Şimdi Ara

Su Soruna Bi el Atın Ciddi Bir sorun Ltfn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Aradaş bu foruma ilk mesajım herkese Selamlar .Umarım bu sorunu çözebiliriz.
    makinemde win 2000 ve 98se kurulu fakat ikisindede birtakım sorunlar oluyor 2000 açılırken "bilgisayar ilk açılırken ve 30 dk boyunca her resette sonra" şu mesajla karşılaşıyorum bu hata mesajlarından sadece biri Bu sistemde ACPI Bios Acpı belirtimiyle tam olarak uyumlu değildir. Metin Mod kur sırasında Acpı Modunu Kapata bilirsin Bunu yapmak için depolama sürücüleri yüklenmek sorulduğunda F7 tuşuna basın sistem F7 tuşuna basıldığını sormayacak sesiz olarak ACPI yi devre dışı bırakacak yüklemye devam edecek. Her zaman bu karşıma çıkıyor ACPI nedir ne işe yarar ve nasıl devre dışı bırakabilirim?
    birde napım ne edip windowsu açıyorum daha sonra kendinen resetlenmeler mavi ekranlar felan çıkıyor 98 de ise explorer çoğu zaman yanıt vermiyor resetlenme yada mavi ekran çıkıyor hardiske format attım tekrar yükledim ekran kartı modem ram cd-rom herşeyi çıkartıp denedim yine olmadı biosu update etmeye çalıştım bi update oldu diyor ama bios tarihi yine aynı tarih hiçbir değişiklik olmuyor sizce Sorun neyden kaynaklana bilir ?
    bence
    1) anakarttan Markası : VIA Apollo Pro/133/133A PCI Chipset
    2) hardisk kablosundan cd romunkiyle değiştirdiğimde biraz hızlanmıştı makine
    3) hdd den hardisk yeni 40 gb 7200 seagate
    4) işlemciden hiç sanmıyorum işlemcim p3 450 oda yeni ikinci el ama)
    lütfenşu soruma bi çözüm bulun 2 aydan beri böle naptıysam düzeltemedim
    bu mesajı yazarken dahi 3 kere resetlendi(m)

• ACPI (Gelişmiş Yapılandırma ve Güç Yönetimi Arayüzü (Advanced Configuration and Power Management Interface)) windowsun gelişmiş güç seçeneklerini içerir. Bios bunu desteklemiyorsa veya bunun için update yapılmadıysa böyle sorunlar yaşanabilir. Bence sen biosun nasıl update edileceği ile ilgili mesajlara bir bak...
  • Bu arada hoş geldin :)
  • hoş bulduk :)
    yaw bios un son update ini indirdim makineyi yeniden başlattım msdos komut sisteminde başlat dedim awdflash ı çalıştırdım gerekli dosyayı yazdım aşağıda beyaz birşey dolmaya başladı sonra f1 reset f2 quit gibi bişi dedi reset dedim yeniden başladı ama hiç bir şey değişmedi herşey yine aynı. fakat bunu yaparken başlangıç disketi kullanmadım kullanmam gerekirmi ?
    bu arada cevabın için çok sağol
  • yeniden başlatırken gerçek dos modu kullanmalısın. Yani bir açılış disketi ile başlatmalı ve o programları da bu disket içinden çalıştırmalısın.
  • temiz bir disketi sistem disketi yap ve flash programıyla birlikte bios dosyasını diskete kopyala,sonra pc yi bu disketle başlat a: ya düşünce awdflash yazıp programı başlat bios dosyasını uzantısıyla beraber yaz(örn: bd_74bu.bin yada rom gibi)gerisi zaten yazdığın gibi.dikkat et elektrikler kesilmesin:)
    kolay gelsin.
  • http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=18881

bunu oku ve biosun anakartın için uygun olduğundan emin ol. Yanlış bir yükleme ile kartı koltuğunun altına alıp getiren çok oldu :)

