Şimdi Ara

Şuan en iyi üç 1.6 dizel motor hangisi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
2
Favori
47.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumdaki algi yakit tuketimi ve hp degeri olarak baz alindigini gosteriyor ama motorun iyisi otomobil genel kriterlerine gore belirlenemez.1.5 dizel reno motorlari da az yaktigi icin en iyisi kabul edildi ilk yillarinda ama 100 km de yarim litre fazla yakan multijetler motor omru acisindan tur bindirdi dci ye.demem o ki bu cift turbo motorlar beygir gucune gore degil de 3 5 sene sonundaki durumuna gore belli olacak iyiligi.degilse cocuklugumuzda bu araba kac basiyor diye camina yapisip en yuksek rakam yazan arabayi en iyisi kabul etmemize benzer bu is

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QralCess Q kullanıcısına yanıt
    Bilmem, Fiat'ın 1.4 77hp motoru mu yoksa 1.3 dizel 95hp motoru mu daha başarılı?

Boşa kürek çekiyorsun, kuvvetle muhtemel buna cevap Fiat'ın 1.6 120hp dizeli de var, Toyota'nın var mı sorusu gelir, benden Honda'nın 1.6lt 160hp çift turbo dizeli cevap gelir ama uzatmak istersen paşa gönlün bilir tabi. Kaldı ki Toyota'da küçük dizel motora yatırım yapmak zorunda değil, Fiat'ın senelerce hybrid'e yapmadığı gibi, farklı pazarların markaları. Yine de sen kendi hayal dünyada takılmaya devam et ben bozmayayım, fanatikliğin bariz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfdkurt

1.6 crdi 136 bg 260 tork

120 blue hdi 300 tork

Yanlışınız var hocam,1.6crdi 300 tork artık.

Ekleme: En iyi Motorlar Bluehdi ve CRDI bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 10 Ocak 2018; 17:44:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

1.6 bmw dizelinin neresi en iyi yahu en iyi 3 e bile giremez.Zf şanzımanla bile ne performans da ne tüketimde en iyi 3 te değil

hyundai 1.6

opel 1.6

reno 1.6

psa 1.6 diye gider sıralama salt motor olarak

Neden uce giremiyor kullandiniz mi? Ayrica 1.6 dizel ve zf kombinasyonu hangi aracta var?

konu şanzıman mı ? sadece motor sorulmuş kaldı ki zf ile olunca da ne tüketimde ne performans da en iyilerden olmuyor arkadasımda 1.16 d var 8 litre ortalaması var tüketimde karma.

performans 10.5 sn malum daha iyileri

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

Orijinalden alıntı: nfdkurt

1.6 crdi 136 bg 260 tork

120 blue hdi 300 tork

Yanlışınız var hocam,1.6crdi 300 tork artık.

Ekleme: En iyi Motorlar Bluehdi ve CRDI bana kalırsa.

dogrudur hocam ozaman daha iyi olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Forumdaki algi yakit tuketimi ve hp degeri olarak baz alindigini gosteriyor ama motorun iyisi otomobil genel kriterlerine gore belirlenemez.1.5 dizel reno motorlari da az yaktigi icin en iyisi kabul edildi ilk yillarinda ama 100 km de yarim litre fazla yakan multijetler motor omru acisindan tur bindirdi dci ye.demem o ki bu cift turbo motorlar beygir gucune gore degil de 3 5 sene sonundaki durumuna gore belli olacak iyiligi.degilse cocuklugumuzda bu araba kac basiyor diye camina yapisip en yuksek rakam yazan arabayi en iyisi kabul etmemize benzer bu is

hocam bakimli kullanilinca omurleri asagi yukari ayni yeni nesil dizellerin

motor verimliligi beygir basina dusen yakit sarfiyatiyla olculur dayaniniklikla olculmez

verimli motorda iyi motordur ha akranlarinin yarisi kadar omru olur o ayri konu

120 bg 100 kmde 10 litre yakan arac var 120 bg 6 litre yakan var sizce iyi hangisidir uzun omurlu olanimi

• Hdi ve Tdi olsa gerek.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Ben diyorum Toyota o diyor Honda.

