son su bitince akış durur.
    Yani pompaya yük binmemesi için musluğun açılmasından sonra pompanın çalışması önemli. Santrifüj pompada çok önemli değil ama pistonlu pompada çok önemli. Siz musluğa switch takarsınız, musluğa biraz basınca pompa çalışır ama musluk henüz açılmamıştır. Bunu engellemeniz lazım.
    Diğer taraftan musluğu kapattığınız anda belki musluk switchi vb hemen pompa elektriğini keser ama pompanın yavaşlayıp durması enerjisinin kesilmesinden kısa süre sonradır.Yani musluk kapanırken de tesisatın basınç görme tehlikesi var. Siz musluğu kapatırsınız ama pompanın dururken bastığı su tesisata vurur.

Tesisatınız dayanıklı olursa sorun değil ama diğer türlü modifiye edilmeli çalışma şekli. Ya da musluksuz direk suyu basın.
    Kasalı masalı bi şey olucaksa, pleksiglass polikarbon düşünülebilir. Pleksiyi yapıştıran kloroform diye de bişey var. Ama yükü çekecek kısımları için mukavemet elemanı lazım. Alüminyum boru ve ya profilden iskeletini yapıp, pleksi ile duvarlarını öretebilirsiniz. Pleksi şeffaf olduğundan başka bir görüntü katacaktır.

• Sizin için en mantiklisi karafetva'nin dediği gibi. Damacanayi baş aşağı kullanmak.

Pompaya falan gerek kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arıtıcılı sebil kullansanız artıcı normalde çeşmeye giden ince hortumuna bir t atıp sebile bir bir hortum çekilse hiç damacana kullanmadan direk oradan gelse. Tabi sebillerde bu sistem var mı bilmiyorum.ama bu su içilebilen buz dolaplarında arıtıcı girişini görmüştüm
  • https://www.aritmapark.com/urun/aritmali-sebilsu-aritmali-sebilsu-aritma-sebili/
    uygun fiyatlı.LG filtreli arıtmalı sebil. kullanabilirsiniz.tabi arıtma düşünürseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.