Bir unutmadan, elektrikler kesilir de yükleme yarım kalırsa da akıbetin aynı olur :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • civil sağolasın şimdi deniyecem eğerki olursa dile benden ne dilersen :) ama olmassa hele bide elektrik kesilirse benden çekeceğin var :P gerçek ten çok sağol gergozen sende sağol link için fazla arama yapamadığım için başlık açtım eğerki buda olmassa sorun başka neyden olabilirki ? gerçi birazdan tekrar cevap yazacağım ...
  • şaka olduğunun farkındayım ama ben yinede hatırlatayım forum genelinde herkesin yaptığı şeyin sorumluluğu kendisine aittir.
    sen yinede bir ups desteğiyle yapsan iyi olur bu işi.hoş gerçi ben hiç ups kullanmadım henüz:)))
    riski seviyorum:))
  • :) Olur mu zararı tazmin etmelisin. Hatta yeni füll aksesuar bir P4 vermelisin arkadaşa. Ben de manevi destek sağlarım :) Böylece sorumluluğu paylaşmış oluruz:))
  • :)))
    yaw arkadaşlar sizin dedinizin aynısın yaptım fakat update te bir sorun var heralde en sonun geliyor orası mavi kalıyor yani no update anlmına geliyor bi bios güncellenmiyormu yoksa ben halen daha yanlış bişilermi yapıyorum güncellensin artık güncellenmeyecekse ya yansın yada ben yakacam ya 2 aydır bıktım artık gına geldi valla sizce niye en sonunu update etmez ? o normalmi yoksa anormalmi ?
  • şu andaki versiyonunu update vesiyonunu yazarmısın bir de anakartın üzerinde seri nunarası benzeri bir şeyler olmalı

örneğin bende "asus p3v4x" yazıyor... chipseti (via) değil markasını ve modelini yazmalısın
  • Merhaba
    biosun üzerinde : Award PCI/PNP 686
    266160069
    bios versiyonu v4.51 PGNM award bios
    Vd133/34011a
    yeniz update te ise Vd30728 böl bişi yazıyor dosyanın adı
  • o dediğin bios dosyasının uzantısı ne?
  • :) anakartı soruyorum :) Anakartının marka ve modelini bilmiyorsan yeni bios versiyonunu nereden buldun ???
    Via chipsete sahip yüzlerce anakart vardır herhalde ...
  • civil uzantı .BIN o doğrduru heralde :)
    gergozen anakartın markası VD133/34011a adreside vereyim update indirdiğim yerinhttp://www.iwill.net/products/ProductDetail.asp?vID=60&CID=
    buaradan bios update i indirdim orada bios bölümüne girersen Version Jul.28.2000 bu yazıyor buda benim biosun normal tarihi zaten büyük ihtimal update çıkmamış vd133 lerin başka updateleri var onları denesem nolurki acaba ? yada sorunumu başka nasıl çözebiliriz tekrar yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim...
    Teşekkürler
  • http://www.iwill.net/supports/BIOSResult.asp?vID=32 buradan indir.

ama önce buraya bir göz at, hatta sayfanın altından downloada da ulaşabilisin...

http://support.iwill.net/toupdate.asp?path=bios&file=vd30728.exe

BIOS ROM FLASH PROJECT bölümüne dikkat et ;)

• çok sağol verdiğin link teki .exe umarım benim biosun update idir onu indireceğim şimdi verdiğin diğer linktede aynı 34011a nın update ine bakıyorum umarım yanlış bişi yapmıyorumdur bu arada resimler işime baya yarayacak :)
  • yaaa varya annamadım gitti aynısını yaptım disketle başladım gerçek komut sistemine geçtim yazanları yaptım update etti ama diğerlerinde 5 tane kutu kalıyordu update etmediği bu sefer 3 tane no update vardı makineye reset attı biosu reset ledi ama gene hiç bişi değişmedi
    gergozen bana çok yardımcı oldun ama halledemedik bu biosun update olacağı yok şu ACPI yi nasıl devre dışı bırakacam onu biliyorsan onu yazı ver benim için baya uğraştın gerçekten çok sağol
  • demekki yeni biosda çok fazla değişiklik yapmamışlarki bazı bölümlere hiç dokunmadan geçiyor.normaldir.yalnız bios update den sonra reset jumper ile biosu sıfırlamalısın(clear cmos)ki değişiklikler tam olarak aktif olsun yansısın.reset jumper yoksa pil çıkarma usulünü dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.