Dizel motor güç tork yüklemek kolaydır.Bak Egeanın pist aracındaki 1,6mjet 180hp 450nm tork üretiyor.

Yıllarca hyride yatırım yapmamış bir marka Google gibi otonom sürüşe milyarları akıtan firmaya hyrid araçların olduğu bir filo verdi biliyormusun..

Fanatiklik benim bildiğim kullandığın mal Veya aldığın hizmetin yanlışları olmasına rağmen savunmandır ki benimde Şuan Passatım var.

Şimdide Vw fanımı oluyorum.Klişe olmuş laflarla felsefe yapıyorsun halen.

• quote:

quote:

quote:

1.6 bmw dizelinin neresi en iyi yahu en iyi 3 e bile giremez.Zf şanzımanla bile ne performans da ne tüketimde en iyi 3 te değil

hyundai 1.6

opel 1.6

reno 1.6

Neden uce giremiyor kullandiniz mi? Ayrica 1.6 dizel ve zf kombinasyonu hangi aracta var?

konu şanzıman mı ? sadece motor sorulmuş kaldı ki zf ile olunca da ne tüketimde ne performans da en iyilerden olmuyor arkadasımda 1.16 d var 8 litre ortalaması var tüketimde karma.

Anladığım kadarıyla kullanmadan emmiden amcadan öğrenilenlerle yorum yapmışsın.

Konu şanzıman değilse neden şanzımandan bahsediyorsun?

Bahsettiğin hyundai motoruyla ben şehirdışı 90 km sabit hızla 6.5 litre yaktım aynı yolu diğer dizeller 4-4.5 arası gidiyor.

Ayrıca 0-100 değeri kıyaslama yapma bence çünkü bahsettiğin araba arkadan çekişli.

• Turk milletinin arabasi az yakar cok kacar

her kullanici motorunu över fakat kullanima gelince gercekten fransiz araclari az yakiyor sonucta kimse f1ci deil binek arac kullaniyoruz isimizi goruyor fransizlar sinegi sıkıp beygir cikarmislar

• 2.5 motor kia sorento kullanan bi abimiz var anlatiyo gecen; sehir ici benim arac maksimum 40 45 kurus dior uzun yolda 35 arabada kis lastigi var ,birde yaz kis oyle kullaniyor 6 senelik lastik

fabrika verisine baktim hemen 10 litre yaziyor abi diyorum senin arac 11 litreden asagi yakmaz

olctum ben diyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

hyundai 1.6

opel 1.6

reno 1.6

Bahsettiğin hyundai motoruyla ben şehirdışı 90 km sabit hızla 6.5 litre yaktım aynı yolu diğer dizeller 4-4.5 arası gidiyor.

Ayrıca 0-100 değeri kıyaslama yapma bence çünkü bahsettiğin araba arkadan çekişli.

madem öyle bana 1.16 nın motorunun ne anlamda en iyi veya en iyi 3 taneden biri olduğunu açıklar msn

• Wraith Todd kullanıcısına yanıt
    Üstadım aracınız çok çok iyi 2 yıl kadar kullandım, ekonomi konusunda Fransızlara boyun eğsede dayanıklılık dizelde torkla beraber daha mühim meseledir. Çekik gözlü fukaraların haberi yoktur bundan çelimsiz beygirleri ya gitmez ya deli gibi yakar. Ama biz bravoya sığamadık bir türlü çok dar geldi.

Fiatın 1.6 120 beygir motoru süper ama 1.3 90 beygir motoru çöp bence.Yakıtı fazla performans düşük ama 1.6 öyle değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hyundai 1.6

opel 1.6

reno 1.6

madem öyle bana 1.16 nın motorunun ne anlamda en iyi veya en iyi 3 taneden biri olduğunu açıklar msn

Ben birsey iddia etmedim ama siz etmissiniz. Sizinle tartismak icin yazmiyorum bunlari veya yazmadim. Sadece merak ettim niye harcadiniz adamlari diye :)

Motor yapmak bolbol beygir verip deli gibi yakit harcattirmak degildir.

