Arkadaşlar selamlar, İzmir merkezde güzel bir projeye denk geldim. Sürekli görüyordum sağda solda bu şirketin inşaat projelerini. Güzel bir site dikiyorlar son 5-6 ayı kalmış. Önünden geçiyordum son 2 senedir zaten. Bugün bir merak ettim fiyatlarına baktım. Gerçe fiyatlar güncel mi bilmiyorum 15 Haziranda yazılmış. 1+1 dairelerin en ucuzu 1.379 milyon dan başlıyor, 2+1 dairelerin en ucuzu 2.1 milyon civarı başlıyor. M2'sine göre artıyor tabi. Bekarım aile yanı kalıyorum (yaş 25 oldu bu ay). Tek başıma eve çıkma planım vardı uzun zamandır. Proje detayında 1 milyon TL'ye 60 ay faizsiz kredi gibi ibareler mevcut. Bu mümkün oluyor mu? Daha önce hiç ev kredisi araştırmadığım için bilmiyorum. Arabam var onu 400 civarına satabilirim. O halde kalanını faizsiz kredi kapsamında kullanabilir miyim düz mantık? Aylık ödemesi 15 bin tl civarına geliyor. Zaten teslim 2024 olduğu için o dönemdeki maaşımın küçük bir kısmına tekabül edecek muhtemelen. Rahatça yerleşip oturabilirim. Bütçem sadece 1+1'in en ucuz olanına yetiyor. O da yaklaşık Brüt 60 m2 civarı (net 43). Balkonu 9 m2. Ben tasarımı beğendim gayet yeterli gibi. Muhtemelen böyle bir evi evli barklı aileye satamazlar. Bizim gibi bekar genç insanlar bulmaları lazım diye düşündüm? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 1 Ağustos 2023; 17:14:18 > |
Bildirim