Diger yazdiginiz siralamaya katilirim hyundai haric.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

quote:

Orijinalden alıntı: evomengo

Düşük hacim dizel dedin mi fransızlara hakkını vermek lazım. Hem Renault hem de PSA grubu dizelleri çok iyiler bu konuda.

Uzun süre 1.5 DCi 90 Bg Manuel Fluence kullandım şirket arabası olarak, güç lineer artıyor atmosferik gibi bir karakteristiği var. Turbo lag'ı en az hissettiğim araç. Az da yakıyor en beğendiğim motor budur.

Fluence'in 110 Bg olanını da kullandım o da 90 Bg olana benzer, daha iyi yürüyor fakat turbo lag daha çok hissediliyor.

PSA grubunu uzun süre kullanmadığım için yorum yapmayacağım fakat 2 haftalığına Citroen C-Elysse kullandım, DCi'ın bir tık altında diyebilirim ama yakıta pek dikkat etmedim. Belki daha az yakıyordur.

CDTI motoru ise Astra Sedan'da ve en son Egea Sedan ve Hatchback'te kullandım. DCi'dan dan kötü olduğunu rahatça söyleyebilirim çok yakması dolayısıyla. Son şirket arabaları olarak Egea HB kiralandı, benzinli gibi yakıyor maşallah pişman oldu şirket.

Egeada ve astrada aynı motor yok yorumun fos

Opelin astra ve corsada kullandığı 1.3 cdti motor fiattan alınma 1.3 multijettir.

• arda2007 A kullanıcısına yanıt
    1,3 mjet2 95hp daha iyi.1,6lara kafa tutmaz ama örnek veriyorum 1,5dci 90la kafaya gider.Teknik verilerde ortada zaten.1,3mjet2 ile 3.9/4,5 yakanlar var..

1,3ün ilk jenerasyonu biraz öyleydi devirlendirerek hızlandırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QralCess -- 11 Ocak 2018; 7:59:2 >
    Ben 1.3 motoru astrada kullandım,düşman başına,Ama Toyota 1,4 ve 90'lık dci den bence daha iyi

Japon motorları daha dayanıklı daha performanslı olmuştur hep.

Atmosferikte belki dediğiniz japonlar 2000 öncesinde turbo motorlarda piyasada rakipsizdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hyundai 1.6

opel 1.6

reno 1.6

Ben birsey iddia etmedim ama siz etmissiniz. Sizinle tartismak icin yazmiyorum bunlari veya yazmadim. Sadece merak ettim niye harcadiniz adamlari diye :)

Motor yapmak bolbol beygir verip deli gibi yakit harcattirmak degildir.

Diger yazdiginiz siralamaya katilirim hyundai haric.

Hyundai şanzımandan kaybediyor yoksa salt motoru iyi teknik verilerde..Hem fazla tükettiriyor hem de performansı törpülüyor.Sadece motora bakılırsa zaten ürettiği güç hatta maksimum gücü ve torku hangi devirde verdiği mühim.

Bmw nin 1.16 d sının teknik verilerine bakalım ;

116 hp ( ve max 4.000 devirde veriyor bunu da tork 270 ve aralığı da 1750-2250 )

İyi değil dediğiniz Hyundai 136 hp ( max 4.000 devir ve 300 tork var devir aralığı da 1750-2500)

Konuda sorulan soru cevabına karşılık Hyundai 1.6 dizelinin teknik olarak bmw 1.16 d den daha iyi bir motor olduğu ortada

Bütün bunlara rağmen Hızlanma ve performans neden bmw lehine denilirse çok açık ve net ZF şanzıman faktörü...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.